Şimdi Ara

2006 3.16i mi 2008 A3 1.4 tfsi mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1.4 80 hp polo aracımı C sınıfı bir araca yükseltmek istiyorum.maksimum 45-47 bin tl bütçem var.

araçtan beklentim tabii ki öncelikle güvenlik ve konfor ama performans ve yakıt olarakta üzmesin istiyorum.

özellikle BMW konusunda kararsızım tabii ki 80 hp lik polodan performanslıdır ama sizlerin tavsiyelerini de açıkçası merak ediyorum.

aslında C sınıfı deyince bütçeme uygun bi sürü 2010-2011 araç alternatifi var yeni astra / golf VI / yeni jetta gibi...

ama BMW ve Audi de fark yaratır gibi geliyor ?

VW de çok duyduğum ve beni ürküten DSG konuları gibi bu araçların kronik arızaları var mıdır ?

özellikle kullanan arkadaşların önerilerini bekliyorum.

yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

• konuyu yanlış yeremi açtım acaba :) yoksa bu araçları kullanan kimse yok mu forumda.
  • 3 serisi d sinifi degilmi yahu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferisss

3 serisi d sinifi degilmi yahu

316 değil bence ( kişisel görüşüm)

320d sınıfı
  • Bu ikisi arasında bence A3 1.4 TFSI Bmw 3.16 güzel araba ama sizi yakıt konusunda sıkabilir. Bence Golf 6 ve yeni Astra'ya da bakın.
  • BMW 3 C/D konusu için kusuruma bakmayın kafam karıştı :)

aslında golf tsi + dsg youtubeda çok güzel görünüyor ama DSG arızalarıyla ilgili okuduklarım biraz cesaretimi kırıyor açıkçası.

Astra 1.4 T Cosmo aklımdaki arabalardan biri ama opel'in malzeme kalitesi konusunda kötü bir ünü var umarım bu yeni nesil araçlarda bu sorunlar azalmıştır.

peki bu araçlarda kronik arıza durumu nedir arkadaşlar ?
  • Üst sınıf arabanın vasatını almaktansa, orta sınıf arabanın üst donanımlısını alırım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İki aracı da bir dönem araştırmış bir insan olarak şunu diyorum ki bence herkesin lafını boşverin içiniz neye ısınırsa onu alın. Bmw çok yakar falan diyecekler ama sonuçta benzinli araba kullanacaksınız. 1-2 lt den de fazla olmaz her iki aracın yakış farkı. a3 hem biraz daha az yakacaktır hemde 3.16 ya göre özellikle alt hızlarda daha iyi kaçacaktır. Birazdan burayı bazı arkadaşlar doldurup size bu farkın çok olacağını falan söyleyecekler ama ben o kanaatte değilim atla deve kadar da iyi kaçmaz a3 3.16 ya göre. Sonuçta aralarında sadece 9 hp ve aktarma farkı var gerisini siz hesap edin. İki aracın da yüzü çok eskidi üstelik örneğin benim çevremde ikisi de etrafta çok ama çok var. Ama sonuçta üst sınıf markaların tutulmuş modelleri ve her zaman çoğu insanın beğendiği araçlar. Genel olarak a3 ün artıları daha yeni ve muhtemelen daha az km li olacak olması, az yakıp daha çok kaçan daha verimli bir motoru olması ve 3.16 kasa değiştirmişken onun bol bol makyaj yemesine rağmen hala güncel kasa olmuş olması olacak. 3.16 ise bmw olması nedeni ile bir adım önde. Ayrıca motoru atmosferik olduğu için a3 e göre daha sorunsuz ve isterseniz tüp takmanıza olanak sağlıyor. Son olarak arkadan itiş güçsüz motor nedeni ile başlarda handikap gibi görünse de zaman zaman keyif almanızı da sağlayabilir. Şahsen her iki markayı da beğenen ve lpg düşünmeyen bir insan olarak a3 ü tercih ederdim. Ama şunu da unutmayın ki çok gitmese de bir bmw her zaman bir bmw dir.

• Şu 3.16 yı beğenmeyenler kaç motorlu arabalara biniyorlar merak ediyorum..Tamam aracın hızlanması çok iyi değil ama çok kötüde değil..Son hızıda gayet makul..Ben olsam bmw alırdım kısacası..
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH-ALEMDAR

Şu 3.16 yı beğenmeyenler kaç motorlu arabalara biniyorlar merak ediyorum..Tamam aracın hızlanması çok iyi değil ama çok kötüde değil..Son hızıda gayet makul..Ben olsam bmw alırdım kısacası..

+1
  • audi a3 kullanıcısı olarak bmw nin 1.6 motoru hakkında bilgim yok her iki araçta kendine baktıran araçlar ikisinede binin hangisi içinize siniyorsa onu alın a3 alacaksanız da kesinlikle ambition olsun. ( sline olursa süper olur ) şunuda ekleyeyim audi a3 ün iç malzeme kalitesi belki biraz iyi olabilir bmw den..
  • 3.16
  • yorum ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. sanırım a3 alıcam :) belki biraz daha kasıp 2009 model düşünebilirim.
  • BMW alirim.
    2002 316i BMW kullandim 2 sene. Aileme biraktiktan sonra ulke degistirince yeni arac bakarken 2003 audi 3.0 quattro aldim 4 aydir kullaniyorum. BMW'den ust sinif olmasindan dolayi cok luks donanimli ve daha konforlu (bana fayda saglayacak ekstra bir konfor degil, zaten bmw de konforluydu). 3000 motorun farkiyla 2 ton olmasina ragmen ok gibi firliyor. Ama ben 1600 motor 115 bg bmw yi kullanirken cok daha fazla tad aliyordum otomobil kullandigimi hissediyordum, otomobil ulasim araci degil zevk unsuruydu benim icin.
    Benim tercihim tamamen kisisel zevklerden dolayi, sizinde kendinize gore bir kriterinizin olmasi lazim. tasarim olur, tasarruf olur, boyutlari olur onu bilemem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.