Şimdi Ara

2001 Palio 1.4 EL 8Walf 65Hp Yakıt Tüketimi Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bayramdan önce aldığım Palio aracımdan çok memnunum. Ancak sadece yakıt konusunda endişelerim var. Yapmış olduğum hesaplamalara göre, ( her benzinlikte fiyat farklı olduğu için ben Litre bazınsa hesaplama yaptım ) aracım KM 'de 0.13 Litre LPG tüketmekte. Buda 1 litre de 1/0.13=7,5 KM yol yapıyor olduğum anlamına geliyor. Arabamda Simit Tank var, 30 LT, 28 Litre gaz alıyor. 28x7,5=210 km yol yapıyorum. Buda bana sanki fazla bir tüketim varmış gibi geliyor.

Aynı model ve marka araç kullanan arkadaşlarım sizin araçlarınızın yakıt tüketimleri nedir ? Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz ?

Teşekkür ederim şimdiden.

• ben kullandım araç 71 bgdi galiba,tüketim normal.zaten fabrika verisi 11.5 lt benzin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

ben kullandım araç 71 bgdi galiba,tüketim normal.zaten fabrika verisi 11.5 lt benzin.
    Yanlışınız var, ben şu an el kitapçığından baktığımda 8.1 LT görüyorum şehir içi 5.0 görüyorum şehir dışı 6.1 LT görüyorum ortalama hesap. Fiatın kendi sitesinde el kitapçıkları var. 2001 model 1.4 8v aracın yakıt tüketim değerleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xLorey

Yanlışınız var, ben şu an el kitapçığından baktığımda 8.1 LT görüyorum şehir içi 5.0 görüyorum şehir dışı 6.1 LT görüyorum ortalama hesap. Fiatın kendi sitesinde el kitapçıkları var. 2001 model 1.4 8v aracın yakıt tüketim değerleri.

Alıntıları Göster
    Başka yorum yapabilecek arkadaş var mı aramızda?
  • Eger araç sehir icinde kullaniliyorsa bu tuketiminiz gayet normal. Fiatin bu motoru obur olmasiyla meshurdur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tafo0911

Eger araç sehir icinde kullaniliyorsa bu tuketiminiz gayet normal. Fiatin bu motoru obur olmasiyla meshurdur.
    obur olabilir motor ama sürüş karakteriniz de burada çok etkili. 100 km de 13lt lpg yaktığını düşünüyorsunuz. d segmenti 2.0 motorlu bir araç ta ancak bu kadar yakar. Hesabınızı bir kontrol edin. emin olduğunuzda lpg ustasıyla görüşerek işe başlayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozandr

obur olabilir motor ama sürüş karakteriniz de burada çok etkili. 100 km de 13lt lpg yaktığını düşünüyorsunuz. d segmenti 2.0 motorlu bir araç ta ancak bu kadar yakar. Hesabınızı bir kontrol edin. emin olduğunuzda lpg ustasıyla görüşerek işe başlayın.

Alıntıları Göster
    Halla halla benim araç 1.2 75 HP 8 valf daha az yakıyor? Birde benim araç Siena. Kasası biraz daha ağır. LPG ayarı yaptırın devir saati kaçlarda geziyor rölantide iken?
  • tafo0911 T kullanıcısına yanıt
    Şehir içinde kullanıyorum ancak ben sakin araba kullanırım, agrasif bir kullanım tarzım yok. Üstelik bu çok yakma durumundan dolayı daha da dikkatli kulanıyorum. Ama aynı :S
  • Hesabımda herhangi bir hata yok, bir çok kez kontrol ettim ve aynı değerleri aldım hep. 2 tane LPG ustasına gittim,1 tanesi Mixer'i elimden geçmezi lazım, bu arada ben onu yaparken Karburatörde sorun varsa onuda tornaya vermemiz lazım dedi, diğeri ise ayar yaptı eğer yine düzelmezse gel regülatörü değiştireceğiz dedi. Bende kararsız kaldım hangisine gitsem diye.
  • berkayjan kullanıcısına yanıt
    Rolantide araç ısındıktan sonra 800 900 rp de dolasıyor yani normal bir rolanti değeri var.
  • quote:

Rolantide araç ısındıktan sonra 800 900 rp de dolasıyor yani normal bir rolanti değeri var.
    Bu konular ile ilgili genel düşünceler değil de, benim gibi hesap yapmış ve şu an o hesap üzerinden bilgi verebilecek arkadaşlarım var mı ?
  • O aracın yakacağı yakıt budur. O yüzden boş yere aracınızla oynattirip hem boşa paranızı harcamayin hem de sanayi esnafina kendinizi somurtmeyin. Zira böyle durumlarda olmayan arızayı üretme hususunda ustaların üstüne yok. Boşa harcanan para bir tarafa sağlam arabayı da bozuyorlar.
  • quote:

alıntı yapsan görürdüm bendeki kitapçıkta 11.3 yazıyor,2016 model 1.2 motor bile 8 lt den fazla yakıyor
  • quote:

quote:

alıntı yapsan görürdüm bendeki kitapçıkta 11.3 yazıyor,2016 model 1.2 motor bile 8 lt den fazla yakıyor

Tamam ben şundan bahsediyorum, daha önce bir Palio sahibi oldunuz mu ? Ve bindiniz ve benim hesapladığım gibi hesapladınız mı ? 22 kuruş ile 30 kuruş arasında dağlar kadar fark var. Arabanın normalde yakması gereken değer Km'de 0.09 Lt LPG ancak benim 0.13 Lt LPG arada ufak bir rakam var ancak biri 100kmde 9 lt diğeri 13 lt yapar. buda 4 lt fark eder 2.3 tlden 10 lira fark eder ortalama 100 km de. Bu nedenle ben halen daha aracın fazla yaktığından şikayetçiyim.

• quote:

quote:

Kusura bakma kardeşim alıntı yapmak aklıma gelmedi :) şimdi yaptım ama.

Fiat'ın resmi sitesinde, el kitapçıkları kısmı var. Oradan 2001 modele gir, kontrol et. 1.4 EL olana bkacaksın.224'üncü sayfada yazıyor yakıt tüketimleri. Senden sonra servisinide aradım serviside 8 litre benzin yakar dedi.

• 2002 model 1.2 motor 16 valf 80bg olanı;

Şehir içi: 9-10 litre lpg

Şehirler arası: 7 litre lpg (110-120km hız ile) tüketiyor...
  • quote:

quote:

quote:

Kusura bakma kardeşim alıntı yapmak aklıma gelmedi :) şimdi yaptım ama.

Fiat'ın resmi sitesinde, el kitapçıkları kısmı var. Oradan 2001 modele gir, kontrol et. 1.4 EL olana bkacaksın.224'üncü sayfada yazıyor yakıt tüketimleri. Senden sonra servisinide aradım serviside 8 litre benzin yakar dedi.

orjinal kitapçıktan alıntı, biraz arayarak buldum
    Fiat sitesindeki uydurma ,ona aldanarak araç alıp sanayide yakıt çok yakıyor diye dolaşıyorlar
    Bu mesaja eklenen görseller:

2001 Palio 1.4 EL 8Walf 65Hp Yakıt Tüketimi Hk.

• xLorey X kullanıcısına yanıt
    Benim Toros da benzer şekilde fazla yakıyor. 32 litre ile 250-270 km yapıyor. Bakım+LPG beyni+sübap ayarı yapıldı. Şimdi 300 km yi geçiyor rahatlıkla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

Benim Toros da benzer şekilde fazla yakıyor. 32 litre ile 250-270 km yapıyor. Bakım+LPG beyni+sübap ayarı yapıldı. Şimdi 300 km yi geçiyor rahatlıkla.

fiat sitesindeki yalanı okudunmu,2001 model 1.4 8 v sözde sembol 1.2 den düşük yakıyormuş 5-6.1-8.1 yazmışlar

ben orjinal kitapçıktan çektim aradaki farka bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufuk-34JD58 -- 29 Eylül 2016; 20:46:19 >
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Symbol ile hafif şartta 6.5, en baba şartlarda 7.5 yakıyorum. İmkansız palio az yaksın.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.