Şimdi Ara

2009 Avrupa Şampiyonası (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.433
Cevap
0
Favori
35.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Muhtemelen İspanya-Sırbistan finalini seyredeceğiz ve İspanya kupayı alacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecay

Muhtemelen İspanya-Sırbistan finalini seyredeceğiz ve İspanya kupayı alacak.

öyle olsunda bizde ikisinide yenmiştik diye kendimizi avutalım
  • Tühbe keşke Sırbistan'a yenilip 3. olsaymışız
  • quote:

Orijinalden alıntı: wtwt24

quote:

Orijinalden alıntı: ecay

Muhtemelen İspanya-Sırbistan finalini seyredeceğiz ve İspanya kupayı alacak.

öyle olsunda bizde ikisinide yenmiştik diye kendimizi avutalım

Olmasa da zaten biz kendimizi avutacak bir şeyler buluruz.

• Yenilgisiz çeyrek finale çık ve elen Yarı finale çıkan 4 takım bizim gruptan olabilir.

quote:

Unut gitsin...
    Unut gitsin, unut gitsin ki kafalar, dikkatler, konsantrasyon; bu şampiyonanın dolayısıyla yılın maçı olan Yunanistan eşleşmesine odaklansın.
    Hepimizin, herkesin takımımızın, oyuncuların doğal olarak belli bir konsantrasyon ve yoğunlaşma kapasitesi, becerisi var. Yunan maçına kadar olacak olan 2 günlük sürede ne kadar bu maçı zihnimizden, düşüncelerimizden uzaklaştırırsak o kadar Yunanistan galibiyetini düşlemeye başlarız.
    Kısaca dün ne mi oldu? Eminim çoğunuz, "Ah o son top nasıl kaçtı"da kaldınız, çok da yanlış değiliz. Futbolda en çok ne kalır aklımızda korakor biten maçtan sonra. 90. dakikada kalecinin kurtardığı veya santrforun kale ağzından kaçırdığı. Son pozisyonda belki Ender ile pick and roll'u Ersan ile başkası oynayıp da şut da Ersan'a kalabilseydi en güzeli olurdu. Ama 9 saniye kala da bu işler öyle ısmarlama olmaz. O pozisyonu biraz da rotasyonu, tercihi, aldığı risk ile savunma yönlendirir.

OYUN KURUCUSUZ OLMAZ!
    Ender'in pick and roll'un ters yönüne içeri girişine veya dalışına kayan rotasyonda kullanım şansı Engin için oluştu. Girebilirdi de ama olmadı. O son saniyeyi şans anını bir kenara bırakırsak bizim yine geleneksel hatamız zaman zaman oyun kurucuyu oyun dışında bırakmaktan oluştu. Halbuki Kerem de, Ender de artık o özgüveni kazandılar. Benim basketbol anlayışıma göre sahada oyun kurucusuz yer alınmaz eğer oyunu kurmak istiyorsan.
    Bence Slovenya'nın yadsınamayacak iki gerçeği var. Birincisi bugüne kadar oynadığımız takımların içinde Lakovic en tecrübeli, en yaratıcı ve en etkili oyun kurucuydu. Ve de Sloven uzunlar, daha önceki maçlarda Oğuz, Ömer Aşık, Semih ve Ersan'ın çember altında büyük bir özveri ve mücadele ile yıprattıkları ve yendikleri uzun tarzının dışında, dışarıdan da yüz yüze şut atabilen oyunculardı.
    Biz özellikle son çeyrekte dışarıya taşan baskılı ve çok güzel seçilmiş, uygulanmış bir bölge savunmasıyla farkı 19'lardan başa baş bir hale getirdi. Ama diğer maçlarda bizim yanımızda olan şans perisi dün onların yanındaydı. Biz grupta harika mücadele ile kazanılan 3 maçın getirdiği inançla 6'da 6'ya kadar geldik.
    Dün sadece rakip seçme finalini kaybettik. Önce Yunanistan'a hakkını vererek, oynadıkları basketbola ve pota altı sertliklerine dikkat vererek çok zor bir rakiple oynayacağımızı kabul etmeliyiz. İkinci adım da tüm Türkiye'yi bugüne kadar sevince boğan bu mücadeleyi yaratan oyuncularımız, teknik kadromuz, idari kadromuz baş başa verip bu tarihi çeyrek final maçını önce kafalarda kazanmak zorundalar.
    Zaten kim demiş ki buraya kadar gelip başarmanın kolay olduğunu. O zaman en zoru başarmak için hepsine kolay gelsin.

Murat Didin

• fransanın ıcı bos takım oldugu ceyrek fınalde goruldu..ispanya-Yunanıstan-tukıye maclarının galıbı bence kupayı alır..dıger taraf gercekten cok kotu...
  • Turnuva başından bu yana serbest atış yüzdemiz düşük ister misiniz bu akşamki Yunanistan maçında tersi olsun ve buyüzde yükselsin Benim dediklerim ters çıkıyor galiba "Rusya final oynar" dedim adamlar elendi!Fransa içinde yarı finale çıkar diye düşünüyordum.O zaman Türkiye Yunanistana elenir bana göre
  • açıkçası yunanistanda bizim gibi son 2maçında pekde iyi bir görüntü vermedi.keşke bizim oyuncular azıcık daha dinlenebilseydi.yok yere efor sarfettik.şimdi dikneli yollardan gidecez ama hırvatistanın yerine yunanistanı tercih ederim.pota altındaki oyuncularımız daha iyi serbest atış atmalı.bu tür maçlarda serbest atış çok ciddi bir katkıdır.ben spanoulisi(yanlış yazmış olabilirim) ömer ve sinanla tutacağımız inanıyorum.öneml olan pota altı ve hidayetten gelmesi gereken katkılar.artık bu maçlarda oynasın yani.dizinin ağrısıda muhtemelen geçmiştir.bu maçı kazanıp yarı finale çıkmak bile yeter bizim için.yeterki şu yunanlıları yenin.paploukas ve diamantidis yokken şunları yenelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: YUCi35

Turnuva başından bu yana serbest atış yüzdemiz düşük ister misiniz bu akşamki Yunanistan maçında tersi olsun ve buyüzde yükselsin Benim dediklerim ters çıkıyor galiba "Rusya final oynar" dedim adamlar elendi!Fransa içinde yarı finale çıkar diye düşünüyordum.O zaman Türkiye Yunanistana elenir bana göre

hocam ağzını hayra aç.allah korusun.yalnız şu da var turnuvaya çok iyi başlayan fransa,rusya,yunanistan ve türkiyenin 3ü gidecek.rusya elendi,fransızşarda gitti.bu gün bizim maçtanda biri gidecek.işin ilginç yanı formsuz giden ispanya,nispeten iyi olsada yinede 2.turda biraz sıkıntı yaşayan sırbistan(bizede yenildiler)çıktı yarı finale ve bugün hırvat-slovenya maçındanda slovenler çıkar,bide biz çıkarsak.bomba ve sürpriz olur.slovenya-ispanya-sırbistan-türkiye.fransa-rusya-hırvatistan-yunanistan gibi demirbaşlar olmaz.

• Tamam hocam ağzımı hayra açarım Bir de şu var İlk tur maçlarında C grubunda yer alan İspanya ve Sırbistan yarı finale çıktı, aynı grupta yer alan Slovenya Hırvatistanı yenerse onlar da bir üst tura çıkacak ve bu üçlüyle biz ikinci turda mücadele ettik!Bence Yunanistanı bu akşam yeneceğiz.Takımda yorgunluk olabilir ama bu akşam oyuncların hepsi varını yoğunu ortaya koyup yarı final vizesi alacaklardır.Yunanistan güçlü takım ama biz de güçlüyüz, bunu turnuva boyunca herkese gösterdik.Şu serbest atış yüzdemiz yüksek olsun bir de süper savunma yapalım tamam, yunanistan 70-75 sayıyı bile geçemez hatta 70 sayının altında bile kalır o zaman.
  • Millilere başarılar.19.15 de sabırsızlıkla ekran başındayız.
  • Şu Sırbitan yarı finale çıktı 6 galibiyet alan Fransa çıkamadı. Turnuvanın tek yenilgisiz takımı 1 yenilgiyle turnuvayı kapattı.

Bizim çok dikkatli olmamız, maçın her anında konsantrasyonumuzu kaybetmememiz gerekiyor. Serbest atışlar çok önemli olabilir bu yüzden yüzdeli atmamız gerekiyor.
  • Milliler Yunanistanı geçerse , burda bazı arkadaşlar gibi düşünürlerse İspanya maçına çıkmadan kaybederiz.
  • Biz Yunanistanı yensek bile, dünkü İspanyayı gördükten sonra final şansımızın az olduğunu düşünüyorum.Evet İspanyayı yendik ama adamlar aynı turnuvada 2.kez aynı takıma yenilmeye müsade etmezler.Eğer İspanyayı yenip final oynayabilirsek, finalde kupayı alırız gibime geliyor.
  • Yunanlıların pota altında pek bi işe yaramıyan fakat yaradığı zaman pota altını dağıtan bir zenci var.Savunmada birebirde tek oğuz alabilir onu ( ondan da şüpheliyim ) . Fakat 2 uzun ile oynarsak ( semih - ömer ).Hücumlarda da bu 2 uzun üzerinden oynarsak o zencinin ayakları yavaş kalır pota altından çok sayı yaparız.Hücumda da 2si iyi kapatmalı onu ama.Geçen seyrettim pota altını dağıttı 2-3 kişi farketmiyo deliyo geçiyo herif
  • quote:

Orijinalden alıntı: 207m

Biz Yunanistanı yensek bile, dünkü İspanyayı gördükten sonra final şansımızın az olduğunu düşünüyorum.Evet İspanyayı yendik ama adamlar aynı turnuvada 2.kez aynı takıma yenilmeye müsade etmezler.Eğer İspanyayı yenip final oynayabilirsek, finalde kupayı alırız gibime geliyor.

Önce Yunanistanı geçelim İspanyaya sonra bakarız onların acelesi yok!Yunanistanı geçmek zor olabilir iyi basketbol oynuyorlar.Ama biz de iyi oynuyoruz.Sadece serbest atışlarda kötüyüz bir de zaman zaman hücumda saçmalıyoruz o kadar.Serbest atış yüzdemizi yükseltelim yeter o zaman yenemeyeceğimiz takım yok.Savunmamız bugün çok çalışırsa eğer Yunanlılar kolay sayı bulamaz bence dış şuta mecbur kalırlar.Slovenler kadar başarılı değiller üçlük atma konusunda.Maçın kaderini Yunanistandan Spanoulis belirler diye düşünüyorum.Onu iyi tutarsak maçı alırız.

• O siyahi oyuncu sofoklis schortsanitis. fakat düşündüğünüz kadar problem çıkarmıyor maçlarda 15 dk süre alıp o sürede 4-5 foul almayı başarıyor. yalnız boş bırakmaya da gelmez tabi 8-10 sayı potansiyeli var. serbest atışları ise ömer aşık'tan hallice %50 gibi bi yüzdeye sahip..

rakibin dikkat edilmesi gereken isimleri her geçen gün oyununu geliştiren bourousis ve bu turnuvada ipleri eline alan spanoulis. diğer yandan kötü bi turnuva geçiren zisis ve boş bırakmaya gelmez fotsis 'i de unutmamak lazım. eskisi gibi geniş bi rotasyona sahip değil yunanlılar ama yine de tehlikeliler. onlar bizden daha çok korkuyorlardır şimdi..
  • Maç kaçta bu arada ?
  • Türkiye Saati İle 19.15 te NTV naklen yayımlayacak maçı
  • Serbest atışları atmamız lazım yoksa
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.