Şimdi Ara

2000 vectra dti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ben bu forumda çok fazla mesaja sahip değilim. daha çok bilgisayar ve elektronik tarzı konularda forumu takip ediyorum.

bu ay başında 2004 focusumu (lpg + ekomax vardı) sattım ve 2000 model vectra dti aldım. biraz ekonomik nedenle en önemlisi de dizel olması hasebiyle
    yeni aracımı aldım. focusu yaklaşık 2.5 yıl kullandım ve 6 ay kadar sadece benzinde kullanıktan sonra atiker sıralı sistem lpg ve aynı hafta üzerine ekomax sistemini taktırmıştım. en son sattığımda 1 lt lpg ile yaklaşık 11 km yapıyordum.(lpg yi 1.65 ten alınca yaklaşık 15 kr/km tüketim). ve performans olarak aracımdan memnun idim.yani ekomax benim aracımda performans artışı sağlamıştı.

bu arada ekomaxı takıp satanlarla herhangi bir bağım yok ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim kayınbabamın fabrikasında kullanılan kangoda da ekomax vardı ve ekomaxı olmayan bir kango ile arasında dağlar kadar performans farkı da mevcuttu.

gelelim asıl soruya;
    yeni aracım ölçümlerim hatalı değilse ortalama 20 kr/km yakıt tüketiyor(kırsal motorin=2.78 TL)
    araç 2000 cc olduğu için performans olarak bi sıkıntım yok. zaten aracı çok da hızlı kullanmam (80-100)
    sizce bu yakıt tüketimi normal mi? araç dizel olduğu için özellikle ekomax taktırmayı düşünüyorum(kurum temizliği açısından).tavsiyeniz ne olur?
    kardeşim 2-3 ay kadar PO da pompacı olarak (LPG pompacısıydı) çalışmıştı, eurodizel ve özellikle de PO dan al diyor.PO da kırsal motorin 2.99 euro dizel 3.10 galiba. çoğunluğu ankara ayaş arası olmak üzere ayda 600-700 bazen daha fazla km yapıyorum. tatillerle beraber yıllık yaklaşık 20000km yapıyorum.
    sizce hangi yakıtı kulanmam daha mantıklı olur? aracımdan memnunum ve muhtemelen toyotanın 2005 sonrası dizeline ekonomik olarak ulaşıncaya kadar da bu aracı kullanacağım.
    değerli görüşlerinizi bekliyorum.
    selamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: profesorus

arkadaşlar merhaba,

ben bu forumda çok fazla mesaja sahip değilim. daha çok bilgisayar ve elektronik tarzı konularda forumu takip ediyorum.

bu ay başında 2004 focusumu (lpg + ekomax vardı) sattım ve 2000 model vectra dti aldım. biraz ekonomik nedenle en önemlisi de dizel olması hasebiyle
    yeni aracımı aldım. focusu yaklaşık 2.5 yıl kullandım ve 6 ay kadar sadece benzinde kullanıktan sonra atiker sıralı sistem lpg ve aynı hafta üzerine ekomax sistemini taktırmıştım. en son sattığımda 1 lt lpg ile yaklaşık 11 km yapıyordum.(lpg yi 1.65 ten alınca yaklaşık 15 kr/km tüketim). ve performans olarak aracımdan memnun idim.yani ekomax benim aracımda performans artışı sağlamıştı.

bu arada ekomaxı takıp satanlarla herhangi bir bağım yok ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim kayınbabamın fabrikasında kullanılan kangoda da ekomax vardı ve ekomaxı olmayan bir kango ile arasında dağlar kadar performans farkı da mevcuttu.

gelelim asıl soruya;
    yeni aracım ölçümlerim hatalı değilse ortalama 20 kr/km yakıt tüketiyor(kırsal motorin=2.78 TL)
    araç 2000 cc olduğu için performans olarak bi sıkıntım yok. zaten aracı çok da hızlı kullanmam (80-100)
    sizce bu yakıt tüketimi normal mi? araç dizel olduğu için özellikle ekomax taktırmayı düşünüyorum(kurum temizliği açısından).tavsiyeniz ne olur?
    kardeşim 2-3 ay kadar PO da pompacı olarak (LPG pompacısıydı) çalışmıştı, eurodizel ve özellikle de PO dan al diyor.PO da kırsal motorin 2.99 euro dizel 3.10 galiba. çoğunluğu ankara ayaş arası olmak üzere ayda 600-700 bazen daha fazla km yapıyorum. tatillerle beraber yıllık yaklaşık 20000km yapıyorum.
    sizce hangi yakıtı kulanmam daha mantıklı olur? aracımdan memnunum ve muhtemelen toyotanın 2005 sonrası dizeline ekonomik olarak ulaşıncaya kadar da bu aracı kullanacağım.
    değerli görüşlerinizi bekliyorum.
    selamlar...

Ekomaxla bağlantınız yoksa eğer ekomax,çekomax gibi ürünlerin birşeye yaramıyacağını bilmeniz lazım.Böyle ürünler aldatmacadan başka birşey değil.Umarım sizinde bu firmayla bağlantınız yoktur.Gerçek tasaruf yakıt kalitesi,arabanın özellikleri(motor hacmi) ve kullanım stilinizle alakalı olarak değişir.Ekomax olmasada zaten sizin aracınız o civar yakıcaktı LPG ile.Yeni aracınız için bence biraz hata yapmışsınız gibi daha eski model bir dizel almakla.Vergi dejavantajını hiç söylemiyorum bile.Performans kaygınız yoksa keşke değiştirmeseydiniz.200kuruşdan az yakacağını sanmıyorum 1.9dizel aracın.5 litre yaksa 150kuruş yapıyor ki 6.5-7lt den aşağı yakacağını düşünmüyorum o da zaten 200kuruşa denk geliyor.Herşey normal yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdor -- 29 Mart 2010; 13:06:54 >

• bu EKOMAX nedir hemen araştırayım....
    ya da hemen şimdi 0212 444 Z ART numaralı telefonu arayayımda yanında üstübüm de bedavaya gelsin

arkadaş üşenmemiş bu kadar uğraşmı,
    bari yaptığı reklam işe yarasın
  • ilginize teşekkür ederim...

ekomaxla tabi ki bir bağlantım yok. son 2 mesajı yazan arkadaşların tepkisi bana mı yoksa reklamını yaptığı mı düşündükleri ekomaxa mı anlayamadım???

araç tercihi konusunda çok düşündüm ama elimdeki 15-16 bin TL ye alabileceğim en güvenilir ve konforlu aracı aldığımı düşünüyorum. focusu 18 küsüre verdim ama bir miktar borcum vardı mecburen daha düşük fiyatlı bir araç almak zorundaydım. era, getz, clio vb tüm alternatifleri uzun uzun düşündüm. ve hatta focusu teslim ettiğim gün hakim bir arkadaştan 2005 albea aldım üzerine de 50 TL lik mazot ayaşa gittim ve araçtan hiç memnun kalmadım. hatasız düşük km li abs li klimalı airbag li modeliydi. sürüş konforu açısından hiç güven vermedi bana. ve ertesi gün aracı iade ettim.

bu kötü albea tecrübesinden sonra yukarda adını zikrettiğim diğer modelleri de kafamdan sildim. focustan önce de 92 vectram vardı. tanıdık bir dostun daha yüksek modeliyle yeniden el sıkıştım ve bence de iyi yaptım. en azından 1450 kg boş ağırlığa sahip tank gibi araba. doğru vergi problemi var ama ailenizle yolculuk yapıyorsanız güvenliği ön plana almak zorundasınız. ilk arabamın broadway olduğunu ve bu araçla karışmış olduğum kazalarda arabanın bir kağıttan farksız olduğunu gördüğüm için clio, getz, corsa tarzı küçük araçları doğrudan elemek zorunda kaldım. ama ekonomik durumum el verdiği gün hiç durmadan yüksek model toyota dizele binmeyi düşünüyorum.

forumda dizel araçların kükürtlü hatta kükürt oranı düşük motorinlerle dahi motor parçalarının zamanla problem çıkarması konusunda okuduklarım ekomaxı tekrar değerlendirmemi sağladı. daha önceden tecrübem olmasına rağmen dizel aracın motorunda kurum oluşmasını engeller teyidini yine bir kullanıcısından duymak beni cesaretlendirecekti.
    ama dedeğiniz gibi kullanım stilim de; ayarı foculara göre benim aracımın yaklaşık 50 kr az tüketmesini sağlamış da olabilir. motor ve diğer parçaların temizliği garantisini alsam sadece yine ekomaxı taktırırm.
    yakıt ekonomisine gelince mutlaka katkısı olacağını düşünüyorum. çünkü ben focusla milletin 3 le zor çıktığı yokuşları en az 4 le rahatlıkla çıkıyordum. yağ değişimi esnasında çıkan yağın çok da bozulmamış olduğuna defalarca şahit oldum. bu da ekonomi demek değil midir?
    hatta üreticileri dizel araçlarda daha çok ekonomi sağladığını söylüyorlar. ama yine de dizel araçta uzun süredir ekomax kullanan arkadaşların görüşlerini almak isterim.
    selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profesorus -- 29 Mart 2010; 20:57:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiat marea 1.6 ELX 98 Model
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.