|
200K Bütçe - MPV SUV Önerisi
-
-
Kia Venga ve kardeşi Hyundai iX20 var. Bu fiyatlara olabilir. Donanımları baya zengin.
-
Grand Picasso nun 5 kişilikleri var çok iri değil yine içlerinde en iyi MPV araç Picasso -
Ford B-Max ve Opel Meriva'ya da bakabilirsiniz hocam ama 2 si arasında Ford daha avantajlı yedek parça ve işletme maliyetleri açısından.
-
Eski kasa Toyota Verso ya da c Max başka da bı cacık olmaz o butceye
-
MPV olarak Hyundai matrixte var
-
Picasso diye geçiyor. (Grandı yok)
-
ben de grand picasso var. yaklaşık 4 aydır kullanıyorum, büyük gelme olayına takılmayın. çünkü kısa sürede alışıyorsunuz ve vazgeçilmez oluyor. keyifle biniyorum. tavsiye edilir. ama 200 bine alacağınız picasso üzebilir, araştırırken özen gösterin.
-
1.5dci scenic bulunmuyor mu? -
Grand picassonun 5 kişilikleri var yazdım zaten :) grand lar 7 kişilik oluyor biliyorum
-
oyumu merivadan yana kullanıyorum. Hele cosmo donanım ve temizini bulursanız harika olur.
https://www.sahibinden.com/opel-meriva-1.4-t-cosmo
-
9 yıldır 2009 Grand Picasso sahibiyim. 5 kişilik versiyon ile aralarında 11cm uzunluk farkı vardır ve sedan corolla kadar yer kaplar.
Aynı zamanda 7 kişilik Mercedes GLB aracım da var. 7 kişilik olmasına rağmen içi 5 kişilik picassodan bile dar.
Picasso iç hacim olarak S-Max, 5008 gibi D sınıfı kompakt MPV araçlar ile aynı kıyaslanmaktadır. Eğer arkada iki çocuk koltuğu olacaksa veya 3 yetişkin rahatça yolculuk yapacaksa bu araçlar dışında alternatif o bütçeye bulamazsınız. Picasso bence 200-400 bin tl arası aile aracı arayanlar için altın oranlara sahip bir araç.
Bir kere SUV araçlar kadar yüksek ve daha geniştir, daha fazla bagaj sunmasıyla birlikte sürücü açısından cabrio araç sürüş hissi veren eşsiz bir araçtır. 1.6 HDI motor hem çok sağlamdır hem de çok az yakar. (9 yıllık tecrübemle söylüyorum) 6 ileri yaro otomatik MCP şanzıman tek kavrama şanzımanlar içerisinde en hızlı ve en sorunsuzudur. (Easytronic/AMT araçlarım oldu)
Sınıfındaki en büyük cam tavan(açılmaz), en geniş pencereler, en büyük ön cama ve kelebek camlara sahiptir. Ön cam akustik (lamine) camdır. Şaft tüneli yoktur, arka koltuklar sırt eğimi ayarlanabilir. C sütununda yolcu kontrllü hava ızgaraları vardır.
13 yaşına gelen aracımda yağmur,far sensörü, hız sabitleme/sınırlama, ABS, ESP,ASR, diz ve perde hava yastıkları, engelin yönüne göre öten sesli park sensörü, elektronik el freni, hill holder, 3 bölmeli tam otomatik ve konfor modlu klima, Bluetooth gibi zengin bir donanım listesine sahiptir.
Rakipleri ile kıyaslarsam:
Verso: dizel otomatiği yok, arkası 2 buçuk koltuk, donanım bu kadar zengin değil.
C-Max: Picasso'ya göre ufak, arkası 2 buçuk koltuk.
S-Max: Dış boyutları şehir içi zorlayabilir, 2.0 dizel tam otomatikle birlikte yakıt canavarı
3008/5008 (eski kasa): Şase, motor, şanzıman ve hatta çoğu malzeme birebir aynıdır. Double din teyp isteniyorsa daha iyi seçimdir. Direksiyonu çirkindir. Medya donanımı daha zengindir. Picassoya göre her zaman daha pahalı olmuştur. Klasik gösterge isteniyorsa daha uygun olacaktır.
2009 Grand Picasso ve sıfır BMW 3.20 ve Mercedes GLB (ikisi de benzinli) 95 km hızda gürültü ölçümü yaptığımda 5db fark oluştuğunu gördüm. Çok sessiz bir araç diyemem, trim sesleri oluyor ancak B sınıfı araçlar veya japon araçlarına göre çok daha sessiz bir sürüş konforu sunar.
-
D segmenti sw lere bakın derim. Aynı fiyata daha fazla konfor sunar. -
@synthesizer hocam belirttiğim gibi kısa süre önce bende grand picasso aldım. zaman zaman bilgiye ihtiyaç duyuyorum. sizden destek alabilir miyim ?
-
Hayirli olsun. Tabii ki dilim döndüğünce yardımcı olurum. Aslında burada 2007 den beri bir konu vardı ve çok aktifti ancak zamanla fb grupları vs aktifligi azaldı.
-
teşekkür ederim hocam. bahsettiğiniz yerin bayağı bi kısmını okudum ama siz şuanda benim nazarımda canlı kılavuzsunuz. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
-
C3 Picasso var, C4 e göre bir tık küçük. Belki ona bakabilirsiniz. -
@synthesizer hocam özel mesaj kısmı kapalı sanırım. burdan sorayım ilk sorumu. park sensörünün sesi az geliyor, onun sesini artırabilmek için bi ayar düğmesi falan var mı?
-
Scenic
-
Mercedes GLB hakkında bilgi verir misiniz , Volvo XC40 la arasında kaldım
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
9 yıldır 2009 Grand Picasso sahibiyim. 5 kişilik versiyon ile aralarında 11cm uzunluk farkı vardır ve sedan corolla kadar yer kaplar. Aynı zamanda 7 kişilik Mercedes GLB aracım da var. 7 kişilik olmasına rağmen içi 5 kişilik picassodan bile dar. Picasso iç hacim olarak S-Max, 5008 gibi D sınıfı kompakt MPV araçlar ile aynı kıyaslanmaktadır. Eğer arkada iki çocuk koltuğu olacaksa veya 3 yetişkin rahatça yolculuk yapacaksa bu araçlar dışında alternatif o bütçeye bulamazsınız. Picasso bence 200-400 bin tl arası aile aracı arayanlar için altın oranlara sahip bir araç. Bir kere SUV araçlar kadar yüksek ve daha geniştir, daha fazla bagaj sunmasıyla birlikte sürücü açısından cabrio araç sürüş hissi veren eşsiz bir araçtır. 1.6 HDI motor hem çok sağlamdır hem de çok az yakar. (9 yıllık tecrübemle söylüyorum) 6 ileri yaro otomatik MCP şanzıman tek kavrama şanzımanlar içerisinde en hızlı ve en sorunsuzudur. (Easytronic/AMT araçlarım oldu) Sınıfındaki en büyük cam tavan(açılmaz), en geniş pencereler, en büyük ön cama ve kelebek camlara sahiptir. Ön cam akustik (lamine) camdır. Şaft tüneli yoktur, arka koltuklar sırt eğimi ayarlanabilir. C sütununda yolcu kontrllü hava ızgaraları vardır. 13 yaşına gelen aracımda yağmur,far sensörü, hız sabitleme/sınırlama, ABS, ESP,ASR, diz ve perde hava yastıkları, engelin yönüne göre öten sesli park sensörü, elektronik el freni, hill holder, 3 bölmeli tam otomatik ve konfor modlu klima, Bluetooth gibi zengin bir donanım listesine sahiptir. Rakipleri ile kıyaslarsam: Verso: dizel otomatiği yok, arkası 2 buçuk koltuk, donanım bu kadar zengin değil. C-Max: Picasso'ya göre ufak, arkası 2 buçuk koltuk. S-Max: Dış boyutları şehir içi zorlayabilir, 2.0 dizel tam otomatikle birlikte yakıt canavarı 3008/5008 (eski kasa): Şase, motor, şanzıman ve hatta çoğu malzeme birebir aynıdır. Double din teyp isteniyorsa daha iyi seçimdir. Direksiyonu çirkindir. Medya donanımı daha zengindir. Picassoya göre her zaman daha pahalı olmuştur. Klasik gösterge isteniyorsa daha uygun olacaktır. 2009 Grand Picasso ve sıfır BMW 3.20 ve Mercedes GLB (ikisi de benzinli) 95 km hızda gürültü ölçümü yaptığımda 5db fark oluştuğunu gördüm. Çok sessiz bir araç diyemem, trim sesleri oluyor ancak B sınıfı araçlar veya japon araçlarına göre çok daha sessiz bir sürüş konforu sunar. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X