Şimdi Ara

2006 Alfa GT mi 2008 Golf GT mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
1
Favori
2.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İki aracin da fiyatlari birbirine yakın. Otomatik veya düz vites olması çok farketmez ama otomatik olursa tabii ki daha iyi olur. İki aracı mukayese etmek çok mantıklı mı bilmiyorum ama görünüm olarak tabii ki Alfa çok daha havalı. Golf ise 1400 CC, vergi avantajı var ve daha yeni model.

İki haftaya kadaralmayı düşünüyorum, yardımlarınızı bekliyorum

• Biraz daha açsanız? İhtiyaçlar, ailedeki kişi sayısı vs.
  • Selamlar,

Açıkcası bekarım, ihtiyacım sadece arada sırada kullanıp keyif alacağım bir otomobil. Az km yapacağımdan dolayı benzin parası da çok farketmeyecektir. Ayda 300-400km yapsam, birisi 100 km de 8 yaksa diğeri 10 yakacaktır. Pek bir şey farketmeyecek...Sorgulamam, kalite, mantık, bakım maliyetleri, performans vb konularda.

Kafam karışık, yardımınızı bekliyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klasse -- 30 Eylül 2009; 15:31:29 >
  • Amaç keyif almaksa Golf'ün o klasmanda adı bile yok zaten, ancak Scirocco - Alfa GT olabilir.
    GT farklı bir otomobil, alfistiturkey.com sitesinde de kullanıcı yorumları var, orada daha sağlıklı takip edebilirsiniz.
    Bir de 100-120 km'lerden sonra Golf ciddi anlamda üzer, ama Alfa devam eder.
    Golfün vergi avantajı dışında bir olayı yok, bakım ve yakıt maliyetlerini kaldırabiliyorsanız GT derim.
    Bir de unutmayın, GT adamın ocağına incir ağacı dikmeyeceği gibi Golf de sizi Karun etmez :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

Amaç keyif almaksa Golf'ün o klasmanda adı bile yok zaten, ancak Scirocco - Alfa GT olabilir.
    GT farklı bir otomobil, alfistiturkey.com sitesinde de kullanıcı yorumları var, orada daha sağlıklı takip edebilirsiniz.
    Golfün vergi avantajı dışında bir olayı yok, bakım ve yakıt maliyetlerini kaldırabiliyorsanız GT derim.
    Bir de unutmayın, GT adamın ocağına incir ağacı dikmeyeceği gibi Golf de sizi Karun etmez :)

Özür dilerim, çok detaylı bilgim yok ama benim 2001 model Volvo s40 aracım bile 100 - 120 km.'den sonra üzmüyorken ve hatta gayet iyiyken Golf GT nasıl üzer anlayamadım. Farklı birşey kastetmiş olabilirsiniz tabii ki. Ama şu konuda bilgim var ki Scirocco ile Golf GT arasında pek bir fark yok. Dikkatinizi çekerim Golf GT, normal Golf değil..

• quote:

Orijinalden alıntı: Hokka

quote:

Amaç keyif almaksa Golf'ün o klasmanda adı bile yok zaten, ancak Scirocco - Alfa GT olabilir.

Özür dilerim, çok detaylı bilgim yok ama benim 2001 model Volvo s40 aracım bile 100 - 120 km.'den sonra üzmüyorken ve hatta gayet iyiyken Golf GT nasıl üzer anlayamadım. Farklı birşey kastetmiş olabilirsiniz tabii ki. Ama şu konuda bilgim var ki Scirocco ile Golf GT arasında pek bir fark yok. Dikkatinizi çekerim Golf GT, normal Golf değil..

hacim farkından ötürü bırakın 0.6 yı, 0.2 litre bile fark olsa araba ciddi anlamda ses çıkarmaya başlar. Bu da düz yol yolculuklarında sıkıntı demektir, zaten hb ve sedan otomobillerin sürtünme katsayılarının farklarını da düşünürsek Alfa GT'ye alışan birisi Golf G.T'ye geçince ciddi manada rahatsızlık duyar.
    Asıl demek istediğim yoldaki stabilizasyonuydu, kalkış yarışı falan değil...
    Bir de bu sizin bakış açınıza bağlı, S40'ınızın motor hacmi ne bilmiyorum ama T5 olmadığı sürece o otomobille 120km'den sonra yolculuk etmek gayet de işkence benim için :)

• Abi baslıgı okumamıs olıyım.

Alfa GT gibi bir otomobil varken golfun yuzune kim bakar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aslında şöyle bir şeyler yapabilirsiniz ilerde:

• quote:

Aslında şöyle bir şeyler yapabilirsiniz ilerde:

Arkadasim bunlar ne boyle Tarzımı deıstırtceksın bana bu yastan sonra

• VW'nin hangi markalarla ve modellerle karşılaştırıldıgı ortada işte! Kimse VW'nin rakibi Ford Opel Reno Honda filan demesin sonra

Bu arada bence sizin ihtiyaçlarınız dogrultusunda tartışmasız Alfa GT alın derim
  • Alfa GT çok keyifli bir araba alıştınmı bırakamazsın ama çok fazla KM yapmaya gelmez öle 200.000km fln yapayım arabası değildir tam sizin gibi kitle için uygundur keyif arabasıdır.

Efe hayalkrıklığına ugrattın beni Novitech APAÇİ kiti nasıl yakıştırdın Alfaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rockford Fosgate

Alfa GT çok keyifli bir araba alıştınmı bırakamazsın ama çok fazla KM yapmaya gelmez öle 200.000km fln yapayım arabası değildir tam sizin gibi kitle için uygundur keyif arabasıdır.

Efe hayalkrıklığına ugrattın beni Novitech APAÇİ kiti nasıl yakıştırdın Alfaya

sensin apaçi, dikkat çekeyim fark yaratayım telaşını anlamadım sanma

far kaşını çıkar, ne falsosu varmış arabanın

• Arabaya bişey takmaya bozmaya gerek yok apaçi gördüm seni bugün

Just Blackline..
  • Ya bırak Şirokko alacan ön hazırlığını yapıyorsun apaçi dediğin firma Novitec Rosso, ABT değil dikkatini çekerim
  • Beyler, karşılaştırmanın saçmalığının farkına vardım. Gerçekten haklısınız. Tren ile muz u karşılaştırmak gibi bişiy :))))

Güzel bir Alfa GT beni mutlu edecektir. Kilometresi kaç civarında olmalı sizce 60 - 70 bin km Alfa için çok mu? Problem çıkarır mı, masrafları ne kadar olur?

Valla herhalde bütün masraflarını unutturacak bir araba... Hayırlısı
  • Dediğim gibi "oh ne ucuzmuş" da demezsiniz, "ocağımı söndürdü" de demezsiniz.
    Mümkünse 40 bin km'lerde almayı deneyin, sorunsuzluk olarak değil de yeni olması açısından....
  • Ben de Alfa Romeo GT ve 159 modelleri arasında gelip gidiyorum. 159' un dizaynı (headlights yeter) daha çok hoşuma gidiyor ama fiyatları biraz daha pahalı.

Bu iki aracı kıyaslayacak , tavsiyelerde bulunacak varsa çok sevinirim ve sahibinden.com fiyatları biraz şişirilmiş fiyatlar mı acaba?
    GT veya 159' ları 50.000 km altını 40 bin lira altına bulmamız mümkün müdür?

Bu arada Alfa' nın yanında Golf' un esamesi okunmaz.
  • sırf dikkat çekmek ve motor sesi diyorsanız alfa gt derim
  • Tabiki alfa gt derim. Alfa 156 dan aldığım sürüş zevki bile çok iyiydi kaldıki gt. Kısaca zevk açısından golf yanından geçemez muhtemelen.
  • Performans açısından çipli alfa gt dahi golf gt'yi yakalayamaz

Golf gt'yi daha kolay modifiye edebilirsiniz

Tip olarak alfa'nın üstünlüğü tartışılmaz

2. elde VW daha kolay elden çıkar alfa zaman alır

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.