Şimdi Ara

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10.283
Cevap
68
Favori
715.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ghosttailor
    Selam Puntojet dostum..Bende düşünmüyor değilim aslında Xenon taktırmayı..Piyasada çok çeşitli marka ve fiyat olduğu için insanın kafası karışıyor..
    Sanırım en iyisi Cyclone..Peki Xenon takılınca far yükseklik ayarına bir etkisi oluyor mu?

Dostum far yükseklik ayarına olumsuz hiçbir etkisi yok eski farlarını nasıl kullanıyorsan aynen far yükseklik ayarını kullanabiliyorsun sonuçta normal ampülü söküp yerine xenon ampül takıyorlar sonuçta montajdan sonra farın yapısında veya yükseklik ayarı sisteminde hiçbir değişiklik olmuyor. Tek değişiklik daha mükemmel görüş (özellikle yağmurlu ve sisli havalarda) Bir de yakışıyor bizim arabalara xenon yaww

• Aslında Grande Puntoların sustalı anahtarları hoşuma gidiyo ama sanırım onu uygulamanın bi yolu yok
  • piyasada sustalı anahtar yapan çok fazla yer var.Siz bile yapabilirsiniz.Anahtarın metal kısmını plastikten ayırıp dışarıdan aldığınız sustanın içine yerleştiriyorsunuz.Chipi ise arabada gizli biryere yapıştırıyorsunuz.Anahtarınız bundan sonra chipsiz oluyor ve immobilizer artık devredışı oluyor.Bence hırsıza davetiye..
  • quote:

Orjinalden alıntı: emrahisilti

piyasada sustalı anahtar yapan çok fazla yer var.Siz bile yapabilirsiniz.Anahtarın metal kısmını plastikten ayırıp dışarıdan aldığınız sustanın içine yerleştiriyorsunuz.Chipi ise arabada gizli biryere yapıştırıyorsunuz.Anahtarınız bundan sonra chipsiz oluyor ve immobilizer artık devredışı oluyor.Bence hırsıza davetiye..

Chipi arabada biryere koymak bence de hırsıza davetiye çıkartır ama orjinal fiat anahtarı olarak servise sormuştum bi kez (Anahtarı kaybedersem belki öyle yaptırırım diye) Servisten bana anahtarın yeni versiyonlardaki gibi sustalı yapılamayacağını söylediler. Aslında bu çok saçma geldi bana... sonuçta anahtar kısmını yapınca geriye sadece chipi yedek anahtardaki chipe göre ayarlamak kalıyor uzay teknolojisi değil yani ama olmuyomuş... Eminim serviste yapsalar bile bu tip bi anahtara en az 200 - 300 TL isterler. Ben de vazgeçtim sonra zaten..

• arkadaşlar selam
    bugün istanbul ısparta yolculuğu yaptım.Daha önceki mesajlardaki gibi klima problemi bendede ortaya çıktı.Yolun ortasında klima üflememeye başladı.dinlenerek yaptığımızda 10dk kadar soğuk üflüyor sonra üflememeye başlıyor.Sizce gazı bittiğinden dolayı olabilir mi
  • @ghosttailor jantlarda ki armadan bulabilirsen görüselim..ben bulamadımda hala..
    bu arada sustalı anahtar süper bence..benim eski stiloda vardı..keşke,orjinal olarak fiat servisten yapılsa..
  • arkadaslar 15'' veya 16'' jant + lastık arıyorum

satacak olan arkaslar bana msn den yada ozelden ulasa bılırler.

arabam brava 1.6 2000 model

4*100 bijon aralıgı

bahadirhan2023@hotmail.com

saygılarımla...........
  • quote:

Orjinalden alıntı: cauchyhua

@ghosttailor jantlarda ki armadan bulabilirsen görüselim..ben bulamadımda hala..
    bu arada sustalı anahtar süper bence..benim eski stiloda vardı..keşke,orjinal olarak fiat servisten yapılsa..

Dostum selam bir ara bu klima sorunu için baya bi araştırmıştım en sonunda havnitekin rumuzlu beyden bir cevap gelmişti ben denedim işe yarıyor gibi... yine de her ihtimale karşı klima gazını da kontrol ettir derim ben. Bu yaz tatile çıkmadan benim arabanın klima gazını kontrol ettireceğim. Umarım sorununa çözüm olur bu mesaj.

Mesaj aynen şöyle idi;

Kimden: havnitekin
    Kime: Puntojet
    Tarih: 9 Temmuz 2008; 17:38:26
    Başlık: Cevap: Punto Klima Sorunu

selamlar....

ilk önce aracınızda oluşan durumun bir arızadan kaynaklanmadığını belirtmek isterim.

Bu durum nemin artmasından kaynaklanmaktadır.yaklaşık 1.5 2 saat kadar devemlı çalıştırıldığında,İç ve Dış ortam arasındaki sıcaklık farkının fazla olduğu zamanlarda, şiddetli yağmur yağdığında çok sık olur..
    Bunu önlemenin yolu vardır. Manuel klimalarda çok rastlanan bu durumu engellemek için klima ilk çalıştırıldığında 10 dk kadar dış hava alım kapatılmalı,iç sirkülasyonla klima çalıştırılmalı , her yarım saatte bir sirkülasyon dışardan hava alacak konumda 5,10 dk. çalıştırılmalı ve klima kapatıldıktan sonra en az 1 dk fan çalışmalı ve daha sonra araç stop edilmelidir.

genelde bu kurallara uyulduğunda 4,5 saatlik ya da daha uzun yolculuklarda soğutma kaybı ve duman gözlemlenmez...klima da 6 saatten fazla çalıştırılmamalıdır.

bu arada bahar ve kış aylarında haftada en az bir kez 10 dk boyunca klima çalıştırılmalı klima gazı ile klima yağının ayrışıp tortu ve nem yapması önleneceği gibi klimanın ömrü de uzayacaktır..

klimanızda kesinlikle bir arıza ya da bakım gerektirecek bir durum yoktur.

saygılarımla...

• Evet Puntodaşlar..Bu da benim Delioğlan..
    Ne zamandır fotoğraf eklemeyi istiyordum..Bu arada sizlerinde fotoğraflarınızı bekliyoruz..
    Allah herkese aracını kazasız belasız iyi günlerde kullanmayı nasip etsin..

2003-2006 modeller arası- Fiat Punto Kulübü

• ghosttailor selam dostum araban çok güzel görünüyor oldukça temiz bir Punto güle güle kullan kazasız belasız... Benim arabamın fotoğtrafları da ilk sayfalarda olması lazım yüklemiştim bi ara
  • quote:

Orjinalden alıntı: Puntojet

ghosttailor selam dostum araban çok güzel görünüyor oldukça temiz bir Punto güle güle kullan kazasız belasız... Benim arabamın fotoğtrafları da ilk sayfalarda olması lazım yüklemiştim bi ara

Teşekkür ederim Puntojet Dostum..Senin Punto'nunda resmine baktım..Senin aracında gayet temiz..Aracına meraklı olduğun fotolardan anlaşılabiliyor
    İyi dileklerin için teşekkür ederim kardeşim..

• Merhaba Arkadaşlar Adım Hamza Kaya;
    Ben yaklaşık 1 yıldır, 2004 model 1.3 Multijet Punto sahibiyim. İşim gereği ayda yaklaşık 10.000 km yol yapıyorum. Aracımın artılarını ve eksilerini kıyasladığımda son derece ideal bir araç olduğunu düşünüyorum. Aracımda radyo ve kasetçalar var ancak ben sürekli uzun yola gidiyorum dolayısıyle radyo çekmiyor veya cızırtılı çekiyor bu yüzden orjinal CD çalar arıyorum bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamzakaya1 -- 11 Haziran 2009; 1:20:26 >
  • arkadaşlar herkese merhaba...
    sizlere bir soru sormak istiyorum. grande puntoların 120 bg lik modellerinin tiptronik şanzımanlısı varmı? 2. ellerde hiç denk gelmedimde ondan sordum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hamzakaya1

Merhaba Arkadaşlar Adım Hamza Kaya;
    Ben yaklaşık 1 yıldır, 2004 model 1.3 Multijet Punto sahibiyim. İşim gereği ayda yaklaşık 10.000 km yol yapıyorum. Aracımın artılarını ve eksilerini kıyasladığımda son derece ideal bir araç olduğunu düşünüyorum. Aracımda radyo ve kasetçalar var ancak ben sürekli uzun yola gidiyorum dolayısıyle radyo çekmiyor veya cızırtılı çekiyor bu yüzden orjinal CD çalar arıyorum bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba Hamza..Aramıza hoşgeldin dostum..Punto'larla ilgili düşüncelerine katılmamak elde değil..Cd çalar konusunda bizim Punto'larda ses sistemi (Kaestçalar veya CD çalar) ön konsola entegre olduğu için sonradan Cd çalar uygulaması zor olur diye düşünüyorum.Onun yerine alternatif olarak orjinal Blaupunkt 5'li Cd Changer taktırabilirsin.Ön konsolda takmak için yeri mevcut Burada Birmot'ta görmüştüm..Fiyatı ise 700-750 tl kadar olması lazım yanılmıyorsam..
    Keyifli forumlar dilerim..

• quote:

Orjinalden alıntı: tnakresss

arkadaşlar herkese merhaba...
    sizlere bir soru sormak istiyorum. grande puntoların 120 bg lik modellerinin tiptronik şanzımanlısı varmı? 2. ellerde hiç denk gelmedimde ondan sordum.

Merhaba dostum.Burası Grande Punto forumu değil ama yinede sana yardımcı olmaya çalışayım..Grande Puntoların 1.4 16V T-Jet versiyonlarında sadece manuel vites opsiyonu mevcut..
    Senin için gerekli teknik verilere aşağıdaki linkten ulaşabilirsin..
    Kolay Gelsin..

http://www.fiat.com.tr/Pages/tr/otomobiller/grandepunto_tekniktablo.aspx

• quote:

Orjinalden alıntı: Puntojet

quote:

Orjinalden alıntı: ghosttailor
    Selam Puntojet dostum..Bende düşünmüyor değilim aslında Xenon taktırmayı..Piyasada çok çeşitli marka ve fiyat olduğu için insanın kafası karışıyor..
    Sanırım en iyisi Cyclone..Peki Xenon takılınca far yükseklik ayarına bir etkisi oluyor mu?

Dostum far yükseklik ayarına olumsuz hiçbir etkisi yok eski farlarını nasıl kullanıyorsan aynen far yükseklik ayarını kullanabiliyorsun sonuçta normal ampülü söküp yerine xenon ampül takıyorlar sonuçta montajdan sonra farın yapısında veya yükseklik ayarı sisteminde hiçbir değişiklik olmuyor. Tek değişiklik daha mükemmel görüş (özellikle yağmurlu ve sisli havalarda) Bir de yakışıyor bizim arabalara xenon yaww

Dostum far ampülü ile birlikte beyinde takılıyormuş..Peki bu beyini nereye takıyorlar.Ayrıca yol bilgisayarlı olan araçlarda Far arızası uyarısı verdiğine dair yorumlar okudum..Aklım karıştı açıkçası..

Cyclone H4 6000K Xenon Aydınlatma Kiti 012116 Detay Bilgisi
    # Uygunluk :
    # Tüm yerli,ithal,marka ve model otomobillerde kullanılacak şekilde tasarlanmış ve üretilmiştir.
    # Ampül Modeli : H4 (Uzun / Kısa bir arada her ikiside xenon yanan modeldir) (Lütfen aracınızın FAR AMPÜL tipini öğrenip ona göre sipariş veriniz.Aracınızın far ampül tipini yetkili servislerinizden öğrenebilirsiniz)
    # Kelvin Derecesi : 6000 KELVİN - 35 WATT AMPÜL
    # Ürün rengi : Kristal Beyaz Işık
    # Paket özelliği : 2 adet beyin,2 ad xenon ampül ve gerekli tüm tesisat kabloları

http://www.eskula.com/urun/modacar-otm012116.aspx dan alıntıdır .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghosttailor -- 11 Haziran 2009; 19:07:40 >

• Ghosttailor selam dostum,
    Far ampülü ile birlikte beyin diye tabir ettikleri şey aslında balast dedikleri bi sigara paketinden daha küçük bi parça her iki fara da kendi ara bağlantısı ile birlikte taklılıyor sanırım bir tür dönüştürücü gibi bişey xenon farlar 25000 volt gibi yüksek bir değerle çalışıyor sanırım bunun için gerekli bir parça yani tüm xenonlarda mevcut. Benim aracım da yol bilgisayarlı ve hiçbir Far arızası uyarısı vermedi ve birçok tanıdık arkadaşım da xenon taktılar onlarda da problem olmadı. Ama eğer xenonlarla uyumlu olsun parklar da beyaz yansın diyosan işte oraya takılan beyaz led lambalar veya diğer marka lambalar arıza ışığı yaktırıyormuş ama bu sadece parklarla ilgili bir problem xenonlarda sorun yok güvenle taktırabilirsin merak etme hiçbişeycik olmaz sen bana güven yeterki işini doğru yapan bi ustaya taktır. Ben xenonları da Fiat yetkili servisinden aldım ve montajını da orada yaptırdım. (Arabaya önden baktığında sol taraftaki farı kolayca taktı ama sağ taraftaki far için baya bi uğraşmıştı adamın elinin girebileceği bi boşluk bırakmamışlar bu yüzden arabayı tanıyan biri yapsın -hatta bulabilirsen servisten bir ustaya taktır.) Ayrıca Xenonlarla birlikte bahsettiğim o sigara paketinden küçük balastları da farın altına doğru biryere sıkıştırmıştı benim arabanın xenon montajını yapan usta, yani biraz titiz olduğumdan delme falan istemedim zaten gerek de yok dediğim gibi balastları farın altına doğru sıkıştırsın onda da hiçbir problem yaşamazsın ben nerdeyse 2 sene olacak hiçbir sorun yaşamadım
    Not: Xenonlara geçince ayrıca far ayarı yaptırmanı tavsiye ederim çünki xenonları takarken çok hafif bile olsa ayar bozulabiliyor gece farkediyorsun bunu... dediğim gibi en sağlıklısı sonunda bir far ayarı sora keyfine doyum olmaz

• günaydın puntocular...
    dün klima sorunu için sanayideydim.. klimanın gazı bitmiş..gaz basarken anladılar ki kaçak var..sag olsun ustam bu kaçagın radyatörün girişinde oldugunu anladı ve Alüminyum kaynakcı ustaya götürüp kaynak yaptırdı..(bu kaynakcıdan sanayide sadece 2 tane varmış)ayrıca ISITMA BUJİSİNİN lambası yanıyordu,değiştirdik..
    SONUÇ OLARAK;
    TAMPON VE RADYATÖR SÖKÜLDÜ=20 TL
    RADYATÖR KAYNAGI=30 TL
    (FORD SERVİSİNDE BASILDI)KLİMA GAZI=50 TL
    4 ISITMA BUJİSİ(BOCSH)+ USTALIK=80 TL

TOPLAM=180 TL TUTTU..BİRAZ FAZLA GİBİ GELDİ AMA BENCE SERVİSTE 2 KATI OLURDU..
  • İŞTE BİZİM PUNTO...

• cauchyhua günaydın dostum Klima sorununu hallettiğine sevindim ben de klima bakımı yaptıracağım tatile çıkmadan önce sanırım benimkinde de soğutma performansı birazcık düştü... Bu arada armalar çok güzel olmuş eline sağlık Arabada Bebek Var yazısı benim arabada da aynı yerde aynı yazıyla takılı durumda bir an kendi arabama bakıyormuş gibi oldum . Araban çok güzel güle güle kullan Allah kaza bela vermesin
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.