Şimdi Ara

2004 model corsa 1.0 essentia 8,5 yıllık değerlendirmesi(11,5 yıl oldu) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
2
Favori
11.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ex-kuzey

quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

quote:

Orijinalden alıntı: ex-kuzey

quote:

Boşyere harcanan yine bir ton emek ve vakit. Tabi bilgi paylaşırsan kimse okumaz.

hocam keşke yazının belli kısımlarında aracı golfle kıyaslasaydın şimdi burası yıkılmış, en az 5-6 sayfa dolmuştu

Hocam deneyimli bir forumcuyum hangi konu reyting yapar ne durumda kan gövdeyi götürür bilirim amacım konunun reyting yapmadı ovgu alması tartışma yaratması değildi. Ama o kadar saat emek harcamışım ve konuya bir tek yorum bile gelmeyince canım sıkılmıştı.

yazıya bakınca emek verildiği aşikar. bilgi paylaşımı çok güzel .ancak insanımız artık bunlara bakmıyor. bu yüzden de forumun kalitesi her geçen gün düşüyor. hayatında araç kullanmamış insanlar tuhaf tuhaf şeyler yazıyor.

sonuna kadar katılmakla birlikte halen forumda çok çok değerli insanların bulunduğunun farkındayım, ve yazdıklarını okumak buyuk keyif veriyor. hatta ara ara arama kısmından bazı kişilerin yeni konu açıp açmadıklarını taratıp okuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İncelemeniz ve konuyu takip edip teknik verilerle zenginleştirdiğiniz için size çok teşekkür ederim. İkinci el kısıtlı bütçeyle sorunsuz bir araba almak isteyen benim gibiler için hazine değerinde yazdıklarınız.

• Emeğinize sağlık. Bu aracı almayı düşünenler için müthiş bir konu olmuş.
  • Degerlendirmeniz icin tesekkur ederim. İlgi ile sonuna kadar okudum. Elinize saglik

• yazının yüzde 90nını okudum ve bir kez daha gördüm ki uzun yol yapıp basacak bir kişi küçük motorlu bir araba almamalı 120de 2.0vectra seviyesine gelmiş yakıt
  • Vakit ayırıp okuduğunuz için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar.

• şuan bende bu araçlara baya ilgi duymaktayım. Güzel bir tane buldum bu yorumlardan sonra heralde bende alacağım :)
  • Hocam, bu konu için de "maksimum 1000 cc klubü"'ndeki yorumlarınız için de çok teşekkür ederim. Buradaki bütün yazıları okudum fakat maksimum 1000 cc klubünde ki yazılar henüz bitmedi. 2 haftadır sürekli bir kararsızlık vardı, ama bu yazılardan sonra kendisi de motoru da ufak bir araba alacağım kesinleşti. sadece 1.0 corsa mı yoksa 1.2 corsa mı ona karar vermek kaldı. emekleriniz, incelemeleriniz ve merakınız için hem tebrik hem de teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetztr

Hocam, bu konu için de "maksimum 1000 cc klubü"'ndeki yorumlarınız için de çok teşekkür ederim. Buradaki bütün yazıları okudum fakat maksimum 1000 cc klubünde ki yazılar henüz bitmedi. 2 haftadır sürekli bir kararsızlık vardı, ama bu yazılardan sonra kendisi de motoru da ufak bir araba alacağım kesinleşti. sadece 1.0 corsa mı yoksa 1.2 corsa mı ona karar vermek kaldı. emekleriniz, incelemeleriniz ve merakınız için hem tebrik hem de teşekkür ederim.

Rica ederim, işinize yaradıysa size bir fikir verdiyse (olumlu yada olumsuz) ne mutlu bana zaman ayırıp okuduğunuz ve güzel yorumuz için asıl ben size teşekkür ederim.
    Seçiminizle ile ilgili (ukalalık olarak algılamazsanız) bir iki söz söylemem gerekirse; 1,2 si ile 1,0 arasındaki nakit farkını, performans farkını, yakıt farkını (ortalamada 1 litre civarı bir tüketim farkı vardır) göz önünde bulundururak sizce bunların önem sırasına göre bir karar verebilirsiniz. Kararınızı verirken alacağınız araca lpg uygulaması yapacaksanız 1,2 olanını da (tabi maliyet farkı çok değilse) düşünün derim çünkü lpg olunca kuruş anlamında çok fazla fark kalmıyor.
    Ancak size tavsiyem hangi aracı alırsanız alın bakımlısını, ilgi alaka görmüş olanını alın. Bu konuda sözü edilen araç 140.000 km civarında şu aralar ve sahibi halen güle oynaya biniyor ve bu 140.000 binin 100.000 km si lpg ile yapıldı ve halen baskı balatası orjinal.

• İş yoğunluğumdan dolayı geç cevap verebiliyorum, kusura bakmayın.

yazılarınız, incelemeleriniz gayet güzel gayet başarılı. mesleğinizi bilmiyorum ama, bir mühendis olarak verdiğiniz bilgileri gayet net sade ve okunabilir buluyorum. Her yazınız/incelemeleriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim, tekrardan.
    Hiç bir zaman tavsiyeler, hele sizinki gibi kendini bilerek yapılanlar, ukalalık olarak görülmemeli. Maalesef günümüzde çok da öyle olmuyor.

Birazcık daha araştırmadan soruşturmadan sonra 1.2 almaya karar verdim. Dediğiniz gibi LPG den sonra yakıtı bayağı bir makul hale geliyor, hemde gerektiğinde LPG yi kapatarak 1.2 motorun gücünden/torkundan tam manası ile faydalanılabilir, diye düşünüyorum.
    Arabanın geçmişinden emin olmak için tanıdıktan almak gerekiyor, eşe-dosta haber yolladım bekliyorum şimdilik.
    Bu arada Ankara da bildiğiniz/gittiğiniz iyi bir Opel ustası var mı? ben bir tane yer biliyorum, ismini hatırlamıyorum ama Macun Mah. ACity arkalarında bir yer (istenirse numarasını yollayabilirim). Eski bir mühendis işletiyor tamirhaneyi, işçiliği fiyatları ve kararları çok başarılı kendisinin ama karşılaştırma yapabilmek için bir tane daha bilsek fena olmaz gibi. =))

bir de corsalar da ideal kilometre/yaş ne olmalıdır sizce(aracın bakımlı olduğunu farz ederek soruyorum)?

• emeğinize sağlık. bu tür bilgilendirmeler emin olun çok faydalı oluyor.
    teşekkür ederiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetztr

İş yoğunluğumdan dolayı geç cevap verebiliyorum, kusura bakmayın.

yazılarınız, incelemeleriniz gayet güzel gayet başarılı. mesleğinizi bilmiyorum ama, bir mühendis olarak verdiğiniz bilgileri gayet net sade ve okunabilir buluyorum. Her yazınız/incelemeleriniz için ayrı ayrı teşekkür ederim, tekrardan.
    Hiç bir zaman tavsiyeler, hele sizinki gibi kendini bilerek yapılanlar, ukalalık olarak görülmemeli. Maalesef günümüzde çok da öyle olmuyor.

Birazcık daha araştırmadan soruşturmadan sonra 1.2 almaya karar verdim. Dediğiniz gibi LPG den sonra yakıtı bayağı bir makul hale geliyor, hemde gerektiğinde LPG yi kapatarak 1.2 motorun gücünden/torkundan tam manası ile faydalanılabilir, diye düşünüyorum.
    Arabanın geçmişinden emin olmak için tanıdıktan almak gerekiyor, eşe-dosta haber yolladım bekliyorum şimdilik.
    Bu arada Ankara da bildiğiniz/gittiğiniz iyi bir Opel ustası var mı? ben bir tane yer biliyorum, ismini hatırlamıyorum ama Macun Mah. ACity arkalarında bir yer (istenirse numarasını yollayabilirim). Eski bir mühendis işletiyor tamirhaneyi, işçiliği fiyatları ve kararları çok başarılı kendisinin ama karşılaştırma yapabilmek için bir tane daha bilsek fena olmaz gibi. =))

bir de corsalar da ideal kilometre/yaş ne olmalıdır sizce(aracın bakımlı olduğunu farz ederek soruyorum)?

Hocam ben ankaralıyım ama son 10 yıldır ankarada yaşamıyorum bu nedenle usta veya servis oneremeyeceğim. Yaş km olayına gelirsek aracın bakımlı olduğu varsamıyla yıllık 10.000 km ve altı ortalaması olan corsa (sadece corsa olarakta düşünmemek lazım aslında) az km yapmış, 15.000 km civarı yol yapmış ise normal km yapmış, 20.000 km ve üzerinde yol yapmışsa çok yol yapmış diyebiliriz. Mobilim o yüzden ancak bu kadar yazabiliyorum kusura bakmayın hakkınızda hayırlısı neyse o olsun. Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: beyzade0606

emeğinize sağlık. bu tür bilgilendirmeler emin olun çok faydalı oluyor.
    teşekkür ederiz

Zaman ayırdığınız için ben teşekkür ederim

• Sol seridi kapatmis gidiyorsun bu arabayla. Arkadan bi skutir sellektor yapip yol istiyor iyimi. 1.0 arabami olur yahu

• Sahibi ile dun gorustum araç 144.000 km ye gelmiş durumda

• quote:

Orijinalden alıntı: eren15935

Sol seridi kapatmis gidiyorsun bu arabayla. Arkadan bi skutir sellektor yapip yol istiyor iyimi. 1.0 arabami olur yahu

Sol şeridi kapatmış gidiyorsun. Bir anda aklına geliyor. Lannnnn ben ne yapıyorum bizim araba 100 u geçince yakıtı içiyordu diyip frene asılmaktan iyidir.

• quote:

2007 yılında ilk sahibinden 2004 model bir corsa 1.0 almıştım kasım ayında bu aracı yeni bir araç almak maksadıyla sattım hemen sıcağı sıcağına bir değerlendirme yapmak istemediğimden üzerinden biraz zaman geçsinde öyle yazayım dedim. Bugün biraz boş vaktim olduğundan arabayı satalı da neredeyse 2 ay olduğundan daha sağlıklı bir değerlendirme yapabileceğim inancıyla objektif görüşlerimi sizinle paylaşıyorum.
    Öncelikle 8,5 yılda aracın hiçbir parçası bozulmadı, kırılmadı, bunda son derece samimiyim sadece periyodik bakımları yapıldı.
    Bu forumda daha önce 20-30 binde baskı balata yer diyenlere inat 83 bin km’de halen debriyajda en ufak sorun yoktu.
    Bu forum ahalisinin çok yakar feryatlarına rağmen ekonomiklik anlamında rakipsiz bir araçtı. Şehir içinde 7,5 litre lpg tüketiyordu (gerçek şehir içi) şehir dışında 5 litre ile (90 km hız) 7,5 litre (120km hız) arasında lpg tüketiyordu. Araca 43 bin km de lpg takdırdım ve 40.000 km lpg’li bindim.
    Aracın diğer corsalar dan eksilerine gelince daha yavaş ivmeleme (bu zaten herkesin malumudur) daha fazla vibrasyon (rolantide), biraz daha sesli motor sayılabilir
    Alırken hiç kimse bana tavsiye etmemişti. Sattım ve ben ne istediğini bilen ve beklentileri ile örtüşen herkese tavsiye ediyorum. Çünkü düşük alım maliyeti, düşük vergi ve bakım giderleri, minimum yakıt maliyeti ile ekonomik araç kullanmak çok yol yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyorum.
    Araç tam 66 bin km si benim tarafımdan olmak üzere 83 bin km’de satıldı. Bu süre içerisinde bütün periyodik bakımlarını ve yapılan masraflarını sizinle paylaşacağım.
    2005 yılında benden önceki sahibi aracı 3500 km’de iken yıllık bakıma yetkili servise götürmüş ödediği ücret 220 tl (sadece periyodik bakım) başka hiçbir masraf yok
    2006 yılında benden önceki sahibi aracı 8500 kmde iken yıllık bakıma yetkili servise götürmüş ödediği ücret 250 tl (sadece periyodik bakım) başka hiçbir masraf yok
    2007 yılında benden önceki sahibi aracı 15500 kmde iken yıllık bakıma yetkili servise götürmüş ödediği ücret 300 tl (sadece periyodik bakım ve geri vites ampülü değişimi) başka hiçbir masraf yok
    2008 yılında ben aracı 25500 kmde iken yıllık bakıma yetkili servise götürdüm ödediğim ücret 225 tl (sadece periyodik bakım) ayrıca 2008 sonunda aracın 4 lastiğini sıfırladım michelin aldım 300 lira
    2009 yılında 36000 kmde iken yıllık bakım malzemelerini kendim alıp sanayide ustama bakımını yaptırdım ödediğim ücret 110 tl (sadece periyodik bakım) ayrıca bagaj panzotunun pimi içeri kaçmıştı 20 tl onu çıkarmak için ücret ödedim 15 tl ye ön far ampülü patladı onu değiştirdim, silecekler değişti 15 tl, lastik bakımı 20 tl (ön arka balans). Yetkili servisinde araca cruise control takdırdım 200 tl ye lpg takdırdım 1250 tl uzaktan kumanda anahtarının basma düğmelerini değiştirdim 15 tl
    2010 yılında 48000 kmde iken yıllık bakım malzemelerini kendim alıp sanayide ustama bakımını yaptırdım ödediğim ücret 110 tl (sadece periyodik bakım) lastik bakımı rot-balans ve lastikler ön arka yapıldı siboplar değişti 50 lira silecekler değişti 20 lira aküyü değiştirdim bosch marka 80 tl silecek frezerlerini yağlattım 25 tl
    2011 yılında ben aracı 60000 kmde iken yıllık bakıma yetkili servise götürdüm bu bakımda fren balataları fren hidroliği z rotlar v kayışı ve rutin bakım elemanları değişti ödediğim ücret 400 tl (sadece periyodik bakım) yine aynı yılın sonunda 71000 km de iken yıllık bakım malzemelerini kendim alıp sanayide ustama bakımını yaptırdım ödediğim ücret 100 tl (sadece periyodik bakım) 40 tl lpg bakımı
    2012 yılında 81.000 km'de iken yıllık bakım malzemelerini kendim alıp sanayide ustama bakımını yaptırdım ödediğim ücret 120 tl (sadece periyodik bakım) silecekleri değiştirdim 15 tl korna düğmelerini değiştirdim 15 tl
    8 yılda 83000 bin km de 9 adet periyodik bakım artı 1 adet lpg bakımı için ödenen toplam ücret : 1880 tl (bu bakımların 5 tanesi yetkili servis)
    Akü+ lastik+ rot balans+ silecek+diğer şeyler için harcanan ücret: 590 tl
    Durum budur arkadaşlar bu arabaya binerken hiçbir araç tercihi konusunda bu aracı tavsiye etmedim. Bundan sonrada etmeyeceğim ama ilgilenenler olabilir hem de uzun süreli kullanıcı raporları hep ilgimi çektiğinden başkalarının da ilgisini çeker diyerek paylaşmak istedim.
    Saygılarımla..

Benden alan kardeşimizden gelen bilgilerle konuyu güncellemeye devam edeceğim.
    ocak/2013 te araç 86000 km de iken ön takımdan gelen bir titreme sonucunda aksın bir parçası değişmiş 150 tl parça 30 tl işçilik ödemiş
    4 adet michelin lastik için 500 tl ödemiş.
    mart/2013 te araç 90000 km de iken bakıma girmiş rot başları, yağ ve hava filtreleri, bujiler ve yağ değişmiş sanayide yaptırılmış ve 200 tl ücret ödenmiş.
    haziran/2013 araç 98 binde iken bakıma girmiş, ön fren disk ve balataları değişmiş 110 tl disk ve balata ücreti tutmuş, filtreler ve yağ için 100 tl ödemiş işlemleri yapan ustayada 50 tl vermiş kardeşimiz.

• quote:

quote:

Sol seridi kapatmis gidiyorsun bu arabayla. Arkadan bi skutir sellektor yapip yol istiyor iyimi. 1.0 arabami olur yahu

Sol şeridi kapatmış gidiyorsun. Bir anda aklına geliyor. Lannnnn ben ne yapıyorum bizim araba 100 u geçince yakıtı içiyordu diyip frene asılmaktan iyidir.

Yok abi yaksin ama gitsin araba. 1.6dan asagisini almam sahsen. Oyle aralarinda ahim sahim fark bana gore yok. Kullandigim araba 1.6 civic. Yerine gore az yaktiriyorum. Yerine gore basiyorum. Ama 1.0 araba Soylemesi bile komik geliyor

• quote:

quote:

quote:

Yok abi yaksin ama gitsin araba. 1.6dan asagisini almam sahsen. Oyle aralarinda ahim sahim fark bana gore yok. Kullandigim araba 1.6 civic. Yerine gore az yaktiriyorum. Yerine gore basiyorum. Ama 1.0 araba Soylemesi bile komik geliyor

Tercih meselesi

• Şehiriçi kısa mesafe de çok ekonomik arabalar. Motor hacmi küçük daha çabuk ısınıyor . Uzun yol ve yüksek hız arabası değil.Bende 2012 1.25 fiesta var %90 şehir içi (4km) ve tek kişi kullanıyorum . Bu şartlarda mümkün olsa elektirikli araba kullanmak isterim.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.