Şimdi Ara

2001: A Space Odyssey (1968)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
4.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Uzuuun bir aradan sonra tekrar izlemek istediğim filmleri sıraya koydum. 2001: A Space Odyssey de bunlardan biriydi. Çok daha önceleri dikkatimi çekmeyen bir kaç sahnedeki kamera kullanımı beni dumura uğrattı: bunu nasıl yaptı acaba Kubrick?

Biri bu plana benzeyeni; 2 astronotumuz böyle bir koridordan karşıdaki dönen platforma geçiyorlar. Platform da dönüyor ve bir deliğe giriyorlar. Platform dönerken onlar düşmeden (artık delik tavana gelmiştir) tavandan içeri aşağı iniyorlar...

Biri bu:

Burda biri tepesinden diğeri cepheden görülen iki astronot??

Sonuncusu da içinde egzersiz yaptığı dar mekan
    IMDb
    2001: A Space Odyssey (1968)
    https://www.imdb.com/media/rm110467072/tt0062622

burdaki kamera açı
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Hayatımda izlediğim en boş beleş film sıralamasında ilk sırayı zorlayacak kadar iyi bir film
  • BluRay 720p izlemiş olmaktan mıdır bilmiyorum, 1968 yılında adamın yaptığı filme bak. O zamanın teknolojisini göz önüne alırsak gelecek kurgusu bence olağanüstü bir hayalgücü ile birlikte çok çok iyi bir şekilde aktarılmış.

Aslında bir çeşit belgesel tadında olmuş. O zaman için yüksek teknolojiyi tanıtma adına sahneler çekilmiş gibi.

Soruna gelecek olursak, internet kuşağı olmamıza rağmen o kadar düşündüm ama mantıklı bir açıklama getiremedim. "Adam çekmiş abi" diyebilirim.

Ekleme: 1. ve 3. resimler hakkındaki düşüncelerimi paylaşmak istiyorum:

1. resimde beraber yürüdükleri koridor sabit iken merdivenin olduğu oda dönüyorken, dönen odaya geçiş yaparken koridordaki odanın dönüp, geçiş yaptıkları odanın sabit tutulmasıyla olabilir.

3. resimde ise oturan adam büyük olasılıkla oturduğu yere sabitlemişler. Saça da jöle sürmüşlerdir .)) Diğer adam hareket ederken sürekli sabit kalması sağlanmıştır.

2. resimdekine ise yorum yok. Adam yapmış. İzlemek düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulak Misafiri -- 16 Mayıs 2012; 21:36:23 >

• ana konusu yokmuş buraya yazayım dedim. filmi yeni izledim de çok acayip bitti. ekşi sözlükteki yorumlardan bir şeyler oluştu kafamda ama yine de kafam karışmış durumda. tam olarak anladığını düşünene varsa aydınlatabilir mi film hakkında bizi ?
  • Filmin bir saatini izlemiştim zorla sonra sildim çok boş film gibi geldi bana neredeyse ilk yarım saat maymunların kavgasıyla falan geçiyordu. IMDB'de görünce izliyim demiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: eka02

Filmin bir saatini izlemiştim zorla sonra sildim çok boş film gibi geldi bana neredeyse ilk yarım saat maymunların kavgasıyla falan geçiyordu. IMDB'de görünce izliyim demiştim

sabredilip devam edilirse ilginç şeyler oluyor ilerleyen bölümlerde. aşırı sevdim diyemem filmi birçok insan için sıkıcıdır ama hayatımda izlediğim en acayip filmlerden birisiydi.
  • Filmi yeni izledim. Aşırı tuhaf bir film ve tam olarak anladığım söylenemez. Filmi anlayan var ise lütfen anlatabilir mi? özellikle o taş, en sondaki o rengarenk sahneler, ve yine en sondaki yatak odası sahnesi.. Çok kafa karıştırıcı bi film.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Legend of the Seeker (2008-2010)
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ergenlere ders olarak izletilecek bir film. yönetmen nedir sorusuna cevaptır. nolan daha ekmeğe peppe derken kubrick usta ne gibi teknikler deniyordu.

ayrıca şunuda belirteyim bahsettiğim konu yönetmenin teknikleri. filme gelirsek; izlediğim bütün mindf*ck filmlere kendi çapımda yorum getirdiğim oldu ama bu filmi neresinden tutarsam tutayım anlayamadım gitti. ömrümden ömür gitti bunu izledikten sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smokin That Weed

ergenlere ders olarak izletilecek bir film. yönetmen nedir sorusuna cevaptır. nolan daha ekmeğe peppe derken kubrick usta ne gibi teknikler deniyordu.

ayrıca şunuda belirteyim bahsettiğim konu yönetmenin teknikleri. filme gelirsek; izlediğim bütün mindf*ck filmlere kendi çapımda yorum getirdiğim oldu ama bu filmi neresinden tutarsam tutayım anlayamadım gitti. ömrümden ömür gitti bunu izledikten sonra.

Kesinlikle hem fikiriz. Henüz filmi yeni izledim. Tekrar izleyeceğim ama film listem çok uzun. Yaklaşık 200 film var. Sonrasında bunu tekrar izlicem. Hayatımda izlediğim en tuhaf filmdi.

• o başta maymunların arasına düşen siyah bir taş var onun anlamı nedir??
  • http://www.kubrick2001.com/

Siteye bakın beyler. Bütün sorulara yanıtını vermişler resmen. Ayrıca izlemesi de eğlenceli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Casco!

http://www.kubrick2001.com/

Siteye bakın beyler. Bütün sorulara yanıtını vermişler resmen. Ayrıca izlemesi de eğlenceli.

Saol
  • quote:

Orijinalden alıntı: Casco!

http://www.kubrick2001.com/

Nokta.
  • Stanley Kubrick çok müstesna bir adammış gerçekten, filmlerini inanılmaz bir titizlikle yapmış. hiç yapamadığı napoleon filmi için yüzlerce kitap okumuş birisinden bahsediyoruz, 2001'in her objesinin elinden geçtiği biri, giysilerin düğmelerinin gelecekte nasıl olacağına dek kafa yormuş biri. Kubrick bir bilim-kurgu filmi çekmek istiyor bunun için bir taslağa ihtiyacı var ve o Arthur C. Clark'ın bir öyküsünü seçiyor ikisi beraber senaryoyu yazıyorlar, daha sonra Arthur Clark daha da geliştirip kitap yazıyor, onu da okursanız eğer filmi anlamanız kolaylaşır. Ama özetle film evrim hakkında. Dediğim gibi kubrick acayip okuyan birisi ve bu filmi çekmek için edindiği bilgiler cidden fazla. O zamanki röportajlarında sanki bir bilim adamı gibi konuşuyor ve evrene dair düşünceleri de çok cesur. Ya, diyor, bizden çok daha gelişmiş bir tür varsa ve bunlar bizim varolmamızdan çağlar önce evrende hüküm sürmüşlerse? bir böceğin gözünde bir insan tanrı gibi görünür aynısı insan için de geçerli olmaz mı? gibi gbi birçok şeyden bahsediyor. 2001'i ilk izleyişte zor kılan bence farklı bir şeyle karşılamamız, sıradan bir bilim-kurgu gibi ilerlemiyor çünkü. Ama kafa yormaya değecek bir film.
    o dönen sahnenin setinin nasıl yapıldığını da okumuştum ama unuttum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Tambourine Man -- 19 Ocak 2012; 1:21:54 >

• Efsane filmdi efsane, hele o sonu yok mu
  • "en son izlediğiniz film" konsuna yazmıştım, buraya da atayım fikir sahibi olmak isteyenlere kaynak olur.

Stanley Kubrick'in önünde şapkamı çıkartıp selamlarım, ama bu film şimdiye kadar Dünya'ya sunduğu en sıkıcı yapımdır benim gözümde. 2,5 saatlik filmin yarısı bomboş sahnelerle doluydu. Zaten 45 dakika falan konuşmalar var. Sabır isteyen bir film.

Beğendiğim sahnesi,
    insanların evrimini nasıl gerçekleştirdiğine dair anlatılan ve yediği hayvandan kalan kemiği yine hayvanın diğer kemiklerini kırmakta kullanıp, sonra bundan aldığı zevki kendi türünden biri üzerinde denemesi.
    Final sahnesinde
    insanın uzayda tekrar bebeğe dönüşmesi olayı var. Çok garip geldi bana.

Bu filmin kitabı varmış ve kitabının daha güzel olduğunu addedenler var. Filmi gördükten sonra onlara hak verebilirim aslında, zira muhtemelen sürükleyici bir roman karşımıza çıkacaktır.

• Beş para etmez bir kubrick filmidir.Anlamsız,sıkıcı ve haddinden fazla uzun.Uzak durulması gereken filmlerin başında gelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Domates Kızartması

quote:

Orijinalden alıntı: Hircin-Ofkeli

Beş para etmez bir kubrick filmidir.Anlamsız,sıkıcı ve haddinden fazla uzun.Uzak durulması gereken filmlerin başında gelir.

fire in the hole

Aslında bomba kuracak kadar ağır konuşmamıştım hacı Herkesin görüşüne saygım var tabiki ama filmden illa bi mesaj alacam diye kendini kasanlar var.Sonuç : Filmde hiçbirşey olmuyor.Ayrıca duygudan da yoksun bir film yani film boyunca birşey hissedemiyorsunuz. :)

• Yok yahu sorun sende filan değil.Buradaki tüm mesele zevkler ve renkler :)

• Yahu arkadaş nasıl çekmiş bu adam bu filmi, anladık insanın oluşumu vs.. Ayrıca Stanley burada Darwin teorisinide baya savunmuş, insanlar önce maymun falan filan çok ters olmuş. Bu Amerika'da baya dayatmaya başladı Evrim Teorisini.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.