Şimdi Ara

2004 model corsa 1.0 essentia 8,5 yıllık değerlendirmesi(11,5 yıl oldu) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
2
Favori
11.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü
    Sonuna kadar okudum, arkadaşın ellerine sağlık. Forum burası forum okumasa bile google aramalarında çıkar, bu aracı alacak bilinçli kullanıcı okur.

Ben de sonuna kadar okudum, ellerinize sağlık. Bu kadar uzun süreli bir değerlendirme okumamıştım hiç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arda4

quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü
    Sonuna kadar okudum, arkadaşın ellerine sağlık. Forum burası forum okumasa bile google aramalarında çıkar, bu aracı alacak bilinçli kullanıcı okur.

Ben de sonuna kadar okudum, ellerinize sağlık. Bu kadar uzun süreli bir değerlendirme okumamıştım hiç.

zaman ayırdığınız için ben teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya yorum yaptığımı sanıyordum hep! Güzel incelemeniz için teşekkürler.

2011 şubat ta Astra 1.4T aldım nisandaysa kardeşim Corsa 1.4 aldı, iki araç da manuel.

Corsa nın en güzel yanı sınıfına göre ferah iç hacmi ve tüketimi; umduğumuzdan çok daha düşük bir tüketimi var ve ş.içinde 7 - 7.5 litre, ş.dışı yolculuklarda 5.0 - 5.4 arası ortalamamız oluyor, Astra nın aksine Corsa ile ş.dışı gezilerimiz genelde 3 kişi + hafif/orta bagajla olur üstelik.

Kemikli, sorunsuz ve yol üzerinde olgun - güvenli hissettiren bir araç, sadece ş.içinde ağır kalan direksiyonu ve kötü manuel şanzımanını beğenmiyorum o kadar.

Edit: Evet daha önce yorum yapmışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 20 Ağustos 2013; 14:34:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

gerçekten güzel paylaşım olmuş teşekkürler..

rica ederim aracı takip ediyorum yeni sahibi ile irtibatım devam ediyor.
    araç hakkındaki ileri yıllardaki bütün gelişmeleri paylaşacağım.

Alıntıları Göster

Bu ne aşktır;)

• Orijinalden alıntı: ChevyChevy

Bu ne aşktır;)

Aşk değil hocam ilgi ve onun yanında bilgiye götüren merak diyelim.
    Bir aracın 9 yılı ve 100.000 km si var bu sayfada eğer devamını getirirsek belki 15 yılı ve 200.000 km si olacak.
    böyle bir tecrübeyi ben merak ediyorum.(acaba kaç kmde baskı balata yiyecek mesela)
    başka merak edenlerde olabilir diye paylaşıyorum.
    böyle yapmayıp akşama kadar forumda vw mi toyotamı diye post mu kasalım
    o kadar bilgiden sığ bir forum ki, burası bak mesela deneyelim.
    sen 1.0 bir corsanın baskı balatası kaç binde biter diye konu aç cevapları birlikte görelim.
    yada 1.0 bir çorsa mı çok yakar 1.6 astramı diye bak neler okuyacaksın.

• quote:

Orijinalden alıntı: ChevyChevy

Bu ne aşktır;)

Aşk değil hocam ilgi ve onun yanında bilgiye götüren merak diyelim.
    Bir aracın 9 yılı ve 100.000 km si var bu sayfada eğer devamını getirirsek belki 15 yılı ve 200.000 km si olacak.
    böyle bir tecrübeyi ben merak ediyorum.(acaba kaç kmde baskı balata yiyecek mesela)
    başka merak edenlerde olabilir diye paylaşıyorum.
    böyle yapmayıp akşama kadar forumda vw mi toyotamı diye post mu kasalım
    o kadar bilgiden sığ bir forum ki, burası bak mesela deneyelim.
    sen 1.0 bir corsanın baskı balatası kaç binde biter diye konu aç cevapları birlikte görelim.
    yada 1.0 bir çorsa mı çok yakar 1.6 astramı diye bak neler okuyacaksın.

Alıntıları Göster
    .Büyük motor daha rahat gider bu yüzden az yakar efsanesinden ötürü 1.6 Astra diyen o kadar çok çıkar ki;)

Ayrıca eleştirdiğim yok. Bu foruma sen ve Panther gibi araştırmacı arkadaşlar şart. Saygılarımla;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suleyman__kaya -- 22 Ağustos 2013; 12:30:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ChevyChevy

.Büyük motor daha rahat gider bu yüzden az yakar efsanesinden ötürü 1.6 Astra diyen o kadar çok çıkar ki;)

Ayrıca eleştirdiğim yok. Bu foruma sen ve Panther gibi araştırmacı arkadaşlar şart. Saygılarımla;)

• quote:

quote:

Benim sattığım Şimşek gri Corsa'yı bir bayana -araba kullanmayı öğrensin diye- almışlardı. Arabayı kullanmayı öğrenmiş mi bilemiyorum,
    ama malesef arabayı çarpışan arabalara çevirdiği haberini almıştım. Değişmeyen boyanmayan yeri kalmamış...

AT Cruze'u Metro markette reyon sorumlusu bir arkadaşa satmıştım, arada sırada görürüm diyordum.
    Malesef o da ancak 6 ay dayanabildi. Önden kaza/tamir/boya satmışlar...

Bu güne kadar sattığım arabaları bir daha hiç göremedim.

• Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

quote:

Benim sattığım Şimşek gri Corsa'yı bir bayana -araba kullanmayı öğrensin diye- almışlardı. Arabayı kullanmayı öğrenmiş mi bilemiyorum,
    ama malesef arabayı çarpışan arabalara çevirdiği haberini almıştım. Değişmeyen boyanmayan yeri kalmamış...

AT Cruze'u Metro markette reyon sorumlusu bir arkadaşa satmıştım, arada sırada görürüm diyordum.
    Malesef o da ancak 6 ay dayanabildi. Önden kaza/tamir/boya satmışlar...

Bu güne kadar sattığım arabaları bir daha hiç göremedim.

Boşver daha iyi hocam. Görünce kötü hissediyor kendini insan

• Aracın takibine devam ediyorum. Alan kişi ile az once konuştum araç 120 bin km ye gelmiş (1 yılda 40.000 km ye yakın yol yapmış) en son konuşmamızdan bu tarafa aracın devr daim kısmında su sızıntısı olmuş 130 Tl ye bunu halletmiş başkada en ufak bir sorun olmadan yoluna devam ettiğini söyledi.bu arada lpg takılalıda yaklaşık 80.000 km oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 7 Şubat 2014; 13:47:48 >
  • Elinize sağlık.

Corsa C ler karoser olarak da sağlam. Ben 2005 corsa 1.2ile 110km hızla 2004 fiestaya yandan vurdum. Airbagler açıldığı için perte ayrilacakti ama opel servisi aracı benden satın almıştı.

Ön cam, şasi bağlantıları ve ön farlardan biri sapasağlamdi. 2 kişi burnumuz bile kanamadan çıkmıştık.

Ancak lastik ölçüsü nedeni ile yol tutuş oldukça zayıf. Abs ve elektrikli isitmali yan aynalar yoktur essentiada bu da kötü.

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Elinize sağlık.

Corsa C ler karoser olarak da sağlam. Ben 2005 corsa 1.2ile 110km hızla 2004 fiestaya yandan vurdum. Airbagler açıldığı için perte ayrilacakti ama opel servisi aracı benden satın almıştı.

Ön cam, şasi bağlantıları ve ön farlardan biri sapasağlamdi. 2 kişi burnumuz bile kanamadan çıkmıştık.

Ancak lastik ölçüsü nedeni ile yol tutuş oldukça zayıf. Abs ve elektrikli isitmali yan aynalar yoktur essentiada bu da kötü.

Geçmiş olsun hocam lastikleri 175/70/13 le değiştirmiştim ben yol tutuşu çok çok iyi olmuştu. Şu an bir diğer aracınız panda onun üzerinde de 155/80/13 ler vardı önada 175/70/13 aldım. Kısacası 155/80/13 kullanan bütün araçlara 175/70/13u tavsiye ederim. Benim hesaplarıma gorede yakıtta %2-4 arasında bir artış ve aracın biraz sertleşmesi haricinde olumsuz bir başka tarafında yok

• quote:

2007 yılında ilk sahibinden 2004 model bir corsa 1.0 almıştım kasım ayında bu aracı yeni bir araç almak maksadıyla sattım hemen sıcağı sıcağına bir değerlendirme yapmak istemediğimden üzerinden biraz zaman geçsinde öyle yazayım dedim. Bugün biraz boş vaktim olduğundan arabayı satalı da neredeyse 2 ay olduğundan daha sağlıklı bir değerlendirme yapabileceğim inancıyla objektif görüşlerimi sizinle paylaşıyorum.
    Öncelikle 8,5 yılda aracın hiçbir parçası bozulmadı, kırılmadı, bunda son derece samimiyim sadece periyodik bakımları yapıldı.
    Bu forumda daha önce 20-30 binde baskı balata yer diyenlere inat 83 bin km’de halen debriyajda en ufak sorun yoktu.
    Bu forum ahalisinin çok yakar feryatlarına rağmen ekonomiklik anlamında rakipsiz bir araçtı. Şehir içinde 7,5 litre lpg tüketiyordu (gerçek şehir içi) şehir dışında 5 litre ile (90 km hız) 7,5 litre (120km hız) arasında lpg tüketiyordu. Araca 43 bin km de lpg takdırdım ve 40.000 km lpg’li bindim.
    Aracın diğer corsalar dan eksilerine gelince daha yavaş ivmeleme (bu zaten herkesin malumudur) daha fazla vibrasyon (rolantide), biraz daha sesli motor sayılabilir
    Alırken hiç kimse bana tavsiye etmemişti. Sattım ve ben ne istediğini bilen ve beklentileri ile örtüşen herkese tavsiye ediyorum. Çünkü düşük alım maliyeti, düşük vergi ve bakım giderleri, minimum yakıt maliyeti ile ekonomik araç kullanmak çok yol yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyorum.
    Araç tam 66 bin km si benim tarafımdan olmak üzere 83 bin km’de satıldı. Bu süre içerisinde bütün periyodik bakımlarını ve yapılan masraflarını sizinle paylaşacağım.
    2005 yılında benden önceki sahibi aracı 3500 km’de iken yıllık bakıma yetkili servise götürmüş ödediği ücret 220 tl (sadece periyodik bakım) başka hiçbir masraf yok
    2006 yılında benden önceki sahibi aracı 8500 kmde iken yıllık bakıma yetkili servise götürmüş ödediği ücret 250 tl (sadece periyodik bakım) başka hiçbir masraf yok
    2007 yılında benden önceki sahibi aracı 15500 kmde iken yıllık bakıma yetkili servise götürmüş ödediği ücret 300 tl (sadece periyodik bakım ve geri vites ampülü değişimi) başka hiçbir masraf yok
    2008 yılında ben aracı 25500 kmde iken yıllık bakıma yetkili servise götürdüm ödediğim ücret 225 tl (sadece periyodik bakım) ayrıca 2008 sonunda aracın 4 lastiğini sıfırladım michelin aldım 300 lira
    2009 yılında 36000 kmde iken yıllık bakım malzemelerini kendim alıp sanayide ustama bakımını yaptırdım ödediğim ücret 110 tl (sadece periyodik bakım) ayrıca bagaj panzotunun pimi içeri kaçmıştı 20 tl onu çıkarmak için ücret ödedim 15 tl ye ön far ampülü patladı onu değiştirdim, silecekler değişti 15 tl, lastik bakımı 20 tl (ön arka balans). Yetkili servisinde araca cruise control takdırdım 200 tl ye lpg takdırdım 1250 tl uzaktan kumanda anahtarının basma düğmelerini değiştirdim 15 tl
    2010 yılında 48000 kmde iken yıllık bakım malzemelerini kendim alıp sanayide ustama bakımını yaptırdım ödediğim ücret 110 tl (sadece periyodik bakım) lastik bakımı rot-balans ve lastikler ön arka yapıldı siboplar değişti 50 lira silecekler değişti 20 lira aküyü değiştirdim bosch marka 80 tl silecek frezerlerini yağlattım 25 tl
    2011 yılında ben aracı 60000 kmde iken yıllık bakıma yetkili servise götürdüm bu bakımda fren balataları fren hidroliği z rotlar v kayışı ve rutin bakım elemanları değişti ödediğim ücret 400 tl (sadece periyodik bakım) yine aynı yılın sonunda 71000 km de iken yıllık bakım malzemelerini kendim alıp sanayide ustama bakımını yaptırdım ödediğim ücret 100 tl (sadece periyodik bakım) 40 tl lpg bakımı
    2012 yılında 81.000 km'de iken yıllık bakım malzemelerini kendim alıp sanayide ustama bakımını yaptırdım ödediğim ücret 120 tl (sadece periyodik bakım) silecekleri değiştirdim 15 tl korna düğmelerini değiştirdim 15 tl
    8 yılda 83000 bin km de 9 adet periyodik bakım artı 1 adet lpg bakımı için ödenen toplam ücret : 1880 tl (bu bakımların 5 tanesi yetkili servis)
    Akü+ lastik+ rot balans+ silecek+diğer şeyler için harcanan ücret: 590 tl
    Durum budur arkadaşlar bu arabaya binerken hiçbir araç tercihi konusunda bu aracı tavsiye etmedim. Bundan sonrada etmeyeceğim ama ilgilenenler olabilir hem de uzun süreli kullanıcı raporları hep ilgimi çektiğinden başkalarının da ilgisini çeker diyerek paylaşmak istedim.
    Saygılarımla..

Benden alan kardeşimizden gelen bilgilerle konuyu güncellemeye devam edeceğim.
    ocak/2013 te araç 86000 km de iken ön takımdan gelen bir titreme sonucunda aksın bir parçası değişmiş 150 tl parça 30 tl işçilik ödemiş
    4 adet michelin lastik için 500 tl ödemiş.
    mart/2013 te araç 90000 km de iken bakıma girmiş rot başları, yağ ve hava filtreleri, bujiler ve yağ değişmiş sanayide yaptırılmış ve 200 tl ücret ödenmiş.
    haziran/2013 araç 98 binde iken bakıma girmiş, ön fren disk ve balataları değişmiş 110 tl disk ve balata ücreti tutmuş, filtreler ve yağ için 100 tl ödemiş işlemleri yapan ustayada 50 tl vermiş kardeşimiz.

tam 5yıldır corsa 1.0 12v aracımı kullanmaktayım soylediklerinize bire bir katılıyorum... rutin bakımları haricinde hiçbir masraf cıkarmadı cok sukur ... aracım 70.000 de on duzen ve amartisorleri değiştircem amartisor için onerecegnz bir marka var mı arada bunu da sormus olayım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcu38 -- 7 Şubat 2014; 14:23:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam bu araçta 120.000 kmye kadar amortisör hiç değişmediği için bu konuda bir tecrübem yok. Fikrim olan markalar var ancak eksik bilgiyle sizi yanlış yönlendirmek istemem

• quote:

Boşyere harcanan yine bir ton emek ve vakit. Tabi bilgi paylaşırsan kimse okumaz.

hocam keşke yazının belli kısımlarında aracı golfle kıyaslasaydın şimdi burası yıkılmış, en az 5-6 sayfa dolmuştu
  • quote:

"ben ne istediğini bilen ve beklentileri ile örtüşen herkese tavsiye ediyorum. Çünkü düşük alım maliyeti, düşük vergi ve bakım giderleri, minimum yakıt maliyeti ile ekonomik araç kullanmak çok yol yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyorum."

Hocam alıntı yaptığım cümleleriniz yazının özeti, siyah harfle işaretlediğim ise ana fikri.

Paylaşımınız için teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ex-kuzey

quote:

Boşyere harcanan yine bir ton emek ve vakit. Tabi bilgi paylaşırsan kimse okumaz.

hocam keşke yazının belli kısımlarında aracı golfle kıyaslasaydın şimdi burası yıkılmış, en az 5-6 sayfa dolmuştu

Hocam deneyimli bir forumcuyum hangi konu reyting yapar ne durumda kan gövdeyi götürür bilirim amacım konunun reyting yapmadı ovgu alması tartışma yaratması değildi. Ama o kadar saat emek harcamışım ve konuya bir tek yorum bile gelmeyince canım sıkılmıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: olorinthewhite

quote:

"ben ne istediğini bilen ve beklentileri ile örtüşen herkese tavsiye ediyorum. Çünkü düşük alım maliyeti, düşük vergi ve bakım giderleri, minimum yakıt maliyeti ile ekonomik araç kullanmak çok yol yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyorum."

Hocam alıntı yaptığım cümleleriniz yazının özeti, siyah harfle işaretlediğim ise ana fikri.

Paylaşımınız için teşekkürler...

Vakit ayırıp okuduğunuz için ben teşekkür ederim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ex-kuzey

quote:

Hocam deneyimli bir forumcuyum hangi konu reyting yapar ne durumda kan gövdeyi götürür bilirim amacım konunun reyting yapmadı ovgu alması tartışma yaratması değildi. Ama o kadar saat emek harcamışım ve konuya bir tek yorum bile gelmeyince canım sıkılmıştı.

yazıya bakınca emek verildiği aşikar. bilgi paylaşımı çok güzel .ancak insanımız artık bunlara bakmıyor. bu yüzden de forumun kalitesi her geçen gün düşüyor. hayatında araç kullanmamış insanlar tuhaf tuhaf şeyler yazıyor.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.