Şimdi Ara

2001: A Space Odyssey (1968) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
4.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Smokin That Weed

ergenlere ders olarak izletilecek bir film. yönetmen nedir sorusuna cevaptır. nolan daha ekmeğe peppe derken kubrick usta ne gibi teknikler deniyordu.

ayrıca şunuda belirteyim bahsettiğim konu yönetmenin teknikleri. filme gelirsek; izlediğim bütün mindf*ck filmlere kendi çapımda yorum getirdiğim oldu ama bu filmi neresinden tutarsam tutayım anlayamadım gitti. ömrümden ömür gitti bunu izledikten sonra.

aynen teknik dönemine göre çok iyi ancak film çok sıkıcı ve kafa karıştırıcı hiçbir şey anlamadım bu filmden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ScAnMaN

Hayatımda izlediğim en boş beleş film sıralamasında ilk sırayı zorlayacak kadar iyi bir film

Filmi anlamadığını belirtmişsin. Eğer sorgulayıcı bakış açısı ile izlese idin hayatında izlediğin en iyi filmler arasında ilk sırayı zorlardı.
  • Film kesinlikle yayınlandığı yıla göre çok iyi.Efektler sahne çekimleri tasarımlar vs.
    Yalnız 1968 yılından bahsediyoruz.Yayınlandığı yılda bu tarz filmler açısından o güne kadar çok fazla örnek bulunmuyordu.O döneme ait özgün bir yapıt olduğu için filmin bu kadar övüldüğünü düşünüyorum.

Yönetmenin başarısından etkilendim.

Kısaca üzerinde kafa yorulacak, size yeni bir bakış açısı kazandıracak film değil."Adam 1968de ne yapmış kardeş " denilecek türden bir yapım.
  • 4 kere başlayıp dakikalarca izleyp sıkılmaktan ölerek kapadığım filmdir...ama kubrick se kesin harikadır diyorum yinede izleyemiyorum
  • Bu filmi ulusal değerlermi ne ona almamışlardı gerçi daha filmi izlemedim ama,
  • Filmi bende yeni izledim.Film gerçekten çok sıkıcı.30 snde anlatılacak olay 10 dakikada anlatılmış.Ben filmden çok büyük birşey çıkarılacağını sanmıyorum.Yada ben çıkaramadım.1968 yılındaki bir filme göre efektler güzel.Yönetmenin hayal gücünü tebrik etmek gerek.Şu yılda bu filmi izliyoruz ve izlediğimiz şeyler kesinlikle sırıtmıyor.Daha çok belgesel tadında ve gelecekteki teknolojiyi göstermek için çekilmiş bir film gibi geldi.Bu filmi 1968 yılında izleseydik,belkide ağzımız açık izlerdik.
  • izlemek istiyorum ama bir türlü izleyememdim.
  • Filmi izlemek isteyen varsa izlemesin, bu saatten sonra izlenmez çünkü. Bu filmi belki 70 80 lerde izlesek zevki olabilirdi ama bu saatten sonra çok sıkıcı geliyor.
  • Felsefesi ve görsel kalitesi iyi olmakla birlikte.Açıkçası izlerken seyircisini sıkan bir film.
  • Film Stanley Kubrick tarafından çekildim diye bağırıyor, hiçbir sahne boş değil, muhakkak bir mesaj barındırıyor. Buraya kadar her şey güzel. Ancak film çok çok sıkıcı. Bazı sahneler gereğinden fazla uzun tutulmuş, keşke bir 45 dk daha kısa olsaydı o zaman bu puanı hak ediyor derdim, ama bu haliyle o yıllardaki harika efektlerine rağmen overrated bir filmdir benim gözümde. İnternette filme dair açıklamalar sayesinde sahneler anlam kazanıyor, özellikle kitabını okuyunca her şey yerli yerine oturuyor diyorlar.
  • Ben böyle kült filmlerden bir halt anlamıyorum. Bu filmi de izlerken sıkıntıdan patladım, bir şey de anlamadım. Bu tarz filmleri anlamam için ne yapmam gerekiyor? Ekşi'den film hakkında yorumlar okudum hiçbirini anlamamışım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anna Dewitt

Ben böyle kült filmlerden bir halt anlamıyorum. Bu filmi de izlerken sıkıntıdan patladım, bir şey de anlamadım. Bu tarz filmleri anlamam için ne yapmam gerekiyor? Ekşi'den film hakkında yorumlar okudum hiçbirini anlamamışım.

http://www.kubrick2001.com/

Bu sitedeki animasyonu izleyince filmin ne anlatmaya çalıştığını çok güzel bir şekilde anlıyorsunuz, tavsiye ederim.

• Bu filmi izleyipte her şeyi anlayandan şuphe ederim Stanley Kubrick'in en iyi eserlerinden birisi . Biraz ağır ilerliyor ama rahat 3 kere izlemişimdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • itiraf etmek gerekirse filmi izlediğimde ilk baştaki maymunlardan dolayı evrimle ilgili olduğunu çakozladım ama ondan sonra gelen uzay maceraları felan sistemi zorlamama rağmen yememişti.(özellikle şu 3.kısım olan jüpiterden sonsuzluğa kısmındaki oda sahneleri) filmden sonra yaptığım araştırmalar ve bununla ilgili yapılmış animasyonu izledikten sonra stanley kubrick e bir kez daha saygılarımı sundum.hocam yıl 1968 daha aya çıkılmasına(bu konuda tartışmalı ya neyse ) 1 yılı aşkın süre var ve yönetmen bize hayal gücüyle dünyanın uzaydan görüntüsünü gösteriyor.gerçekten mükemmel.film görselliğiyle bence zamanının ötesinde olmuş.

• stanley'in filmini yorumlamaya calışan türk gencleri
    yazık ediyorsunuz kendinize

cinnet filmindeki halı desenin bile ne anlama geldigini yeni ögrendim
    daha bir sürü ögeyi..
  • kapasitemiz yetmiyor reyize ben o halı ayrıntısını bilmiyordum bak.ne anlama geliyormuş hocam?yada öğrendiğiniz yerin linkini alabilir miyim zahmet olmazsa?
  • quote:

Orijinalden alıntı: walt09

kapasitemiz yetmiyor reyize ben o halı ayrıntısını bilmiyordum bak.ne anlama geliyormuş hocam?yada öğrendiğiniz yerin linkini alabilir miyim zahmet olmazsa?

kızılderili deseniymiş
    kırmızı halı ise amerikanın kızılderililer katledilmesin göndermeymiş
    cocugun üstündeki uzay aracı ise uzaya cıkma yalanını anlatıyormuş

daha neler neler
    bulabilirsem atarım
    o cografyada yaşamak ve dogmak gerek ince mesajlarını anlamamız icin

http://www.filmhafizasi.com/bitimsiz-ve-kanli-bir-balo-the-shining/

• quote:

Orijinalden alıntı: PeNcİLMaN

Hayatımda izlediğim en boş beleş film sıralamasında ilk sırayı zorlayacak kadar iyi bir film

Aynen öyle. Tam anlamıyla leş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sihnizinir

Filmin bir saatini izlemiştim zorla sonra sildim çok boş film gibi geldi bana neredeyse ilk yarım saat maymunların kavgasıyla falan geçiyordu. IMDB'de görünce izliyim demiştim

3,5 yıl aradan sonra tekrar seyrettim.

Yılına göre çekimleri çok güzel.

Teknolojinin o kadar yetersiz olduğu dönem için sinematografi harika.

Senaryoya gelirsek hiçbir şey anlamadım
  • Yorumlar tam komedi.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.