Bir arkadaşım araç fazlalığından dolayı 2005 Golf 2.0 Tdi aracını satmayı düşünüyor. Araç şu an 100bin KM'ye yaklaştı. Bir iki ciddi olmayan kazası da var. 32bin TL'ye bana bırakabilir şu anda. Bende dizel ve otomatik araba arayışı içerisindeyim. İlk arabam olacak bu. Çok fazla KM yapmadan kullanacağım. Yılda 10bin bile zor gibi. Açıkçası yeni evlendim ve zaten maddi olarak çok rahat olmadığım için biraz korkarak yaklaşıyorum olaya. Öyle yada böyle bir otomatik dizel alacağım zaten. Çok şoförlük tecrübem de yok. Hatta tüm İstanbultrafik maceram da 3-5 kere bu almak istediğim Golf ile gerçekleşti.
Açıkçası belki daha düşük segmentte daha yeni bir model de o fiyatlara alabilirim belki, ama güven konusunda çekincelerim var.
Sizce bu fiyata bu araba alınmalı mı, yoksa masraf çıkartmaya başlar mı 2005 model DSG Golf. Ayrıca vergi konusunda hiç tecrübem yok. Yıllık ne ödenmesi gerekiyor. Nasıl hesaplandığını da bilmiyorum.
Ayrıca kredi ile almayı düşünüyorum. Yani arabanın maliyeti biraz daha artmış olacak bu şekilde. Bu arada oldu da paraya sıkıştım rahat satabilir miyim bu arabayı zarar etmeden, alıcısı var mıdır?
Değerli tavsiyelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim,
Saygılar..
Yok mu arkadaşlar tavsiye?
Hocam senede 966 lira vergi verirsin.Otalama 1500 lira kasko tutar.Yılda 10.000 km için 250-300 lirada bakım olur en az.İlla alıcam diyorsan bence arkadaşının aracını al.O paraya zaten dizel otomatik olarak fazla seçenek yok.Bu arabanın tek sorunu vergisinin çok olması bence.Ha bu arada 2005 te dsg yoktu diye hatırlıyorum.
2005te dsg yok olmaması senin açından daha iyi arıza çıkmasını istemiyorsun bunlar sağlam şanzıman.Ayrıca ekleme yapayım kasko 1500 lira olmaz diye düşünüyorum bizim transporter 48bin lira değerindeyken 1300e yaptırmıştık kaskoyu 1000 lira felan olur heralde kasko.
Yanıtlar için teşekkürler, bu akşam aracın servisine gideceğiz orada, servisin sahibi arkadaşımız onun da görüşünü alacağım. Ayrıca DSG geçiyor, 6 ileri. Açıkçası o fiyata otomatik dizel pek düzgün birşey yok. 0 olarakta Honda Jazz otomatik geliyor aklıma 37bin küsürlerde sitesindeki fiyat. Veya ibiza yine DSG'li. Ama bunlar da benzinli. Çok fazla kullanmayacağım için dokunmaz belki diyorum.
Bu arabada korkum da masraf çıkarmaya başlarsa ne olacak sorusu. 32bin'e ucuza geliyor gibi bana. Sahibinden.com da 150binlerde olanı 35bin görünüyor. Pazarlıkla 34'e gelsin diyelim. Yine zarar etmem gibi görünüyor.
Ne zor işmiş araba almak ya.
2005 model dizel bir araç size masraf açarsa çok başınız ağrır Piyasa da çok bulunan bir araç olmadığı için yedek parçasında sorun yaşama ihtimalinir var Bence aynı paraya daha yüksek model bir araç almaya çalışın