Şimdi Ara

2 x 8 Pin Nasıl Bağlanır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sapphire R9 390X model ekran kartı satın aldım. Kartın üzerinde 2 tane 8 pin bağlantısı var. Bunun bağlantısını PSU'dan nasıl yapmam gerektiği konusunda yardıma ihtiyacım var.

Yarı modüler 750W bir PSU kullanıyorum. PSU'dan çıkan sabit PCI-E kablosunun ortasında ve en ucunda birer tane 6+2 pin var. Toplamda 16 pin ediyor yani. Bunları bağlamam yeterli olur mu? Yoksa bu uçlardan sadece birini bir 8 pine bağlayıp. İkinci 8 pin için PSU'nun modüler bağlantı kısmındaki PCI-E kısmına bir kablo daha takıp ikinci bir kablodan mı bağlamalıyım?

Sonuç olarak PSU'dan çıkan tek kablo işimi görür mü yoksa iki kablo mu olmalı?

Ne kadar anlaşılır yazdım bilemiyorum gerçekten :(

• 6+2 likten 2 adet takacaksiniz. Birini normal ordan baglayin digerini modulerden baglayin. Cok kanalli ise psu farkli yerlerden besleniyorlarsa daha stabil olur diye dusunuyorum. Zaten baska kablo takamazsin 2 adet 8 pin takacaksin(4 arti 4 olani deneme o islemci icin)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 tane 6+2 bağlaman gerekli.
  • PSU bu bu aradahttp://www.hepsiburada.com/high-power-element-smart-750w-mavi-ledli-80-bronze-56a-12v-power-supply-hp-ep-750s-p-BD303944

"Tek 12V Kanalından 56A ve 675W Güç!" gibi bir ibare var. Bu yüzden tek kablodan bağlayıp çalıştırmıştım sorunsuz çalışmıştı ama daha sonra sıkıntı çıkabilir mi diye tereddüt edip konuyu açtım

Hala kararsız kaldım aslında :D
  • Tek kanal oldugu icin oyle kullanabilirsin hicbir sorun olmaz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devillica kullanıcısına yanıt
    Tek kablo üzerinde 2 adet 8 pin soketin varmış, o kablodaki 2 adet 8 pin ucunu karta girmen yeterlidir, yani istemiyosan (kablo kalabalığı olmasın diyosan) modüler çıkıştan güç almana gerek yok.
  • devillica kullanıcısına yanıt
    Konuda bahsettiğiniz gibi ek bir kablo bağlayıp güç vermek bir şey değiştirmez ki. Yarı modüler ise 2 tane 6+2 olan kablo vardır dahili olarak. Onu bağlayın geçin. Sorun olmayacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ryniesta

Konuda bahsettiğiniz gibi ek bir kablo bağlayıp güç vermek bir şey değiştirmez ki. Yarı modüler ise 2 tane 6+2 olan kablo vardır dahili olarak. Onu bağlayın geçin. Sorun olmayacaktır.

O konuda da tek bir tereddütüm var. Modüler uca takılacak olan 8 pin kablosunun içinde 7 tane iletken pin var fakat 8 tane kabloyu besliyor. Bir pinin içine iki kablo bağlanıyor 8 kablo oluyor böylece. Karta takılacak uçta yine 8'e çıkıyor iletken sayısı. Acaba hepsinde böyle midir yoksa kabloda bir sorun mu var? Daha önce modüler bir PSU kullanmadığım için kendimi çok cahil hissediyorum şu anda :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devillica -- 11 Şubat 2016; 15:03:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: devillica

quote:

Orijinalden alıntı: Ryniesta

O konuda da tek bir tereddütüm var. Modüler uca takılacak olan 8 pin kablosunun içinde 7 tane iletken pin var fakat 8 tane kabloyu besliyor. Bir pinin içine iki kablo bağlanıyor 8 kablo oluyor böylece. Karta takılacak uçta yine 8'e çıkıyor iletken sayısı. Acaba hepsinde böyle midir yoksa kabloda bir sorun mu var? Daha önce modüler bir PSU kullanmadığım için kendimi çok cahil hissediyorum şu anda :D

Ben de hiç modüler psu kullanmadım ama bir sorun gözükmüyor. Yine daha iyi bilen bir arkadaş vardır aydınlatır mutlaka. Ama asıl sorunuza gelirsek dediğim gibi ek bir kablo bağlamaya gerek yok.

• Çok teşekkürler cevaplar için :)
  • hiçbir sorun yok kardeşim bu şekilde kullanmaya devam edebilirsin.
  • Tek kabloyla bağlarsan bütün güç tek kablo üzerinden geçecek, zamanla kabloda veya uçlarında yanma olabilir. Tabi böyle bir ihtimal belki de yok denecek kadar azdır ama sonuçta 2 kablo takarsan daha güvenli olur.
  • quote:

Merhabalar,

Sapphire R9 390X model ekran kartı satın aldım. Kartın üzerinde 2 tane 8 pin bağlantısı var. Bunun bağlantısını PSU'dan nasıl yapmam gerektiği konusunda yardıma ihtiyacım var.

Yarı modüler 750W bir PSU kullanıyorum. PSU'dan çıkan sabit PCI-E kablosunun ortasında ve en ucunda birer tane 6+2 pin var. Toplamda 16 pin ediyor yani. Bunları bağlamam yeterli olur mu? Yoksa bu uçlardan sadece birini bir 8 pine bağlayıp. İkinci 8 pin için PSU'nun modüler bağlantı kısmındaki PCI-E kısmına bir kablo daha takıp ikinci bir kablodan mı bağlamalıyım?

Nitro modeli mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: YunusPhp

quote:

Merhabalar,

Nitro modeli mi?

Alırken Nitro diye almadım ama kutusunda Nitro yazıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YunusPhp

quote:

Merhabalar,

Nitro modeli mi?

Alırken Nitro diye almadım ama kutusunda Nitro yazıyor.

En iyi modeli almissiniz backplate vs var çok güzel bir kart bende yeni siparis verdim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.