Şimdi Ara

2.SENEYE KALMAYI DÜŞÜNENLER...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
7.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu konuyu 2.seneye kalmayı düşünen arkadaşları bilgilendirmek adına açtım.
    ÖSS'ye ilk kez 2009 da girdiğimde 66binlerde bir sıralamam vardı ve istanbulda bir teknik üniversitede makine mühendisliği ya da elektrik mühendisliği okuma idealim vardı ve bu idealim gerçekleşmediği için kaldım.

Ancak bu kararımı verdiğim andan itibaren tercih donemi boyunca ve sonrasında çok büyük gelgitler yaşadım.Her gün acaba tercih yapsam mı? tercih yapmazsam seneye istediğim yere yerleşebilirmiyim? ya 2.senemde de yapamazsam? tarzında sorular aklımdan çıkmıyordu.
    Ancak herşeye rağmen kararımı verdim ve 2.seneye kaldım.

Şimdi gelelim 2.senemde neler yaşadığıma
    Sene başlarında özellikle dersanem açılmadan önce(28 eylülden önce) öncelikli hedefim olan dersanedeki derece sınıfına girebilmek için çalışmalara başladım ve ilk hedefime ulaştım.Daha sonraki 1-2 aylık dönemde de çalışmamı düzenli bir şekilde devam ettirdim.
    Ancak daha sonralarda hem düzenli hem de çok fazla çalışamadım ama hiçbir zaman konu eksiğim fazla olmadı.Dersanede işlediğimiz konuların çoğuna hakimdim sadece bu konular hakkında soru çözümünü fazla gerçekleştirmiyordum.

Sonuçta YGS de 28binlerde bir sıralama ve LYS de 27binlerde bir sıralamayla istediğime ulaştım ve YTÜ Makine Mühendisliği(iö) yerleştim.
    Unutmayın sistemli ve programlı bir çalışmayla puanınızı çok daha fazla yükseltebilirsiniz ki sıralamasını çok daha fazla yükselten arkadaşlarım da oldu

Gelelim mezun grubun avantajları ve dezavantajlarına:
    -Konuları daha önceden görmüş olmanız yani konulara yabancı olmamanız size büyük avantaj sağlıyor.
    -Okulun olmaması ve dershanenin okula göre daha erken bitmesi sizin çalışmanız için gereken zamanın fazla olmasını sağlıyor.
    -İlk senenizdeki dershane-okul birarada gitmenin verdiği zorluk ortadan kalkıyor.Çoğumuz bu yüzden evlerimize geç ve yorgun bir şekilde gittiğimizden çalışmaya pek fazla zaman bulamıyoruk.
    -Okul yazılıları gibi bir derdiniz olmuyor.
    -2.senenizde olmanızın stresi ve ya bu senede olmazsa gibi sorular bazen aklınıza gelmiyor değil.
    -Bir de bende pek böyle bir düşünce olmasa da bazı arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla yerleşen arkadaşlarınızın üniversiteye gitmesi ve o ortam hakkında konuşması üzebiliyor sizi.

Şimdi bunları neden yazdın derseniz sadece 2.seneye kalmış biri olarak yaşadıklarımı size anlatmak ve bilgilendirmek için derim.
    Unutmayınki yıllarınızı vereceğiniz bu meslek için 1 sene kaybetmek pek bir şey değil.
    Sorularınız olursa yazarsanız cevaplarım.
    Umarım herşey istediğiniz gibi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ultraslan_77 -- 14 Ağustos 2010; 6:16:57 >

• Ya bende kalmayı düşünüyorum ama içimde bilmediğim bir sıkıntı var mf-1 den tercih yaptım 46 binlerdeydim yüksek yerler yazdım oralar gelirse giderim diye ama gelmedi düşünüyorum acaba 2.tercihleri yapayım mı diye seneye ne oalcagıda belli değil çünkü kalıp çalışsam emegimin karışılıgını alabilir myiim bilmiyorum :(
  • tam benim için açılmış bir konu :)))

elektrik elektronik müh. istiyordum. (meslek liseliyim mtok lardan terch yaptım tutmadı) ama çevre müh. , jeofizik , jeoloji , kimya , matematik gibi yerlerede girme imkanım vardı yazmadım ve acıkta kaldım.. sabah kalkıp öğrendiğimde pek sasırmadım cunku umutlu değildim.. ama benim uyduruk dediğim jeo bölümlerine giden cok arkadasım olmus.. 1yıl daha hazrlanamam,ailevi nedenler vs vs.. onlarıda görünce keşke yazsamıydım dedim.. türkiyede kac insan istediği işi yapabiliyor.. seneye bu işi becerebirmiyim o yöndende kendime güvenim yok.. anlıcağınız kötü bir cıkmazdayım :( ek yerleştirmelerde kendimi tutamayıp yazabilrm :s tutarsa tutar tutmazsa zaten seneye kaldık ... ):

iyi günler
  • güzel bi yazı olmuş dostum , bende seneye kaldım forumdan alacakaranlık nickli arkadaşımla konuştuğumda da hemen hemen aynı şeyleri söylemişti ,
    bende seneye kaldım ama ne biliyim düşünüyorumda şuan çok zor geliyor gözüme ve arkadaşlarımın gittiği yerleri görünce çok koydu gerçekten
  • quote:

Orijinalden alıntı: admiral9999

güzel bi yazı olmuş dostum , bende seneye kaldım forumdan alacakaranlık nickli arkadaşımla konuştuğumda da hemen hemen aynı şeyleri söylemişti ,
    bende seneye kaldım ama ne biliyim düşünüyorumda şuan çok zor geliyor gözüme ve arkadaşlarımın gittiği yerleri görünce çok koydu gerçekten

aynn

arklar bi konuda 1kaç sorum olucak
    busene yerleştim yerleşmesinede MYO gitmek istemiyorum acıkcası ek yerleştirmelerde bidaha yazma hakkı varmı ?
    2.si şunu merak ettim MYO yerleştim gitmedim önümüzdeki sene sınava girersem kesinti olur mu ?
    Acıkcası busene hiç çalışmadım okul ortamı filan kötüydü çalışmadım ama sınavdan sonra zonk etti önümüzdeki sene hazırlanmayı düşnüyüroum bakalım hayırlısı ..
    ** meslek lisesli mezunuyum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekir14 -- 14 Ağustos 2010; 16:39:46 >

• quote:

güzel bi yazı olmuş dostum , bende seneye kaldım forumdan alacakaranlık nickli arkadaşımla konuştuğumda da hemen hemen aynı şeyleri söylemişti ,

aynen dostum
  • quote:

aynn

arklar bi konuda 1kaç sorum olucak
    busene yerleştim yerleşmesinede MYO gitmek istemiyorum acıkcası ek yerleştirmelerde bidaha yazma hakkı varmı ?
    2.si şunu merak ettim MYO yerleştim gitmedim önümüzdeki sene sınava girersem kesinti olur mu ?
    Acıkcası busene hiç çalışmadım okul ortamı filan kötüydü çalışmadım ama sınavdan sonra zonk etti önümüzdeki sene hazırlanmayı düşnüyüroum bakalım hayırlısı ..
    ** meslek lisesli mezunuyum..

Arkadaşım bildiğim kadarıyla yerleşen adaylar ek yerleştirmelerde tercih yapamıyor.Ama yinede bir araştır istersen.
  • Ben de ygs'de kötü yaptığım için bu yıl ki şansımı kaybettim ygs'de 75 bin olup da lys'ye o kadar kastığım halde ham puanda 41 bininci oldum.(Okul puanıyla 47 bine geriledim,okulun ben taa...)

Yüksek yerlerden tercih yaptım belki kazanırım diye kısmet değilmiş gelmedi.2. tercihe bakalım vakıf üniversitesi yazacağım gelirse gelir gelmezse de yine aynı şekilde gelecek sene için çalışacağım.İlk 15 bin hedefim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _RüzgaR_

quote:

aynen dostum

• bende artık seçimimi yaptım ek tercihlerde de istediğim yerler boş olmaz muhtemelen ondan 2. seneye kaldım eylül başı gibi çalışmalara başlıyacağım bu yıl gerçekten kararlıyım inşallah kaldığımıza değer
  • umarım arkadaşlar hepimizin istediği yerler olur.. herkes aynı şeyi söyler ama doğruda.. eğer sevdiğin yeri kazanabilceksen sevdiğin işi yapma ihtimalin varsa insan hayatında bir yıl kayıp hiçbirşey değil..
  • inşallah kalanlar istedikleri yere gider bende kaldım
  • güzel bir başlık açılmış ama çok eskilerden kalmış. acaba 2013te ya da 2012de kalanların fikirlerini de alabilir miyiz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.