Bildirim
2 satır 16 karakter lcd ekran yardım lütfen
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Merhaba,
Bu tür ekranlar piyasada pek bulunmazlar . Karaköy'ü inceleyebilirsiniz. Eğer incelediyseniz Çin'de kesinlik'le bulunur ama kimse 1 ekran için o kadar uğraşa girmez. Alternatif bir yöntem olarak standart ekranın alt kısmında pimleri tek sıra halinde dizili olanlardan bir tane alarak elektronikten anlayan birine veya kendinizde yapabilirseniz. Ek bir baskı devre kartıyla pin' leri istediğiniz yere taşıyabilirsiniz . -
quote:
Orijinalden alıntı: LaOtzi
Merhaba,
Bu tür ekranlar piyasada pek bulunmazlar . Karaköy'ü inceleyebilirsiniz. Eğer incelediyseniz Çin'de kesinlik'le bulunur ama kimse 1 ekran için o kadar uğraşa girmez. Alternatif bir yöntem olarak standart ekranın alt kısmında pimleri tek sıra halinde dizili olanlardan bir tane alarak elektronikten anlayan birine veya kendinizde yapabilirseniz. Ek bir baskı devre kartıyla pin' leri istediğiniz yere taşıyabilirsiniz .
Ne Türkiye' de nede çin' de bulamadım aynısını. Eşdeğer 2 satır 16 karakter mavi ekran kolayca bulabilinir. Lakin ben elektronikten hiç çakmam :( Artısı, eksisi vs... Bi arkadaşa sordum. Deneye deneye pimleri bulmak lazım, 2-3 gün sürer diyince gözüm korktu. Ayrıca bu denemelerde kaç adet ekran yakacağız belli değil :(
İstanbul, levent, kağıthane, gültepe taraflarında yardımcı olmak isteyen olursa çoook sevinirim...
-
Denemeyle vakit kaybı olur. Elinizdeki ekranın datasheet bilgisini kod numarası ile bulun. Yeni alacağınız 2X16 ekranın pinlerinin yeri modülün üzerinde işaretlidir. Pinler yerine takılacak. Kolay gelsin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: muhsin kamer
Denemeyle vakit kaybı olur. Elinizdeki ekranın datasheet bilgisini kod numarası ile bulun. Yeni alacağınız 2X16 ekranın pinlerinin yeri modülün üzerinde işaretlidir. Pinler yerine takılacak. Kolay gelsin.
Malesef elimdekinin şemasını bulamıyorum. Armatürü yapan firma muhtemelen özellikle bulunmasın, kendilerinden satın alınsın diye özel sipariş yaptırmışlar ekranı. Ne aynısını nede şemasını vs. bulamıyorum. İstesem de vermezler.
Bu bir armatürün ekranı. Armatürün ayrıca kontrol kartı var. Ekran karta monte edilmiş. Ekrandan vakit ayarlaması yapıyorsun, o vakit %1 ışık şiddetinden başlayıp %100' e çıkıp sonra tekrar yapılan ayara göre %1' e yavaş yavaş düşüp kapanıyor. Yani bi nevi gün simülasyonu.
Ekran ve kontrol kartı bütünleşik satılıyor. Amerika'da fiyatı 105 $ :( Türkiye' deki ithalatçıda üstüne vicdanı elverdiğince koyuyor ve astarı yüzünden pahalıya geliyor.
5-10 liralık bilemedin 20 liralık bi ekran yüzünden yüzlerce lira vermek istemiyorum.
-
quote:
Üretici firmadan (abd) data sheet bilgisini istedim. Bu bilgiyi paylaşacaklarını sanmıyorum ama bi ihtimal belki.
24 saat içinde genelde cevaplıyorlar... Merakla beliyorum... -
Herhangi bir 16 pinli lcd %99 ihtimalle uyar. Lcd de pin numaraları işaretlenmiş, onlara bakarak bağlayabilirsin. Tabi çoğu lcd de pinler tek sıra halinde olduğu için kablo çekip lehim yapmak ya da bir dönüştürücü board çizmek gerekebilir. -
Sattığı ürünün bağlantı bilgilerini, neden paylaşmasın?
quote:
Orijinalden alıntı: elektro_gadget
Herhangi bir 16 pinli lcd %99 ihtimalle uyar. Lcd de pin numaraları işaretlenmiş, onlara bakarak bağlayabilirsin. Tabi çoğu lcd de pinler tek sıra halinde olduğu için kablo çekip lehim yapmak ya da bir dönüştürücü board çizmek gerekebilir.
Deneyeceğim inşallah... -
quote:
Üzerine monte ettiği kontrol kartı ile birlikte 105 $ ' a satmanın daha mantıklı gelebileceği için öyle düşünüyorum.
Umarım yanılıyorumdur da paylaşırlar... -
Ürünü piyasa dışında bir ürün neden kullanıyorsa, kuvvetle muhtemel sattığı ürünün bağlantı bilgilerini ondan paylaşmayacaktır. -
İşinize yarayabilir. Sayfanın altına doğru bacak bağlantıları var.
https://www.littlebirdelectronics.com.au/16x2-character-lcd-parallel-interface -
quote:
Orijinalden alıntı: LaOtzi
İşinize yarayabilir. Sayfanın altına doğru bacak bağlantıları var.
https://www.littlebirdelectronics.com.au/16x2-character-lcd-parallel-interface
Teşekkür ederim, inceleyeyim bi. -
-
Isterseniz karakoy de tekrar arayabiliriz baska bir gun?
quote:
Orijinalden alıntı: ahmet/elektro
Aynısını aramaya gerek yok. Datasheet üzerinde bağlantı numaraları mevcut. Yeni alınacak 2X16 ekrana pin numaralarına göre bağlantı kurulacak.
quote:
Aynısını aramaya gerek yok. Datasheet üzerinde bağlantı numaraları mevcut. Yeni alınacak 2X16 ekrana pin numaralarına göre bağlantı kurulacak.
Not : 16 pin led alınmışsa; devrenizden çıkartılan ekran 14 pindir. 15-16 Pinler arka ekran aydınlatmalıdır. +5 vdc bağlantı yapılarak, ekranın arka aydınlatmasında kullanılabilir.
quote:
Cevap gelmiş. Ülkemde ki Ati ithalatçısıyla görüşmem gerektiğini belirtmişler. Eğer ithalatçıyı bilmiyorsam Ati Almanya' dan ithalatçı bilgilerini alabilir mişim. İthalatçıyı zaten biliyorum. Onlardan bu tür bi bilgi alamadığım için zaten kendi başımın çaresine bakmaya çalışıyorum. Sonuç olarak bize faydası yok ... -
quote:
quote:
Not : 16 pin led alınmışsa; devrenizden çıkartılan ekran 14 pindir. 15-16 Pinler arka ekran aydınlatmalıdır. +5 vdc bağlantı yapılarak, ekranın arka aydınlatmasında kullanılabilir.
Vakit bulabilirsem karaköy / selanik pasajına gidip 3 adet 60x60x10 mm 12V / 0,12 A sessiz fan, 2 adet röle ve 2 adet bu ekrandan alacağım. Hakkımda hayırlısı inş. Sizlerinde yardımıyla bu armatürü adam edeceğim inş...
-
Evet Almanya' dan Tobi kardeşten cevap geldi ama olumsuz.
Mail şöyle ;
Hello,
where are you from? Maybee we have a distributor in your country. It is not possible to buy the computer in normal electrician stores.
Mit freundlichen Grüßen / With best regards
Tobias Schreiner
Vertrieb / Marketing
Yani diyor ki belki de ülkenizde distribütörümüz vardır, normal eletrikçilerden satın alamazsın, gidin distribütörümüzden satın alın, avrolar uçsun havalarda ...
Not: ben adamlardan nereden satın alacağımı sormadım, ekranın data sheet' ini istemiştim ama onlar kaçamak cevap verip beni kendilerinden satın almaya yönlendiriyorlar... Neden data sheet' i vermek istemesinler ki diyen arkadaşlara cevap olsun. Vermiyorlar işte... Gel sana kontol işlemciyle satalım diyorlar, ayrı olarak ekranı satsalar yine alırım ama kontrol kartı ile bütünleşik satıyorlar fiyat uçuyor...
Benzer içerikler
- priz olmayan yere priz
- klima kumandası ekran gitti
- fm radyo çekim gücünü arttırma
- şarjlı ampul nasıl çalışır
- altın frekansı kaçtır
- rux robot
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X