Şimdi Ara

2010 Fiesta 1.4 Titanium (Manuel, Benzinli) ya da benzeri araç tavsiyeleriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir süredir sıfır C segment i30, Leon, Golf, Auris gibi compact HB araçlarla ilgileniyordum. Ancak bazılarının yeni kasalarının geliyor olması, bazılarının da fiyatının görece yüksek olması gibi nedenlerden ötürü sıfır araç alımını 1-2 sene ertelemek mantıklı gelmeye başladı son günlerde.

Şu aralar 2. elde alıp satarken çok fazla zarar ettirmeyecek B veya C segment araçlara da bakmaya başladım. Aslında amacım fiyatı mümkün olduğunca düşük tutup (18-20.000Tl gibi) benzinli, satarken en az zarar göreceğim bir araç almak ve 1-2 sene içerisinde sıfır C segment bir araca geçmek.

Ancak Fiestaları inceleyince fiyatları yüksek olsa da;
    1) Tipi fena değil, güncel kasa, birkaç sene idare edebilir
    2) 1.4 benzinliye LPG uygulanabiliyormuş, ileride tercih sebebi olabilir
    3) Galerici arabası (!) olması sebebiyle de satarken zorluk çıkarmaz
    gibi nedenlerden ötürü ilgimi çekmeye başladı.

Sonuç olarak, aşağıdaki özelliklerdeki Fiestanın fiyatı uygun mu, sizce ederi ne olmalı, kaça kadar alınabilir?

2010 Fiesta 1.4 Titanium (X Paket DEĞİL, ayrıca ESP de YOK!)
    Benzinli, Manuel Vites
    24.000 Km'de, ilk elden
    Sağ arka kapı ve sağ ön çamurluk boyalı, değişen YOK
    27.500 TL (Ocak 2013 Kasko Değeri 24.415Tl görünüyor, fark çok fazla gibi! )

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

2010 Fiesta 1.4 Titanium (Manuel, Benzinli) ya da benzeri araç tavsiyeleriniz? .  2010 Fiesta 1.4 Titanium (Manuel, Benzinli) ya da benzeri araç tavsiyeleriniz?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ilk-sahibinden-fiesta-110551322/detay

NOT: Bu mantıkla alınabilecek 18.000-30.000 TL arası başka tavsiyelerinizi de öğrenmek isterim. Önceliklerim;
    * 1-2 sene içerisinde satarken çok fazla değer kaybettirmemesi,
    * Yıllık en fazla 10-12.000 KM yapılacağından benzinli ya da belki Lpgli olması (zaten 2. elde temiz dizel bulmakla uğraşamam )
    * Şekli şemali düzgün , tercihen HB bir araç olması (yoksa amacıma uygun Renault Symbol almak en mantıklısı olurdu sanırım )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be-Mine -- 23 Ocak 2013; 0:32:21 >

• Hocam piyasası 27- 32 bin arası, ilandaki aracı beğendiyseniz eğer önce tanıdık ustanız da kontrollerinizi yapın ve ufakta olsa bir pazarlığa girin derim ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cokobash

Hocam piyasası 27- 32 bin arası, ilandaki aracı beğendiyseniz eğer önce tanıdık ustanız da kontrollerinizi yapın ve ufakta olsa bir pazarlığa girin derim ben.

Evet, sahibinden.com'a baktığımda fiyatlar bu civarda dediğiniz gibi.
    Yalnız bu fiyatlar şişirilmiş sanki, herkes aracın ederinin %10-15 fazlasını mı yazıyor nedir, anlamadım. Bence bu paraları haketmiyor bu araçlar.

Naapalım, eğer piyasa böyleyse yapılacak çok birşey yok. Yeter ki tongaya düşüp kusurlu araç almayayım, çok fazla üçkağıt dönüyormuş 2. elde, soğuk bakıyorum işin aslı.

Tavsiye için teşekkürler.
  • sahibinden.com daki fiyatlar arabanın gerçek değeri hakkında pek bilgi vermiyor. Kim ne tutturabilirse. 1 yaşında araca sıfırından fazla isteyenler var. Pazarlık payı vardır.
  • bence almayın esp yok ve boya var temiz ir araba bakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Be-Mine

quote:

Orijinalden alıntı: cokobash

Hocam piyasası 27- 32 bin arası, ilandaki aracı beğendiyseniz eğer önce tanıdık ustanız da kontrollerinizi yapın ve ufakta olsa bir pazarlığa girin derim ben.

Evet, sahibinden.com'a baktığımda fiyatlar bu civarda dediğiniz gibi.
    Yalnız bu fiyatlar şişirilmiş sanki, herkes aracın ederinin %10-15 fazlasını mı yazıyor nedir, anlamadım. Bence bu paraları haketmiyor bu araçlar.

Naapalım, eğer piyasa böyleyse yapılacak çok birşey yok. Yeter ki tongaya düşüp kusurlu araç almayayım, çok fazla üçkağıt dönüyormuş 2. elde, soğuk bakıyorum işin aslı.

Tavsiye için teşekkürler.

aynen öyle hocam.... 20 .000 tl fiyat yazılan opel corsayı 2005 model 1.2 essentia 17 000 tl ye aldım... boya-kaza darbde deişen yok arac benzinli ve 74 bindeydi gecen de ilana verdim 19,500 verdiler vermedim.. lpğ taktırdım geziyorum suan 240 tl ye s.içi s.dışı karşık 1350 1400 km yol yapıyor satarkende zarar etmesin bi incele derim...

ama fiestada corsaya göre çok konforlu....corsa sadece motor sesi almıyor gerisi teferrruat fiestnın gögüsü ve ses sistemi yeter....

• quote:

Orijinalden alıntı: Navi

sahibinden.com daki fiyatlar arabanın gerçek değeri hakkında pek bilgi vermiyor. Kim ne tutturabilirse. 1 yaşında araca sıfırından fazla isteyenler var. Pazarlık payı vardır.
    Vardır öyle tipler de, hiç şaşırmam. Herkesin malı kıymetlidir de, çok abartmasalar iyi olacak. Arabadan anlamam ama pazarlık yaparım, benim için önemli olan ucuza değil, değerinde almak aracı zaten.

quote:

Orijinalden alıntı: ciddi kedi

bence almayın esp yok ve boya var temiz ir araba bakın

Evet haklısınız, ESP benim için önemli, bahsetmiştim, ancak şu aşamada gözardı edebilmeliyim. Boya konusunda da hiç ısrarcı değilim, yeterki gizli-saklı olmasın. Zaten önceliğim aracı 1-2 sene içerisinde fazla zarar etmeden satabilmek ve ESPli sıfır bir C segment araca geçmek. Yani Fiesta şu haliyle kaça alınabilir, merak ettiğim o.

quote:

Orijinalden alıntı: cray_mx

aynen öyle hocam.... 20 .000 tl fiyat yazılan opel corsayı 2005 model 1.2 essentia 17 000 tl ye aldım... boya-kaza darbde deişen yok arac benzinli ve 74 bindeydi gecen de ilana verdim 19,500 verdiler vermedim.. lpğ taktırdım geziyorum suan 240 tl ye s.içi s.dışı karşık 1350 1400 km yol yapıyor satarkende zarar etmesin bi incele derim...

ama fiestada corsaya göre çok konforlu....corsa sadece motor sesi almıyor gerisi teferrruat fiestnın gögüsü ve ses sistemi yeter....

Sizin adınıza sevindim, kazasız belasız kullanırsınız inşallah.
    Corsa da olabilir tabii, farketmez, listemde de vardı zaten. Somut örnekleriniz varsa görmek isterim. Konfor, sürüş zevki, ses sistemi vs. hiçbiri şu aşamada önceliğim değil hocam, birinde bazı özellikler öne çıkıyor, diğerinde diğer özellikler.

Tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaşlar. Somut ilanlarla verebileceğiniz öneriler varsa da görmek isterim, çok yardımcı olur. Kar etme gibi bir amacım olmadığından, araçtan anlamadığımdan ve vakit probleminden dolayı sadece Manisa ve (belki) komşu illerden araçlara bakabilirim. Bu arada bahsettiğim ilandaki Fiestayı almak istesem, ne kadara pazarlık yapmalıyım, kaça alınabilir, tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

quote:

NOT: Bu mantıkla alınabilecek 18.000-30.000 TL arası başka tavsiyelerinizi de öğrenmek isterim. Önceliklerim;
    * 1-2 sene içerisinde satarken çok fazla değer kaybettirmemesi,
    * Yıllık en fazla 10-12.000 KM yapılacağından benzinli ya da belki Lpgli olması (zaten 2. elde temiz dizel bulmakla uğraşamam )
    * Şekli şemali düzgün , tercihen HB bir araç olması (yoksa amacıma uygun Renault Symbol almak en mantıklısı olurdu sanırım )

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2011 Lpgli Fiestam var kayseri pastırmacılar parkından malatya istikametinde giderkenki değerlerin resmini çekmiştim. Belki bir fikir olur. O yolu bilen bilir düzdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTaLLiCaLi06 -- 23 Ocak 2013; 20:00:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pmyoank

2011 Lpgli Fiestam var kayseri pastırmacılar parkından malatya istikametinde giderkenki değerlerin resmini çekmiştim. Belki bir fikir olur. O yolu bilen bilir düzdür.

İyi hoş, sağolun da, şu anda ne işime yarayacak çözemedim
  • bnece 2005/2006 golf v alın.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Pmyoank

2011 Lpgli Fiestam var kayseri pastırmacılar parkından malatya istikametinde giderkenki değerlerin resmini çekmiştim. Belki bir fikir olur. O yolu bilen bilir düzdür.

İyi hoş, sağolun da, şu anda ne işime yarayacak çözemedim

arkadaş 100 k m deki ortalama yakıtı göstemreye çalışmış araç 5.5 litre yakıyor resimde tabi yol bilgisayarına göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorgoaxion

arkadaş 100 k m deki ortalama yakıtı göstemreye çalışmış araç 5.5 litre yakıyor resimde tabi yol bilgisayarına göre

Şu aşamada tavsiye istediğim, öncelik verdiğim konulardan değildi demek istemiştim.

Bu arada LPGli bir araçta yol bilgisayarındaki bu ortalamaları nasıl yorumlamak gerekir acaba
  • Fiestanın ilanı yayından kalkmış, satıldıysa eğer, alan ben değilim.

Nissan Almeraların 2. eli kötü değil galiba, 1.5 Tekna benzinli motorunun LPG uyumu da iyiymiş. Aşağıdaki ilana ne dersiniz; 1-2 yıl kullanılıp rahat satılabilir gibi bence:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-orijinal-servis-bakimli-kazasiz-full-almera-55808237/detay

2010 Fiesta 1.4 Titanium (Manuel, Benzinli) ya da benzeri araç tavsiyeleriniz? .  2010 Fiesta 1.4 Titanium (Manuel, Benzinli) ya da benzeri araç tavsiyeleriniz?

Atiker LPG kiti varmış ama fiyatı muadillerine göre oldukça yüksek yazılmış sanırım.

Tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be-Mine -- 25 Ocak 2013; 1:06:16 >

• quote:

Fiestanın ilanı yayından kalkmış, satıldıysa eğer, alan ben değilim.

Nissan Almeraların 2. eli kötü değil galiba, 1.5 Tekna benzinli motorunun LPG uyumu da iyiymiş. Aşağıdaki ilana ne dersiniz; 1-2 yıl kullanılıp rahat satılabilir gibi bence:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-orijinal-servis-bakimli-kazasiz-full-almera-55808237/detay

hocam o arabanın 2.el piyasası nasıl bi onu sor istersen Allah göstermesin acil bi durum oldu satman gerekti öldürmesinler arabayı bnce corsa-fiesta ikilisinden birini sec corsanın ikinci eli biras daha canlı .. fiesta fazla kullanamadım ama 1.6 titanum dizellere az yakıt,çabuk hızlanma var diyorlar... yanlış bişey söyleyip seni yanıltmayayım corsa focus hakkında sormak istedigin herşeyi cevaplayabilirm

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gorgoaxion

Şu aşamada tavsiye istediğim, öncelik verdiğim konulardan değildi demek istemiştim.

Bu arada LPGli bir araçta yol bilgisayarındaki bu ortalamaları nasıl yorumlamak gerekir acaba

lpg de tam tutturamazsın ama hemen hemen gösterdigi gibi yakar enjeksiyonlu arabalar litre bazı yaktıgından tüptede o miktarı aşagı yukarı yakar sende lpğ fiyat bazından carparsın en iyisi depoyu fulle yaptıgın km yi yaz oradan kesin belli olur + ilk çalışmadaki lpğ ye gecen kısıma kadar yakılan benzinide ekle

su bi gerçek ki benzinde yaktıgının yarısı kadar yakar asagı yukarı

• quote:

hocam o arabanın 2.el piyasası nasıl bi onu sor istersen Allah göstermesin acil bi durum oldu satman gerekti öldürmesinler arabayı bnce corsa-fiesta ikilisinden birini sec corsanın ikinci eli biras daha canlı .. fiesta fazla kullanamadım ama 1.6 titanum dizellere az yakıt,çabuk hızlanma var diyorlar... yanlış bişey söyleyip seni yanıltmayayım corsa focus hakkında sormak istedigin herşeyi cevaplayabilirm

Aslında bende 2. eli sıkıntılıdır diye düşünüyordum ama, baktığım kadarıyla o kadar da kötü değil. Açılmış konulardaki ilanlara da bakıyorum, hiçbiri durmuyor şu an. Zaten Almera sahiplerine sorsak hiçbiri 2. eli kötü demez sanırım, bazıları hemen satıldığını falan yazmışlar hatta.

Fiesta 1.6 dizel pek yokmuş piyasada, ben de bulamamıştım çevrede. 1.4 dizel titanium var burda bir tane , 2010 model 15.000KMde, 33.500TL istiyor. Ama 1.4ün performansı kötüymüş. Hem 1.6 vergisi ödenecek hem de 68 beygir mi, 70 beygir mi ne, Ford naapmış öyle ya .

Ayrıca dizel araç riskine girmek istemiyorum. Punto 1.3 Multijet vardı bir tane araştırdığım, 70.000KM'de sanılan araç 200.000i devirmiş meğerse. Adam 5.000Tl zararda olduğundan bahsediyordu, KM düşürme sahtekarlığı çok yaygınlaşmış.

Alacağım aracı bir terslik olmazsa 1-2 yıl içinde satacağım, hatta yılsonunda bile satabilirim istediğim araçlardan birinde kampanya yakalarsam (Yeni Leon, Yeni Auris, Golf7, i30, Ceed, FocusHB). Şu anda 30.000TL üstüne de çıkmak istemiyorum 2. elde. Araçla ilgili bir problem olduğunda ya da satarken fazla zarar etmek istemiyorum. Alacağım araç ne kadar düşük fiyatlı olursa o kadar az zarar ederim diye düşünüyorum.

Corsa 1.3CDTI temiz bulabileceğime emin olsaydım araştırırdım mesela, ama anlamıyorum bu işlerden. Ayrıca şehir şehir de gezemem.

Biri çıksa ; "şu araç istenilen fiyatı hakediyor, satarken de problem yaşamazsın, al" dese hemen alıcam, sıkıldım iyice. Tanıdıklardan da araç satan yokki. Renault Symbol alıp geçmek lazım ama, binilmez ki ona da ya

• Orijinalden alıntı: Be-Mine

Fiestanın ilanı yayından kalkmış, satıldıysa eğer, alan ben değilim.

yok hocam 1.6 tdc. 95 ps olması lasım hem suan fiestalarda kampanya var makyajlı kasadan dolayı 31 binden baslıyo bugün baktım fiyatlara uygun bulursan sıfır al sıfır sıfırdır herzaman sanayi ile ugrasmazsınn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MhmmdKvk -- 25 Ocak 2013; 1:58:27 >

• 1-2 yıl sonra satcaksan corsa al peynie ekmek gibi satılıyor 1.2 1.4 essentia cosmo bunlardan birin al zaten satmazsın..
  • quote:

yok hocam 1.6 tdc. 95 ps olması lasım hem suan fiestalarda kampanya var makyajlı kasadan dolayı 31 binden baslıyo bugün baktım fiyatlara uygun bulursan sıfır al sıfır sıfırdır herzaman sanayi ile ugrasmazsınn

1.4 TDCI 68PS , 1.6 TDCI ise 90PS diye biliyorum ben. Zaten 1.6 TDCI motorlu fiesta fazla yok piyasada ve olanların fiyatları yüksek, değmez benim için. Şimdilerde 1.5 75PSlik dizel motorla satmaya başlamış Ford.

Sıfır Fiesta ise kesinlikle düşünmüyorum. Sıfır alacağım araç mutlaka C sınıfı bir Hatchback olacak inşallah, üstte yazmıştım ilgilendiğim modelleri. Bazılarının yeni kasalarının gelmesini ve fiyatların oturmasını bekleyeceğim. O arada da bi araç alıp kiralamış gibi kullanacağım işte, amacım bu.

Allah herkesin gönlüne göre versin.

• Değer kaybetmeyecek araba arıyorsanız polo alın :) Kar bile edersiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.