Şimdi Ara

2 yaşındaki aracımın şanzumanı garanti biter bitmez bozuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araç:Opel Astra 1.3 dizel manuel 2009 Kasım çıkışlı
    Km: 45 bin
    Arıza: Şanzumandan gelen ses

2 yaşını 4 ay geçen aracımdan (daha 45 binde) formula bir araçları gibi ses gelmeye başladı. Servisin söylediğine göre şanzuman bilyası bozuluyor. Tabiki 2 yıl bitti garanti bitti diye bunun tamirinin yaklaşık 5-10 bin TL gibi bir rakam tutması. Birde asıl sorun şanzumanı açınca ne ile karşılaşacaklarını bilmemeleri. Tamamının değişme ihtimali var.
    Mantıksızlık bu: Şanzuman motor gibi aksamların zaten kullanıcı hatası olması çok zor. Bu baskı balata ön takım değilki. Servis ustasının söylediği kullanıcı hatası DEGİLDİR.
    Ancak hiç bir şekilde hakkımızı arayamadığımız ülkemizde her yere mail atmama, telefon etmeme rağmen sonuç alamıyorum. Opis müşteri temsilcisi benim aramalarımdan sonra izinde olduğunu söylüyor artık.
    Bir çok ülkede opel 10 yıl yada 160 bin km garanti verirken biz kullanıcıdan kaynaklanmayan, şanzuman gibi kapalı bir kutunun garantisini veremiyor.
    Yazıktır, hiç kimse bu paraları kolay kazanmıyor.
    1-2 gün içinde özel bir servise gitmeyi düşünüyorum. Birde onlara sorayım. Gelen bu sesi video ya çekip sizlerle paylaşırım.
    Gelişmeleri yazarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: turgay10x

Araç:Opel Astra 1.3 dizel manuel 2009 Kasım çıkışlı
    Km: 45 bin
    Arıza: Şanzumandan gelen ses

2 yaşını 4 ay geçen aracımdan (daha 45 binde) formula bir araçları gibi ses gelmeye başladı. Servisin söylediğine göre şanzuman bilyası bozuluyor. Tabiki 2 yıl bitti garanti bitti diye bunun tamirinin yaklaşık 5-10 bin TL gibi bir rakam tutması. Birde asıl sorun şanzumanı açınca ne ile karşılaşacaklarını bilmemeleri. Tamamının değişme ihtimali var.
    Mantıksızlık bu: Şanzuman motor gibi aksamların zaten kullanıcı hatası olması çok zor. Bu baskı balata ön takım değilki. Servis ustasının söylediği kullanıcı hatası DEGİLDİR.
    Ancak hiç bir şekilde hakkımızı arayamadığımız ülkemizde her yere mail atmama, telefon etmeme rağmen sonuç alamıyorum. Opis müşteri temsilcisi benim aramalarımdan sonra izinde olduğunu söylüyor artık.
    Bir çok ülkede opel 10 yıl yada 160 bin km garanti verirken biz kullanıcıdan kaynaklanmayan, şanzuman gibi kapalı bir kutunun garantisini veremiyor.
    Yazıktır, hiç kimse bu paraları kolay kazanmıyor.
    1-2 gün içinde özel bir servise gitmeyi düşünüyorum. Birde onlara sorayım. Gelen bu sesi video ya çekip sizlerle paylaşırım.
    Gelişmeleri yazarım.

quote:

tamirinin yaklaşık 5-10 bin TL gibi bir rakam tutması.

O nasıl fiyat aralığıdır öyle..? Sorun tespit edildi mi? Fiyatı ne için verdiler.. Hiç bir şey anlaşılmıyor..

• Şanzuman indirildiğinde sorun tespit ediliyor. Ne çıkacağı belli değil yani. 2008 de 7 bin tl gibi bir rakama tamir olmuş aynı sorundan forumda okumuştum.
  • Şimdi opel türkiyeden aradılar. Bu sorunu garantiye alamıyorlarmış. 45 binde 2 yaşında manuel bir aracın daha yeni garantisi biter bitmez bu şekilde bozulmasını kime sorarsanız sorun fabrikasyon diyecektir. Artık özel servise gitmekten başka çare kalmadı.
  • Böyle bir sorun yaşıyacak olanlar için sonuçlar.
    Yaşadıklarım;
  • Araç tüm ugraşlarıma rağmen ilgisiz opel Türkiye yetkilileri tarafından garantiye alınmadı. (Opel servislerini ve Opel Türkiye'yi, Opel Almanya'ya şikayet ettim bende sonucunu bekliyorum. Yazışmalar devam ediyor.)
  • Servislerde söylenen rakamlar şunlar;Şanzuman komple değişecek işcilik hariç 8000 TL oda indirimli hali.
  • Baktım olacak gibi değil bende Ankara da Tanıdığım bir özel servise gittim. (Benli Opel ivedik arkadaş canlısı insanlar)
  • Beraber şanzumanın sökümünü gerçekleştirdik.(Ben kenardan seyrettim.);) Gerçektende bilyeler ufak ufak gitmiş ve her yere yayılmış oda hızlandığınızda formula bir arabaları gibi ses yapıyordu.
  • Sağolsun Özgür bey ne yapacağımızı anlattı. Ya açılmamış bir şanzuman alıp takacaktık yada bilyeleri komple değiştirecektik. İlk başta çıkma ama temiz şanzuman aradık. 1900-2000 oda pazarlıkla bulursanız. Çok aramamıza rağmen temiz bir şanzuman bulamadık.
  • Bizde zor yolu tercih ederek şanzumanın bilyelerini değiştirdik. Şu an araba süper çalışıyor. 1700 TL gibi bir rakam tuttu. Arabanın sesini unutmuşum. O valon sesinden sonra. (Çıkma şanzuman alsam işcilik dahil 2300 gibi bir rakam tutacaktı.)(Serviste yaptırsam arabayı satsam hurdaya daha iyiydi. O kadar parayı nerden alacağız.)
  • Arabam dün itibariyle yıkatılmış temizlenmiş bir şekilde yağı suyu konulmuş teslim edildi.:)
  • Emeği geçen herkese teşekkürler. (Benli Opel Özgür bey'e ilgi ve alakasından dolayı ayrıca teşekkürler.)
  • Bu arada arabanızı güvenle bırakabilirsiniz. Gercekten güvenilir bir yer. O kadar malzeme vardı gene hiç bir eksik yok. Fazlası var. :)
    Sökülen bilyelerden bir iki tanesinin fotografını koydum. Hepsini çekemedim çünkü çok fazla orda duramadım, malum çalışıyoruz.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turgay10x -- 26 Nisan 2012; 10:48:13 >

• Geçmiş olsun paylaşımınız için teşekkürler
  • geçmiş olsun, bundan sonra benzer sorun yaşayanlara rehberlik edecek bir konu olmuş. benim buradan çıkardığım ders demekki manuel şanzıman da bozulabiliyormuş.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heisman

geçmiş olsun, bundan sonra benzer sorun yaşayanlara rehberlik edecek bir konu olmuş. benim buradan çıkardığım ders demekki manuel şanzıman da bozulabiliyormuş.

Evet doğrudur manuel sanzumanda bozuluyormuş. Bende şasırdım ama nette bu olayla ilgili araştırma yaparken 20 nin üzerinde konu buldum.
    Bu arada böyle bir şey yaşayacaklara bir tavsiyede benden. Opel astra şanzuman bilyeleri boş yere başka marka yada alman malı bulabilirmiyim ki diye aramasınlar. Dünyada tek bir şirket üretiyor bunları onlarda Fransız. Çünki motor fransız şanzuman Fransız. Ben zaman kaybettim başka bir marka arıyacağım diye ama başka bir marka yokmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turgay10x

quote:

Orijinalden alıntı: Heisman

geçmiş olsun, bundan sonra benzer sorun yaşayanlara rehberlik edecek bir konu olmuş. benim buradan çıkardığım ders demekki manuel şanzıman da bozulabiliyormuş.

Evet doğrudur manuel sanzumanda bozuluyormuş. Bende şasırdım ama nette bu olayla ilgili araştırma yaparken 20 nin üzerinde konu buldum.
    Bu arada böyle bir şey yaşayacaklara bir tavsiyede benden. Opel astra şanzuman bilyeleri boş yere başka marka yada alman malı bulabilirmiyim ki diye aramasınlar. Dünyada tek bir şirket üretiyor bunları onlarda Fransız. Çünki motor fransız şanzuman Fransız. Ben zaman kaybettim başka bir marka arıyacağım diye ama başka bir marka yokmuş.

teşekkürler tavsiyeler için. demekki otomatik viteslerden çok korkmaya gerek yok...

• Garantiyi uzatmayi dusunuyorm bende...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.