Şimdi Ara

2006 leonu 150 hp nasıl yaparım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mrb arkadaşlar ben foruma yeni katıldım. 2006 leonum var 1.6 102 hp.
    performansını artırmak istiyorum. merak ettiğim konu şu. turbo gibi yüksek maliyetli sistemlerin dışında chip+air intake kit+egzoz+mil vs. gibi modifiyelerle aracı 140 -150 hplere çıkarabilirmiym ? Tahmini kaça patlar? cvplarınızı bekliyorum.

• onu satar 150 hp olanını alırsın
  • km de 1 ytl yakar,razıysan ...
    -performans kutu içi filtre(soğuk alan iyi bir yere konursa direkt filtre)
    -katalizör iptali ve komple egzoza gir(performans orta ve son susturucu)
    -headers egzoz manifolt sistemi
    -cadde tipi egzantrik
    -silindir kapağı taşlama(sürtünmesiz hava akımı için)
    -forget pistonlar
    -son sürat yada 0-100 şanzımanı
    -ecu ayarı,her devirde ayrı benzin ayarları..(chip tuning)

bu değişimle 35-40 hp alınır...140 olur gibi...
    ama paran varsa turbo beslemeye girersen aracına uygun bir turbo kit takılır ve için interculır takılır 25 30 da verse 175 hp olur...tabi silindir hacmini 1.8 e çıkartırsan 15 daha alırsın..benzinci ile yakın ilişki içinde olursun..kanki yani

bir de nos kiti var,kuru ıslak vs.50 de o verir.

Bir mod tutkunu olarak aklıma gelenleri yazdım..tabi ustalarımız var fiatci daha iyi bilgiler verir.
    Para var mod var.
    Frenleride unutmamak lazım,aracı yere yapıştıran yay ve amprtisör değişimleri,performans disck ve balata,geniş tabanlı lastik 215 45 17 falan...

Büyük illerde bu işi yapacak özel servisler var,
    İzmirde politek,best
    ankarada fiatci biliyor,
    istanbulda maslak sanayide vardır...
    bursa zaten tuninng memleketi,eskişehirde varmış bir iki yer.

kolay gele.

• http://www.politekservis.com/
    tüm bilgiler burada
  • Eyvallah dozi kardeş bilgiler için teşekkür
    Ama benzin konusunda şaka yapıyosun heralde
    tamam muhakkak yakıt artar ama o kadarmı..?
  • e tabi blok hacim değişecek. enjektör işeme zamanları değişecek. benzin pompası daha yüksek basınç sağlayan bir pompayla değişecek. 300cclik enjektör 555cc lik enjektörle değişecek.hortumlar değişecek. emme manifoldun değişecek. ateşleme sistemin değişecek. wide band oksijen sensörü ile ayar yapacaksın. 1ytl yakar bencede bu tip işlemlerden sonra. belki aracın fine tune a müsait olmayacak. bildiğim kadarıyla WV 1.6 SR kodlu motorlarda OBD1 kullanılıyor. Fine tune yapmak sorun olacak. Çok uzun iş. bencede standart bin aracına hiçbişey yapma. Çok masraf açarsın başına
  • Aslında canozpinarın öneriside fena değil ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki o kadar kapsamlı bir mod olayına girmeden sadece air intake kit + chip + ekzantrik mili ve egzoz (komple değil) modifikasyonu ile 35 - 40 beygir civarında bi güç elde edemezmiyiz ?
    Bende internette görüyorum hatta bu işi yapan bi arkadaş burda forumdada yazmış 110 hplik aracı 135 hp yapıyoruz diyor; sonra cadde tipi ekzantrik mili değişimi ile 20 - 25 hp güç kazanılabiliyormuş bide intake kit ve egzoz bana bi 50 beygiri buluruz gibi geliyor yanılıyormuyum ? Bu sölediklerimde öle yakıtı çok fazla artıracak şeyler değil sanırım ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: leoncu

Peki o kadar kapsamlı bir mod olayına girmeden sadece air intake kit + chip + ekzantrik mili ve egzoz (komple değil) modifikasyonu ile 35 - 40 beygir civarında bi güç elde edemezmiyiz ?
    Bende internette görüyorum hatta bu işi yapan bi arkadaş burda forumdada yazmış 110 hplik aracı 135 hp yapıyoruz diyor; sonra cadde tipi ekzantrik mili değişimi ile 20 - 25 hp güç kazanılabiliyormuş bide intake kit ve egzoz bana bi 50 beygiri buluruz gibi geliyor yanılıyormuyum ? Bu sölediklerimde öle yakıtı çok fazla artıracak şeyler değil sanırım ?

şimdi ofisten çıkıyorum. yarın vakit ayırıp uzun uzun yazaırm arkadaşım.
  • quote:

Eyvallah dozi kardeş bilgiler için teşekkür
    Ama benzin konusunda şaka yapıyosun heralde
    tamam muhakkak yakıt artar ama o kadarmı..?

şaka falan yapmıyorum dostum maalesef,2-3 beygir etkili olan açık hava filtresinin(düzgün monte edilirse)
    sesini duymak için bile daha fazla basıyorsun çok yaktırıyor.

filtre+headers+chip tuning
    yeterli ilk başlangıçta.

150 hp istiyorsan tak nosu direkt,yada 150 lik olan seatı al

Malesef modifiyeciler ve ustalar fabrika gibi araç yapamaz ..adı üstünde modifiye,restorasyon...
    Sonradan takılan herşey yakıtı arttırıyor...
    yani 140 150 çıkarttığın leon 1 ytl civarı yakar,ama orjinal 150 lik leon 400-500 taş çatlasa.

Düşün bir kere,150 hp lik orjinal fabrika leon ne kadar yakar?
    taş çatlasa 15 litre yaktır ş.içi
    Yada km de 1 milyon yakan nasıl bir araçtır,porsche 911 carrera 19 litre yakıyor ş.içi
    3.15 ytl den 590 kuruş yapar...ama alet 150 değil 300 hp civarı...

usta değilim ancak bu kadar bilgim var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dozi17 -- 2 Ağustos 2006; 7:17:13 >

• Yaa benim anlamadığım; genel olarak performans modifiyelerinin temel prensibi motora, yanma odasına daha fazla soğuk hava basıp daha fazla yanma ve daha fazla enerji prensibine dayanıyor; yani mesela turbocharge ve supercharge sistemlerinin mantığı o. egzoz, filtre, intake kitlerinde mantığı daha fazla hava alabilmeye dayalı... yani daha fazla benzin alıpda daha fazla enerji sağlamak değilki.. bilmiyorum yanılıyormuyum. Aksine daha fazla havaile alınan benzini daha ii yakmak daha verimli kullanmak, burda artan hava yani benzin değil ... tamam yakıtı artıran modifiyelerde var, hacmi büyütürsen, mili değiştirirsen vs. tabiki yakıtta artar o ayrı... dolayısıyla motordaki havayı artırmaya dayalı mod.larda benzin sarfiyatı niye artsınki ? eee chip modifiyesindede sarfiyatın artmayacağı hatta aksine düşeceği bile söleniyor ? yanılıyormuyum acaba ?

• Lise Fizik derslerindeki İş ve Enerji konusunun ilk cümlelerinden biri:

Enerji yoktan var edilmez.

Yani sen sadece hava aldırıp daha fazla enerji alacağını düşünüyorsan yanılıyorsun. O aldırdığın hava da benzinle yanacak tabiki daha fazla yakacak..
  • Hiç enerji almıyo değilsin heralde sadece aldığın enerjiyi ihtiyacı olan soğuk havayı basarak daha ii ve verimli yakıyosun yada o havayı almadan enerjiyi atıl olarak kullanmadan atıyosun, sölemek istediğm buydu...
  • Şimdi senin demek istediğin biraz doğru daha rahat nefes alınca bu arabanı rahatlatır ve bikaç bg kazanırsın. Bu doğru.. Ama şimdi biz 1 ytl yakması ve 150hp olması için yukarıda yazılı modeifiyeleri yapman lazım diyoruz.. Ha takarsın hava filtresi, susturucu felan kazanırsın bikaç bg. Bu bikaç bg'in yakışa etkisi çok fazla olmaz. Ama olur. Nasıl olur? Sen hava filtresinden ses duymak için gaza köklediğinde araba acaip bir şekilde yakacak..

Sen zannetme ki aracının egsozundan 10larca beygir kaçıp gidior..

quote:

Hiç enerji almıyo değilsin heralde sadece aldığın enerjiyi ihtiyacı olan soğuk havayı basarak daha ii ve verimli yakıyosun yada o havayı almadan enerjiyi atıl olarak kullanmadan atıyosun, sölemek istediğm buydu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H. -- 2 Ağustos 2006; 11:04:00 >

• arabanın motoru mod olayına uygun olsa bile vites oranları uygun degil...kısa şanzımana sahip leon u 150bg yapsan ne olcak..120ile giderken şuanda 4000dd de gidiorsun..yani yakıtın fazla oluyor...bi de 150bg yaptıktan sonra o 4000dd de ne yakcagını düşün...biraz mantıklı olun mod olaylarında...direk sonuç istiyorsan hiç uraşma turbo taktır..diger türlü chip+filtre kiti(simota karbon)+spor bujiler+komple egzoz yeterli...
  • Olmaz 150 Hp Hayal Dostum Birde Yazık 2006 Model Sıfır gıcır gıcır arabaları bulupta birde modify edecem diye sanayilerde sürünmek niye hala anlamıyorum modify Bol para ve zamanla olacak birşey. geçen gün adamın biri çıktı teknolojiTV ye Siyah Bir Astra Soruyo Spiker
    Arabanızda Modifiy neler var arkadaş Amerikan vari Aksağanla Eüü aüü Arabamda, KN Filtır, 4 tırnak buoji Ve Kabloları Taktık, Spiker Soruyor İçeride Ne var ,Arkadaş Cevaplıyor aaüüü eüüü İçeriyi Normal Bıraktık Deri Orjinal Direksiyon ,eüü aüüü uyduruk göstergeler spiker soruyor bunlar neyi gösteriyor arakadş diyorki Turbo Basınç saati Şu an Turbo Devrede Olmadığı için diyor arkadaş hava girişini gösteriyormuş. spiker soruyor aracın bu zamana gelmesi ne kadar zaman aldı arakadaş diyorki 2 senemi aldı. spiker soruyor daha varmı yapacakların arakadaş turbo takacağını söylüyor. BU NE YAA BİRDE TELEVİZYONA ÇIKARIYOLAR BİŞEY DEMİYORUM.

• Yapmaman daha iyi olur bence bu yorumlardan sonra.
  • yaw hocam sorunla alakalı deil ama...Bende leon almak istiyorum..NAsıl araçtan memnunmusunuz?..

Artılarını ve eksilerini yazarsanız çok seviniirm..
  • Valla hocam arabadan çok memnunum. ben bu arabaya gördüğüm zaman aşık olmuştum zaten tasarımı çok ii bence. benim cihaz 1.6 leon kırmızı renkte. aslında başta siyahtı niyetim ama baktım herkes siyah alıyo malum reklamlardan dolayı gerçi siyahta gerçekten yakışıyo alete ama ben kırmızı görünce oda baya hoşuma gitti ve kırmızı aldım. dediğim gibi arabadan çok memnunum oldukça sportif bir araç yapmışlar kullanımıda öle, özellikle çıkardığı ses süper hem ekzozdan gelen ses hemde yüksek devirlerde içerdeki motor sesi pörfekto, insanı gerçekten tahrik ediyor. iki kere uzun yola gittim çok rahat ve güvenliydi. yol tutuşu baya ii, zaten geniş ve oturaklı bi araba. ayrıca aracın içerisinde kullanılan malzeme ve işçilikte çok kaliteli.
    bana göre dezavantajı ise beygiri biraz dahagüçlü olabilirdi, gerçi performansı tatmin edecek düzeyde ama insan bu tasarımda bi araçtan asfaltı kazımasını bekliyor aslında bunun bazı arkadaşlarında dediği gibi 2.0 150 psini yada 2.0 turbo 185 psi olanını alacaksınki işte o zaman yan yan gidersin
    son söz bu araba alınır hocam tavsiye edrm yani

• tamam kardeşm yaptırmıyorm modifiye filan allaalla yaaa... vazgeçtim 102 ps de yeter bana
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.