Şimdi Ara

2009 Avrupa Şampiyonası (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.433
Cevap
0
Favori
35.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gameon turnuvası ile ilgili yamak istediğim yine çok şey var ama üşeniyorum o kadar çok şey yazmaya :)

kısaca; ersan hido ve ö.onan takımı sırtlayanlar. k.gönlümün durumu biran önce netliğe kavuşmalı, 4 numarada sıkıntı olabilir. barış gereksiz bir oyuncu (birkaç tane daha var barış gibi gereksiz olan ama söylemiyeyim).

ideal beşim; k.tunçeri, hido, ersan, k.gönlüm(olursa, olmazsa hidoyu veya ersanı 4 numaraya çekip ö.onanı 2 numara oynatmak) ve oğuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: csb
    k.gönlümün durumu biran önce netliğe kavuşmalı

Şampiyona öncesi sonuç açıklanacakmış. Turnuva sonrasına kalsaydı ve Kerem de aklansaydı yazık olacaktı.
  • Bugün Avrupa şampiyonasına hazırlık sürecinin en ciddi rakibi ile yani Hırvatlar ile karşılaşıyoruz... Bakalım ne olacak...
  • bu takımın geleceği son nokta budur.. yine saman alevi gibiyiz, oyun içinde bir parlayıp bir sönüyoruz.. istikrar yok.. hücumda hala bireysel yeteneklere kalıyor iş.. pota altı savunmamız kötüydü.. hep aynı şeyleri yazıp duruyoz.. tanja defolup gidene kadar da yazmaya devam edeceğiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: drexler22

bu takımın geleceği son nokta budur.. yine saman alevi gibiyiz, oyun içinde bir parlayıp bir sönüyoruz.. istikrar yok.. hücumda hala bireysel yeteneklere kalıyor iş.. pota altı savunmamız kötüydü.. hep aynı şeyleri yazıp duruyoz.. tanja defolup gidene kadar da yazmaya devam edeceğiz

Bence bu kadar erken konuşma derim ama tabii ki sadece yazmakla kalırım Neyse bakacağız göreceğiz bakalım nereye kadar gideceğiz ve umarım ve dilerim öyle bir başarı yakalarız ki bu söylediklerinden pişman olursun aynı elemelerde ki gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Lucifer34

quote:

Orijinalden alıntı: drexler22

bu takımın geleceği son nokta budur.. yine saman alevi gibiyiz, oyun içinde bir parlayıp bir sönüyoruz.. istikrar yok.. hücumda hala bireysel yeteneklere kalıyor iş.. pota altı savunmamız kötüydü.. hep aynı şeyleri yazıp duruyoz.. tanja defolup gidene kadar da yazmaya devam edeceğiz

Bence bu kadar erken konuşma derim ama tabii ki sadece yazmakla kalırım Neyse bakacağız göreceğiz bakalım nereye kadar gideceğiz ve umarım ve dilerim öyle bir başarı yakalarız ki bu söylediklerinden pişman olursun aynı elemelerde ki gibi

:)

keşke yanılsam ama görünen köy kılavuz istemiyor be hacı.. senelerdir aynı takımla çalışıyor ama hala deneme tahtası.. engin ilk yarı hiç oynamayıp 2. yarı takımı sürüklüyor.. semih ve ender her zamanki gibi torpilli vs. amaaaaan ne kafamı yoracam tanjevic bu.. kenarda sarsıla sarsıla takım yönetmeye devam etsin

• Öyle diyorsun ama işte deliye dönüyor insan..
    Sinan'ı ilk 5 başlatıyor sonrasında evine gönderdi sanırım dinlensin diye..Hazırlık maçında tam hazır olmadığı halinden besbelli olan Bariş'i lütfen oynatıyor..Ki bu adam da Kerem'in yerine kadroda olacak hani..
    Ersan-Hido yu bir arada denemiyor bile neredeyse.
    Engin'i 2.yarıda 15 dk oynattı ama göreceksiniz ki 2.adamı yine Ender olackatır.
  • hala umudu olan?
  • Olmaz mı ya...Tanjevic,Demirel ...... Hedef 2010 ne çabuk unuttunuz Hayır seyirci bile umutlu halen..12 dev adam marşları eşliğinde uğradık salondan yine

Tanjevic'in aklına girme şansımız var mı acaba.. Hayır nasıl bir planı var acayip merak etmeye başladım..Ve asıl merak ettiğim de İtalya yıllarında da mı böyleydi kendisi ? Tabi kendisini farklı kılan özelliklerini biliyordum İtalya tkaımından ama böyle acayip denemeleri falan varmıydı ? Çok merak ediyorum..
    Coach Dirk Bauermann 'a bir kez daha takdir ettim..Zaten kendisini yıllardır takdir ederim.Gayet kaliteli bir coach bence....

Neyse yenildik de iyi oldu..Hem de çok iyi..Ben bayağı sevindim..
    Takip ettiğim kadarı ile Polonya bu Almanya dan daha iyi duurmda şimdi ve de evsahipliği yaoacaklar..Yani biz bu sefer 1 alıp da turnuva yı 3-4 gün daha uzatamayabiliriz bile.Ki inşallah öyle olur diyorum malesef...
    Demek ki neymiş ? Suç İbo Kaya Serkan da değilmiş..Demek ki yıldızlar da olsa tek yıldız etrafı savaşçılar ile de olsa farketmiyormuş...Artık bu anlaşılmıştır umarım..İstediin kadar mücadele et..Yetmez..Neymiş Hido etrafında mücadeleci takım yaratılacakmış..Amann yesinler...Bugün için yazmıyorum zaten bugün mücadele ble etmedik...
    Tanjevic'in planı,yapabileceği cinlik ! bugün Femerling'e karşı Fatih ile başlamakmış işte.Polonya maçına da Golart 'a karşı Fatih ile başlar artık..Amann ne büyük cinlik ne büyük... Tanjevic hiç böyle değildi özelliklerini bizim ülkede yıllar geçtikçe daha kaybediyor..

Daha da kötüsü Orhun Harun gibi iki isimin pasif kalmaları...Daha doğrusu zorunlu olmaları..Ee zaten Harun dünyanın en centilmen adamı..Orhun da birşekilde idare ediyorlar işte.Levent Topsakal'ı da çıkardılar aradan...

Amannn olsun...
    Takımın havası iyi ya..Arkadaşlık süper yaa..Gerisi boş..Hem turnuva ya daha 10 gün var burada eksiklerimizi gördük Litvanya karşısınıda hazır olacağız...
    Ne güzel işte var mı ötesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyoruk -- 27 Ağustos 2009; 23:33:58 >

• Bu şampiyona'dan pek umutlu değilim.Teknik kadro çok yetersiz,oyuncuların performansı iyi değil.Şu anda bu takımda olmayı hakeden oyuncular var ama onların yerine takıma hiç katkısı olmayan bazı isimler takımda...
  • salak takım ile ilgili yorum yapmayacağım zira asabım bozuluyor. ama dikkatimi şu çekti, bu takımın herşeyi salak. garanti reklamı bile. kim akıl etmişse zekasını tebrik ediyorum. ancak bu kadar embesil bir reklam olur. neyse bu sabah biraz agresifim galiba, en iyisi susayım.
  • Hımm işimden dolayı maçı izleyemedim gece de TV yi açayım dedim 3. çeyreğinden seyretmeye başladım ama 1-2 dakika seyrettim seyretmedim gözümü açtığımda sabah olmuştu Nasıl oynadılar bilmiyorum ama Nowitzkisiz Almanya ya yenilmeleri iyi olmadı oynanan oyun hakkında yorum yapamam...

Arkadaşlar şampiyonayı bekleyin derim ben size oranın havası farklıdır bir de eyoruk senden şu lafı hiç beklemezdim. "12 dev adamı marş eşliğinde uğradık yine" ne ile uğrayacaklardı hocam? Hazırlık maçlarında yenildiler diye topa mı tutacaklardı şampiyonanın arifesinde? Bu düşünce bir basketbolseverden çok futbolsever mantelitesine benziyor ve bu düşünce basketbolda yoktur... Ya da sende ki Tanjevic düşmanlığı o kadar büyük ki kendi kişiliğinden bile ödün verebiliyorsun ki bu da senin açından üzüntücü verici bir durum... Bu yenilgiler bence de çok iyi oldu çünkü şimdi daha doğru bakıyorlar oyuncular hatalarına, sevaplarına v.s...

Ben yine de sizi uyarmak isterim arkadaşınız olarak. Daha hazırlık maçlarından böyle yazılar yazmayın bekleyin şampiyonayı... Ben önceden söylemiştim ile bu olaylar olmaz! Bizlerin hepimizin yaş aralığı 20-25 bizim yaşımızın 2 katı kadar adamın basketbol kariyeri var. Bekleyelim şu şampiyonayı sabredin ne kaldı şunun şurasında... Ondan sonra zaten eleştiriyi de yaparız özeleştiriyi de

• @lucifer34

arkadaşım bu forumlarda eskimisin bilmem ama şunu söyleyeyim. biz bu hocayı çok bekledik çok. her maç bir dahaki sefer dedik ve buralara geldik. artık tahammül falan yok. eğer eyoruku bogdan düşmanı diye eleştiriyorsan bende eyoruku taktir ediyorum. adamın kariyeri falan umrumda değil. görünen köy kılavuz istemez. ben yaptıklarına bakarım ve yaptıkları koca bir fiyasko. tekniği, taktiği, kadrosu olmayan bir takım oluşturdu. ama bu durum sadece onun eseri değil, turgay demirel ile müteselsilen sorumlular.

lucifer34 arkadaşım seni anlıyorum, yapıcı olalım diyorsun, sabredelim diyorsun, olumlu düşünelim diyorsun ama kusura bakma sabır taşı çatladı artık. bu kızgınlığımın senle bir ilgisi yok bliyorsun, sadece milli takımımızın içinde bulunduğu bu durum beni çok üzüyor tepkim bu yüzden....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucifer34

Ben yine de sizi uyarmak isterim arkadaşınız olarak. Daha hazırlık maçlarından böyle yazılar yazmayın bekleyin şampiyonayı... Ben önceden söylemiştim ile bu olaylar olmaz! Bizlerin hepimizin yaş aralığı 20-25 bizim yaşımızın 2 katı kadar adamın basketbol kariyeri var. Bekleyelim şu şampiyonayı sabredin ne kaldı şunun şurasında... Ondan sonra zaten eleştiriyi de yaparız özeleştiriyi de

ben de bu mantaliteye karşıyım abi.. tam memur zihniyeti.. bizim yaşımızın 2 katı kariyeri varmış, e o zaman bize susmak düşer.. bu mudur abi yani yapma Allah aşkına.. tamam tecrübe çok önemli bir olgu antrenörlük için ama bu adam kendini değişen dünya basketboluna ne kadar adapte etmiş.. ne kadar geliştirebilmiş kendini.. yıllardır Türkiye'de bu adam.. milli takımda, fb'de sürekli aynı oyuncularla çalışıyor, hala tanıyamadı mı bu adamları.. her maç sanki ilk kez birbirlerini görmüş gibi oynuyor takım.. adamın öyle takıntıları var ki, onların dışına çıkamıyor bir türlü.. kaç maç geçti, hala ersan veya hido'nun 4 numarada denendiğini görmedim.. oğuzdan, semihten 4 çıkarmaya çalışıyor hala.. kerem-engin-hido-ersan-ömer aşık gibi hızlı bir 5 denemez mi bir insan ya.. hazırlık maçlarının mantığı nedir.. hadi yeniliyosun, kötü oynuyosun anladık ama bari mantıklı birşeyler yap da onu övelim.. fatih'i ilk 5 başlatmak mıdır almanya maçının çıkarımı.. sen ömer aşık, semih, oğuz gibi 5 numaraların varken kaç kere fatih'i 5 başlatacaksın.. yahu bu tanja adamı deli eder ya.. bi demiröeren bi de tanja

• 12 dev adamı marş eşliğinde uğradık yine Benim burada demek istediğim şey artık bitsin şu 12 Dev Adam muhabbeti , 12 Dev Adam rüzgari söneli yıllar oluyor ama yine başladı reklamlar işte. Kızdığım şey ise seyircinin artık az da olsa tepki göstermememsi oluyor..Sanki herşey süper..Seyriciye şamppiyonalar öncesinde Efes Cup maçları yetiyor sanırım seyricimize....
    Diğer konu da da belirttim zaten "
    Demek istediğim Basketbol milli takımımız seyirci yi ensesinde hissetmeli.Tamam işi futbol da olduğu gibi abartmayalım ama Takım seyirciyi ensesinde hissetsin.." .
    Tanjevic düşmanı değilim ki ben ..
    Tanjevic'in kariyerine büyük saygım var..2006 daki yönetimini de çok fazla değil ama beğenmiştim hoşuma gitmişti..Yine yazdığım gibi ; Tanjevic hiç böyle değildi özelliklerini bizim ülkede yıllar geçtikçe daha kaybediyor..
    Ya da bilerek mi yapıyor ?
    Turgay Demirel'i de tutardım..Ama artık onun da bırakması gerektiği apaçık ortada..
    Şimdi bu durumlar basketbolumuzdaki bu düzensizlik yıllardır var..2003-2009 arası tüm şampiyonaları çöpe attık..Olimpiyatlar kaçırdık madalyaları kaçırdık..Artık yeter yani.Sadece bu yıl olsa tamam hazırlık maçı der geçeriz şampiyonayı bekleriz..Ama değil ki.
    Dün yenildiğimiz Almanya neler yaptı bir bakalım..Kimse demesin Dirk vardı diye..Tamam Dirk vardı ama çok iyi bir düzene sahipti takım.Kaliteli coach da olunca en büyük başarılarını elde ettiler 2004-2007 yıllarında.

• kerem tunçeri rakip oyuncunun sol ayak parmağına basması sonucu sakatlanmış durumu çekilecek röntgen sonrasında belli olacakmış.

kerem gönlümde polonyaya götürülmeyecekmiş.
  • Maçı izlemeyi unutmuştum ama Nowitzki'siz Almanya'ya yeniliyorsak zaten turnuvaya gitmeyelimİyi yönünden bakacak olursak daha önce Efes Cup'ı alıp rezil şampiyonalar geçirmiştik.İnanmıyorum ama inşallah tam tersi oluyordur.
  • Şampiyonaya az kaldı ama hala hazır değilizBiraz uçuk olacak ama şu oyunumuzu gördükten sonra Mirsad ve İbo'yu da kadroyu alalım derim. Rotasyonu anlıyorum ama bu kadar da çok oyuncu değiştirmeyi anlayamıyorum. Kritik anlarda sağlam, şekillenmiş bir 5'imiz olmalı.
  • quote:

Tanjevic DERS almıyor

NOWİTZKİ’SİZ Almanya çok sıradan bir takım. Düşünün en skoreri Jagla, Telekom’da kısa süreler alabilen bir oyuncuydu. İki kadro arasından seçilecek en kaliteli 10 oyuncunun hepsi Türk. Ancak bireysel kalite, takım sporlarında sadece hammadde. Ona verdiğiniz şekil takım oluyor. Ve biz bir süredir çamurla cebelleşip duruyor, şekil oluşturamıyoruz.

ASLINDA dünden, geçen haftadan, son 4 yıldan farklı bir şey yok. Aynı tas, aynı hamam hikâyesi devam ediyor. Mesela ’uzun beş’ sevdası. Ömer’in fırtına gibi girip ilk 7 dakikada 12 sayıya imza atmasıyla 20-13 öne fırladık. Sonra Ömer çıktı, Ersan girdi. Uzun beş 7 dakikada 19-6’lık bir seri yiyerek 32-26 geri düştük. Ritm kaybedince bir daha bulamıyoruz. Nihayet Ersan Avrupa’nın tozunu attığı 4 numaraya geçince toparlandık ama geç kalmıştık.

HÜCUMDA planımız pek yok zaten, malumunuz. Genelde bir kişi topu alıyor, oradan ikili oyun veya penetre arıyoruz. Birden fazla pas yapılan hücum sayımız elin parmaklarını geçmez. Bu verimsiz hücumun etkili olması için savunmanın top kapması, hızlı oynaması şart takımın ama sürekli değişen beşler, yan yana verimli oyuncuları sahada tutmamak yüzünden hızlanamıyor, hep 1. viteste kalıyoruz.

EN verimli beş Kerem, Ömer, Hido, Ersan ve Ömer Aşık. Son çeyrekte Kerem yerine Ender’le bu beşe döndük ama yine kimin ne yapacağı belli olmadığı için geriden gelip 62-58 öne geçsek de en öson kikayı 16-5 geride bitirdik. Herkesin hemen her hücumda birbirine bakıp “Acaba şimdi ne olacak?” ifadesi her şeyi anlatıyor. Devlerin ne yapacağını kestirmek zor. Oyuncular için bile.

Kaan Kural-Vatan

• maçları izlemediğim için yorum yapmam pek doğru olmaz sanırım ancak sizin yorumlarınıza bakılırsa Milli Takımda değişen pek birşey yok gibi.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.