Şimdi Ara

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.283
Cevap
68
Favori
714.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerçekten bilmeyen için zor.
    Fan ayarının yapıldığı düğmenin bastırılarak açılacağı kim akıl etsin?
    Üzerinde bir ikon ile anlatılabilirmiş aslında.

quote:

Orjinalden alıntı: mkc32

Arkadaşlar Puntolarda klima açma-kapama düğmesi yok mu?
  • fiat'ın xcarl,nk cihazına uygun teyplerinin fotoları aşağıdaki linkte var, merak edenler bakabilir, keşke cihaz 100 lira olsa

http://www.xcarlink.com.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=59
  • quote:

Orjinalden alıntı: crazyarif

fiat'ın xcarl,nk cihazına uygun teyplerinin fotoları aşağıdaki linkte var, merak edenler bakabilir, keşke cihaz 100 lira olsa

http://www.xcarlink.com.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=22&Itemid=59

Gerçekten Cd ile uğraşmak istemeyenlere mükemmel bir alternatif Ama gerçekten pahalı..

• http://www.youtube.com/watch?v=DsdHPQvuxSQ

Puntolarımızn reklamı..Daha önce izlemeyenler için
  • arkadaşlar herkese merhaba.
    geçen eylülde 2005 model 1.4 benzinli modelinden punto aldım.Sunrooflu manuel klimalı olanından.Bugüne kadar sadece termostat arızası oldu.Aracıma gözüm gibi bakıyorum diyebilirim :).Geçenlerde debriyaj setini değiştirdim toplamda 260liraya mal oldu.Birkaç kez uzun yol yaptım yakıt durumu bence gayet başarılı 1 depo ile 700km civarı gidiyorum.yalnız sizinde bildiğiniz gibi rüzgar ve yol sesi biraz problem çıkarıyor.Bazı arkadaşlarda yanan direksiyon lambası 3-4 kez bendede yandı.Arkadaşlar bu konu büyük ihtimal akü veya elektrik sisteminizdeki bir kaçaktan kaynaklı.Çünkü birgün aracıma teyp takarken farkettim ki kabloları yanlış değdirdiğimde bu lamba yanmaya başladı.Bence çokta üstüne düşmeyin.
    Araca bir kaç modifiyede yapmış bulunuyorum yakında resimleri koyucam..
    6000 kelvin xenon far
    sis lambalarına angel şeklinde yapılmış ledler
    lg marka teyp
    arka pandizota boss kolonlar
    amphi
    kicker subwoofer
    amerikan cam filmi
    Arka logo iptali
    Araçta tek şikayetçi olduğum konu eskiden 99 model 1.6 polom vardı çok daha güçlü ve atak bir araçtı.Puntoya bindiğimde önce hayal kırıklığına uğradım ama artık alıştım:) 16v olduğu için 100km den sonra gücünü hissedebiliyoruz
    Birde gördüğüm kadarıyla bazı arkadaşlar bakımları için çok yüksek fiyatlar ödemekteler.Geçen gün castrol yağ ve filtresi 50lira polen filtresi 10lira hava filtresi 10lira fren hidroliği 10 lira 10 lirada bahşiş atarak bu işi 90 liraya hallettim.Fren hidroliğini çıkardığımızda normalde bu iş bana en fazla 60-70 liraya malolmakta.
    Aracın hava ve polen filtresini değiştirmek gayet kolay bunu hep ben yapıyorum.Sizlere yardımcı olabileceğim bir konu olursa pm den ya da burdan ulaşabilirsiniz.
    Herkese iyi günler dilerim

• quote:

Orjinalden alıntı: emrahisilti

arkadaşlar herkese merhaba.
    geçen eylülde 2005 model 1.4 benzinli modelinden punto aldım.Sunrooflu manuel klimalı olanından.Bugüne kadar sadece termostat arızası oldu.Aracıma gözüm gibi bakıyorum diyebilirim :).Geçenlerde debriyaj setini değiştirdim toplamda 260liraya mal oldu.Birkaç kez uzun yol yaptım yakıt durumu bence gayet başarılı 1 depo ile 700km civarı gidiyorum.yalnız sizinde bildiğiniz gibi rüzgar ve yol sesi biraz problem çıkarıyor.Bazı arkadaşlarda yanan direksiyon lambası 3-4 kez bendede yandı.Arkadaşlar bu konu büyük ihtimal akü veya elektrik sisteminizdeki bir kaçaktan kaynaklı.Çünkü birgün aracıma teyp takarken farkettim ki kabloları yanlış değdirdiğimde bu lamba yanmaya başladı.Bence çokta üstüne düşmeyin.
    6000 kelvin xenon far
    lg marka teyp
    amphi
    kicker subwoofer
    amerikan cam filmi
    Arka logo iptali
    Araçta tek şikayetçi olduğum konu eskiden 99 model 1.6 polom vardı çok daha güçlü ve atak bir araçtı.Puntoya bindiğimde önce hayal kırıklığına uğradım ama artık alıştım:) 16v olduğu için 100km den sonra gücünü hissedebiliyoruz
    Birde gördüğüm kadarıyla bazı arkadaşlar bakımları için çok yüksek fiyatlar ödemekteler.Geçen gün castrol yağ ve filtresi 50lira polen filtresi 10lira hava filtresi 10lira fren hidroliği 10 lira 10 lirada bahşiş atarak bu işi 90 liraya hallettim.Fren hidroliğini çıkardığımızda normalde bu iş bana en fazla 60-70 liraya malolmakta.
    Aracın hava ve polen filtresini değiştirmek gayet kolay bunu hep ben yapıyorum.Sizlere yardımcı olabileceğim bir konu olursa pm den ya da burdan ulaşabilirsiniz.

emrahisilti dostum aramıza hoşgeldin..Aracını kazasız belasız iyi günlerde kullan..Sanırım kulüpteki en modifiyeli Punto seninki olacak.. Resimleri en kısa sürede bekliyoruz.
    Bakım konusuna gelince..Aracımın 60000 bakımı yaklaştı..Yetkili servisten kıyaslama yapmak için fiyat aldım.(Birmot-Bursa) 60000 bakımı için istedikleri ücret 600 milyon Garanti süresi dolmuş bir aracı servise götürmek çok mantıksız bence..Hele arkadaşımın aracının sadece silecek değişimine 20 tl işçilik yazdıklarını gördükten sonra..
    Bunun üzerine bende senin yaptığın gibi parçaları(yağ,yağ filtresi,hava filtresi,polen filtresi)kendim tedarik edip bakımını sanayide bir ustaya yaptırmayı düşünüyorum..Hatta yağı bugün aldım.Castrol Edge 5w40..Senin almış olduğun parçalar Opar mı yoksa yan sanayi ürünü mü?
    Ayrıca hava ve polen filtresini değişimi konusunda açıklayıcı bilgi yazarsan bundan hem ben hem de diğer Puntodaşlar faydalanabilirler..
    Tekrar aramıza hoşgeldin..Keyifli forumlar dilerim..

• selam arkadaşlar..puntomdan cok memnunun..armalarıda degiştirdim,..sıra jantlarada gelicek..bu arada manuel klimayı acmak tam bir bulmaca..lakin actık ama neredeyse ılık hava üflüyordu..(sıcaklık ayarı mavinin sonunda olmasına ragmen)..bayagı ılık hava verererekgittik,bizde içerde piştik..yani klimadan verim alamadık.(hatta bence çalısmadı bile,ama sarı lambasıda yanıyordu)...acaba gazı falan mı bitmiştir diye düsündüm..yardımcı olabilecek olanlar,fikrini söylerse sevinirim..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ghosttailor

quote:

6000 kelvin xenon far
    lg marka teyp
    amphi
    kicker subwoofer
    amerikan cam filmi
    Arka logo iptali

emrahisilti dostum aramıza hoşgeldin..Aracını kazasız belasız iyi günlerde kullan..Sanırım kulüpteki en modifiyeli Punto seninki olacak.. Resimleri en kısa sürede bekliyoruz.
    Bakım konusuna gelince..Aracımın 60000 bakımı yaklaştı..Yetkili servisten kıyaslama yapmak için fiyat aldım.(Birmot-Bursa) 60000 bakımı için istedikleri ücret 600 milyon Garanti süresi dolmuş bir aracı servise götürmek çok mantıksız bence..Hele arkadaşımın aracının sadece silecek değişimine 20 tl işçilik yazdıklarını gördükten sonra..
    Bunun üzerine bende senin yaptığın gibi parçaları(yağ,yağ filtresi,hava filtresi,polen filtresi)kendim tedarik edip bakımını sanayide bir ustaya yaptırmayı düşünüyorum..Hatta yağı bugün aldım.Castrol Edge 5w40..Senin almış olduğun parçalar Opar mı yoksa yan sanayi ürünü mü?
    Ayrıca hava ve polen filtresini değişimi konusunda açıklayıcı bilgi yazarsan bundan hem ben hem de diğer Puntodaşlar faydalanabilirler..

yetkili servisler ne yazıkki abarttıkça abartıyorlar.Bence bu gibi basit bakımlar için yetkili servise gitmeye hiç gerek yok(garanti süresi dolmuşsa tabiki)Yalnız arabaya castrol edge almana gerek yoktu 10 40 lık castrol alman yeterliydi.Parçaları hep opar alıyorum.Hava filtresi için elinizde söküm için lokma takımı varsa çok kolay.Hava hortumunu yerinden çıkarın kelepçeleri çözün kutu motor bloğuna 3 yerden bağlı bunlarıda söktükten sonra kutu elinizde.Kutunun üstündeki vidalarıda sökerek kapağı açıyoruz ve filtreyi değiştiriyoruz.Bu arada bu değişimi yaparken boğaz kelebeğini temizlemeyi unutmuyoruz.Çünkü aracımızdaki çekiş gücü artacak ve daha az yakıt yakacaktır.
    Polen filtresi ön yolcu koltuğu bölümünde torpidonun hemen altında sol tarafta.2 tane vidası var söküp kendimize doğru çekip çıkarıyoruz.Yenisini içeri ittirip vidasını bağlıyoruz bukadar..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ghosttailor

quote:

6000 kelvin xenon far
    lg marka teyp
    amphi
    kicker subwoofer
    amerikan cam filmi
    Arka logo iptali

yetkili servisler ne yazıkki abarttıkça abartıyorlar.Bence bu gibi basit bakımlar için yetkili servise gitmeye hiç gerek yok(garanti süresi dolmuşsa tabiki)Yalnız arabaya castrol edge almana gerek yoktu 10 40 lık castrol alman yeterliydi.Parçaları hep opar alıyorum.Hava filtresi için elinizde söküm için lokma takımı varsa çok kolay.Hava hortumunu yerinden çıkarın kelepçeleri çözün kutu motor bloğuna 3 yerden bağlı bunlarıda söktükten sonra kutu elinizde.Kutunun üstündeki vidalarıda sökerek kapağı açıyoruz ve filtreyi değiştiriyoruz.Bu arada bu değişimi yaparken boğaz kelebeğini temizlemeyi unutmuyoruz.Çünkü aracımızdaki çekiş gücü artacak ve daha az yakıt yakacaktır.
    Polen filtresi ön yolcu koltuğu bölümünde torpidonun hemen altında sol tarafta.2 tane vidası var söküp kendimize doğru çekip çıkarıyoruz.Yenisini içeri ittirip vidasını bağlıyoruz bukadar..

Dostum cevabın için teşekkürler..Sayende filtre değişimleri hakkında açıklayıcı bir bilgi geçti elimize..Ben Castrol Edge 5w 40 aldım çünkü multijet motorlar için önerilen viskozite değeri 5w40..Aracın kulllanım kılavuzundada yazıyor..Ayrıca Bursa'da pek çok yere sordum yağ fiyatlarını..Aldığım yaga 105 ytl diyende oldu 85 ytl 'de..Piyasadan çok daha uygun bir fiyata bulunca (62 ytl) aldım..Kısmetse yarın gidiyorum bakıma..
    Sana başka bir sorum olacak..Xenonların sana maliyeti ne kadar oldu?..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 3 Haziran 2009; 15:42:26 >

• quote:

Orjinalden alıntı: cauchyhua

selam arkadaşlar..puntomdan cok memnunun..armalarıda degiştirdim,..sıra jantlarada gelicek..bu arada manuel klimayı acmak tam bir bulmaca..lakin actık ama neredeyse ılık hava üflüyordu..(sıcaklık ayarı mavinin sonunda olmasına ragmen)..bayagı ılık hava verererekgittik,bizde içerde piştik..yani klimadan verim alamadık.(hatta bence çalısmadı bile,ama sarı lambasıda yanıyordu)...acaba gazı falan mı bitmiştir diye düsündüm..yardımcı olabilecek olanlar,fikrini söylerse sevinirim..

Dostum muhtemelen klima gazı miktarında azalma var..Sanayide klima bakımı yapan yerlere baktırabilirsin..Bu arada armaların hayırlı olsun..Orjinallerini sökerken problem yaşadın mı? Jantlarıda taktıktan sonra fotolarını bekliyoruz

• çok pardon ben benzinliye göre yağ tercihini söyledim özür dilerim
    xenonların maliyeti 175 lira oldu.cyclone marka 2 yıl su geçirmeme balast patlaması vs.. garantili
  • quote:

6000 kelvin xenon far
    lg marka teyp
    amphi
    kicker subwoofer
    amerikan cam filmi
    Arka logo iptali

Selam emrahisilti foruma hoşgeldin araban hayırlı olsun. Oldukça aksesuarlı bir araban var sanırım Farklı açılardan çekilmiş bol bol fotoğraflarını dörtgözle bekliyoruz

• ghosttailor selam dostum, eğer xenon almayı düşünüyosan 6000 kelvin'lik almanı tavsiye ederim, müthiş aydınlatıyor. Benim aracımda da var 1 seneden fazla oldu çok memnunum, far ayarları düzgün olunca karşıdan geleni rahatsız da etmiyor. Xenonlar takıldıktan sonra ayrıca far ayarı da yaptırmanı tavsiye ederim
  • @ghosttailor armaların degişimi gayet basit,tavsiye ederim..(stilodan tecrübeliyim{gendarme sagolsun}..) arka arma biraz asılınca yapıştırma zaten hemen cıkıyor..yeniside yapısmalı..ön panjurdaki ise kaputu acıp,ön panjuru 8-9 anahtarla sokup,kolyca takıyorsun..15-20 dk sürmez ikisinide takmak..jantlara yapıştırma bulamadım ama,arıyorum..olmassa cıkma g.punto jantı falan buluruz..direksiyonda ki arma ise tam bi muamma..(hepsi, hepsiburadadan 17 tl mal oldu..)
    fotolar yükleriz..
  • benim cep telefonunda ledler ve xenon doğrudüzgün çıkmadığı için resimleri çekememiştim.Bugün profesyonel bir makina geliyor resimleri çekip koyacağım.
    Not:Arkadaşlar xenon yapıyorsak 6000k yapalım hem bembeyaz ışık verir hemde en iyi görüş sağlayan kelvin değeridir.8000k veya 12.000k olanlar karşımızdakini inanılmaz rahatsız ediyor.Trafikte karşımızdakine saygı göstermeliyiz.Bu şekilde xenonları olanlara tüm ledleri sisleri uzunları yakarak gözlerini kör ediyorum :):)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrahisilti -- 4 Haziran 2009; 11:31:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Puntojet

ghosttailor selam dostum, eğer xenon almayı düşünüyosan 6000 kelvin'lik almanı tavsiye ederim, müthiş aydınlatıyor. Benim aracımda da var 1 seneden fazla oldu çok memnunum, far ayarları düzgün olunca karşıdan geleni rahatsız da etmiyor. Xenonlar takıldıktan sonra ayrıca far ayarı da yaptırmanı tavsiye ederim

Selam Puntojet dostum..Bende düşünmüyor değilim aslında Xenon taktırmayı..Piyasada çok çeşitli marka ve fiyat olduğu için insanın kafası karışıyor..
    Sanırım en iyisi Cyclone..Peki Xenon takılınca far yükseklik ayarına bir etkisi oluyor mu?
  • quote:

benim cep telefonunda ledler ve xenon doğrudüzgün çıkmadığı için resimleri çekememiştim.Bugün profesyonel bir makina geliyor resimleri çekip koyacağım.
    Not:Arkadaşlar xenon yapıyorsak 6000k yapalım hem bembeyaz ışık verir hemde en iyi görüş sağlayan kelvin değeridir.8000k veya 12.000k olanlar karşımızdakini inanılmaz rahatsız ediyor.Trafikte karşımızdakine saygı göstermeliyiz.Bu şekilde xenonları olanlara tüm ledleri sisleri uzunları yakarak gözlerini kör ediyorum :):)

Dostum resimleri bekliyoruz..Kelvin konusunda son derece haklısın..Yüksek kelvin değerli Xenonlar gözü acayip alıyor..Ben bu şekilde Xenonları olanlara uzunları yakıp artı olarak kulaklarını çınlatıyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: cauchyhua

@ghosttailor armaların degişimi gayet basit,tavsiye ederim..(stilodan tecrübeliyim{gendarme sagolsun}..) arka arma biraz asılınca yapıştırma zaten hemen cıkıyor..yeniside yapısmalı..ön panjurdaki ise kaputu acıp,ön panjuru 8-9 anahtarla sokup,kolyca takıyorsun..15-20 dk sürmez ikisinide takmak..jantlara yapıştırma bulamadım ama,arıyorum..olmassa cıkma g.punto jantı falan buluruz..direksiyonda ki arma ise tam bi muamma..(hepsi, hepsiburadadan 17 tl mal oldu..)
    fotolar yükleriz..

cauchyhua dostum armaların hayırlı olsun..Direksiyondaki arma airbagden dolayı sıkıntı yaratabilir..Bende burda bakayım sana jantlar için arma denk gelirse haber veririm..ok?

• Arkadaşlar bugün Punto'mun 60000 bakım işini hallettim..Yağ filtresi polen filtresi hava filtresi mazot filtresi 50tl tuttu..Arka kampanalar temizlendi Lastiklere balans ayarı yapıldı.Ayrıca arka sağ lastik devamlı iniyordu.Saç vidası girmiş lastiğe onu hallettiler.25 tl işçilik artı 62 tl ye 4lt 5w40 Castrol Edge motor yağı hepsi 135 tl ye mal oldu bana..Artı olarak yol bilgisayarına bir cihaz bağlayıp aracın kontağı ilk açıldığında çıkan ''Service- Date Expired'' yazısınıda sildi.Gelecek bakımın zamanını belirtmesi için bugünün tarih ve kilometresini girdi..Bu arada Multijet çi arkadaşlara Castrol Edge'yi tavsiye ediyorum.Arabanın motorunun sesi ve çekişi bariz bir şekilde değişti.Tam sentetik bir yağ olduğu için 10000 km değil 15000 km ömrü var .

Oradan anahtarcıya gittim.Daha önce arabanın şöför kapısı kilidi gece hırsızlar tarafından zorlanmıştı.Anahtar yarım giriyordu ve kilit fişeği dönmüyordu.Artık neyle zorladılarsa şerefsizler..
    Kapı içi döşemesini söküp fişeği çıkardılar yaklaşık yarım saatlik bir işlemden sonra (ne yaptıklarını görmedim).Kilit te yapıldı. 20tl oraya verdim.
    Bu arada Punto için uzaktan kumandası olmayan çipli 'Master' anahtarı 100 tl'ye yapıyorlarmış.Kumandalı ise 150 tl..Fiyatlar bu civarda..
    Sıra Xenon'a geldi..Fırsat bulunca ilk yaptıracağım şey olacak..

Hepimize kolay gelsin..

• Arkadaşlar kumandalı anahtar yapmak yerine bence alarm taktırın şuan 20-30 liraya alarmlar mevcut.20 lirada montajına verseniz bu iş size 50 liraya malolur.Anahtara okadar para vermeye değmez diye düşünüyorum
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.