Şimdi Ara

2000 Seat TOLEDO - 2004 Skoda OCTAVIA hangisini alayım karar sizin..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu araç seçme işi tam bir işkenceye dönüştü benim için

Uzun uzun araştırıp bir model belirliyorsun, sonra biri çıkıp bi model söylüyo fikirlerin 180 derece değişiyo.

Bi kaç saat önceye kadar Skoda Octavia almaya kararlıydım, ince detaylarını araştırıyordum.

Bi arkadaş çıktı ' Seat Toledo ' dedi, çok az yakıyor dedi, piyasası sağlam dedi, parçaları audi-vw dedi, şu şıklığa asalete bak dedi.

Toledo bana çok derli toplu geldi çokta az yakıyormuş, octaviadan az yazkıyor.Ortalama 20 kuruş hiç lpgde, çok zorla 22-23 yakar.Parçası bol, ucuz, kolay arıza vermiyo.Jetta gibi araçmış.

Tek bilmediğim kısım bagaj hacmi ve içinin genişliği ferahlığı..

Eğer bunda da Octavia' dan eksik yanı yoksa Toledoya çok kafam yattı.Çokça da ilanı var octavia gibi değil..

Nasıl bilirsiniz Toledoyu arkadaşlar ?

Octavia mı Toledo mu ??

2004 model 1.6 mpi motor lpg Octavia Elegance - 2000 model 1.6 lpg signo plus Toledo ?

ÖRNEK MODELLER :

fiyatlar düşecektir 1 ay sonra

skoda
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-memurdan-tertermiz-yakisikli-octavia-full-paket-103177164/detay/

seat
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-seat-sunroff-lu-deri-doseme-full-plus-full-toledo-103059349/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tamamen Hayal Ürünüdür -- 29 Ekim 2012; 16:46:05 >

• Ben de octavia ile ilgili bir başlık açtım ama cevap yazan olmadı.
  • Ben 1.6 TDI Octavia kullaniyorum . Elegance paket . Aracimin hem konforundan hem de yakitindan cok memnunum . İc hacim olarak oldukca ferah bir arac. Ayrica sinifinin e buyuk bagaj hacmine sahip . Benim kullandigim Elegance pakette malzeme kalitesi gayet guzel . Performans olarak da beni tatmin ediyor . Tabi yazilacak daha bircok sey var . Size tavsiyem Skoda bayisine gidip Octavia ' yi test etmeniz ;) . O zaman kafanizdaki soru isaretlerinin bir kismini torpulemis olursunuz :) Daha detayli sormak istediginiz birsey olursa mutlaka sorun yardimci olayim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • toledodaki motorda octaviadaki motorda birbirinin aynı 1.6 102 hp 8v motor (forumda hitler motor diye de geçer) o nedenle az yakma durumu ancak aracın ağırlığı ile değişir bence kuruş hesabında çok fazla gözle görülür bir farka sebep olmaz siz iki araca da canlı olarak binin bakın hangisi içinize sinerse ona yönelin neticede motorda farklılık yok.
  • Toledo nun yanında Oktavia daha yeni daha geniş, daha ferah ve daha büyük bir araç..Eğer yeni Toledo ile mukayese yapıyorsanız Onun aynısı Skoda rapid.. Bilginiz olsun.
  • bagaj hacmi ve içinin genişliği konusunda octavia ile yarışamaz
  • Pek üstadlar Octavianın fsı motorlu modelleri nasıl olur ? Pek tutulmadı galiba fsı motor,lpg dönüşümü sıkıntılı olduğu için..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tamamen Hayal Ürünüdür

Bu araç seçme işi tam bir işkenceye dönüştü benim için

Uzun uzun araştırıp bir model belirliyorsun, sonra biri çıkıp bi model söylüyo fikirlerin 180 derece değişiyo.

Bi kaç saat önceye kadar Skoda Octavia almaya kararlıydım, ince detaylarını araştırıyordum.

Bi arkadaş çıktı ' Seat Toledo ' dedi, çok az yakıyor dedi, piyasası sağlam dedi, parçaları audi-vw dedi, şu şıklığa asalete bak dedi.

Toledo bana çok derli toplu geldi çokta az yakıyormuş, octaviadan az yazkıyor.Ortalama 20 kuruş hiç lpgde, çok zorla 22-23 yakar.Parçası bol, ucuz, kolay arıza vermiyo.Jetta gibi araçmış.

Eğer bunda da Octavia' dan eksik yanı yoksa Toledoya çok kafam yattı.Çokça da ilanı var octavia gibi değil..

Octavia mı Toledo mu ??

Hangi toledodan bahsediyorsun eskisi mi yenisi mi?ayrica elini opene satma merakın varsa volkswagena uğra seat ya da skodaya degil.

• 1.6 102 hp LPG uyumlu Octavia A5 kasa alın.iç hacim ve bagaj hacmi açısından sınıfında rakibi yok diye biliyorum.octavianında bütün parçaları vw-audi.

A5 kasa :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-kazasiz-boyasiz-octavia-100131121/detay

ekleme: toledonun octaviadan daha az yakan bi motoru olduğunu hiç sanmıyorum.birde konuyu açan arkadaş eski kasa toledodan bahsetmiş.Skoda rapid in ikizi olan yeni kasa toledo daha piyasaya çıkmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mightywolf35 -- 29 Ekim 2012; 10:51:48 >
  • 2001 toledo signo kullanicisiyim. Bahsettiğiniz kuruş hesabı yeni zamlardan sonra iptal oldu ama şu hesap geçerli hala : 39 litre lpg ile kişisel rekorum 440 km. (110-120 ile sabit hizda )aracin tasarımı çok başarılı. Skoda çok düz buna göre. malzeme kalitesi çok iyi, özellikle soracağıniz birsey varsa sorabilirsiniz.

• toledo oktavıa kıyaslaması sorduguna gore eskı kasalardan bahsedıyor buyuk olasılıkla. bu durumda bır arkadasın bahsettıgı gıbı galerıye gıdıp octavıayı test edın demesı cok mantıksız.

yanılıyorsam duzeltın ama skoda seat vw audi aynı grup araclar. bunlardan skoda ve seat vw nın alternatıfı farklı marka ımajı adı altında cıkarılmıs olanları.
    mesela jetta-oktavıa-toledo aynı klasmandakı araclar ve aracların aynı yıllarda uretılmıs versıyonlarına bakarsanız motor- ıc donanımlarının neredeyse aynı oldugunu ufak tefek farklılılklar oldugunu gorebılırız. ancak skoda aynı donanım-konfor duzeyını vw den cok daha ucuza vermektedır. bunda marka ımajının etkılı oldugunu dusunuyorum.

ulkemızde genellıkle marka bagımlılıgı cok yuksek oldugu ıcın seat ve skoda hak ettıgı yere gelemedı. aynı donanım aynı konfor aynı işcilik ve yedek parça ama vw de daha pahalı ve halkımız hala vw dıyor!

Bana kalırsa hangı yıl olursa olsun oktavıa. cunku aynı donanım aynı konfor hersey eşit ama oktavıa ulkemızde daha cok tutuldu ve 2.el de daha buyuk avantaj saglar. toledo okadar ıyı degıl daha agırdır daha zor satarsınız. oktavıa ıcın de a5 kasa cıktıgı yıl avrupada en guzel otomıbıl ödülünü almıştı. bencede çok şık ve saglam bır arac.

her ıkı aracında yakıt tuketım degerlerı oldukca yuksek.sehır ıcı fabrıka verılerınde 10-11 lt denılse de 12-13 cok rahat yakasaksınız. en cok dıkkat eden kısıler bıle bu rakamların sehırıcınde asagısına dusemedıklerını soyluyorlar. ancak şimdiye kadar uretılmıs en saglam ve sorunsuz olarak bılınır bu sorunsuzlugun karsılıgında da cebınızı benzıncıde boşaltmanız gerekır.

ayrıca fsi motorlardan uzak durmanızı onerırım. lpg uyumsuz ( uyumlu oldugu ıddıa edılen kitler %20-30 tasarruf saglıyor ve brc de 3500TL)
    dıger hitler motoru dıye tabır edılen 102 hp klasık motorlar lpg ıle uyumlu denılıyor. Ancak kactane dost-arkadas vw ustasına ve servıs sahıbıne sorduysam arızalar cıkarttıgını ve o motorlara bıle tavsıye etmedıklerını soyledıler. bır zamanlar bora ve a5 kasa oktavıa dusuncem vardı ve bu yuzden vazgecmıstım. lpg ıle kullanan kısıler ıtıraz edeceklerdır:) cogu lpg kullanıcısı ılk aylarda bılemedın 1-2 sene ıcınde sorunsuz oldugunu soyler. 3-4-5. yıllarda aracın motoru ne hale gelıyor bılen varmı?... cevap: motor kucagınızda :)

sonuc olarak sıze tavsıyem alacaksanız( ekonomık durum yeterlıyse) a5 kasa oktavıa duz motorlu (fsi olmayan) ve lpg takılmamıs olandan almanız. lpg yı ıstıyorsanız rısklerı goze alarak kendınız taktırırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alp2er -- 29 Ekim 2012; 13:01:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

2001 toledo signo kullanicisiyim. Bahsettiğiniz kuruş hesabı yeni zamlardan sonra iptal oldu ama şu hesap geçerli hala : 39 litre lpg ile kişisel rekorum 440 km. (110-120 ile sabit hizda )aracin tasarımı çok başarılı. Skoda çok düz buna göre. malzeme kalitesi çok iyi, özellikle soracağıniz birsey varsa sorabilirsiniz.

Bende katılıyorum ki seat leon aynı motorla cruise ile(110-120 arada 130-140) bu bayramda 38 litrelik gazla 470km yaptı. Octavia A5 elegance kasa hoşuma gidiyor. Hitler motor ile km hesabını bir depo gazla bu şekilde yapabilirsiniz.

2004 yıllında beri vw motorlu araçları lpg kullanıyorum. Bakımlarını yaptırdığım zaman ki birisinde yıllarca lpg ile kullandığım motor açılmıştı yağ pompası yüzünden motorun için kendi gözlerimle gördüm. Fotoğrafları bile vardı elimde ama bulmam biraz sıkıntılı. İlk alındığı günden farksızdı. Yıllardır bu motorları Ankarada taksiciler kmlerce kullanıyor ve sıkıntı yaşayanı ne gördüm ne de duydum. Halende Şu anki aracımla lpg kullanıyorum. Bu ülkede benzin fiyatları lpg fiyatlarına inen kadar kullanmaya devam ediceğim. Alemin safı ben değilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laumexs -- 29 Ekim 2012; 14:22:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alp2er

toledo oktavıa kıyaslaması sorduguna gore eskı kasalardan bahsedıyor buyuk olasılıkla. bu durumda bır arkadasın bahsettıgı gıbı galerıye gıdıp octavıayı test edın demesı cok mantıksız.

yanılıyorsam duzeltın ama skoda seat vw audi aynı grup araclar. bunlardan skoda ve seat vw nın alternatıfı farklı marka ımajı adı altında cıkarılmıs olanları.
    mesela jetta-oktavıa-toledo aynı klasmandakı araclar ve aracların aynı yıllarda uretılmıs versıyonlarına bakarsanız motor- ıc donanımlarının neredeyse aynı oldugunu ufak tefek farklılılklar oldugunu gorebılırız. ancak skoda aynı donanım-konfor duzeyını vw den cok daha ucuza vermektedır. bunda marka ımajının etkılı oldugunu dusunuyorum.

ulkemızde genellıkle marka bagımlılıgı cok yuksek oldugu ıcın seat ve skoda hak ettıgı yere gelemedı. aynı donanım aynı konfor aynı işcilik ve yedek parça ama vw de daha pahalı ve halkımız hala vw dıyor!

Bana kalırsa hangı yıl olursa olsun oktavıa. cunku aynı donanım aynı konfor hersey eşit ama oktavıa ulkemızde daha cok tutuldu ve 2.el de daha buyuk avantaj saglar. toledo okadar ıyı degıl daha agırdır daha zor satarsınız. oktavıa ıcın de a5 kasa cıktıgı yıl avrupada en guzel otomıbıl ödülünü almıştı. bencede çok şık ve saglam bır arac.

her ıkı aracında yakıt tuketım degerlerı oldukca yuksek.sehır ıcı fabrıka verılerınde 10-11 lt denılse de 12-13 cok rahat yakasaksınız. en cok dıkkat eden kısıler bıle bu rakamların sehırıcınde asagısına dusemedıklerını soyluyorlar. ancak şimdiye kadar uretılmıs en saglam ve sorunsuz olarak bılınır bu sorunsuzlugun karsılıgında da cebınızı benzıncıde boşaltmanız gerekır.

ayrıca fsi motorlardan uzak durmanızı onerırım. lpg uyumsuz ( uyumlu oldugu ıddıa edılen kitler %20-30 tasarruf saglıyor ve brc de 3500TL)
    dıger hitler motoru dıye tabır edılen 102 hp klasık motorlar lpg ıle uyumlu denılıyor. Ancak kactane dost-arkadas vw ustasına ve servıs sahıbıne sorduysam arızalar cıkarttıgını ve o motorlara bıle tavsıye etmedıklerını soyledıler. bır zamanlar bora ve a5 kasa oktavıa dusuncem vardı ve bu yuzden vazgecmıstım. lpg ıle kullanan kısıler ıtıraz edeceklerdır:) cogu lpg kullanıcısı ılk aylarda bılemedın 1-2 sene ıcınde sorunsuz oldugunu soyler. 3-4-5. yıllarda aracın motoru ne hale gelıyor bılen varmı?... cevap: motor kucagınızda :)

sonuc olarak sıze tavsıyem alacaksanız( ekonomık durum yeterlıyse) a5 kasa oktavıa duz motorlu (fsi olmayan) ve lpg takılmamıs olandan almanız. lpg yı ıstıyorsanız rısklerı goze alarak kendınız taktırırsınız.

sadece kendi gördüğüm birşeyi diyeceğim. bir tanıdıgımın kiralama şirketinde 180 binde octavia sı var. ve 180 bini araç 3 sene içinde yaptı. tamamınıda tüplü bir şekilde yaptı. arabanın geçmişinde bir domuz vakası var. yani kaçakçılar aracı doğuya kaçırdı giderken domuza çarpmışlar aracın önü komple toplandı. ve araç hala daha sapa saglam gidiyor. sadece biraz yağ yakma sıkıntısı var. bu arabay bu kadar işkenceye dayanmış da tek bir insanın normal bir şekilde süreceği durumamı dayanamayacak ?

• 2004 toledo kullanıcısıyım (Sahibi değilim) bu aracı eşşek niyetine kullanıyoruz ( km yaklaşık 140k ) araçla taşıdığımız bazı yükler kömür, 2-3 adet çeşitli ebatlarda köpek, bildiğimiz inşaat tuğlası, kanat (inşaatlarda kullanılan kiriş veya kolon kalıplarının bir bölümüne verilen ad.)

2004 yılından beri veridiği arızalar: 4-5 kere arka stop patlattı, Şuan frenlerden ses geliyor (muhtemelen balatalar bitti), Yeni yeni hararet göstergesinde yüksek hızlara çıktığımızda( 100-110 ) Bazen ibre 60 a kadar düşüyor yavaşlayınca normal 90 a geliyor,(temizleyici bir fıs fıs var muhtemelen ondan sıkarsak normale döner)

2004 yılından beri yapılan bakımlar : Triger ve debriyaj balatası hariç hak getire.

Tecrübelerim böyle karar sizin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacano -- 29 Ekim 2012; 15:38:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Bu araç seçme işi tam bir işkenceye dönüştü benim için

Octavia mı Toledo mu ??

Hangi toledodan bahsediyorsun eskisi mi yenisi mi?ayrica elini opene satma merakın varsa volkswagena uğra seat ya da skodaya degil.

2004 oct. elegance 1.6 ile 2000li modellerde toledo

• quote:

arada 4 yaş var bir kere direkt octavia tercih edilir.
    Ve tekrar söyleyeyim elini öpene satmayı planlıyorsan ikisini de alma.
    Volkswagen tercih et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

arada 4 yaş var bir kere direkt octavia tercih edilir.
    Ve tekrar söyleyeyim elini öpene satmayı planlıyorsan ikisini de alma.
    Volkswagen tercih et.

Aracı kullanmak için alıyoruz minimum 2-3 yıl bizde olucak, 1 haftada satılacağına 1 ayda satılsın önemli değil.Bu araçta vw ve audi parçaları kullanılmış, seat toledo dada aynı durum.Neden vw' e marka parası ödeyim hiç gereği yok.Bütçemizde şuan Oct.'ya uygun

• quote:

1 haftada satılacağına 1 ayda satılsın önemli değil.

güzel o zaman octavia olmalıdır adresiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

2004 toledo kullanıcısıyım (Sahibi değilim) bu aracı eşşek niyetine kullanıyoruz ( km yaklaşık 140k ) araçla taşıdığımız bazı yükler kömür, 2-3 adet çeşitli ebatlarda köpek, bildiğimiz inşaat tuğlası, kanat (inşaatlarda kullanılan kiriş veya kolon kalıplarının bir bölümüne verilen ad.)

2004 yılından beri veridiği arızalar: 4-5 kere arka stop patlattı, Şuan frenlerden ses geliyor (muhtemelen balatalar bitti), Yeni yeni hararet göstergesinde yüksek hızlara çıktığımızda( 100-110 ) Bazen ibre 60 a kadar düşüyor yavaşlayınca normal 90 a geliyor,(temizleyici bir fıs fıs var muhtemelen ondan sıkarsak normale döner)

2004 yılından beri yapılan bakımlar : Triger ve debriyaj balatası hariç hak getire.

Tecrübelerim böyle karar sizin.

Aracı baya hırpalamışsınız, yakıt konusunda bi bilginiz varmı ?

• Toledo

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.