Şimdi Ara

2009 model Ford focus 1.6 100ps yakıtı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
582
Cevap
1
Favori
73.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yeni aracım kısmetse mayıs sonu gibi teslim edilecek.2009 model 1.6 100 ps trend benzinli.forumları çok gezdim baya bi okudum.bazıları çok yaktığını bazıları ise gayet iyi bir yakıt tüketimine sahip olduğunu söylüyor.ben bu aracımla full depo ile ortalama ne kadar yol yaparım,şehir içi şehir dışı değeri verebilecek olan varmı acaba?karma yakıt değerde veren olursa memnun olurum.umarım şu anda kullanmakta olduğum 95 model lpg li 1.6 doğan slx'imden fazla yakmaz.aracı hızlı kullanan birisi değilim gayet sakin kullanırım hızla fazla işim olmaz öle sölim.

• 95 Doğan'dan çok yakacağı aşikardır. 9 litre benzin tüketimi olacağını garantileyebilirim. Sakın Doğan gibi az yakmasını beklemeyin. Biri LPG'li biri benzinli. Sittin sene az yakmaz.

Şehir içi ortalama 550 600 KM yaparsınız.
    Şehirler arası da (tahminimce) 800 görülebilir.

Yalnız bişey dikkatimi çekti. 2009 model arabaya hala 100 HP motor koyuyorlar ya daha ne diyim. Adamlar 1.3 1.4'ten o değerleri alıyorlar 1.4'ten neler neler elde ediyorlar. 1.6'dan 180 200 HP veri elde ediyorlar. Hadi onları geçtim Honda 1.6 125 Hp çıkartıyor diğerleri 110 115 yapıyor. Ford hala 100 HP motor koyuyor. Nasıl mantıktır bu pardon ya.
  • ş.içi 10litre yakar o da km de 30kuruş eder
  • aracınız 1.6 100 hp ise otomatik vites olmalı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: onder46

aracınız 1.6 100 hp ise otomatik vites olmalı...

hayır benim aracım 5 ileri manuel vites,sitesinde 1.6 100 ps otomatik olarak satışı gözükmekte fakat benim aracım almanya üretimi olup manuel vites ve buradaki trend modeline görede birkaç artı özellikleri bulunmakta.şehir içi gerçekten 10 litre ise başım gerçekten dertte olacaktır 300 binlira yüksek bi mebla benim için.
  • Ancak LPG ile düşürebilirsiniz yakıtı.
  • aldığınız araçlar türkiye ye özel olarak getirildi bildiğim kadarıyla az sayıda getirildi...
    1.6 düz vites arka camlar manuel vs.. yani diğer trend lerle farklı isteğe göre 115 ps de veriliyor şu anda ellerinde de az sayıda vardır büyük ihtimalle..
    bende de 2008 trend var 115 ps arka camlar otomatik vs..

lpg yi şiddetle tavsiye ederim o motora çok güzel uyum sağlıyor iyi bir yakıt değeri alırsın...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kataloğunda 1.6 115 beygirlik modeli için değerler şöle
    Şehir içi 100 km'de 8.7 litre
    Şehir dışı 100 km'de 5.4 litre

benim aldığığım araç 1.6 100 ps olduğundan dolayı satış danışmanı bana beni aracın bu değerlerin 1 litre daha az yakacağını söledi,bu bile olsa benim için kafi..
  • abi 1 litreyi yıl'a vursana 500 lira edecek mi? neyse..
    Ben az yakacak kanısına katılmıyorum..aynı yakarsa iyi bence..

ben biraz araştırma yapayım hele :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 26 Nisan 2009; 19:37:33 >
  • of ya valla yakıt meselesini bu derece kötü oldunu bilsyedim hiç almayı düşünmezdim,verilere bakarsak katalogdaki bana uygun.ama sölenen yakıt değerleri çok farklı forumlarda,böle olursada gönül rahatlığıyla arabaya binemicez sırf yakıt yüzünden.
  • Abi dediğim gibi çıktı....yani bu 100 ps lik motor ....Fiyat olarak uygun....ve bize gelenlerde donanım olarak iyi..

ş.ler arası yüksek bile çıkmış abi dediğim gibi bu satıcılara fazla güvenmeyin, katalog da görmediğiniz sürece....işte katalog..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 26 Nisan 2009; 19:58:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: uA_Y_C_A

Abi dediğim gibi çıktı....yani bu 100 ps lik motor ....Fiyat olarak uygun....ve bize gelenlerde donanım olarak iyi..

ş.ler arası yüksek bile çıkmış abi dediğim gibi bu satıcılara fazla güvenmeyin, katalog da görmediğiniz sürece....işte katalog..

evet biz uzun uzun konuştuk aracı almadan önce fordda satış danışmanıyla.bana fiesta yerine 1 milyar daha vererek focus almanın daha mantıklı olduğunu söyledi bende 29 vererk fiesat yerine 30 milyara focus almayı tercih ettim.almanyada üretilip avrupaya satılmakta olan bu modelinde türkiyede satılan trend modeline göre artısı şunlar.deri direksiyon,hız sabitleyici,sensörlü farlar,çift bölgeli dijital klima.eksisi ise arka xcamların manuel oluşu buda benim için o kadar önemli değildi zaten ve bu fırsatla aracı almış bulunmaktayım.

illa böle aksikler yaşıcam yani,adam satarken öle demiyodu ama.bu insanları anlamak mümkün değil ya,hevesim gursağımda kaldı desem yeridir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacko_aj_s -- 26 Nisan 2009; 20:23:06 >

• abi türkçesini de yazzdım ya oraya :D göremedin galiba..

Ş.içi:
    8.7 lt/ 100 km
    Ş.ler arası: 5.5 lt /100 km
    Karışık:6.7 lt/ 100 km
  • enteresan bi donanım sizinki arkadaşın verdiği tabloda zaten ti-vct ile nerdeyse aynı yakıyo yani zati normal yakıyo orlaama 7-8 zaten normal değer
    ama donanım gerçekten enteresan bu modeller tüm ford bayilerinde var mı yoksa ileri tarihe verilecek araçlar bu donanımla mı geliyo talep patlaması fordu alamnya için olan versiyonlarıda türkiyeye satmak zorunda mı bıraktı yoksa
  • arkadaş hiç hevesin kursağında kalmasın sen arabayı kullanınca büyük zevk alırsın olmadı bi lpg takarsın yakıtın düşer bu kadar düşünme almışsın artık...
  • Ben de 23 Martta trend benzinli aldım.Şu ana kadar 650 km yol yaptım.Yakıt ortalaması 8,5 , 9 litre civarı oldu.Fakat şunu söyleyebilirim çok güzel bir araba.Benim şimdiden çok hoşuma gitti.Titanyum almadığıma yanarım.Yakıt cüssesine göre oldukça normal bence.Yakıtı bu kadar çok düşünüyorsanız lpg seçeneği var.Ben de dizelle benzinli arasında kaldım.Benzinliyi seçtim.Lpg seçeneği daha çok aklıma yatıyor.İkinci el araç piyasasını araştırınca ne demek istediğimi anlarsınız.Avrupada çoğu araçların arka camları manuel diye okumuştum.Vardır bir hikmeti.Aracınızın diğer donanımları benim araçtan iyi.Sadece benimki 115 beygir.
  • bunada tüp taktır şahinden az yakar o zaman...

ama 0 araç benzinde kullanacağım dersen sakin sürüşte 8 litreyi geçmez ş.iç(tabi büyük şehirde yaşamıyosan).uzun yolda 110 civarı hızla gidersen 6.5litre yakar.

arabaya fazla yük bindirmeyip sabit 90 la gidersen 5.5 litre yakarsın..sıkışık trafikte 9.5 olur.

bende eski kasa 100 hp focus var.uzun yolda 315 km boyunca sabit 80 le gittim 4.7 litre yaktı..........uzun yolda dip gaz gittim 8.5 litre yaktı
    ş.içi aşırı süratli kullandım 10 litre yaktı......ş.içi saki kullandım 7 litre yaktı...şimdi genelde uzun yolda normal hızlarda kullanıyorum 40 litre ile 600 km yol yapıyor.bu değerlere göre hesabını yap.hayırlı olsun umarım sorunsuz binersinz
  • quote:

Orjinalden alıntı: jacko_aj_s

kataloğunda 1.6 115 beygirlik modeli için değerler şöle
    Şehir içi 100 km'de 8.7 litre
    Şehir dışı 100 km'de 5.4 litre

benim aldığığım araç 1.6 100 ps olduğundan dolayı satış danışmanı bana beni aracın bu değerlerin 1 litre daha az yakacağını söledi,bu bile olsa benim için kafi..

Hiç sanmıyorum az yakacağını. Fabrika verilerine de güvenmem açıkçası. Hiç bir zaman gerçeği yansıtmaz. Neden. Adamlar İstanbul trafiğinde denemiyorlar çünkü. Boş arazi de ya d az trafikte deniyorlar.

Astra kullanıcısıyım. 115 HP olanın ortalama verisi 6.5 litre falandır. Ben 105 HP ile 6 litre yaktım. Bunu 20 liralık benzin aldım da denedim doğru çıktı sonuç. Şehir dışı 5.5 litre yaktım ki bunlar kendi değerlerimdir. 180 KM hızla gittiğimde de 7.5 litre yaktım. 100 km mesafenin üstünde düz yoldaydı ama.

Şehir içi 8.5 LT diyor. O da yalan. 9 litreden aşağı görmedim abim kullanırken. Ben kullanmaya başladığımda da 7.5 8 litre yakıyorum. Şimdi fabrika mı doğru benim yaktığım mı doğru.

Velhasıll kelam fabrika verilerine hiç inanmayacaksın. Rocky bak ne demiş. Şehir dışı 4.7 yaktım demiş. Focus'un fabrika verisinde 5 - 5.5 litreden az yazdığını hiç sanmıyorum.

Ama buna rağmen arabayı almadan soğumayın. Yeni kasa değil ama makyajdan önceki kasa GHIA kullandım süper bir alet. Acayip sevdim aracı. Ben ki Astra kullanan adamım kolay kolay lüks sınıf ve D sınıfı olmadığı sürece araç beğenmem ama benim için Astra 1 Focus 2.

Kazasız belasız kullanman dileğiyle.

• yukarda teknik bilgileri verdim aynı tüketime sahip 100 ile 115
  • hiç araçtan soğuma veya kalbini bozma,güzel araç almışsın,Allah kazasız belasız iyi günlerde kullanmayı nasip etsin.Herkes bir şey söyler baktın benzin cebini yakıyor o zaman tüp taktırırsın,arabanın keyfini sür arkdaşım daha teslim almadan kafanı yakıt hesaplarıyla yorma.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.