Şimdi Ara

2 Yıllık Sistemimde Oyunlarda Doku Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Dostlar bilgisayarı alalı 2 sene oldu.9 aydır falan oyunlarda bir sorun var.Oyunlarda dokular yüklenmiyor.Mesela Call of Duty,Assassin's Creed Origins,Oddysey ve birçok oyunda.Sabit Diskden dir diye gidip SSD aldım fakat işe yaramadı.Oyunun ayarları High da mesela ama sanki very low da gibi ve bu çok can sıkıcı bir durum.Acaba bu işlemciden dolayı mı arkadaşlar.
    Şimdiden tüm yardımlarınız için teşekkür ederim.

Sistem Özellikleri:
    İntel Core i3 6098p 3.6 GHZ
    Msi H110m Pro-Vd DDR4 2133 MHZ
    Corsair 8GB 2133 MHZ DDR4
    MSİ Geforce GTX 1050 2GB GDDR5
    Corsair Force Le 128GB
    Seagate Barracuda 1TB SATA3 7200RPM

Mesela bu fotoğraflarda kaplamalar yüklenmemiş halde ve böyle devam ediyor.

Fotoğraflar:
    2 Yıllık Sistemimde Oyunlarda Doku Sorunu2 Yıllık Sistemimde Oyunlarda Doku Sorunu

• Ekran kartından hocam, oyunların doku paketlerini yüklemede yeterli olamıyor. Overclock ile belki bir nebze önüne geçebilirsiniz.
  • Peki dostlar çalıştığım şirkette bir abi bana 7. veya 8.nesil bir i5 işlemci getiricek inşallah.Onu taktıktan sonra bu sorunlar ortadan kalkar mı ? Ve o işlemci ile 1050 iyi çalışır mı ?
  • 2 Yıllık Sistemimde Oyunlarda Doku Sorunu2 Yıllık Sistemimde Oyunlarda Doku Sorunu

Oyunun grafikleri resmen overwatch gibi oldu.

2 Yıllık Sistemimde Oyunlarda Doku Sorunu

• o anakarta 8. nesil uymaz.
  • Sorunun kaynagini tam olarak bilmiyorum fakat abin neyi getirirse getirsin :) iyi olur. 8. nesil getirirse cok iyi olur. eldeki islemci ve anakarti satar anakart +8gb ram alirsin. 7. nesil getirdi diyelim o zamanda anakarta bios update yapar islemciyi öyle takarsin, temiz ve güncel windows ile formatladiktan sonra tekrar denersin. ekrankartinin 2gb olmasindan kaynakli olabilir mi diye düsünmüyor degilim, yine sorun devam ederse ekrankartini da satar rx 570 ikinci el bakarsin. cok rastlanan bir problem degil belkide yukardakilerin hicbiri, yazilimsalda olabilir, oyun kürekli ise falan, pc virüslü, bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • size söyle söyliyim güncel oyunlar için artık 8 gb ram yetmiyor maglesef hele oynadıgınız ac serisi zaten ram yiyen bir oyun cod black ops 3 e 8gb yeterli gelir ama daha yeni oyunlarda ram yetersiz gelir

diger arkadaşların dedigi gibi 7.yada 8 nesil bir işlemci iyi gelicektir 7.nesil olursa bios update atar takarsınız 8.nesil olursa anakart degişir

birde 1050 2gb artık güncel yeni oyunlarda yetersiz ekran kartıda min rx570 bakılmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 5 Mayıs 2019; 11:23:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anladığım kadarıyla sistem yetersiz artık o kesin ama bu sorun önceden bu oyunlarda yoktu sonradan olmaya başladı.Şirketteki abi 6 veya 7 getirirse kullanırım 8.nesil getirirse anakart alırım.Sorun düzelmese bile çok da sıkıntı değil artık konsola geçmeyi düşünüyorum ps4 alacağım.Saten bu tür sorunlar da hep beni bulur :)
  • dostum söyle söyliyim oyunlara güncelleme geliyor ve gelen güncellemelerle yeni çıkan ürünlere daha fazla destek geliyor ve eski serilerde performans düşüsü oluyor dogal olarak

ps4 tavsiye etmiyorum çünkü ahı b... kurtarmaz oyunları anormal pahalı aylık 5000 tl kazanıyorsanız girin ama asgari ücret kazanıyorsanız bulaşmayın
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Asgari ücret kazanıyorum :) o zaman i5 işlemciyi gelince takacağım sorun devam ederse yeni bir ekran kartı alabilirim.Umarım düzelir sorun işlemci geldiğinde.
  • hadi bakalım aşırı derecede düzelmez ama bişiler hissedilir seviyeye gelir rahatlatır
  • Ekran kartının 2gb ramı yetersiz geliyordur bu yüzden kaplayamiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hafta umarım alacağım işlemciyi sorun düzelirse devam düzelmezse eğer ekran kartını satıp ya 2.el bir ps4 yada rx 570 veya 580 alacağım.
  • Dostlar ne olur ne olmaz diye ben size bir danışayım.Uygun fiyata 7. veya 6.nesil i5 işlemci nereden bulabilirim.İşlemci alırsam da ya ekran kartındansa diyede korkuyorum.İşlemci alırsam ekran kartı alamam.Birde şu anki işlemcim olan i3 6098p nin yanına rx 570 alsam darboğaz olur mu ? baktığım videolara göre olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feanorel_ -- 8 Mayıs 2019; 9:42:41 >
  • Hocam, tek atis sansiniz var ise ben olsam islemci ile harcamazdim bunu. Oncelikle dokularin yuklenmemesi ekran karti bellegi ile ilgili bir durum. Mevcut islemciniz de ekran kartiniz da modern oyunlar icin yetersiz. Yine de yerinizde olsam oncelikle ekran kartini 2. el olarak 4gb Rx570 alarak yenilerdim.

Kimse neden deginmemis anlamak guc, Afterburner kullanimina bakarsaniz oyunlar 2GB bellegi dibine kadar kullaniyor, yeni dokular icin yeterli hafiza olmadigi icin de siz bu sorunu yasiyorsunuz. Sorunu cozmek icin ya mevcut ekran kartiniz ile Cozunurluk dusureceksiniz, ya da daha yuksek bellekli bir RX570 alacaksiniz. Attiginiz hicbir oyun ici goruntusunde islemci yetmemesi durumu yasamiyorsunuz, sorun tamamen ekran karti belleginin yetersiz gelmesinden kaynaklaniyor.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim beklediğim cevap buydu.2.el rx 570 alayım diyorum da mining de kullanılmış kartlar da çıkıyor o yüzden biraz tırsıyorum.Sıfırı itopyada 1000 TL yanındada The Division 2 ve World War Z Bedava.2.el konusunda yardım edebilme şansınız var mı acaba ? Birde rx 470 alsam da olur mu ?

Bir de attığım fotoğraflara bir daha baktım da darboğaz mı oluyor işlemci kullanımı düşük bazı fotoğraflarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Feanorel_ -- 8 Mayıs 2019; 11:11:44 >
  • Eger oyunlari oynuyorsaniz evet sifir almak mantikli. Eger yaninda gelen oyunlari oynamayacaksaniz ikinci el cok daha makul tabii ki. Rx 470 de temiz bulursaniz alinabilir ama arada 100 lira falan fark var Rx570 ikinci eller ile, yerinizde olsam Rx570 alirdim.

Darbogaz olmasi icin, islemci kullaniminizin %100 de olup ekran karti kullaniminizin dusuk olmasi gerekli. Yani tum islemci gucu kullanilmasina ragmen kartin hala kullanilmayan kismi kalmasi lazim. Sizin durumunuzda Ram engeline takiliyor ekran karti ve hem islemci hem ekran karti %60 seviyesinde kaliyor. Dedigim gibi Textures ayarini dusurup AA ayarini yukselterek veya cozunurluk dusurerek islemci ve ekran karti kullanimini arttirabilirsiniz, Ekran karti bellegi uzerindeki yuku de alacaginiz icin bahsettiginiz sikintilar yasanmaz.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    rx 570 alacağım büyük ihtimalle. Peki bu sorun normal mi herkes de olabilir mi çünkü aynı sistemden arkadaşımda var onun işlemcisi 7100 ama onda bir sorun yok.
  • Birebir ayni ekran kartini sizle birebir ayni ayarlarda mi kullaniyor? Atiyorum siz de belki Textures ayarini Low yaparsaniz sikinti kalmayacak. Ya da siz Full HD oynarken arkadasiniz 1440-900 cozunurlukte oynuyordur vs vs. Grafiklerin cizilmesi ile ilgili bir sikinti islemci kaynakli degildir. Bellek veya oyunun kurulu oldugu HDD-SSD kaynakli bir sikinti yasiyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CCaaNN -- 8 Mayıs 2019; 12:8:49 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.