Şimdi Ara

OPEL Vectra 1,6i Elegance...??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
52.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • piyasada 1.8 bulman zor. Yakıt olarak aşağı yukarı aynıdır. Ama yıllık vergisi var bir de olayın.
  • Ama bende şöyle düşünüyorum; eğer yakıt tüketimi hemen hemen aynı ise 1,8 alırım hiç olmazsa motor yorulmaz, zorlanmaz 1,6 gibi o büyük cüsseyi hareket ettirmeye çalışırken...

Yinede aklıma koydum, bu şartlarda sıfır araç alamam çünkü eğer sıfır alırsam dizel almak isterim... O da üst donanım seviyesindeki bir araç (Megane, Focus, S40, 407) 50.000-60.000 YTL arasında ki buda bana çok gelir arkadaşlar...

Vectra'da donanım ve güvenlik özellikleri oldukça tatmin edici, ayrıca tank gibi oluşu çok hoşuma gidiyor
  • aslında ikinci el 407 1.6 hdi lere de bak fiyatlarıda makül hem dizel olması vergi ve yakıt konusunda avantajlı son hızıda 195 hiç yabana atılacak bir araç değil
  • Bak arkadaşım aklında bulunsun:

Bu araçla AStra neredeyse aynı ağırlıktalar arada 100kg mi ne fark var ki bişi değil bi kişi fazla var gibi... Fazla oynamaz....

0-100 leri çok yakın aynımı ne...

Dolayısıyla aynı motor olduğundan yakıt tüketimi de az olacaktır....

Vectra diye korkma Alet dizel GETZ den daha hafif...

Evet GETZ ve MODUS tan daha hafif sanırım bu alet
  • o kasanın ağırlığı şehirarası seyahatlerde öyle hoşuna gidiyor ki.. ben yoldan çıkmam dedirttiyor..
  • ben 2004-2005 yeni kasa astra'yı da düşün derim...
  • bu yakıt konusunda herkesin Salladığına inanıyorum İstanbul şartlarında bi 1,6 bi aracın 10 LT altında yakması çok nadir değildir..ki Vectra da hiç mümkün değil nasıl 7.50 lt felan oluyo 100 KM cidden savuruyosunuz gibime geldi...
  • 10lt.'mi? Ben Ankara'da ikamet ediyorum ama inanin arkadaslar Istanbul'dan pek farki kalmadi gibi buraninda trafik konusunda... Fakat kullanan arkadaslardan hic 10lt. gibi bir deger gelmedi, cok yuksek degil mi? Gozum korktu simdi
  • kusura bakma teknogreat arkadaşım da.. kim söylemiş 7,5 lt şehiriçinde yaktığını? İkincisi 10lt gibi uçuk bi rakam atmayın ortaya. Ben 1,5 ay boyunca istanbulda kullandım vectrayı. Hiçbir zaman 10lt gibi bi rakam ortalamada görmedim. 2,5 senedir kullanıyoruz 65000kmye geldi araç. Sence ben yalan mı söyleyeceğim. Şuan babam kullanıyor aracı. Arasıra konuştuğumuzda az yakmasından memnun olduğunu herzamn söylüyor. Tabiki bir honda gibi az yakmaz ama ortalamada yakan bi araç.

Babam aradabir arabanın kaç para yaktığını hesap eder. Enson yaklaşık 1 ay önceki bana söylediği değerleri söylüyorum.

yazlıktan çıktıktan sonra fullemiş.toplam 225 km yol yapmış(normal kullanım). bunun 50-60 kmsi izmir şehiriçi. geri döndüğünde depoyu fullediğinde 52 ytllik benzin almış.(95 oktan) 52 ytl/225=0,231 ytl/km

Çok mu az mı? soruyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: Teknogreat

bu yakıt konusunda herkesin Salladığına inanıyorum İstanbul şartlarında bi 1,6 bi aracın 10 LT altında yakması çok nadir değildir..ki Vectra da hiç mümkün değil nasıl 7.50 lt felan oluyo 100 KM cidden savuruyosunuz gibime geldi...

• arkadaslar 2004 model 57000 km de vectra c comfort aracımla sehırıcı 8 lt .sehırllerarası klıma acık 6.7 lt benzın yakıyor arac yeterlı bence tabı rallı yapmayacaksınız
  • bir kullanıcı olarak bildiğini yazdığın için teşekkürler. Kullanmadan,sahibi olmadan yorum yapan arkadaşlar arabanın cüssesine bakarak anlamsız yorum yapıyor Vectran varsa da bakımsızdır 10lt yakması için.

quote:

Orjinalden alıntı: kutlay1

arkadaslar 2004 model 57000 km de vectra c comfort aracımla sehırıcı 8 lt .sehırllerarası klıma acık 6.7 lt benzın yakıyor arac yeterlı bence tabı rallı yapmayacaksınız
  • ben opel yetkili servisinde mekaniker olarak çalışıyorum opel vectra elegance ve birçok modelini kullandım ama motoru kalkışlarda yetersiz kalıyor ama fazla yüklü kullanmassan arabayı al derim yolunu bulduğu zaman da gidiyor araba donanımıda çok güzel herşey var
  • ilk yazımdan beridir savunduğum şeyi mekaniker arkadaş iyi açıklamış. Kalkışlarda seri değil ama yolunu aldı mı hakikaten yola yapışıp süzülüp gidiyor ve basarkende güven veriyor. Onun için uzun yolda 1,6 vectranın performansı, konforu ve sürüş zevkiyle birleşince insanı tatmin ediyor. Elegance ile virajlardaki memnuniyet=virajlardan çıkarken yüzündeki gülümseme
    quote:

Orjinalden alıntı: madman_87

ben opel yetkili servisinde mekaniker olarak çalışıyorum opel vectra elegance ve birçok modelini kullandım ama motoru kalkışlarda yetersiz kalıyor ama fazla yüklü kullanmassan arabayı al derim yolunu bulduğu zaman da gidiyor araba donanımıda çok güzel herşey var

• Tüm yorumlar için çok teşekkür ederim arkadaşlar. Sanırım ben kararımı verdim, ocak ayında bi 1,6 Elegance sahibi olcam İnşallah...

Kalkışlarda ağır kalması olayı benim için sorun değil, zaten caddelerde drag yapmayacağımıza göre... Stop etmeden kalksın yeter
  • Arkadaşlar ben Opel Vectra almak istiyorum ama sıralı sistem lpg taktırmak şartıyla çünkü şimdiki arabamda Vectra 1.6 GL ve benzinli çok yakıyor. Sizce sıralı sistem yeni vectralara nasıl oluyor? Bilgi verirseniz sevinirim..Şimdiden teşekkürler hepinize
  • passat 1.6 ya sıralı sistem voltran lpg takmışlar araç oldukça iyi gidiyor vectra ya neden olmasın bence olur
  • biraz oturaklı olsun, kalantor görünüşü olsun, konfor da olsun, ben sakin kullanan biriyim dersen fazlasıyla memnun edecek bir araç, şöyle kapıya çektinmi dev gibi hoşuna gider içi ferah geniş , bana 1.6 lar çok ağır kalıyor ama babama kalsa 1.6 dan yükseğine binmez çünkü hız yapmaz hız yapmayınca az yakar araç, bu yaz balıkesire gidiyoruz ben geçiyorum direksiyona ortalama 9 lt de gidiyoruz hani birazda dikakt ediyorum peder geçiyor direksiyona 7.5 lt ile gidiyoruz, yani kullanım çok önemli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 2 Ekim 2007; 9:53:47 >
  • 1.6 sakin sürüş için gayet yeterli olur bence..biraz daha performans istiyorsanız 1.8 düşünülebilir..
  • 2003-2004-2005 ve 2006 vectra elegans kullandım..bu araçları tek geçerim bu alemde..alacak olanlar memnun olurlar..motor bakımından 1,6 yı kimse kafaya takmasın..o kadar abartılı bir çekmemezliği veya yetmezliği felan yok..uzun yolda zaten süper araç...geniş iç hacim..rahat konfor ve güvenlik üst düzeyde...
  • tek kelimeyle harika bi araçtır vectra.ve çok tutulan bir araçtır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.