Şimdi Ara

2009 YENİ HONDA CITY (37. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
819
Cevap
3
Favori
186.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yeni cıty ye LPG taktıran varmıı?ben arastırdım ıstanbul ızmır ankara honda servıslerını aradım lpg takmadıklarını.takıldıgında 6 yıllık garantı ıptal olacagını konustuk.arastıran ve ılgılenen varsa cevapları beklıyorum.taktırıpta kullanan arkadas varsa yorumları beklıyoruzzz..sevgılerleee...........

şu linkte yanıtını bulabilirsin:
    http://forum.donanimhaber.com/m_4938361/mpage_230/key_/tm.htm

şöyle diyor:
    quote:

2007 City'me STEFANELLİ LPG taktırdım.Şimdilik çok memnunum. Yer: Afyon merkez. Hiçbir sıkıntı yaşa
    tmadı. Yakıtı yaklaşık 185 şehir içi.süreklki dur kalk kontak kapat aç. Şehir dışı henüz ölçme şansı
    m olmadı. Yalnız bu işte tecrübe işçil çok önemli. Sormak istedikleriniz olunca cevap verebilirim. LPG taktırdım çünkü benzim 3,20 olmuş ben bir öğretmenim. Beni çok zorluyor.

• Merhaba,
    Eski arabam olan jazzı bugün 2. el 2009 city ES düz vites ile takas ederek city cilere katıldım. Jazzı alırken uzun süre city nin eski modelini araştırmıştım ama istediğim rengi bayilerde bulamadığı için 2. el bir jazz almak durumunda kalmıştım.

Aracı pazartesi teslim alacağım. Bugünkü test sonucundaki izlenimlerim: Araç sanki bir üst segmentmiş izlenimi veriyor. Yola daha iyi basıyor sanki. Yeni gördüğüm özelliklerden arka koltukların altında küçük gözler var. Benzin depo kapağının kapı otomatiği yerine içerden basıldığında açılan bir düğmeye bağlı olsa güzel olurmuş. Bağaj kapağına özgü bir tuşun uzaktan kumandalı anahtar üzerinde olmaması da kötü. Tabii ki koltuğun yanındaki mandal ile açılması güzel bir özellik. Motor kaputunun içinde o kadar çok boşluk olmasına da bir anlam veremedim. Sanki sırf aracın arka ön dengesini sağlamak için ön tarafı uzatmışlar gibi. Oysa jazz ile aynı motor donanımına sahip ve jazın ön tarafı city nin yarısı kadar.
    Görüntü olarak göze daha bi güzel duruyor. Arka tarafı resimlerde bana astranın arkadan duruşu gibi gelmişti ama gerçek hayatta daha da güzel duruyor.

Yaptığım test sürüşünde ortalama yakıt göstergesi sürüşün sonunda 5.4 ü gösterdi ama bende çok sakin bir sürüş yapmıştım. Pazartesi teslim aldıktan sonra 100 km'ye yakın bir mesafe katedeceğim yeni denemelerimi yine paylaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shumel -- 17 Ocak 2010; 3:00:36 >

• şu anda 5000 küsür km yaptım toplamda , şehir içi sakin kullanımda 6,5 yakıyo
  • valla anlamıyorum benzinli araçlarla bu değerler ş.içinde nasıl yakalanıyor? city ile corsa cdti karşılaştıralım. ş.içi corsalar 6.0 lt mazot tüketiyor. arkadaşlar kurtköy bostancı arasını şehir içini sayıyorlar acaba.
  • eşimin yeni kasa 2009 honda city otomatik es si ile uzun yolda 90-100 km hızla 5.3 litre ortalama
    şehir içinde ise 6.2 ortalama var.Ama 10000 bakımından önce şehir içi 7.4 litre yakıyordu.Hava filtresi neredeyse tıkanmış çok kirliydi.
    Bakımdan sonraki ortalamalar bu şekilde!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w.antilles -- 13 Şubat 2010; 21:23:56 >
  • benzinli otomatik b sınıfı ve yukarısı bir araçla, (ufak sınıf araçları saymıyorun 750-800 kğ olanları) hangi motor hacmi, hangi marka olursa olsun, eğer şehir içinden kasıt dur kalklı trafik ise, 8-9 litreden aşağı yakmaması gerekir. eğer yakıyorsa bence aracın yol bilgisayarında aşırı sapma vardır. yada o araç 1.2 tsi gibi turbo benzinli yeni teknoloji bir motordur.

opelinde şuan 1.4 100hp atmosferik motoru var. bu motor ile manuel şanzımanla bile, corsa ve merivada (city ile aynı yaklaşık aynı ağırlıkta olan araçlar) 8-9 lt arası göstermektedir.

bu arada şu nokta çok önemli. honda, bütün diğer atmosferik 1.6lar (otomatik civic) gibi, ş.içi 10-11 lt tüketiyorken. city ve jazzdaki 1.4 motor nasıl oluyorda bu kadar az tüketiyor.? 1.4 te çok farklı bir teknoloji kullanıyorsa. 1.6 da bunu başaramıyor mu?
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oquzdag -- 16 Şubat 2010; 10:32:06 >
  • Slm,

honda city 1.4 es a/t sahibiyim. Aracim 4000 km.de. Henuz sehiricinde 7.2 altina dustugunu gormedim. Istanbul - Izmit arasi 6.5'e kadar dustu. Honda bu aracta yuksek performansli ve buna oranla yuksek yakit tuketimli i vtec motor kullanmadi. Bunun yerine daha dusuk performansli, torku nispeten daha dusuk, bunlara bagli olarakta daha az yakit tuketen (duz yolda) 1.4 ve 100 hp'lik bir motor kullaniyor. Yokuslarda dusuk torktan mutevellit aracta yuksek motor sesi ve bir bayilma mevcut. Yokus cikislarda ekranda yakit tuketimi 9.8'e kadar cikiyor. Yakit tuketiminin 10.000 bakimi akabinde dusecegi soyleniyor.

Yeni bilgileri burada paylasmaya devam edecegim.
  • ben şehir içi ve dışı tüketiminden memnunum lakin beni depo çıldırtıyor. 380 km de depo bitiyor ne iş anlamadım. gerçi benzinliğe yanaşıncada depo taş çatlasın 32 lt benzin alıyor. Güya depo 42 lt ??
  • Bende 1.4 ES otomatik yeni kasa city var. Sehir ici degerlerim 10.5-11 arasi. Gunde 4-5 km ise gidip geliyorum genelde. Bi Ankaraya gittim geldim 120-130 ortalama ile 6.5lt/100km yakti. Yakit degerleri oyle cok iyi bir arac degil. Performansi da ozellikle yokuslarda cok kotu. Ama yakisikli araba orasi ayri. Her goren ne guzel araba diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nemodory

Slm,

honda city 1.4 es a/t sahibiyim. Aracim 4000 km.de. Henuz sehiricinde 7.2 altina dustugunu gormedim. Istanbul - Izmit arasi 6.5'e kadar dustu. Honda bu aracta yuksek performansli ve buna oranla yuksek yakit tuketimli i vtec motor kullanmadi. Bunun yerine daha dusuk performansli, torku nispeten daha dusuk, bunlara bagli olarakta daha az yakit tuketen (duz yolda) 1.4 ve 100 hp'lik bir motor kullaniyor. Yokuslarda dusuk torktan mutevellit aracta yuksek motor sesi ve bir bayilma mevcut. Yokus cikislarda ekranda yakit tuketimi 9.8'e kadar cikiyor. Yakit tuketiminin 10.000 bakimi akabinde dusecegi soyleniyor.

Yeni bilgileri burada paylasmaya devam edecegim.

Aynen 10.000 km ye kadar benimde yakıt tüketimi fazlaydı.ama 10.000 bakımından sonra düştü.Benim araçtan memnun olmadığım noktalar.1.)Rampalarda çekiş düşüklüğü yaşıyor.2.)Devir yükseltincede motor sesi içeri çok giriyor.3.)Otomatik şanzıman 5 ileri ama 5. vitese pek ihtiyaç kalmıyor.
    4.)190 km ye hız limitörü koymuşlar araç 190 ı 1 km bile geçmiyor.

iyi tarafları ise 1.)Yakıt tüketimi az 2.)yol tutuş bir önceki city e göre kıyaslanamaz bile çok ilerlerme var 3.)aracın tipi herkesin ilgisini çekiyor kim görse cok güzelmis accordmu bu diyenler bile var.

• tekrar slm,

zamanla dikkatimi ceken bikac seyi burda paylasmak isterim,

su konuda kesinlikle hemfikiriz, yeni kasa city gercekten cok yakisikli. ziplenmis accord allah nazardan saklasin. dun uzun yolda test etme firsatida buldum, ortalama yakis 5,7 seviyelerine kadar dustu. olumlu bir gelisme olarak degelendiriyorum :) ama bu araca bu kadar deli para verdim diyipte bunlar neden olmaz diyecegim seyler;

1- neden cam acma kapama butonlari (surucu cami haric) isikli degil
    2- neden bilgi ekraninda ic ve dis sicakliklari goremiyoruz
    3- belki ben beceremedim ama radyo ekranindayken calan parca neden ekranda gozukmuyor. cd veya usb den muzik dinlerken bu ayari yapabiliyosun, radyoda bir turlu goremedim. acaba dinledigim istasyonmu bu yayini yapmiyor :)
    4- on tarafta el freni uzerindeki kol dayama yeri neden bu kadar kisa
    5- arabanin arka tarafi cok yuksek, uc kurusluk park sensorunu neden koymazlar
    6- yokus cikislarinda gaza yuklenince devirlenen motorun sesi iceri fazla geliyor. gerci ben seviyorum ama cogu kisi sevmeyebilir
    7- karsidan gunes vurdugu zaman, gunesligi dahi indirsen onunu gormekte zorlanabiliyorsun, guneslik pek bir ise yaramiyor, gunes gozunuzun icine icine giriyor anlayacaginiz :)

simdilik bu kadar, kolay gelsin.

• s.a arkadaşlar elimde 2007 model temiz city var 1.4 elite otomatik 24.000 km de zamanında yayaya çarpmıştım sol ön çamurluk değişti onun etkisiyle kaputta hafif kalktı ve bundan yararlanmak isteyen honda efe kaputu da değiştirdi neymiş efendim yeni arabalarda onarım olmuyormuş çarpmanın etkisiyle sadece o iki parça değişti kesinlikle morota bir zararı yoktur . muanesi vede 20000 lik bakımı yeni yapıldı

fiyat olarak 20.000 düşünüyorum pazarlık yokktur ayrıntılı foto için

http://www.sahibinden.com/!!!cok_acil_temiz_otomatik_vites_honda_city!!!_hediyeler-93WQQaXQQ19933705WQQpXQQdisplayitem

• heyyy kimse yokmu yeni honda ciy kullanıcıları nerelerdesiniz
  • BURADAYIZ
  • Bu fiyatlarla city alan olmuyor herhalde.Satılanlarda ötv indiriminin oldugu sırada satılanlar.gecen sene tam bu zamanlar 30500 e almıstım city 1.4 es otomatigi.Tam ötv indirim oldugu sırada.Daha honda zam yapamadan almıstım.
  • satılıyorsada nadir satılıyordur, hondanın satış politikasını anlamak zor
  • bendede 2009 1.4 LS HONDA CİTY var, ankaradan 2. el aldım, 5.ooo km deydi aldığımda 10.000 bakımına BUrsa İnalllr Honda ya götürdüm, çok yakıyor dedim 360 km de benzini bitiyor dedim, 10 bin bakımı yapılsın çok şaşırcaksınız benzin sarfiyatına dediler, bu sefer 345-350 de bitmeye başladı, gene gittim acele etmeyin dediler ama hiç bir ilerleme de yok, beni daha çok şaşırtan araba bir 8.7 de yakıyor, bir 9 yakıyor bir 11.1 yakıyor, kullanımım aynı gittiğim yol hep aynı, söylüyürom servise tatmin edici cevap yok, bir sefer daha gelin de 100 km kontrolü yapalım diyorlar ama hiç gidesim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milas1 -- 29 Mart 2010; 13:19:40 >
  • kardeş nasıl olur bendede 2010 city es var ben şehir içi eryaman da 5,9 yakıyorum şehirler arası bir depoyla 700 km yol yaptım
  • VALLA BENDE ANLAMIYORUM NASIL OLUYOR SİZİNKİDE OTOMATİKMİ
  • quote:

Orijinalden alıntı: milas1

bendede 2009 1.4 LS HONDA CİTY var, ankaradan 2. el aldım, 5.ooo km deydi aldığımda 10.000 bakımına BUrsa İnalllr Honda ya götürdüm, çok yakıyor dedim 360 km de benzini bitiyor dedim, 10 bin bakımı yapılsın çok şaşırcaksınız benzin sarfiyatına dediler, bu sefer 345-350 de bitmeye başladı, gene gittim acele etmeyin dediler ama hiç bir ilerleme de yok, beni daha çok şaşırtan araba bir 8.7 de yakıyor, bir 9 yakıyor bir 11.1 yakıyor, kullanımım aynı gittiğim yol hep aynı, söylüyürom servise tatmin edici cevap yok, bir sefer daha gelin de 100 km kontrolü yapalım diyorlar ama hiç gidesim yok.

ankarada keçiören-kızılay arasında (çok yoğun trafikte ) 8,5 yakıyorum. Bence siz servisten tatmin edecek bir cevap alana kadar işin peşini bırakmayın. bu arada benimde depomda kışın 360 km de bitiyor ama benzinede 125 tl ( yaklaşık 33-34 lt) ödüyorum. Dairedeki arkadaşım cruze aldı , depoyu 200 tl ye dolduruyor.(55 lt)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwertylion -- 30 Mart 2010; 17:12:39 >

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.