Şimdi Ara

2002 corolla 1.6 vvt-i yağ yakıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
6.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar slm, şubat 07 de 2002 1,6 vvt-i terra aldım (zze112). 85500 km deydi. arada bir yağına bakardım iki çizgi ortası. geçen haftasonu izmite gittim geldim(350 km). şu an 86800 de. geçen sabah nerden aklımıza geldiyse yağına bakalım dedik. çubuğun ucunda duruyor. 1 lt ekledik ortaya yani eski yerine geldi. servis kayıtlarını bilmiyorum (bakımlarının nerde yapıldığını) yalnız önde işlem olduğunu biliyorum.

moralim bozuldu, masraf da isstemiyorum borçla aldım. :(

Şimdi ne yapıcaz?

• hocam eksildikçe ekleyeceksin yapacağın bişey yok malesef.

ama 1.500 ytl gözden çıkarırsan o sorunu çözüyorlar.
  • bu forum da başka birinin kini 120000 (garanti dışı olmasına rağmen) servise çağırıp yapmışşlar. kendisine mail attım ama cvp yazmadı. benim ki 100000 altında şansımı bi denesem mi?

ama arabaya motorcular ellemişlersse bahane sürerler mi ondan çekiniyorum?
  • silverstar68 sende motor ya da kaput altı resimleri var mı bu 2001 terraların. ustanın biri motorun arkasındaki kaportada acunlar orjinal değil dedi de!!
  • yağ yakma sorunu bende de var.

ilk sahibi garanti kapsamında yaptırsa böyle bir sorun olmayacaktı.ama yinede yaptırırlar mı bilmiyorum.

en azından müşteri memnuniyeti açısından yarı yarıya fiyarı paylaşsak onada razıyım.

ama 1500 ytl bana fazla geliyor. eksildikçe kendim ekliyorum

buda istediğiniz motor resmi

http://img156.imageshack.us/img156/8550/grnt018xj7.jpg

• o dönem vvt-i motorlarda bu durum söz konusu..çok aşırı bir miktar tüketim olmasa bile bazen can sıkıcı olabiliyor..o yıllarda bu araçların bir çoğu servislere geri çağırıldı ve problem çözüldü..bence hiçbirşey yapmadan koyduğunuz yağı her 100 km de bir kontrol edin..eksilme devam ederse o zaman kompresyon testine sokup yağ yakıyormu diye bakmak lazım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: silverstar68

yağ yakma sorunu bende de var.

ilk sahibi garanti kapsamında yaptırsa böyle bir sorun olmayacaktı.ama yinede yaptırırlar mı bilmiyorum.

en azından müşteri memnuniyeti açısından yarı yarıya fiyarı paylaşsak onada razıyım.

sağolasın makbule geçti i kontrol edicem arkadaki balata yağı (sanırsam) onun bidonu farklı galiba zaten çok temiz duruyodu..

ısrar edilse bence ilgilenmek zorunda kalabilirler.

bu ararda ses yalıtımı nasıl bu arabanın ? bana zayıf geldi lastik sesine ilave olarak sol taraftan(sol havalandırma ızgarası kapı arası) 110 km den sonra acaip rüzge sesi geliyor dalga dalga (bayrak gibi) fitillerden midir acaba?

amcam da carisma var dı 99 aynı sınıf sayılıır 160 da bile bu kadar değil.

ARKADAKİyle konuşamıyorum:)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O modeller de çok görülüyor yağ eksiltme problemi maalesef!
  • quote:

Orjinalden alıntı: silverstar68

yağ yakma sorunu bende de var.

silverstar68 resimdeki işaretli yerler ben de yok ne işe yarıyor onlar? malzeme artırmışlar galiba nedersin:)

bir de arkadaşlar, usta emme manifoldunun çatlak olduğunu (plastikmiş bunlarda) eksoz manifoltunun da kaçırdığını belki onun da gidik olabileceğini söylüyor. gerçi böle binsem şimdilik dedim . sadece ses yapar dedi belki de biraz yakıt..
    Ha bir de direksiyon hidroliği damlıyor çok az da olsa.. yani sağ körük yağlanmış bayağı. onu da söküp kaçağı bulmamız lazı diyor. 70-150 arası olabilir dedi ona da..

Sorunsuz Toyota bana kıllık mı yapıyor arkadaşlar ne diyosunuz?!!

• resimi unuttuk:)
  • benim araçta da az miktar da olsa bu problem var. Eksilince ekliyorum. Araç 105 binde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: deryadeniz98

resimi unuttuk:)

resmi açamadım ama sanırım sıralı sistem lpg var ondan bahsediyorsunuz.
  • sanırım teşekkürler... heralde sıralı sistem dir.
  • Arkadaşlar

bugün toyotanın kavacık servisine gittim. yağ yakma probleminden bahsettim. arabanın yaşından dolayı zaten garanti olayını konuşmadılar bile.. ikinci el olduğunu söyleyince sizden önceki nasıl kullanmış bilemezsinizki dediler. en son 50 bin bakımı yapılmış (şu an 87000 de ) 30000 km de bu hale gelemez yani 1000 km de 1lt yağ yakamaz dedim dinlemedi geveleyip durdu. forumlardan hatta yabancı sitelerde de bulunan vvt-i motorların yağma yama dertlerinden bahsettim. biz bu tür bir problemle karşılaşmadık dediler. moral bozuk bir şekilde oradan ayrıldım.

sonra yeni sahra daki servise (havaş mı ne) gittim. o miktarda yağ yakma varsa motor yenilenmesi gerek dediler. ALÜMİNYUM BLOK OLDUĞU İÇİN REKTİFİYE OLMAZ ALT BLOK DEĞİŞECEK dediler. ve 5000 (beşbin) ytl masraf çıkardılar. kronik bir sorunu kesinlikle kabul etmediler. yağsız kullanılmıştır dediler.

BEN HALA olayın kronik bir sorun olduğuna inanıyorum..

Sormayı unuttum parçalar kontrol edilse problem görülmezse ne diyeceksiniz diye:(

SİLVERSTAR68 sen 1500 ytl fiyatı nereden aldın bu arada?!!

NE YAPSAM BİLMİYORUM..

• aksaray özeller toyota plazada segman değişecek oda 1500 ytl demişlerdi 6 ay önce.

yağ eksildikçe eklemek şimdilik daha mantıklı benim için.

deryadeniz hocam ben

musteri.iliskileri@toyotasa.com.tr

mail attım bu sorunu belirttim. irtibata geçtiler.bana aracınız lpg li olduğundan başvurunuz kabul edilmedi dediler.

bende lpg li olmasa kabul edecektiniz öyle mi dedim

kekeledi biraz onu bilemem şuan sizin başvurunuz kabul edilmedi falan dedi

bende teşekkür edip kapattım.

bide siz şansınızı deneyin inşallah sizinki bari müşteri memnuniyeti temel ilkesi ile yapılır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arifomer -- 5 Mayıs 2007; 15:12:36 >

• sağolasın şansımı denicem..

gelişmeleri bildiririm..
  • Bundan önceki sahibinin arabaya doğru yağ koyduğundan eminmisiniz daha ince veya kalın yağ koymuş olabilir buda çabuk bitmesine neden olmuştur.Size önerim servisi arayıp doğru yağ numarasını öğrenip ister servisde ister dışarda aracın yağını ve yağ filtresini değiştirin arabada lpg varsa buda yağın eksilmesini sağlar ama sizde eksilme fazla biraz sanırım.
  • 50 bin km ye kadar servise gitmiş. filtreyi değişcem yeniden yağ koyucam. ama dışarda yaparsam ve toyota yeniden kontrol etmek için yağ ve filtre değişmeye kalkarsa diye bekliyorum. mail atıcam belki cvp verirler. yabacı forumları okudum yağ tüketiminden bahseden çok. türkiyeyi küçümsemeyin ordakiservis yetkileleri: 1000 mil de 1 lt normal diyorlarmış:)
  • 2001 corolla 40.000 de 2500 km de 1 lt yağ eksiltiyordu, 2003 yılında garanti kapsamında problem halledildi. 2001 VVT-İ'lerde bu sorun kesinlikle kroniktir. Derindere ve ortaköy servis yetkililerinin beyanı yaklaşık her 5 corolanın birinde bu problemle karşılaşıldığı şeklindedir.
  • Arkadaşlar 2002 11 temmuz da sıfır olarak aldım.LPG takılanlarda yağına ve LPG'yi aldığı yerlere dikkat etmiyenler bu yağ yakma şikayeti ediyor.
    Ben benzinli olarak biniyorum ve hiç şikayetim yok.Aldığım sıradada bana LPG taktırmamamı bu aracın emme manifotunun uygun olmadığını söylemişlerdi.
    Aracı oğlum,kardeşim,teyzemin oğlu,ben kullanıyorum.Almış olduğunuz aracı iyi araştırın.Taksiden dönme bir aracsa zaten hangi arac olursa olsun sorunludur.
    Bir model ve yılın sorunlarını bir kaç araca bakarak değerlendiremeyiz.Servislerde araclar hakkında döküman tutulup ona göre o yıla ait araclar servise cağırılıyor.

TEMİZ BİNİLMEYEN HANGİ MODEL ARAC OLURSA OLSUN MUTLAKA SORUNLUDUR.

ŞUNA KATILIYORUM. EMME MANİFOTU İÇERİSİNDEKİ KANATÇIKLAR KESİNLİKLE ÇATLIYOR VE SES YAPIYOR. LASTİK SESİ VE RÜZĞAR SESİ DEDİĞİNİZ KADAR YOK.
    İŞİM GEREGİ KİRALIK ARABALARA BİNDİM ÇOGUNU BİLİYORUM.

TOYOTAYA BİNEN BAŞKA ARACA BİNEMEZ BU KADAR

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.