Şimdi Ara

2006 sayısal mezunuyum yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2006 süper lise mezunuyum.sayısal öğrencisi idim.durumum ygs kısmı kötü,lys kısmı yok denecek kadar. birde konuları iyice unuttum. çukurova üniversitesi fizik bölümünü 3. sınıfta, bilgisayar öğretmenliğini 2. sınıfta, açık öğretim felsefe bölümünü 1. sınıfta bıraktım. sağlık sorunlarım sebebiyle 11 yıllık düzensiz bir üniversite hayatım oldu. artık bir üniversite bitirmek ve diplomamı almak istiyorum. şu an adliyede zabıt katipliği yapmaktayım. sağlık sorunlarım sebebiyle rahat bir büroda çalışıyorum ve 6-7 aylık bir ders çalışma şansım olacak. 2017 ygs sınavına girdim ve arkadaşlarımın ısrarıyla adalet bölümünü yazdım kazandım ama kayıt yaptırmadım. 2018 ygs sınavına girmek istiyorum. istediğim bölüm odtü bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği. nasıl bir yol izlemeliyim nereden başlamalıyım. hangi kaynaktan çalışmalıyım bilmiyorum. ayrıca bu sene tercih yaptığım için puanımda düşecek büyük ihtimal. önerilerinizi bekliyorum. (bu sene ygs sınav sonuç fotosunu eklemeye çalıştım aşağıya)

2006 sayısal mezunuyum yardım.

• hocam trajı komik bi olay dan bahsediyorsunuz ben daha 3 . sınıfa gidiyordum siz liseyi bitiridiginizde bana kalırsa temeliniz varsa ufak bi konu anlatımıyla başlayın kitaplara deneme agırlıklı gidin zaten fizik falan size kolay gelecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I0SER_b0y -- 7 Eylül 2017; 13:17:51 >
  • evet malesef hayat herkese aynı şartları sunmuyor. temelim ygs kısmında var ama şimdiki sistem çok değişik geldi bana. soruların tipleri bile değişmiş. örneğin mat1 çözemedim hiç sanki bulmaca soruları gibiydi. soru tipini bilmek gerekli gibi geldi. sınavda zaman sorunuda yaşadım. yarısına bakamadım soruların.
  • screwu19 kullanıcısına yanıt
    bence ilk böyle örnekli çözümlü kitap al başta tın tın gidersin bi 2-3 ay için konular bitmesse bile deneme gir yoksa yaş bitmese bile burası çok önemli sıradışı analiz yayınları var karekök var bunlara yönelebilirsin sayısal kısımda sosyal de ihmal edilmemeli
  • 2017 sınavında tercih yaptıysanız kayıt olmamanıza rağmen bu sene puanınız kırılır sınavda. Haberiniz olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alex_1909 A kullanıcısına yanıt
    evet yazımın hepsini okuduysanız içeriğinde bahsettim.
  • imkanınız varsa video ders alın çözümlü denemeler kitaplar alın halledin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bilgisayar öğretmenliği pek gözde değil sıralaması düşüyor ve kontenjanları pek dolmuyor bu yüzden işiniz daha kolay fakat obp kırılması sıkıntı olacak.

Çözümlü kaynaklara yönelin birey a-b gelişim mat ile başlayabilirsiniz sınavdaki tarz mat soruları için 345 çözebilirsiniz son testleri zordur çözümüne bakarsınız
    Türkçe soruları paragraf ağırlıklı yayın denizi paragraf alabilirsiniz
    Sosyal genel kültür sayılır coğrafyayı YouTubedan izleyerek öğrenebilirsiniz
    Fen ise daha sözel oldu youtubedan dinleyip soru çözümü izleyin Sonrada kitaptan çözün

Fizik umut öncül ve nihat bilgin ygs
    Biyoloji asel cep biyoloji okuyun çıkmış sorulari çözün
    Kimya kimyaadasi ve kimyaozel + çıkmışları çözün

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam gerçekten istiyosan çabala diğer türlü çekilecek çile değil çünkü sevmediğin meslek
  • İlginç bir durum sizinki hocam.Az önce istediğiniz bölüme baktım mf1 den 110k sıralama ile kapatmış tahmini.Ben sayısalcı değildim ama ygs de sizin de çözmeniz gereken bi türkçe var ki her puan türünde epey etkili.Türkçe hakkında biraz yazayım dedim.Öncelikle paragrafta hız ya da benzeri bir kitapla paragrafı halledin.Bir yandan da dil bilgisi videoları izleyin bir sürü kanal var kafanıza yatanı seçin.Kendinize uygun bir soru bankasını dilerseniz satın alın dilerseniz dil bilgisi kısmını çoğaltıp çözün.Dil bilgisinde de artık bir şeyler yapacak seviyeye gelince deneme çözün deneme gerçekten önemli.Karekökü tavsiye ederim.

• Merhaba

Böteye girebilmek için mf 1 den 240k yapmanız yeterli. Sanırım bu sene ODTÜ boş kontenjan vermiş. Bende böte okuyorum ama bırakacağım, okunacak bölüm değil cidden siz neden istiyorsunuz.

• hocam türkçem fena değil. 40 soruda 32 33 bırakıyorum. zaten puan türkçeden geliyor. ama mat1 soru tipleri değişmiş hiç yapamıyorum. yani problemler ve geo1 kısmı yapıyorum ama diğer bulmaca gibi çıkan soruları yapamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

Merhaba

Böteye girebilmek için mf 1 den 240k yapmanız yeterli. Sanırım bu sene ODTÜ boş kontenjan vermiş. Bende böte okuyorum ama bırakacağım, okunacak bölüm değil cidden siz neden istiyorsunuz.

daha önceden özel ders vermiştim ve bilgisayarla hep haşırneşirim. çukurova böte 2. sınıfta bırakmak zorunda kaldım. şimdi yine okumak istiyorum. içimde kaldı. yoksa benim için çok bir şey değişmeyecek. şu an 2.5 maaş alıyorum öğretmen olsam 3 alcam. siz hangi ünide okuyorsunuz.
  • Temel ile başlayan bir matematik ile başlayanilirsiniz.

Ne yapmaniz gerektigine yökatlasdan bakabilirsiniz.

100k civari 6 ayda yapilmayacak siralama degil ne kadar unuttum bilmiyorum desenizde konulari bize göre daha erken anliyacaksiniz hocam kolay gelsin

• Düzenli şekilde çalışırsanız istediğiniz her yeri kazanabilirsiniz.Değişen sisteme adapte olabilmek için temel düzeyde gerek konu anlatımı gerekse fasikül almanız ardından biraz tanımaya başladıktan sonra revaçta olan yayınların tavsiye edilen soru bankalarını çözüp denemeyle devam etmek şeklinde bir süreç izleyebilirsiniz.Sonuçta YGS sorularının çoğunluğu bilgi isteyen sorular buda okuma ve çalışma bilgiyi kapmayı gerektiriyor.Unutmayın bu süreçte aslında kısmende olsa LYS ye yönelikte çalışmış oluyorsunuz pek çok konu müşterek.Başarılar iyi çalışmalar!
  • Slm aslında benzer noktadayız. 1994 öss ve öys sınavları sonucunda hacettepe ing. tıp kazandım. okudum bitirdim, uzmanlık vs. neyse bu yıl oğlum sınava girecek hem onu cesaretlendirmek ve hem de bir iş arkadaşımla giriştiğim bir iddia sonucunda bende ygs lys hazırlanıyorum. amacım bir okul kazanmak vs. değil sadece herhangi bir puan türünde ilk 1000 kişi içinde yer almak. Eğer bunu başarırsam büyük bir ödül beni beklilyor. Temelim özellikle biyoloji ve kimyada iyi sayılır ama sorular bizim bildiğimiz ayrıntılardan değil de yorumlama yeteneğinden vs geliyor. özel bir çalışma olmadan başarı yakalamanız çok zor. sizinde belirttiğiniz gibi sınavlar ve soru tipleri oldukça değişmiş, bizim zamanımızda bu kadar kaynak ve farklı yayın yoktu. benim size önerim youtube da bir sürü kişi ders anlatıyor. onları dinleyin ve soru bankları ile kendinizi geliştirin. özellikle temel derslerde çok sayıda video var. her konuyu farklı yöntemlerle anlatan çok hoca olması güzel ancak kafa karışıklığı da oluşturmuyor değil, mesela hangi hocanın hangi konuyu iyi anlattığını belirleyen öğrenciler vs. var forumda. Örnek:
    https://forum.donanimhaber.com/2017-2018-ygs-lys-tum-youtube-ders-kanallari-ve-onerileri-ana-konu--127847114

Bu ve benzeri yöntemlerle çok kişi başarıyı yakalamış, siz neden yakalayıp istediğinizi elde edemeyesiniz ki.. 2017 de evden video izleyip soru çözerek kendi yiğenim güzel bir okul kazandı. düzenli çalışırsanız olmayacak iş yoktur. sizi veya beni eleştiren çok kişi var forumda, olsun moralinizi bozmayın. İmkansız diye bir şey yoktur, sadece imkansızı başarmak biraz zaman alır. Başarılar dilerim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.