Şimdi Ara

20.000:1 mi iyi 3.000:1 mi iyi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar monitörler hakkında pek bilgim olmadığından siz bilenlere danışıyım dedim. Monitörler hakkında bilgim sadece 2ms nin 5 ms den daha iyi olduğunu bilmemle sınırlıdır şu DC 20 000:1 ve ya DC 3 000:1 olayını anlam veremedim yani bir örnek vermek gerekirse samsung t220 2232bw ye göre iyimidir yani t220 de DC 20 000:1 ama 2232bw de 3 000:1 bu dc olayı arttıkçamı iyidir azaldıkçamı sorularımı açıklayarak cevaplarsanız sizlere çok minnettar kalırım şimdiden teşekkürler herkese

• 20.000 daha iyidir
  • mantığı nedir acaba bunun yükseldikçe yani 20.000 in 3.000 den iyiliği renklerin geçişi açısındanmı yoksa renklerin dolgunluğumu ben grafiker olduğum için renklerin geçişi yumuşak olmalı yani ton ton gözükmemeli gök kuşağı gibi tüplü ekran kullanıyorum ve samsung t220 ye geçmeyi istiyorum ama 2233bw aldım geri verdim renkleri kötüydü t220 ye cesaret edemiyorum o yüzden
  • Eger grafikersen buyuk ihtimal TN panellerin cogu senin tatmin etmeyecektir.. IPS panel alman lazim gibi ama onlarda cok pahali.. iyisimi renk gamiti %92 olan nispeten kaliteli TN panellerden yap secimini
  • Dynamic Constrast degeri tamamen anlamsizdir.

T220 daha iyi bir ekran 2232BW'ya kiyasla, ama 2232BW da iyidir.
  • TN panellerin en iyi örneklerinden birisi T220'dir. Bu monitörün renk geçişleri ortalama LCD'lere göre çok başarılı bunu kesinlikle söyleyebilirim. Fakat yine de kaliteli bir crt'deki performansı alamayacağını söylemeliyim. Çünkü ben de 19 inç Sony crt'den Samsung T220'ye geçtim ve tek eksik yönünün bu olduğunu söyleyebilirim. Kontrast'ı ve görüntü keskinliği ise tek kelimeyle harika...

20000:1 olarak verilen değer biraz abartılı gelebilir ama T220'deki siyahı görünce "gerçek siyah" nedir daha iyi anlıyorsunuz. Sözün özü kontrast olarak 1. sınıf bir cihaz hatta en üstün yanı kontrast'ı bana göre...
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaTaDoR

TN panellerin en iyi örneklerinden birisi T220'dir. Bu monitörün renk geçişleri ortalama LCD'lere göre çok başarılı bunu kesinlikle söyleyebilirim. Fakat yine de kaliteli bir crt'deki performansı alamayacağını söylemeliyim. Çünkü ben de 19 inç Sony crt'den Samsung T220'ye geçtim ve tek eksik yönünün bu olduğunu söyleyebilirim. Kontrast'ı ve görüntü keskinliği ise tek kelimeyle harika...

20000:1 olarak verilen değer biraz abartılı gelebilir ama T220'deki siyahı görünce "gerçek siyah" nedir daha iyi anlıyorsunuz. Sözün özü kontrast olarak 1. sınıf bir cihaz hatta en üstün yanı kontrast'ı bana göre...

t220 kullandığını söylemişsin deniyimlerinden yararlanmak istiyorum griden griye geçişlerde renklerde patlama oluyormu acaba hd olandan düşünmüyorum bu arada normal olanından. Yani renk geçişleri nasıl geçişlerde yumuşakc aanlamadanmı geçiyor yoksa atıyorum maviden sarıya geçerken geçiş kademeleri belli oluyormu gökkuşağı misali ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1+1 mi? 2+1 mi?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bahsettiğin şeyi anladım ve geçişlerde göze batan bir sert geçiş görmedim. Genelde son derece yumuşak geçişler fakat bazı renklerin aratonlarındaki geçişi zor da olsa çizgi şeklinde görebiliyorsun.
  • son sorum daha var monitörü aşağı yukarı falan ayarlama imkanı varmı yoksa sabitmi ayakları? t220 hd ile normal t220 arasında kalite olarak çok büyük fark yoktur heralde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylangu -- 27 Ocak 2009; 22:16:13 >
  • zamanında bende takılmıştım ama halada aynı taş devam..
    benim gözümde 20000:1 kontrastı iyidir canlı renk,canlı bakımından dolayı fakat benim önem verdiğim kriter yazıların netliği,görüntü kalitesi,renk tonudur bunlardan biri uçtumu tamamdır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Se_co

zamanında bende takılmıştım ama halada aynı taş devam..
    benim gözümde 20000:1 kontrastı iyidir canlı renk,canlı bakımından dolayı fakat benim önem verdiğim kriter yazıların netliği,görüntü kalitesi,renk tonudur bunlardan biri uçtumu tamamdır.

peki t220 de bu sorunları yaşama ihtimalim nedir bir bilgin varmı ? benim içinde onlar önemli yani iyi bir monitörde olması gereken başlıca özellikler bunlar
  • grafikersen senin için 5ms, 2ms den daha iyi bir değer.

aslında demek istediğim şu;

bu lcd ler bilgisayar oyunları ve film gibi multimedya deneyimleri için son kullanıcının beyenisine çıkıyorlar. yani sen photohop ya da freehand de bi renk seçtiğinde o an için o rengin "o renk" olarak monitöre yansıtılması işi pek önemli değil. o an için o rengin mümkün olabildiğince hızlı, hemen, parlak ve göze hoş bir şekilde ekrana yansıması öncelik kazanıyor. yani ms yesi yüksek bu tn paneller rengi hemen yaratayım, 2ms de arz -ı endam edeyim derken rengin doğruluğundan çok uzakta, alakaya maydonoz bir renk ortaya atıyorlar.

crysis oynayan adam için, orda kenarda duran ağacın bir ton açık yada koyu teşil olması ya da normalde yeşilken hoş, göze güzel duran turuncu tonlarda olması oyuncuyu pek bağlamıyor, kaldı ki o bunun farkında bile değil.

bu bağlamda masaüstü yayıncılık gibi grafik tasarım kollarında ms si düşük allanıp pullanıp bu monitör şöyle yüksek kontrasta sahip, böyle milisaniye falan muahbebti seni bağlayan bir şey olmamalı.

bu özellikler, vidyo editing, multimedya, stv işleriyle uğraşan grafik tasarımcılar - yani işi görüntü olan- daha doğru bi tanımla işi pc de yapıp gene pc de sunun (baskı almayan) arkadaşlar için bağlayıcı olmalı....

• profosyonel serilerde, 20.000 gibi kontrast oranları görmezsin,

http://www.viewsonic.com/products/desktop-monitors/lcd/pro-series/vp2250wb.htm
  • quote:

Orjinalden alıntı: face1tr

profosyonel serilerde, 20.000 gibi kontrast oranları görmezsin,

nasıl yani 20 000 kötümü sizce eksisi ne olur peki 3 000 e göre açıklarsan sevinirim ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: taylangu

quote:

Orjinalden alıntı: face1tr

profosyonel serilerde, 20.000 gibi kontrast oranları görmezsin,

nasıl yani 20 000 kötümü sizce eksisi ne olur peki 3 000 e göre açıklarsan sevinirim ?

hayır ordaki 20.000 multimedya, oyun şu bu için gayet iyi, hatta mükemmel.. ama iş grafik tasarıma geldiğinde durum sandığınızdan biraz daha farklı bir hal alıyor, az biraz onu anlatmaya çalışıyorum..

• anladım dostum sağol
  • quote:

Orjinalden alıntı: taylangu

son sorum daha var monitörü aşağı yukarı falan ayarlama imkanı varmı yoksa sabitmi ayakları? t220 hd ile normal t220 arasında kalite olarak çok büyük fark yoktur heralde

Monitörün yükseklik ayarı yok fakat az bir miktar geriye yatabiliyor.

T220HD televizyon olarak da kullanılabildiğinden, yapısı gereği T220'den daha kötü pc görüntüsü veriyor. Kumandası ve TV-tuner barındırması haricinde pek bir özelliği yok yani...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.