Şimdi Ara

OPEL Vectra 1,6i Elegance...???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
90
Cevap
0
Favori
52.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sonunda ben de buraya bir araç alınır mı alınmaz mı sordum

Biliyorsunuz 2000 Astra G 1,6 CD Sedan kullanıyorum şu an. Aracım 145.000'de... Aslında memnunum memnun olmasına ama biraz yoruldu artık haliyle.www.arabam.com sitesinden biraz bakındım biraz önce ve 2003 Model OPEL Vectra 1,6 Elegance'lar çok dikkatimi çekti. Donanım açısından çok zengin araçlar. Xenon far, sunroof vb. üst düzey donanımlar bile mevcut. Fiyatlar ise 26.000-28.000YTL arasında aşağı yukarı...

Sizce bu araç almaya değer mi? Özellikle de kocaman vectra'ya o 1,6lt. motor ne kadar yeterli olur...?

Şimdiden çok teşekkür ediyorum sizlere...

(Tabi hemen belirteyim, bu fikrim aralık-ocak ayları için geçerli ama bakınıyorum şimdiden)

• HOCAM TAM ADAMI O ZAMAN BİZDE COMFORT VAR 1,6 2004 MOTOR YETMİYOR ŞÖYLE KALKIŞLARDA ÇOK AGIR DEVRİNİ BULDUMU TUTULMUYOR SON HIZ OLARAK BAYAGI YÜKSEGE CIKIYOR DONANIMI ZENGİNDİR YANLIZ BU FORUMUN ADAMI BU OPEL SERVİS MAZİSİNİ BİLİR PEK TAKMAM BU SORUNLARI DİYOSAN O FİYATA HAKKI HELAL ALINACAK ARABA
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafacelen

Arkadaşlar sonunda ben de buraya bir araç alınır mı alınmaz mı sordum

Biliyorsunuz 2000 Astra G 1,6 CD Sedan kullanıyorum şu an. Aracım 145.000'de... Aslında memnunum memnun olmasına ama biraz yoruldu artık haliyle.www.arabam.com sitesinden biraz bakındım biraz önce ve 2003 Model OPEL Vectra 1,6 Elegance'lar çok dikkatimi çekti. Donanım açısından çok zengin araçlar. Xenon far, sunroof vb. üst düzey donanımlar bile mevcut. Fiyatlar ise 26.000-28.000YTL arasında aşağı yukarı...

Sizce bu araç almaya değer mi? Özellikle de kocaman vectra'ya o 1,6lt. motor ne kadar yeterli olur...?

Şimdiden çok teşekkür ediyorum sizlere...

(Tabi hemen belirteyim, bu fikrim aralık-ocak ayları için geçerli ama bakınıyorum şimdiden)

Bende 2004 Opel Vectra 1.6 vardı yeni sattım.Vectra donanım ve komfor bazını ele alırsak üst sınıf güzel bir araç fakat motoruna bakıcak olursak pek memnun değildim, birdefa 1600 motor vectra gibi ağır bir arabayı kaldıramıyor geç hızlanıyor , motor küçük kasa ağır olduğundan yakıt tüketimi ise 1.6 motora göre inanılmaz fazla yani nerdeyse 2000 motor kdar yakıyor ki buda hiçbir şekilde kullanıcıyı memnun etmez. Benim tavsiyem Vectra gibi üst sınıf ağır bir araba alıcaksan 1.6 motoru tercih etmemen zaten aracın fiyatının uygun olmasının sebebide ondan. Bu yalnız vectra deil passat 1.6yı ele alırsakda aynı şeyler geçerlidir onun ve benzeri üst sınıf ağır 1.6 araçlarda genelde aynı şikayetler vardır , fiyatları ise çok uygundur.. Tabi karar senin..

• Benim astra yazın 100km./7,2lt - 7,4lt. yakıyor... kışın ise 100km./7,8lt.'lere kadar çıkıyor.

Vectra 1,6'da nedir 100km. ortalama yakıt tüketimi? eğer 7,5lt. civarında ise benim için çok da itici bir ayrıntı olacağını sanmam. Kullanan arkdaşlar bu bilgiyi verirlerse çok sevinirim.

Tekrar teşekkürler...
  • akıcı sehir trafiginde yol bilgisayarı 8,5 i gösteriyor bu da sanırım km de 250-300 ytl arası bişeye denk geliyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: dgo2133

akıcı sehir trafiginde yol bilgisayarı 8,5 i gösteriyor bu da sanırım km de 250-300 ytl arası bişeye denk geliyor

Hmmmm...

O olmadı yaw, ama başka özellikleri acaba aklımı çelebilir mi
  • Çokta trafik olayına takılmadığımız Silivri'de bir depo ile 550-600 KM arası yol yapabiliyoruz..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fluence 1.6 16v PRİVİLEGE
    10 yıl önce açıldı
    Seat İbiza 1.6 Signo
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şehirler arası bir depo ile 120 km yi geçmedigim taktirde 850 km menzilii görüyorum uzun yolda biraz cimridir yanlız sabir hızlarda(90km-100km)

özellik elegancede bayagı iyi elektrikli koltuklar xsenon farlar deri ise ısıtmalı koltuklar elektrikli perdeler comforttan farklı olan bazı özellikler
  • bende 2004 1.6 comfort var, son 10000 km ortalaması 7.5 litre
    buna uzun yok kısa yol , sehir içi dısı , otoban , trafik hersey dahil, sehirde ankara bu arada
  • Arac dediğim gibi donanım ve konfor olarak çok cazip ama tüketim ve performans olarak çk zayıf kalkışta falan çok geç hızlanıyor. Evt tüketimde arkadaşın dediği gibi şehiriçi 250-300 bin arası yakıyor.
  • Donanım-fiyat oranı yaparsak gerçekten çok makul ama performans ve tüketimde sorunlar yaşatabilir
  • Yok yok, 100km. de de 1lt. fazla yakiversin abicim napiim... Cok sevdim ben bu araci, tank gibi
  • ya ralliye mi çıkcan yarış mı yapıcan, ben 2003 1,6 vectrayla rahat basıorm, vitesi doğru devirde attımı debriyajı iyi ayarladımı çok ii performansı var, yol tutuşu çok ii, ben çok zorladım virajlarda zor savuruyor, benzin sorun olursa olur onun dışında bu arabayı hiçbirine deişmem
  • quote:

Orjinalden alıntı: BatuhanK

ya ralliye mi çıkcan yarış mı yapıcan, ben 2003 1,6 vectrayla rahat basıorm, vitesi doğru devirde attımı debriyajı iyi ayarladımı çok ii performansı var, yol tutuşu çok ii, ben çok zorladım virajlarda zor savuruyor, benzin sorun olursa olur onun dışında bu arabayı hiçbirine deişmem

aynen
  • Ben de 2004 vectra elegance var. Konforu üst düzeyde. Arabada yok yok.. ESP, ASR, park pilotu, elektrikli koltuklar, elek. katlanır aynalar, elekt. perde, sunroof, xenon, hız sabitleyici, 8 havayastığı, ve daha bi çok özellik.. ben aldığıma hiç pişman diilim. Alırken elegance versiyonu için 9 milyar fark vermiştik ama değdi doğrusu. Tank gibi araba. Dizaynı hem sportif hem de ağır başlı. Motoru çok sağlamdır. Aynı motoru bir önceki kasa vectrada yine 1,6 motorunu kullandık 200.000km. Taş gibiydi sattığımızda.Herhalde motorun performansı ve dayanıklılığı hakkında bişey söyleyebilirim. Araba bazen şehiriçi trafiğinde ağır kalıyor ama sonuçta bu arabayı alacak olan kişi,ışıklarda drag yapmaya çıkmıyor. Ama orta ve yüksek süratlerde hiç üzmez. Çok iyi bi motoru var. Performansı devirli kullanırsan sevindirir. Yakıt tüketimi otalama şuan için 0,25 ytl/km civarında. Sürüç özellikleri astradan sonra seni mest edecek emin ol.

Bence hiç düşünme. Hemn temiz bi tane al.Şuan için yenisiyle değiştirecek aynı katagoride bi araba bulamıyorum çünkü bu özelliklerden +sı yok. Mesela yeni passatı beğeniyorum ama 1,6 comfortline da xenon, elet. perde, aklıma gelmeyen bi kaç bişey daha yok. çok farklı bişey olmalı ki değiştireyim arabamı.

Yalnız 26-28miyar 2003 modelleri demişsin. İzmirde galeri benim araca 32-33 milyar veriyor. Birde üzerine 3-4 milyar kar koyarsan 35-37 arası galeri satacak. 2003 modelde olsa olsa 30 olsun. Az değil mi o fiyatlar? Temizliğine çok dikkat et benden sana tavsiye.

• Peki arkadaşlar Elegance modelinde ESP, ASR, Park Pilotu, Hız Sabitleyici standart mı? Yani baktığım her elegance'da var mıdır bunlar?
  • elegance'da comfort'a ek olarak aklıma gelen özellikleri yazıyorum. 2003 ve 2005 arası bütün elegancelarda var emin ol. yoksa elegance görünümlü comforttur:)

Comfortta olanlar;

*ASR(opelerde TC deniliyor)
    *8 havayastığı
    *fonksiyonlu deri direksiyon simiti ve deri vites topuzu
    *hız sabitleyici
    *radyo-tek cdçalar
    *alüminyum görünümlü iç dekor çıtası
    *alüminyum 5 kollu jant
    *ABS,EBD,klima,otomatik camlar, elektrikli ayna,sis farı...her arabadaki standartlar..

ELEGANCE'da comforta ek olarak ;

*ESP(kontağı çevirdiğinde göstergede ışığı yanıyor)
    *Xenon far
    *Far yıkama tertibatı
    *Ön ve arka park pilotu
    *Elektrikli ön koltuklar(sürücü tarafı hafızalı)
    *Elektrikli katlanır ayna
    *Kasetçalar-radyo-4lü CDçalar
    *Kapı cam kenarlarında krom çıtalar
    *Isı yalıtımlı ön cam
    *Alüminyum jant farklıdır
    *Eletrikli arka cam perdesi
    *Arka yan cam perdeleri
    *Kadife tarzı koltuklar
    *Elektronik iklim kontrollü çift taraflı klima
    *Ahşap görünümlü iç dekor çıtası
    *sunroof(opsiyonel)
    *deri döşeme(opsiyonel)

• vectralar hakkında hiç bilgin yoksa, ön koltukların eletrikli olup olmadığına bak. Değilse elegance değildir. Umarım yardımcı olabilmişimdir
  • vectralar gerçekten güzel araba birde servisleri iyi olsa
  • Peki arkadaslar bu arabanin 1,8 benzinlisi de var... Kullanan ya da tecrube eden var mi acaba? Mesela 1,6 100km/8,5lt yakiyosa 1,8'de en fazla o kadar yakar diye dusunuyorum... Malum kasa 1,6 icin az da olsa agir geliyor...

Bu konuda bilgisi olan var mi? 1,6'mi 1,8'mi daha mantikli sizce?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.