Şimdi Ara

2 Yıldır Çözüm Bulanamayan Kyk Wifi Problemi (4 yıl oldu)(bilgisayar değiştirdim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
54.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    yaklaşık 2 yıldır devletin kyk yurtlarında kalıyorum
    yurdun internet sistemi herkese özel olarak verilen id ve şifre ile kyknin kendi verdiği portal sitesinden giriş yapılırak oluyor( eski: portal.kyk.gov.tr yenisi: wifi.kyk.gov.tr )
    bu portal sayfası ise wifi bağlandığı anda seni anasayfaya yani giriş ekranına yönlendiriyor, çok az bi kesim de bu yönlendirme olmuyormuş o kişilerde zaten elle portal sayfasının linkini yazıp sorunsux bağlanabiliyorlar

benim sorunda tam olarak burda başlıyor benim laptop hiç bi şekilde portal sayfasını açmıyor bi türlü id ve şifre yazıp nete bağlandığımız sayfaya erişemiyorum, doğal olarakda nete bağlanamıyorum.

wifi simgesinin üstünde sınırlı erişim yazıyor
    elle portal sayfasına ulaşmak istediğim ise bu web sayfası kullanılmıyor altında ise DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET yazısı çıkıyor

işin garip kısmı ise normal ağlara sorunsuz bağlanabiliyorken kyk gibi ortak ağlara hiç bi şekilde bağlanamıyorum

laptobun markası hp pavilion g series

defalara format attım attırdım düzelmedi
    4-5 farklı bilgisayarcıya götürdüm onlarda net bi çözüm bulamadılar

pc işlerinde de pek anlamam ama bu konu hakkında en ufak bi fikri, bilgisi olan varsa lütfen yazsın çünkü artık gına geldi
    sırf bu yüzden pc değiştirmek istemiyorum

Konuyu 2 farklı yerde açtım burası daha aktif sanırsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torneol -- 21 Ekim 2018; 19:40:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

2 Yıldır Çözüm Bulanamayan KYK Wi-Fi Problemi (4 Yıl Oldu)(Bilgisayar Değiştirdim)

Yurtlarda yaşayan öğrenciler, son 2 yıldır devam eden bir KYK Wi-Fi sorunuyla karşı karşıya. Bu sorun, 4 yıldır devam etmekte ve bilgisayar değişikliği yapılsa dahi çözüme ulaşılamıyor.

Öğrenciler, "gsb wifi dns hatası" veya "KYK Wi-Fi dns adresi bulunamadı" gibi hata mesajlarıyla karşılaşıyorlar. Bu sorun, KYK yurtlarındaki Wi-Fi ağının "gsb wifi ip adresi" veya "gsb wifi proxy ayarları" gibi teknik konfigürasyonlarındaki yanlışlıklardan kaynaklanıyor.

Ayrıca, öğrenciler "gsb wifi dns ayarları" veya "KYK Wi-Fi dns" ile ilgili sorunlar bildiriyorlar. Bu ayarlar hatalı yapılandırıldığında, öğrenciler internete bağlanmakta güçlük çekiyor.

"Gsb wifi servis başlatılamadı" hatası da sıklıkla karşılaşılan bir sorun. Bu hata, genellikle ağ sürücülerinin güncel olmamasından veya güvenlik duvarı ayarlarının yanlış yapılandırılmasından kaynaklanır.

Öğrenciler, bu sorunun çözümü için defalarca yurt yönetimleri ve KYK yetkilileriyle iletişime geçseler de kalıcı bir çözüme ulaşılamadı. Bu durum, öğrencilerin uzaktan eğitim almalarını, ödevlerini tamamlamalarını ve çevrimiçi kaynaklara erişmelerini zorlaştırıyor.

Bu nedenle, yetkililerin sorunu en kısa sürede çözmesi ve öğrencilere kesintisiz bir internet bağlantısı sağlaması gerekiyor.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bahsettigin sistemi bilmiyorum bu sistem tam olarak nasil calisiyor.wifi baglanilacak ag secip sifre girmiyormusunuz.

• jackal___61 kullanıcısına yanıt
    2 Yıldır Çözüm Bulanamayan Kyk Wifi Problemi (4 yıl oldu)(bilgisayar değiştirdim)

bu sayfaya id ve şifremizi yazıyoruz
    sorun da bu sayfaya bağlanamıyor oluşum

• up

• quote:

Orijinalden alıntı: jackal___61

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    http://www.teknologweb.com/kyk-wifi-sifre-alma-ve-tum-sorunlarin-cozumu

bu linkten okuyup durumu anladım.Wifide kyk modeme bağlanıp bu sayfayı açıp giriş yapman gerekiyor.ama sen bu sayfaya ulaşamıyorsun.
    Format attırdım olmadı dedin.Windows 8.1 de bu sorunu yaşayanlar olduğunu okudum fakat sana şöyle bir önerim olabilir.Kendine usb ağ kartı al wifi adaptör yani onun ile bu ağa bağlanmayı denermisin.Driverini vesaire kurduktan sonra tabi

• jackal___61 kullanıcısına yanıt
    hocam ilk olarak kykwifi diye wifiye bağlanıyorum, kykwifiye bağlanınca bu sayfaya yönlendiriyor yada elle portala ulaşıyorsun, işte ben de o portal sayfası açılmıyor
    kykwifinin üstünde de sınırlı erişim yazıyor
    başka wifiden girince sayfa açılmıyor zaten bi tek kykwifi ile bağlanınca açılması lazım

hocam şimdi usb ağ kartını alıp olay düzelmesse bütce olarak beni etkiler sonuçta öğrenciyim
    ne diyorsun alırsam düzelir mi
    bu arada yardımcı olduğun için çok teşekkürler

• Dns ayarina bak degistirdiysen ondan calismiyo olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: deeper38251

Dns ayarina bak degistirdiysen ondan calismiyo olabilir.
    wifi ayarlarında yada başka bişeyde sıkıntı olduğunu sanmıyorum denemek gereken şey dns ayarlarını değiştirdikten sonra birdaha bağlanmayı denemen. Şöyleki eğer google dns yada open dns kullanıyorsan bunu yasaklamış olabilirler bu durumda yasaklanmış bir dns kyk sayfasını çözümleyemez ve sayfa açılmaz dns problemi ddiyede sana uyarı vermiş muhtemelen sorunun bundan kaynaklı. Eğer wifi adaptor takıp yapmaya çalışırsan tabiki olacak çünkü dns girmemiş olacaksın otomatik alacağı için kyk wifiden otomatik gelen dnsleri kullanacak bu durumdada sayfa açılacak çözülmüş olacak ama cebinden para çıkacak gerek yok. Eğer wifide sorun yoksa ve diğer ağlara bağlanıyorsan para harcamana gerek yok.

Sınırlı bağlantıdayken eğer modem sana ip veriyor ama sayfa görüntüleyemiyorsan bu dnslerindendir. Bunun kontrolunu aşağıdaki gibi yapabilirsin..

Windows versiyonuna göre çalıştırdan cmd yaz ve entera bas siyah ekran uzerinde netstat -n yaz burda modemin sana verdiği ip çıkması gerekiyor 192 ile başlar genelde bu durumda modeme bağlanıyorsun ve modem seni kabul ediyor. Sayfayı çözümleyemediği için sayfayı gösteremiyor demektir. DNS otomatiğe alıp yoluna devam et..

Kolay Gelsin..

• XemreG X kullanıcısına yanıt

hocam cmd den ip numarası çıkmadı
    eğer adaptör 100de 100 çözüm olucaksa alırım sorun olmaz

• deeper38251 D kullanıcısına yanıt
    dns değiştirsem de değiştirmesem de farketmiyor

• Torneol kullanıcısına yanıt
    netstat(boşluk) -n böyle yazdınız dimi bunun olması imkansız 127 ile başlayan pc nin adresini listelemesi lazım modemi görmese bile.. Şuan bu wifi ile bağlanmıyorsa wifi dogle ilede bağlanmicak başka bir sorun olmalı ama netstat -n bunu tekrar yazıp bi kontrol edin 192 ile başlayan ip olmak zorunda yada şurdan da bakabilirsin..

Burada bağlandığını bir teit ettikten sonra bağlanması gereken sayfayı kendin el ile yazmayı bir denemelisin.. Normal şartlarda nereye girersen gir o giriş sayfasına geçmesi gerekiyor..

Kolay Gelsin..

dediğin gibi boşluk bırakmadan yazmışım
    ama bu seferde yabancı adres durum yazdı gösterdiğin yoldan baktım
    bundan sonra ne yapıcam
    biraz sade anlatırsan sevinirim
    pek aşır neşir değilim pc ile
    bu arada ilgilendiğin için çok teşekkür ederim hocam cidden baya yardımcı oldunuz

• Torneol kullanıcısına yanıt
    Şimdi o arkada gördüğüm ekran güzel bir ekran orda internet yazan dünya simgesine tıkladığınızda browserda dediğiniz ekranın açması gerekiyor yani sizin tc yada k.adı girip internete girdiğiniz ekranın bir denermisiniz internet dünya simgesine tıklayınca browserda ne açacak şuan bağlısınız modem size ip vermiş sizin sorununuz sadece o sayfaya ulaşamamak ile ilgili. Yani o sayfaya 1 kere ulaşsak sorun halolucak.. Bu arada adres değişmiş gibi bilgiler buldum bu haldeyken şuraya bağlanmaya çalıştığınızda ne oluyor..

https://wifi.kyk.gov.tr

ayrıca aşağıdaki addresi okudunuz dimi?

http://www.teknologweb.com/kyk-wifi-sifre-alma-ve-tum-sorunlarin-cozumu

Güzel bilgiler paylaşılmış ne nasıl yapılır nasıl yapılcak anlamında..

Kolay Gelsin..

dediğin yere tıklayınca internet expolerdan açmaya çalıştı ama sonuç yine hüsran tabi
    cmd den verdiğin kodu girince bu sefer ip numarası çıktı sanırsam
    google chrome dan ise dediğin gibi portal sayfasının linkini girdim hata üstünde yazıyor zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Torneol -- 23 Aralık 2015; 19:38:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Torneol

dediğin yere tıklayınca internet expolerdan açmaya çalıştı ama sonuç yine hüsran tabi
    cmd den verdiğin kodu girince bu sefer ip numarası çıktı sanırsam
    google chrome dan ise dediğin gibi portal sayfasının linkini girdim hata üstünde yazıyor zaten
    çok garip sizi modeme kadar kabul ediyor dnsleride alıyor ama çözümleyemiyor bulunduğunuz yerden ama internete bağlanabiliyorlar bir tek siz bağlanamıyorsunuz.. Herhangi bir virus programı varsa kapatıp windows güvenlik duvarınıda kapatarak deneyelim bide başka bişey aklıma gelmiyor şahsen bu arada netstat -n de çıkan ip 127 ile başlamamalı bu sizin pcde arıyor demek siteyi halbuki ağda araması gerek yani 10 ile başlayan ağ ipssinde aramalı.. Gerçekten garip bişeyler engel oluyor pcnizin çıkış yapmasına yada veri almanıza..

Windows güvenlik duvarı ayrıca program kullanıyorsanız onlarda dahil olmak üzere bütün güvenlik antivirus yazılımlarını devre dışı bırakarak deneyin..

Kolay Gelsin..

yok hocam düzelmedi :)
    usb ağ kartı alsam düzelme ihtimali var mı acaba

• quote:

yok hocam düzelmedi :)
    usb ağ kartı alsam düzelme ihtimali var mı acaba
    sıkıntı sizin wifi de değil sıkıntı bağlanmaya çalıştığınız ağda :) size kıl sanırım sıkıntı görünmüyor şuan o sayfayı açıyor olmanız gerekiyordu.. wifi de sıkıntı yok ama cihazların neye göre ne yaptığıda belli değil bunu bulunduğunuz yerde birine danışamıyormusunuz? Çünkü hata sizde değil sizi kabuletmeyen bir sistem var orada bişekilde engelleniyorsunuz ya mac id engellenmiş yada başka bişey olmuş ama o pc bağlanamıyorsa sadece bunlar dışında başka bişey pek mümkün görünmüyor.

Kolay Gelsin..
    yurdun öğrenci işlerine anlattım sorunu
    bizim yapabileceğimiz bi şey yok dedi herkes sorunsuz girebiliyorken sizin girememeniz sizden kaynaklı deyip yolladılar :)
    hocam ne yapmam lazım nereye götürmem lazım pcye
    valla pc ye değiştircem o noktaya geldim

• up

• quote:

up
    kyk wifi sitesine bağlanırken sitenin başına "https://" tag ini koyup bir deneyin.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.