Şimdi Ara

20.000-25.000 tl araba öneriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
2.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Malum krizden dolayı firmam batıyor. Alabilirsem 20.000-25.000 tl (henüz hesaplatmadım) arasında bir tazminatım olacak.
    Yeni bir iş buldum çok şükür ve 29 temmuzda başlayacağım ancak işe gidiş geliş için araç lazım.

Bu fiyat aralığında, 2 çocuklu aile aracı olarak ne tavsiye edersiniz.

Aslında laguna 2 ler aklımda. Çok beğendiğim bir araç ve bu fiyata konfor ve görünüm bakımından iyi bir tercih gibi. Zaten bineceğim.
    Hemen satma gibi bir düşüncem yok. İlerde yeni firmam şirket aracı verebileceğini söyledi. Bu alacağım araçta eşime kalacak ancak
    otomatik istemiyoruz. Yakıt ve sorun çıkartma riskinden ötürü sıcak bakmıyorum.

Bu bilgiler ışığında bana ne tavsiye edersiniz.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Astra F sedan veya hatchback güzel araçlar, bakılabilir.
  • Teşekkürler. Açıkçası hiç bakmamistim. Bahsettiğiniz araç böyle birşey mi. Bunlara da bakacağım.
    sahibinden.com
    Opel / Astra / 1.6 / GLS / 1997 MODEL OPEL ASTRA 1.6 16 WALF GLS sahibinden.comda - 705605606
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-1997-model-opel-astra-1.6-16-walf-gls-705605606/detay

Birde bu araçlar 99 yılında makyajlandı mı? 98 ile 99 modeller farklı geldi bana sanki.
    Siz hangi model aralığını ve donanım seviyesini tavsiye edersiniz?

Edit: Pardon. Ufak bir araştırma yaptım.
    Zaten F kasalar 91-98 arası üretilmiş. Benim gördüğüm 98-2004 arası üretilen
    G kasaymış. Sanırım 98 de hem F hem de G kasa üretilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dolekbas -- 16 Temmuz 2019; 14:46:20 >

• dolekbas kullanıcısına yanıt
    Hocam bildiğim kadarıyla 93-94 yılları civarı olması lazım ufak tefek değişiklikler oldu araçta. İç aksam, plaka lambası, yan aynalar gibi. Benim fark ettiklerim bunlar. Tabii ki yeni modellerini almanı tavsiye ederim. Düşük km’li bir F bulursqn tadından yenmez. Gls en full modeli diye biliyorum. Ben olsam gls alırdım. Bizde 93 F kasa var tek nokta enjeksiyonlu. Keşke ecotec motor olsaydı. Ama bu bile gidiyor namussuz :) 342binde şimdi motor istiyor haliyle. Facebook’ta Astra F grubu var. Orda aracını sadece grup içinde satan adamlar bile gördüm. Bir göz at, almayı düşündüğünü söyle. GL, GLS ve hangi yıl aralığını alman daha iyi olur onlar daha net bilgi verir. Zira böyle sorup soruşturan çok oluyor. Seve seve yardımcı oluyorlar. G kasa da iyidir. Temizini bulursan o fiyat aralığında G kasa tercih et.
    Örnek bir araç ve grup linkini bırakıyorum.
    sahibinden.com
    Opel / Astra / 1.6 / GLS / MASRAFSIZ TEMİZ ASTRA sahibinden.comda - 709728094
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-masrafsiz-temiz-astra-709728094/detay

OPEL ASTRA F TÜRKİYEfacebook
    OPEL ASTRA F TÜRKİYE
    https://www.facebook.com/groups/astrafturkiye/?ref=share

• Tamam çok sağolun.
    Listeme aldım. Gruba da katıldım. Hafta sonu derin araştırmaya gireceğim inşallah.
    Zaten görünüm olarak hoşuma gidiyor. Hemde bir aile aracı olarak çok yerinde bir tercih olacaktır.
    Tabi önce tazminat yatması lazım. (Ufak bir detay)

Başka tavsiyeler var mı arkadaşlar. Diğer fikirleri de değerlendirmek isterim. Zira ikinci elde
    temiz bulmak zor. Hele ki tek model üzerinden gidersem şansım daha da azalacaktır.

Yardımları bekliyorum.
  • 10 yıldır problemsiz kullandığım Toyota corolla'yı da değerlendirin bence. (Boyunuz 1.80'den uzunsa pek rahat edemeyebilirsiniz, boyutlar Japonlara göre :=) )
    - İkinci eli çok kolay satılıyor
    - Arıza yapma, kronik problem yaşama ihtimalleri çok düşük
    - Lpg ile gayet uyumlu
    sahibinden.com
    Toyota / Corolla / 1.6 / Terra / Onur Otomotiv'den 2001 KLİMALI 1.6 Terra sahibinden.comda - 704103256
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-onur-otomotiv-den-2001-klimali-1.6-terra-704103256/detay

sahibinden.com
    Toyota / Corolla / 1.6 / Luna Special / sahibinden toyota corolla luna special sahibinden.comda - 706430929
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-toyota-corolla-luna-special-706430929/detay

sahibinden.com
    Toyota / Corolla / 1.6 / Terra / Uygun Fiyata Klimalı Corolla sahibinden.comda - 705954261
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-uygun-fiyata-klimali-corolla-705954261/detay

• Bakınız kullanıcı adım
  • Peugeot 206 306. Abs hava yastığı otomatik silecek 2ooo sonrası modellerde standart
  • cornfield C kullanıcısına yanıt
    Eyvallah.
    Onlara da baktım ancak 206 temiz bulmak çok zor. Yoksa güzel araba. Kullanmışlığım da var.
    Denk gelirse düşünürüm.
    Teşekkürler.
  • Daha düşük rakamlara opel vectra lar karşıma çıkıyor.
    sahibinden.com
    Opel / Vectra / 2.0 / CD / ÇOK TEMİZ 2.0 OTOMATİK VİTES VETRA CD sahibinden.comda - 707654339
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-cok-temiz-2.0-otomatik-vites-vetra-cd-707654339/detay

Bu tarz araçlar olur mu sizce? Segment olarak D sınıfı astra C sınıfı. Ne dersiniz.
    İlanda ki oto vites ama manuel olanlarına bakacağım.
    Ayrıca 2.0 dc veya gls gibi donanımlardan hangisini tavsiye edersiniz?

• Hocam ben de düşük bir bütçe ile araba araştırıyorum.
    Senin de fark ettigin gibi iyi markaların 20 yıllıkları +200bin km leri olanları radarimiza giriyor.

10 yıllık olsun km 100bin civarı olsun diye düşününce tutmayan model arabalara denk gelinebiliyor (Lada kalina , pegouet 206 sedan ..)

Diğer Hyundai Fiat gibi modellerde ağır hasar kayitlilar taksi çıkmaları göz kırpıyor

Bu düşük bütçe ile bile bu kadar çok alternatif var:) karar vermek zor hakikaten
  • o paraya tata vista yada chery kimo öneririm. sedan olarak gelly echo yada familla
  • dkerem2 D kullanıcısına yanıt
    Parça ve usta yok ...
  • O paraya hangi aracı alırsanız alın, sanayiye sık gideceksiniz demektir...

AYrıca bazı arkadaşlar "92-94 modelin düşük kilometrelisini bulursan......." diye bir cümle yazmış, klasik bir türk mantığı işte... Nerede yaşıyorsunuz?

Istanbul'da bireysel kullanıcılar yılda ortalama 30 bin km yapmaktadır, bahsettiğiniz araç 25 yıllık!!!!!! Kaç km'de olmasını bekliyorsunuz? Kadran'da 200 bin küsür km yazdığında onun gerçek olduğuna inanıyor musunuz? Gerçekten merak ediyorum...

Malum sitede 1-3 yaşında arabalar 100.000 km altında, 3-5 yaşında arabalar 100.000-200.000 km arasında... ondan sonrası yok, sonra sitede takılı kalıyor km'ler ve bizim millet de buna inanıyor...

10 yıllıklarda 200-300 arası, 15 yıllıklar da, 20 yıllıklar da, 30 yıllıklar da....

Ne hikmetse bütün arabalar ilk 3 yılda neredeyse 100 bin km'ye ulaşıyor, ama 20 yıldan yaşlılar şu 300 bin km bir türlü göremiyor... ve sizlerde buna inanıyorsunuz.... güleyim mi ağlayayım mı bilemedim

• quote:

Orijinalden alıntı: Bethesta

O paraya hangi aracı alırsanız alın, sanayiye sık gideceksiniz demektir...

AYrıca bazı arkadaşlar "92-94 modelin düşük kilometrelisini bulursan......." diye bir cümle yazmış, klasik bir türk mantığı işte... Nerede yaşıyorsunuz?

Istanbul'da bireysel kullanıcılar yılda ortalama 30 bin km yapmaktadır, bahsettiğiniz araç 25 yıllık!!!!!! Kaç km'de olmasını bekliyorsunuz? Kadran'da 200 bin küsür km yazdığında onun gerçek olduğuna inanıyor musunuz? Gerçekten merak ediyorum...

Malum sitede 1-3 yaşında arabalar 100.000 km altında, 3-5 yaşında arabalar 100.000-200.000 km arasında... ondan sonrası yok, sonra sitede takılı kalıyor km'ler ve bizim millet de buna inanıyor...

10 yıllıklarda 200-300 arası, 15 yıllıklar da, 20 yıllıklar da, 30 yıllıklar da....

Ne hikmetse bütün arabalar ilk 3 yılda neredeyse 100 bin km'ye ulaşıyor, ama 20 yıldan yaşlılar şu 300 bin km bir türlü göremiyor... ve sizlerde buna inanıyorsunuz.... güleyim mi ağlayayım mı bilemedim
    Bekledigim yorum. 15-20 senelik aracın 100-150 bin kilometrede olacagına inanan oldugu sürece, 200 üstü km ve nokta boyalı araca pert muamelesi yaparsa millet daha çok dolandırıcılık olur. Sorsan garaj arabasıdır. 20 yaşında garaj arabası Amerika ya burası.

• o fiyata alacaginiz laguna 2 bas agritir. siena veya symbol bakin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Bekledigim yorum. 15-20 senelik aracın 100-150 bin kilometrede olacagına inanan oldugu sürece, 200 üstü km ve nokta boyalı araca pert muamelesi yaparsa millet daha çok dolandırıcılık olur. Sorsan garaj arabasıdır. 20 yaşında garaj arabası Amerika ya burası.

Alıntıları Göster
    Dediğiniz 15-20 senelik 100 bin kmde araçlar olabiliyo bizde 2005 corolla var araç 100 binde genelde haftasonları dışında garajdan çıkmadı az kullandığımız için lpg dahi yok araçta . Bizim dışımızda yakın bi tanıdığımızda 2007 veya 2008 model clio var araç 70-80 bin arası km de. Demek istediğim şu böyle araçlar var ama bunları denk getirmek çok zor ve böyle araçlar asla galeriye düşmez

• Bende yakın (25-30) bütçede araba arıyorum ama SW. Aklımda da Marea sw var. Riski daha da arttırıp otomatik bakıyorum. ;) şu ilandaki özellikle dikkatimi çekiyor.
    27500 KM OTOMATİK VTS İLK SAHİBİNDEN HATASIZ BOYASIZ FİAT MAREA İlan No: 700664241
    sahibinden.com
    Fiat / Marea / 1.6 / ELX / 27500 KM OTOMATİK VTS İLK SAHİBİNDEN HATASIZ BOYASIZ FİAT MAREA sahibinden.comda - 700664241
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-27500-km-otomatik-vts-ilk-sahibinden-hatasiz-boyasiz-fiat-marea-700664241/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EneSerhat -- 11 Ağustos 2019; 21:33:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Clapss

Dediğiniz 15-20 senelik 100 bin kmde araçlar olabiliyo bizde 2005 corolla var araç 100 binde genelde haftasonları dışında garajdan çıkmadı az kullandığımız için lpg dahi yok araçta . Bizim dışımızda yakın bi tanıdığımızda 2007 veya 2008 model clio var araç 70-80 bin arası km de. Demek istediğim şu böyle araçlar var ama bunları denk getirmek çok zor ve böyle araçlar asla galeriye düşmez

Alıntıları Göster
    Tabiki gerçekten kullanılanlar vardır öyle. Demek istedigim sarı sitede birçok ilan böyle. Herkes mi garaj arabası olarak kullanıyor hocam? Adam bakıyor 250 binde aracını satacak, sitedeki cogu araçlar düşük km sonra aklına bir sürü şey geliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 11 Ağustos 2019; 21:6:44 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.