Şimdi Ara

2006 Ford fiesta tdci

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2006 model Ford fiesta tdci 1.4i almayı düşünüyorum, bu aracı kullanan veya bu araç hakkında bilgi sahibi olanlar cevaplarsa sevinirim.

Test drive yaptım performans iyi ama çok gürültü yapıyor sanki.
    Kullananlar gürültüsünden çok rahatsız oluyorlar mı? Araç hakkındaki düşünceleri nelerdir?
    Teşekkürler.

• fiestayı kısa bir süre kullandım. görüşlerim:
    1. yakıtı gayet makul biz normal mazotla 20milyona 200 km yapmıştık..
    2. gücüde fena değil tabi hız arabası değil ama yokuşlarda klima açık halde bile kesilmiyo..
    3. yol tutuşu sınıfına göre çok iyi..
    4. fiyatı şu an biraz pahalı sanırım zamlardan sonra baya arttı..(30.550 tyl olması lazım)
    5. ses konusunda evet biraz sesli çalışıyo mesela renault hyundai fiat ın dizel motorlarına göre daha çok ses çıkarıyo ama rahatsız edici seviyede değil. benim kullanığım 2004 modeldi belki bu yeni makyaj gören kasalarda yalıtımı daha iyi yapmış olabilirler. onunla ilgli bir bilgim yok.
    6. fiyatı sorun değilse alırsan rahat rahat senelerce kullanırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: herby

fiestayı kısa bir süre kullandım. görüşlerim:
    1. yakıtı gayet makul biz normal mazotla 20milyona 200 km yapmıştık..
    2. gücüde fena değil tabi hız arabası değil ama yokuşlarda klima açık halde bile kesilmiyo..
    3. yol tutuşu sınıfına göre çok iyi..
    4. fiyatı şu an biraz pahalı sanırım zamlardan sonra baya arttı..(30.550 tyl olması lazım)
    5. ses konusunda evet biraz sesli çalışıyo mesela renault hyundai fiat ın dizel motorlarına göre daha çok ses çıkarıyo ama rahatsız edici seviyede değil. benim kullanığım 2004 modeldi belki bu yeni makyaj gören kasalarda yalıtımı daha iyi yapmış olabilirler. onunla ilgli bir bilgim yok.
    6. fiyatı sorun değilse alırsan rahat rahat senelerce kullanırsın
    Ben clio, corsa veya fiesta düşünüyordum.
    corsa dan vazgeçtim ( malum kasa değişecek)
    clio yu ve fiestayı test etme şansı buldum.
    Edindiğim izlenim; fiesta performansa, işçilik kalitesine ve fiyata göre daha üstün,
    ama clio daha az gürültülü geldi.
    Daha önce hiç dizel kullanmamıştım belki bu yüzden biraz garip geldi
    Bir de test drive 5km filan oldu, 120 nin üstüne çıkmadık
    karar vermeden önce daha deneyim sahibi arkadaşların da görüşlerini değerlendirecem.
    teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: yumru

Ben clio, corsa veya fiesta düşünüyordum.
    corsa dan vazgeçtim ( malum kasa değişecek)
    clio yu ve fiestayı test etme şansı buldum.
    Edindiğim izlenim; fiesta performansa, işçilik kalitesine ve fiyata göre daha üstün,
    ama clio daha az gürültülü geldi.
    Daha önce hiç dizel kullanmamıştım belki bu yüzden biraz garip geldi
    Bir de test drive 5km filan oldu, 120 nin üstüne çıkmadık
    karar vermeden önce daha deneyim sahibi arkadaşların da görüşlerini değerlendirecem.
    teşekkürler.

Alıntıları Göster
    arkadaşım kullandığın clio III müydü yoksa eski kasa clio muydu ya da symbol müydü

• quote:

Orijinalden alıntı: malimusavir

arkadaşım kullandığın clio III müydü yoksa eski kasa clio muydu ya da symbol müydü

Alıntıları Göster
    yeni clio 1,5 65bg yi test ettim.
    bir de 97 model pasat (1,9 td) ile 3000 km lik yolculuk yapmıştım bir ay önce ama motor sesi hiç dikkatimi çekmemişti
  • quote:

bir de 97 model pasat (1,9 td) ile 3000 km lik yolculuk yapmıştım bir ay önce ama motor sesi hiç dikkatimi çekmemişti

Alıntıları Göster
    arkadaşım sana şiddetle clioIII ün en donanımlı versiyonunu tavsiye ederim
    motorunun 80hp olanlarını alabilirsin ki performansı 65liklerine göre daha fazladır
    ayrıca avrupada yılın otomobili seçilen bir araç
    fiestanın böyle güzellikleri yok
    euroncaptan da güvenlik konusunda 5 yıldız almak her babayiğidin harcı değil
    malzeme kalitesi işçilik açısından da çok çok kaliteli bir otomobil
    ancak yine de karar senin
    bir de 2006 fiesta almak yerine 2000-2004 arası focus düşünmez misin ya da megane ne bileyim üst sınıf bir araç

• quote:

Alıntıları Göster
    hocam ben 2004 tdci kullanıyorum şu ana kadar bir şikayetim olmadı bakım harici servisede gitmedim
    yakıt yönü çok ekonomik yeni ler 2006 daha az yakıyormuş
    aracın seriliğ yol tutşu iyi sağlamlıgı iyi alçakta değil
    ben şehir içinde gecen ay bir depo ile 665 km yaptım 94 ytl ye doldu 665 de lamba yandı ses olayı fazla ama motur ısındıktan sonra bayagı düşüyor
    soracagın aklına takılan olursa yardımcı olmaya çaışırım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel Corsa 2007+
    9 yıl önce açıldı
    Kia Cerato 2010
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pupayelken61

hocam ben 2004 tdci kullanıyorum şu ana kadar bir şikayetim olmadı bakım harici servisede gitmedim
    yakıt yönü çok ekonomik yeni ler 2006 daha az yakıyormuş
    aracın seriliğ yol tutşu iyi sağlamlıgı iyi alçakta değil
    ben şehir içinde gecen ay bir depo ile 665 km yaptım 94 ytl ye doldu 665 de lamba yandı ses olayı fazla ama motur ısındıktan sonra bayagı düşüyor
    soracagın aklına takılan olursa yardımcı olmaya çaışırım

Alıntıları Göster
    mali müşavir hocam clio ile fiesta arasındaki fiyat farkı bana göre çok fazla, (önerin için teşekkürler)
    kupayelken hocam, fiestanın seriliği gayet iyi bence ama yakıt tüketimi hesap ettiğimden fazla gibi 665 km yi şehir içinde mi yaptınız, bir de kapı kilitlerinde sorun çıktımı hiç. teşekkürler.

• mali müşavir hocam eklemek istedim,
    clio bence de daha konforlu, direksiyon ve pedallar fiestaya göre çok daha yumuşak
    yani bir trade off var (fiyat ve konfor) tercih meselesi
  • quote:

mali müşavir hocam eklemek istedim,
    clio bence de daha konforlu, direksiyon ve pedallar fiestaya göre çok daha yumuşak
    yani bir trade off var (fiyat ve konfor) tercih meselesi
    valla cok yakın bi arkadasımda polo vardı 2004 tdi ve onu sirkete bırakıp yerine fiesta dizel aldı 2005 resmen attan inip esege binmis gibi olduk, fiyatları konusunda bilgim yok ama vw bu konuda gercekten cok iyi
  • quote:

mali müşavir hocam clio ile fiesta arasındaki fiyat farkı bana göre çok fazla, (önerin için teşekkürler)
    kupayelken hocam, fiestanın seriliği gayet iyi bence ama yakıt tüketimi hesap ettiğimden fazla gibi 665 km yi şehir içinde mi yaptınız, bir de kapı kilitlerinde sorun çıktımı hiç. teşekkürler.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: yumru

şehir içi yakıt tüketim
    kapı kilitlerinde sorunum olmadı açıkcası hiç bir sorunum olmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: pupayelken61

quote:

Orjinalden alıntı: yumru

şehir içi yakıt tüketim
    kapı kilitlerinde sorunum olmadı açıkcası hiç bir sorunum olmadı

Alıntıları Göster
    peugeot 207 hdi neden düşünmüyorsunuz?fiesta'dan 500ytl fln daha pahalı galiba...

• quote:

Orijinalden alıntı: plateau

peugeot 207 hdi neden düşünmüyorsunuz?fiesta'dan 500ytl fln daha pahalı galiba...

Alıntıları Göster
    fieatanın bi onceki kasasını dizelini test etmiştim.arkadasımın arabasıydı ve ben hiç memnun kalmamiştim.
    cok gurultulu,motor un tum sesi içerde.
    ayrıca o aarçalr gitmiyordu,çekişi hiç begnememiştim vede malzeme kalitesi de pek ii değildi.
    ancak yenı kasa da motor olarak,donanım,malzeme kalitesi olarak hiç bilmiyorum.
    belki iyişeltirmeler yapilmiştir.
    ancak ebnım de sana aynı b sınıfnda olan dizel seat ibiza dır.
    1.4 tdi 80 hp lik wv dizel motora sahip.
    stylance donanımı son derece guzel.c.control a kadar nerdeyse hersey var.
    araç su andaki saet indiriminde 31.500 ytl.bu bahsettım donanım ust donanımlardan.
    fiesta dan ,cliodan falan cok daha sağlam ve atik vede kaliteli bir araba

• quote:

Orijinalden alıntı: gyrmann

fieatanın bi onceki kasasını dizelini test etmiştim.arkadasımın arabasıydı ve ben hiç memnun kalmamiştim.
    cok gurultulu,motor un tum sesi içerde.
    ayrıca o aarçalr gitmiyordu,çekişi hiç begnememiştim vede malzeme kalitesi de pek ii değildi.
    ancak yenı kasa da motor olarak,donanım,malzeme kalitesi olarak hiç bilmiyorum.
    belki iyişeltirmeler yapilmiştir.
    ancak ebnım de sana aynı b sınıfnda olan dizel seat ibiza dır.
    1.4 tdi 80 hp lik wv dizel motora sahip.
    stylance donanımı son derece guzel.c.control a kadar nerdeyse hersey var.
    araç su andaki saet indiriminde 31.500 ytl.bu bahsettım donanım ust donanımlardan.
    fiesta dan ,cliodan falan cok daha sağlam ve atik vede kaliteli bir araba

Alıntıları Göster
    Focus Dizel var şu an bende.. Fiesta dizeller konusunda ise sana söyleyebileceğim .. Clio kullandım .. Fiestada .. Fiesta clio ya 5 basar özellikle yol tutuş konusunda.. Clio yüksek hızda 140-150 alttan bir rüzgar aldığında OŞD (otomatik şerit değiştirme) özelliği devreye giriyor fakat fiesta ile 160-170 ilede girsen araba gidiyor.. Zaten bakarsan Fiestaları hep şirketler tercih ediyor sebebi dayanıklı ve seri olması...

• quote:

Orijinalden alıntı: Cela Soylu

Focus Dizel var şu an bende.. Fiesta dizeller konusunda ise sana söyleyebileceğim .. Clio kullandım .. Fiestada .. Fiesta clio ya 5 basar özellikle yol tutuş konusunda.. Clio yüksek hızda 140-150 alttan bir rüzgar aldığında OŞD (otomatik şerit değiştirme) özelliği devreye giriyor fakat fiesta ile 160-170 ilede girsen araba gidiyor.. Zaten bakarsan Fiestaları hep şirketler tercih ediyor sebebi dayanıklı ve seri olması...

Alıntıları Göster
    kararında etkili olurmu bilmem ama fiesta 2008 de kasa değiştirecek

tahmini resim (auto bild)

• quote:

Orijinalden alıntı: alysentr

kararında etkili olurmu bilmem ama fiesta 2008 de kasa değiştirecek

tahmini resim (auto bild)

Alıntıları Göster
    Bu fiesta yeni kasanında bilhassa ön kısmı çok kötü olmuş bence...

• quote:

Orijinalden alıntı: Cela Soylu

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Cela Soylu

Clio yüksek hızda 140-150 alttan bir rüzgar aldığında OŞD (otomatik şerit değiştirme) özelliği devreye ...

Celal formundasın yine

Okurken içimden diyorum ki ABS, ESP, EBD falan biliyoruz da OŞD neydi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: x-rayted

quote:

Orjinalden alıntı: Cela Soylu

Clio yüksek hızda 140-150 alttan bir rüzgar aldığında OŞD (otomatik şerit değiştirme) özelliği devreye ...

Celal formundasın yine

Okurken içimden diyorum ki ABS, ESP, EBD falan biliyoruz da OŞD neydi ?

Alıntıları Göster
    oşd neymişki? Yeni duyuyorum ama...

• quote:

Orijinalden alıntı: set

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: set

bu özellik clio sümbülde en baz donanımda bile standarttır..

120 km yi geçince araba rüzgarın etkisi ile sürücüden bağımsız otomatik olarak şerit değiştirmektedir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alysentr -- 1 Ağustos 2006; 11:13:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: alysentr

quote:

Orjinalden alıntı: set

bu özellik clio sümbülde en baz donanımda bile standarttır..

120 km yi geçince araba rüzgarın etkisi ile sürücüden bağımsız otomatik olarak şerit değiştirmektedir..

Alıntıları Göster
    Göz var nizam varFord'la renault clıoyu kıyaslama bile bence ikisi arasında laldıysan fıestayı seç,eğer biraz daha sıkabiliyorsan kemerleri focus al derimHayırlısı olsun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.