Şimdi Ara

2003 Scenic Otomatik vites 15lt/100 km tüketim normal mi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yakın bir arkadaşımıza 2.el araç almayı düşünüyoruz. Bütçemiz max. 20,000 TL. Bu fiyata 2006-2007 model 206-polo vs araçlar alınabilir. Ancak Ben citroen C4 Picasso sahibi olduktan sonra , bu tip yüksek ve genişlik hissi veren araçları tercih ediyorum o yüzden 2003 model civarı otomatik vites 1,6 SCENIC almayı düşünüyoruz. 2003 model Scenic 77,000km de olan aracı gördük, yolda tecrübe ettik çok beğendik, ancak yol bilgisayarındaki 15 lt/100 Km değeri beni çok şaşırttı, oldukça yüksek bir rakam gibi geldi. (0,48 TL yapıyor kmde)

Sizce bu değer normal mi yoksa ortalamaların üstünde mi ? Diğer OTOMATİK ve MANUEL vites Scenic kullanıcılarından değerli görüşlerini paylaşmalarını rica ederim.

Araca tüp taktırmak mantıklı mıdır , değer mi ve maliyeti ne kadar olur ? (Yılda max 7500km yapılır diye düşünüyorum)

Almak istediğim 2003 1,6 SCENIC araç için satıcıya hemen cevap vermek durumundayım, o yüzden bu forumun önceki sayfalarını karıştıramadım.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Melih

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxpayne1975 -- 16 Eylül 2009; 10:38:52 >

• 15 litre gibi bir değerin normal olduğunu düşünmüyorum. 13 litre üstüne çıkarmak için uğraş vermek gerekir.Araçta bazı sorunlar olabilir yada yol bilgisayarını yeni sıfırlamış ve aracı motor soğukken kısa mesafe şehir içi kullanmıştır.Başka bir şey gelmiyor aklıma.
  • 3 ihitimal var:

Birincisi ve en büyük ihtimal Yol Bilgisayarı yeni sıfırlanmış ve gayet normal bir değer olur. ( Bende 2001 scenic 2,0 RXI var yeni sıfırladığım zaman ortalama yakıt 25 e kadar çıkıyor ama 2 km sonra 9 lara iniyor.

İkincisi Siz ekranı yanlış okudunuz: Örneğin Anlık tüketimi ya da yakılan yakıt miktarını ortalama yakıt sanarak okudunuz.

Üçüncü ihtimal ise adam aracı çok ama çok yüksek performanslarda sürekli dip gaz yaparak kullanıyorki o değerlere çıkmış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.