merhaba ark.lar, benim bi sorum olcak: Lise 2 TM düz lise öğrencisiyim önceden kalan hiçbi sorumlu olduguğum ders yok ama matematik ve geometrim 1 gelicek.. ortalamam 2.50'yi geciyor. 2 tane zayıfım oldugu ve ortalamamın 2.50'yi geçtiği için yazın sınava girmesende o 2 dersin 1 olan notları otomatikmen siliniyor ve lise 4'e kadar bu 2 dersi vermem felan gerekmez diye duydum doğrumudur ? Eğer o 2 dersin 1 gelen notları silinmiyorsa zaten seneye yabancı dil'e geççem, geçtiğim için o 2 dersin 1 gelen notları silinir mi ? kolay gelsin..
Ortalaman tutuyorsa sorumsuz geçersin. Diğer senelerde'de vermene gerek yok.
İsterse 10 zayıfın olsun,ortalamanın tutması yeterli Dil ve Anlatım dışında her dersten geçersin.
Zayıfın silinmesi gibi bir durum yok, kimden duyduysan ağır atmış...Ortalama ile geçiyorsun ortalaman tutuyorsa, o zayıflar silinmez hiçbir zaman, not yükseltme sınavına girersen artırma şansın var girmezsen kalacak öyle...
quote:
Orijinalden alıntı: imdrunkisuppose
Zayıfın silinmesi gibi bir durum yok, kimden duyduysan ağır atmış...Ortalama ile geçiyorsun ortalaman tutuyorsa, o zayıflar silinmez hiçbir zaman, not yükseltme sınavına girersen artırma şansın var girmezsen kalacak öyle...
1 olarak Kalması sorun değil ama benim bu 2 dersi lise 4'e kadar vermem gerekir mi diploma almak için onu soruyorum ?
ortalaman tutuyorsa dil anlatım haricindeki derslerden geçmiş sayılırsın