Şimdi Ara

2 tv arasında kaldım yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar 55" led tv almayı düşünüyorum bu iki televizyon arasında kaldım. yardımcı olursanız çok sevinirim.

http://www.hepsiburada.com/lg-55lf650v-55-140-ekran-full-hd-3d-900-hz-pmi-uydu-alicili-smart-webos-2-0-led-tv-p-EVLG55LF650V

http://www.hepsiburada.com/samsung-55j6370-55-140-ekran-full-hd-uydu-alicili-smart-tizen-4-cekirdekli-curved-led-tv-p-EVSAMUE55J6370

yoksa 4K tvlere mi yönelmeliyim. dün mediamarkt a gittim oradaki personel 4k yayın yapan kanal şuanda sadece trt var dedi ve oda sıkıştırılmış olarak yayın yapıyor dedi
    ve Türkiye'ye 4k yayın gelmeyecek dedi. Sadece satışları arttırmak için yapılan bir şey bu dedi. 4 k televizyon olursa da 49" tv öneriniz olursa çok sevinirim.

SAYGILAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dashuras -- 10 Aralık 2015; 10:27:38 >

• dashuras kullanıcısına yanıt
    Valla iyi adama denk gelmişsiniz. Ben sırf aradığım full hd modele bakmak için gittiğimde 4kyı babasının oğluymuş gibi savunan elemana denk geldim. Çocuk bana 30cmden bakma mi ''bakın 4kda noktaları göremezsiniz'' diye ovüyordu, ben 3 metreden izliycem içine niye gireyim deyince bozuldu :)

Şimdi kendi yorumuma geleyim.
    1. 4k tabiki güzel tvnin içine girince, fakat mesela 40 inç biri full hd, digeri 4k iki tvye 1.5 metreden bakarsanız göz ikisini de full hd olarak algılıyor. 4kdan tam olarak faydalanmak içinse full hd için gereken mesafenin yarısından bakmanız gerekiyor, yani 75 cmden :D
    2. 4k yayın yapan doğru dürüst kanal bile yok. Bırakın 4kyı 1080p yayın bile henüz yok. 1080i var, o da 1080p ye göre biraz daha flu. Bunu da full hd tvme kaliteli resim atarak kıyasladım, bariz 1080iden daha detaylıydı.
    3. Daha cok, o pikseli veren yayın varsa tabi ki güzeldir. Fakat upscale edilmiş bir görüntü, panelin doğal çözünürlüğünde olan gorüntüye gore genellikle biraz daha kötü deniyor. Yani 4k da 1080p izlemek yerine, full hd tvde 1080p izlemek daha keskin.
    4. 4k ya gelene kadar panelin görüntü kalitesini belirleyen bir cok faktör var, ne bileyim renkleri verişi, siyah oranı, gri renklerin homojene olması, gölgelenme olmaması falan fıstık :)
    5. 4k otomatikmen fiyata bindiriyor. Aynı fiyattaki 4k ve full hd modelde, fark ettiğim full hd modeller bu 4. maddedeki özelliklerde genelde daha iyi.

Demem o ki, gidip merak ettiğiniz modellere, evde izleme mesafesine göre uzaktan bakın. Cebinize içinde full hd, 4k görüntüler atın. Tvlere takın bakın. İcinize sinene yönelin:) Magazalarda da 4k modeller ciktiklarindan bu yana full hd tvlere daha kotu yayin verip sanki bu farkin tvden kaynaklandigina dair algı olusturuyorlar.

Not: Bizim kullandigimiz tvyi merak edersen, samsung 48j6370, full hd, dogal 100hz, 2200tlye alındı.
     2 tv arasında kaldım yardım lütfen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkür ederim Müteferric. Banada 4K televizyonlara yönelmek mantıksız geliyor. önerilerin için teşekkür ederim.

linki yazdığım televizyonlar hakkında bir düşüncen varsa ve benimle paylaşırsan çok sevinirim.
    Hehehe olmaz mı, zaten 2 gün once 48j6370 aldıgımızı yazdım ya orada:) merak ettiginiz birsey varsa direkt sorun, cevaplayayim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba herkes. Teknosa magazalarinda 55lf650v 2599 tl den satin alabilirsiniz. Kapalı kutu olarak bulamazsanız sadece teshir urunu varsa mediamarkette gidin. Teknosa sayfasinin ciktisini alın. 2599 dan oradan da satin alabilirsiniz.dun kendim yaptim oradan biliyorum :) 2777 e persembe satin almistim. 14 gun icinde dusuk fiyata baska bi magazada gorurseniz para iadesi yapıyorlar. 178 tl mi dun geri aldim mediamarkertten. Almak isteyen herkesin haberi olsun. Fiyat 2600 den asagi duser mi bilmiyorum. Daha bu model uretilmiyor yil sonu oldugu icin biliyorum. 2016 modeli ne zaman cikar arkadaslar. Bilen var mi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    bence samsung al.4k gelemeyecek diye bir şey.eskiden hd de gelmez deniyordu ama şimdi görüyorun.biz teknolojiye meraklı olduğumuz için mutlaka gelir.ha 5 yılda gelmiş ha 10 yolda gelmiş sonuçta gelecek ama şimdi dediği doğru sadece trt var.ileride tekrar tv değiştirmeyi düşünürsen şimdilik bunlar işini görür.4k yaygınlaştığında 4k yı alırsın.
  • maxkohler M kullanıcısına yanıt
    Hayirli olsun televizyonunuz. Bende o tv yi dusundum. Siz memnunmusunuz. @maxkohler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.