Şimdi Ara

2004 h corolla mı 2006 peugeot 207 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şu sıralar arabamı değiştirmeyi düşünüyorum.İki seçeneğim var 2004 model 1600 motor 64 binde corolla hb ve 2006 model peugeot 207 60 binde.Sizce hangisi tercih edilmeli.
    Arabada aradığım kriterler:
    1.Öncelikle yakıtı ekonomik olmalı
    2.Sağlam,güvenilir olmalı
    3.Uzun vade de kullanmayı düşünüyorum,o yüzden servisdir,yedek parçadır önemli.
    Fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler...

• corolla hb vardı bende keyifli bir araçdır kendileri
    senin baktığın sol mu terramı?

1. yakıt corolla japon motoru olarak gayet ekonomikti... ama 207 nin yakıtını bilmiyorum
    2. ikiside iyi fakat corollanın sol modelinde tavan yastıkları da var terradan iyi.
    3. servis hizmetini bilmiyorum ama servis çıktıları yaklaşık aynıdır.

bence 207 tercih edersen yeni kasa olduğu için corollayı tercih edersen motoruna güvendiğin için al.
  • corolla terra ekstra olarak yağmur sensörü de var.Bulunduğum ilde peugeotun servisi yok acaba bu ilerde problem yaratır mı?Aslında görünüş olarak ikisi de güzel fakat dışardan ve içerden corolla daha bi otoraklı gözüküyo.Zaten siz kullanmışsınız biliyosunuz.Peki corollaya ekonomik demişsiniz ne kadar yakıyo acaba ortalama benim bahsettiğim 1.6 motor.Sizinki de mi öyleydi acaba?
  • yerinde olsam çoktan corollanın alış satış işlemlerine başlamıştım.

bir kere biri b diğeri c segmenti.

ayrıca uzun vadede sorunsuz kullanmak istiyorum demişsin.

bu durumda corolla tercihim olurdu.

corollada normal şartlar altında ilerde herhangi bir parçasının sorun çıkarması çok zor.

ancak 10.000 km de bir yağı , filtreleri filan değişir.

hiç corollanın namını duymadınmı arkadaşım?

dünyanın en çok satılan modelidir. sorunsuzluğu ile ünlüdür.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 8 Aralık 2007; 17:39:06 >
  • bende 2004 ve 2005 modeli vardı (niyemi ikitane uzun bir hikayesi var boş ver..)
    terra ya binen kişi hep şunu düşünür "acaba sol alsaydımda öbür donanımlarıda alsamıydım?"
    gerçekten bence amaç toyotaysa terrada olur ama ben sol ün donanımlarını bayağı kullandım.

uzun yolda tatile giderken full dolu araç ile 100 km de 6,5-7,0 lt yaktığını hatırlıyorum (1,6)
    bu arada 2005 modelinde makyaj ve artı donanım var haberin olsun
  • Dünyanın en çok satılan modeli değil, bugüne kadar dünyanın en çok satan modeli...
    ama bu ünvan artık gitti çünkü adını değiştirdi...
    golf adını değiştirmesse bu ünvanı corollanın elinden alacak gibi...
    quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

yerinde olsam çoktan corollanın alış satış işlemlerine başlamıştım.

corollada normal şartlar altında ilerde herhangi bir parçasının sorun çıkarması çok zor.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 8 Aralık 2007; 17:50:13 >

• gerçekten çok iyi bir motoru var bu konuda bir tek honda onla yarışabilir bence
    senelerdir çok araç değiştim hayran kaldığım belli başlı motorlardan biridir.
    mesela fsi motor desen bir daha düşün derdim ama buna hayır.

quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

yerinde olsam çoktan corollanın alış satış işlemlerine başlamıştım.

hayırlı günler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eyvallah sağol serkeş.Söylediğin değerler full dolu araba için geröekten iyi.Aslında sıfır opel corsa düşünüyodum.Bugün gittim galeriye bakmak için 1.2 arabaya 29 milyar istiyolar.Arabanın görünüşü falan iyi ama 1.2 motor performans bakımından heralde tatminkar olmayacaktır.Corollada bir parça boya var onu söylemeyi unuttum.Alıcam arabayı uzun vadede gittiği yere kadar kullanmayı düşünüyorum.O yüzden dediğim gibi yakıt,sorunsuzluk,servis önemli benim için.Sen öneriyosun yani corollayı kardeş öyle mi?
  • Arkadaşlar bişey daha sorucam.corollada VV-ti yazıyodu ne anlama geliyo acaba?
  • emin misin 1.2 arabaya 29 istemelerinden...
    5 ay önce corsa 1.3 cdti 75 ps essentiayıyı 29 a bırakıyorlardı... şimdi bir de aralık, indirim zamanı....
  • 1 parçası boyalı araç tabiki alınır ama sen yinede boyanın sebebine bir baktır. sonuçta fazlada bir sorun çıkmayacaktır.
    sana bir anımı anlatayım...
    işim gereği sürekli yurtdışına çıkarım arap ülkelerininde bulunduğum zamanlarda hep dikkatimi çekmiştir ve bir gün iş yaptığımız arap mühendis arkadaşa sordum
    "nedir bu durum hep japon hep japon yada bilemedin kore aracı amma sevdiniz çekik gözlüleri "
    onun cevabıda yaklaşık şu oldu

bu bakımsız kullanımlara bu çöl ortamına sıcaklara kuma toza dayanabilecek araç onların ki dedi...
    bu diğer araçların tutulmadığı anlama gelmez tabiki.

bu arada sıfır tercih etme bence ikinci el karda olursun her halükarda...
    nerdeyse her istediğin aracın ikinci elide vardır..

quote:

Orjinalden alıntı: efe48

Eyvallah sağol serkeş.Söylediğin değerler full dolu araba için geröekten iyi.Aslında sıfır opel corsa düşünüyodum.Bugün gittim galeriye bakmak için 1.2 arabaya 29 milyar istiyolar.Arabanın görünüşü falan iyi ama 1.2 motor performans bakımından heralde tatminkar olmayacaktır.Corollada bir parça boya var onu söylemeyi unuttum.Alıcam arabayı uzun vadede gittiği yere kadar kullanmayı düşünüyorum.O yüzden dediğim gibi yakıt,sorunsuzluk,servis önemli benim için.Sen öneriyosun yani corollayı kardeş öyle mi?

• Şimdi arkadaşım, millet olarak efsaneleştirmeye bayılıyoruz...

Küçükken sen de oynamışsındır... kulaktan kulağa... son kişinin söylediği ile ilk kişinin söylediği arasında dünya kadar fark vardır...

duymadın mı? nasıl bilmessin? gibi efsaneleştirme kelimeleri bir köşeye bırak....

motor nedir ki?
    sorunsuz olarak uzun km yapacak ve bunu daha kısa sürede yapar ve sorunsuz olursa daha da iyi...

1.6 vvt motoru hiç bir zaman ticari motoru olmadı, normal kullanıcının motoru oldu...

Çevrene bak, TR de en çok hangi motor var , inceleyiver...

doblo, albea, corsa, astra, G.punto, combo bak bakalım bunlara...

hepsinde dizel 1.3 motor var...

sağlammı sağlam, efsaneleştirmeden sor çevrene...

bakım aralığı 15 bin km... yağ, filter dışında değişeni yok..
    triger derdin yok, yok çünkü...

triger değişimi bir arabanın 1 milyra servisinde...

geçen arabama silecek almaya gittim... yeni nesil, servisde 75 ytl, bauhausda 55 ytl ama uygununu bulamadım, forumda duydum ve bir satıcıya girdim...

sadece ince lastik kısmını değiştirdim, harika oldu, zor oldu ama sadece 13 ytl..

orada corsa van sahibi bir arkadaş vardı.. sordum, 170 bin km ve 3.5 yılda sadece, var mı bir sorum, maşşallah dedi...
    daha tık demedi dedi...
    yağ ve filtre başkada bir şey yok...

sende taksicilere sor, albea cılara...

1.3 dizel...
    sorunsuzlukta benzinliden bile iyi.
    masrafı az...
    tüketimi az...
    tirger problemi yok..
    ustası bol..
    Tr de en çok satılan motor...
    dayanıklı...
    vergisi az...

bir efsaneye ihtiyaç varsa ben burdayım diyor... daha ne olsun...

git kendine bir 1.3 araba al..

• evet daha dün antalyadan opel combo 1.7 dizel aracımızla(ticari) ankaraya gelirken afyon da vites 5 gecmemeye başladı 4 vitesde polatlıya kadar geldik ışıklarda durduk arac hiçbi vitese geçmedi gacur gucur manyak sesler geliyodu aractan boşta iterken bile sanzıman dağılmış herhalde yarın öğrencez tam olarak ne oldunu 2004 model arac aynı zamanda ve bakımları full yapıldı dümdüz giderken yuklenmeden etmeden anca opel in sanzımanı dağılırdı ben sahsen hiç sasırmadım nyse bu arada aracı satıp gene bi hafif ticari arac alcaz sirkete ne önerirsiniz yeni yılda değişcek arac

BU ARADA GORELE SEN OPEL DE SATIŞ TEMSİLCİSİ FALAN MISIN YADA PLAZAN FALAN MI VAR yok corolla ismini değiştimiş de bu sayede golf en cok satan olacakmısta anca bu şekilde olur ve hayatım boyunca bindigim en kötü ve sorunlu 2 arac 2000 model vectra ve ve bu combo idi sağlamlıkta en hyundai mi opel mmi deseler hyundai derim o kadar yani
  • bu arada 207 güzel arac corolla da güzel arac ama aralarında sınıf farkı var 207 b sınıfı bi arac. corolla terra olsa bile bi çok yönden artıları daha fazla olcak örneğin genişlik motor vss. aralarında 2 yaş fark var su satarkende 2 arac arasında fark olmaz bu arada sağlamlık ve güvenilirlik bakımında toyota cok iyi gerci 207 hakkındada bişey duymadım henüz duygusal bi tercih yapcan artık hangisine binmek daha mutlu etcekse seni onu al yoksa 2 arac zaten kıyaslanmaz
  • Arkadaşlar aracın tam modelini öğrendim 2004 special sol VVT-İ corolla hb miş.62 bin km ve 23 istiyolar.
  • yahu toyota plazalarda satılan toyota corolla değil mi? toyota en çok satan modelinin adını niye değiştirsin gazetelere televizyonlara dünyanın en çok satan aracı diye reklam verirken? aurisden bahsediyorsan corolla hb -> auris dönüşümü olmuştur. Ama corolla hala satılmakta isim değiştirdiği falan yok. Yeni nesil kasada corolla hb'in geri dönmeyeceği garantisini kim veriyor?
  • quote:

Orjinalden alıntı: efe48

Arkadaşlar şu sıralar arabamı değiştirmeyi düşünüyorum.İki seçeneğim var 2004 model 1600 motor 64 binde corolla hb ve 2006 model peugeot 207 60 binde.Sizce hangisi tercih edilmeli.
    Arabada aradığım kriterler:
    1.Öncelikle yakıtı ekonomik olmalı
    2.Sağlam,güvenilir olmalı
    3.Uzun vade de kullanmayı düşünüyorum,o yüzden servisdir,yedek parçadır önemli.
    Fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler...

corolla c 207 b sınıfı bir araçtır.
    corolla,konfor,sağlamlık ve sorunsuzluk olarak herturlu 207 den ustundur.
    207 yenı bir tasarıma sahiptır sadece.içi şıktır.
    herturlu corolla derim.terra bile olsa corolla.oncelik mekanık olmalidir bence herzman.donanım ardından gelmeli
  • Ya bak işine git, sinirli bir adamım, ters konuşurum sonra..
    hehe temsilcisiyim, sen de efsanetör..

1.3 diyoruz adam gitmiş dün 1.7 ye binmiş... inandım, başka inanan var mı bilmiyorum..

adam gibi yazdıklarıma cevap ver, yoksa aklın sıra bel altına girip saçmalama...

fikrin varsa söyle, yoksa biraz farkın olsun, susuver!!!

amacın tartışmak doğruyu bulmak değil ki, milleti baştan çıkarmak...

quote:

Orjinalden alıntı: selim82

evet daha dün antalyadan opel combo 1.7 dizel aracımızla(ticari) ankaraya gelirken afyon da vites 5 gecmemeye başladı 4 vitesde polatlıya kadar geldik ışıklarda durduk arac hiçbi vitese geçmedi gacur gucur manyak sesler geliyodu aractan boşta iterken bile sanzıman dağılmış herhalde yarın öğrencez tam olarak ne oldunu 2004 model arac aynı zamanda ve bakımları full yapıldı dümdüz giderken yuklenmeden etmeden anca opel in sanzımanı dağılırdı ben sahsen hiç sasırmadım nyse bu arada aracı satıp gene bi hafif ticari arac alcaz sirkete ne önerirsiniz yeni yılda değişcek arac

BU ARADA GORELE SEN OPEL DE SATIŞ TEMSİLCİSİ FALAN MISIN YADA PLAZAN FALAN MI VAR yok corolla ismini değiştimiş de bu sayede golf en cok satan olacakmısta anca bu şekilde olur ve hayatım boyunca bindigim en kötü ve sorunlu 2 arac 2000 model vectra ve ve bu combo idi sağlamlıkta en hyundai mi opel mmi deseler hyundai derim o kadar yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 9 Aralık 2007; 0:25:43 >

• Bak diğer iki arkadaşa, serkes ve tashelhoff@

belki bana kısmen hak verdiler, sonuçta örneklerini vererek açıkladım, belki de hakvermediler, okuyanlar karar versin dediler...ve susmayı tercih ettiler...

o yüzden sana da biraz seviye, ya adam gibi doğruyu bulan bir tartışma ortamı oluşturacak bir mesaj ya da susmak''''
  • quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

Şimdi arkadaşım, millet olarak efsaneleştirmeye bayılıyoruz...

Küçükken sen de oynamışsındır... kulaktan kulağa... son kişinin söylediği ile ilk kişinin söylediği arasında dünya kadar fark vardır...

duymadın mı? nasıl bilmessin? gibi efsaneleştirme kelimeleri bir köşeye bırak....

motor nedir ki?
    sorunsuz olarak uzun km yapacak ve bunu daha kısa sürede yapar ve sorunsuz olursa daha da iyi...

1.6 vvt motoru hiç bir zaman ticari motoru olmadı, normal kullanıcının motoru oldu...

Çevrene bak, TR de en çok hangi motor var , inceleyiver...

doblo, albea, corsa, astra, G.punto, combo bak bakalım bunlara...

hepsinde dizel 1.3 motor var...

sağlammı sağlam, efsaneleştirmeden sor çevrene...

bakım aralığı 15 bin km... yağ, filter dışında değişeni yok..
    triger derdin yok, yok çünkü...

triger değişimi bir arabanın 1 milyra servisinde...

geçen arabama silecek almaya gittim... yeni nesil, servisde 75 ytl, bauhausda 55 ytl ama uygununu bulamadım, forumda duydum ve bir satıcıya girdim...

sadece ince lastik kısmını değiştirdim, harika oldu, zor oldu ama sadece 13 ytl..

orada corsa van sahibi bir arkadaş vardı.. sordum, 170 bin km ve 3.5 yılda sadece, var mı bir sorum, maşşallah dedi...
    daha tık demedi dedi...
    yağ ve filtre başkada bir şey yok...

sende taksicilere sor, albea cılara...

1.3 dizel...
    sorunsuzlukta benzinliden bile iyi.
    masrafı az...
    tüketimi az...
    tirger problemi yok..
    ustası bol..
    Tr de en çok satılan motor...
    dayanıklı...
    vergisi az...

bir efsaneye ihtiyaç varsa ben burdayım diyor... daha ne olsun...

git kendine bir 1.3 araba al..

görele hocam şu silecek konusunda link isteriz gerçekten yeni nesil silecekler çok pahalı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.