Şimdi Ara

2010 HDI Peugeot 206 plus yardım (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
751
Cevap
1
Favori
135.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çakmak yerinde çakmak olmaması güzel bir durum. Sigaradan nefret ederim . Arabamda içilmesini hiç istemiyorum. İçmek isteyen olursa da çakmağı gösteriyorum içilmesin die söktüm diye :d
  • bende siara içmior dediğin gibi içirtmem ancak dünyanın bin bir türlü hali var olsa iyi olur ben alacam en azından torpidoda dursun. aynen osman ondan kırpmışlar. bu arada sölediğiniz gibi dün arabanın direksiyonunu test etmek zorunda kaldım otopark girişinde fiestadan alıştığım ölçüde yürürken direksiyon çevirdim ancak ne kdr büyük hata yaptımı farkettm:)malesef önce direksiyonu çevirip sonra yürümek zorundasınız. ancak bu sınıftaki bir araç için yol tutuşu için değer. virajlarda araç kendini iyi toparlıyor ve direksiyonun sert olması size iyi bir hakimiyet sağlıyor.
  • arkada hoparlörde var, sanırım sizin bu forumu okumuş bu sene peugeot mühendisleri:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: guven.m

çakmak bende de yok :( kapaklı 12v şarj yeri var sadece.Demek ki benden de kırpmışlar :)

Pardon ya ben çakmak var derken onu kastedmiştim bendede 12v çıkış var kapaklı sadece çakmak yok.
    Aman 12v çıkışda olmasa navigasyon yapamayacaz önemli bişey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman_goksel -- 1 Mart 2011; 13:53:27 >
  • arkadaşlar benimde araci alalı bır sene olucak 12.000 km sayilir şuanda.araçtan genel olarak memnunum yalnız araçin her yerinde sesler gelmeye başladi.çok sinir ediyor artık o sesler.umarim servis onlara çözüm bulabilir.birde bugun dikkatimi çekti yan aynalardaki rezsitanslar çaliştirdigimde önce sağ taraf ısınıyor sonra sol taraf isiniyor.normalde ıkısı ayni anda ısınmasi lazim değil mi :S sizlerde bir deneyip cevap verirmisiniz ona göre servise onuda söylicem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: birtan206

arkadaşlar benimde araci alalı bır sene olucak 12.000 km sayilir şuanda.araçtan genel olarak memnunum yalnız araçin her yerinde sesler gelmeye başladi.çok sinir ediyor artık o sesler.umarim servis onlara çözüm bulabilir.birde bugun dikkatimi çekti yan aynalardaki rezsitanslar çaliştirdigimde önce sağ taraf ısınıyor sonra sol taraf isiniyor.normalde ıkısı ayni anda ısınmasi lazim değil mi :S sizlerde bir deneyip cevap verirmisiniz ona göre servise onuda söylicem.

Ayna rezistansı comfortlarda var mı acaba ben öyle bir şey göremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mercilless

arkadaşlar bn de gecen hafta 206+ hdi comfort modelini aldım. ankarada derece olayını halledebilen arkadaşlar hangi serviste ve ne diyerek servisi ikna ettiler?

peugeot marbiyellerin orjinalleri ne kadardır serviste?

birde orjinal kol dayama almak istiyorum, pejo servisinde fiyatı nedir? montajında herhangi bir yer deliniyor mu?

Ben Aracı ABC den aldım. ABC nin servisinde elektronik şefi var kır saçlı onu bulursanız benim aracı o yaptı. Kendisi açtı Dereceyi. Başlığın 1 yada 2 nci sayfasında resim var onun da çıktısını alırsanız daha garanti olur.

RDS için hem teybin üzerindeki hemde ekrandaki RDS yazısını gösterin. İlk başta ikna olmadılar ama adam başka bir adam gelip denedi. Aracı avrupa ayarlarına göre ayarladım dedi bana. Hiç bir şekilde pes etmeyin çünkü bu araçlarda bunlar standart.
    Size 3 satır ekran gerek diye ikna etmeye çalışacaklar. Ama 3 satır ekranın esprisi yol bilgisayarı onun dışında derece ve RDS iki satır ekranda mis gibi çalışıyor. Hatta havasının sıcaklığı 3 dereceye indiği zaman yanıp sönmeye başlıyor ve ilk çalıştırdığınızda ekrandan "buzlanma tehlikesi var" diye yazı geçiyor çok hoşuma gitti :d 4 derece ve üstüne çıktığında ilk çalıştırdığınızda derece bir süre görünüyor sonra saate geçiyor. Dereceyi görmek isterseniz ekranın yanındaki tuuşlardan birine basmanız gerekiyor.

Benim yapmak istediğim bir şey daha var ama o herhalde olmuyor gibi. Arabayı stop ettikten sonra far kapatıp bir kere sellektör yaparsanız farları 30snlik açıyor. Bu çok güzel bir olay lüks arabalarda bu olay standart ama bunda manuel olmuş. Far sensörü olan araçlarda kol autoda kalırsa oluyor ama bizim arraçlara yapılır mı merak konusu. Servisteki adam yok olmaz dedi. Bu konu ile ilgili araştıran duyan biri olursa sevinirim.

@birtan206

Ses olayı gerçekten hiç hoş değil. Ben de hala GT3 lastik var. Radyo açık olmazsa sesten durulmuyor. Süspansiyonu çoğu araca bakarak yumuşak ama ani kasislerde pat küt vuruyor ve araçtan baya baya tangur tangr sesler geliyor. Yüksek hızda(birazda rüzgar varsa) cidden çok rahatsız edici bir uğuldama oluyor.
    Sol tarafta ya kapıda yada havalandırma boşluğundan bir ses geliyor aa çözemedim sanki içinde bir şey üdşmüşte oynuyor gibi. Sağ tarafta böle bir şey yok.
    Türkiyede duble yol çok ama şehir içi yollarımız saolsun tank güzergahı gibi. Ya sağlı sollu artistik bir şekilde sürecez çukur ve tümseklerden kaçarak ayda mecbur tangıttungur geçicez. Bu konuda araç üreticilerinin de yapabileceği bir şey yok.

Yaz sonuna doğru michelin ve pejo geçen seneki gibi kampanya yaparsa energy serisi almayı düşünüyorum. Saç jant var onuda söküp kendi kara jantına döneceğim. 400tllik jant 160kms den sonra arabayı darbeli matkap gibi yapıyor.

• bende yaza doğru lastıkleri değiştirmek istiyorum bendede orjinal goodyerar gt3 var ve beş para etmez o lastikler.
    arka cam rezistanslari çaliştirdiginizda aynalarda otomatik devreye girer.çogu yeni araçta std var bu.
    follow me home özelligi ise bende çok araştirdim ama devamli aktif etme olayi yok. keşke olsa.
  • @mpal624

cevabınız için teşekkür ederim, ben aracı tekotodan aldım. ilk önce oraya götürüp derece ve rds yi orda açtırmayı düşünüyorum eğer yapamazlar ise ABC ye gidip orda açtırmak için uğraşacağım.

eğer bahsetttiğiniz far olayı da yapılabiliyorsa çok işe yarar birşey olur.

siz aracınızı aldıktan sonra herhangi bir aksesuar vs. taktırdınz mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mercilless -- 2 Mart 2011; 21:18:42 >
  • quote:

@mercilless

cevabınız için teşekkür ederim, ben aracı tekotodan aldım. ilk önce oraya götürüp derece ve rds yi orda açtırmayı düşünüyorum eğer yapamazlar ise ABC ye gidip orda açtırmak için uğraşacağım.

eğer bahsetttiğiniz far olayı da yapılabiliyorsa çok işe yarar birşey olur.

siz aracınızı aldıktan sonra herhangi bir aksesuar vs. taktırdınz mı?

Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Umarım serviste sıkıntı çekmezsiniz. Hiç bir şekilde ikna olmayın gerekirse Pejo gnl müd. aratın.

Aksesuar olarak aklımda çok şey var ama ekonomik durumlar zorlyor heleki akaryatkıta gelen sürekli zamlarla arabayı bırakacak gibiyim.
    Aracımda ;
    -30,000K xenon far kiti(Kısa hüzmede),
    -2x5w mavi led(ön park lambasında),
    -5w beyaz led(tavan lambasında),
    -2x5w beyaz led(Plaka),
    -2x10w mavi led(bagajda),
    -206plus özel kolçak,

Hepsinin montajını kendim yaptım ve çok harika oldular. (Bagaj lambası için elektriği stopdan aldım.)

İlerleyen zamanlarda;
    Cam filmi,
    Kaput koruma,
    ön arka pioneer kolon,
    tavan siyah folyo,
    207sisleri ile değişim ve sislere aynı xenondan.

Uzun vadede de 207 için özel üretim bir dvd ve gps lie ekran seti var onu düşünüyorum. Tabi garanti kapsamı dahilinde taktıramayacağım.

• Ayrıca kol dayamayı serviste sormadım ama 150tlden aşağı olacağını sanmıyorum. Ben hepsiburadada dan kampanyadan 100tlye aldım. montajı çok basit. Yalnız vidala işlemi var maalesef elfrenin arkasındaki yuvarlak içecek yeri iptal oluyor onun çevresine 4 vida ile tutturuyorsunuz. Gayet sağlam ve kullanışlı. Kollarınız uzun ve koltuğu çok geride kullanıyorsanız(araba küçük olduğu için pek sığamıyorum.) kol dayama ve kapının kol kısmı kolunuza destek oluyor buda ii yani :d
  • kol dayama ve anten içim 50 lira verdim kol dayama servisin gösterdiğinden daha iyi oldu ve orta konsoldaki tüm fonksiyonlarıda kullanabiliyorum
  • @mpal624

ben bizim araçlarda follow me home özelliğinin manuel de olsa olduğunu bilmiyordum. siz dedikten sonra bugun arabadan inerken denedim. farlar 30 sn acık kaldı ve söndü. bnce manuel olması daha iyi olmuş, çünkü gerekli durumlarda kullanılabilir.

kol dayama ile ilgili birşey sormak istiyorum. hepsi burada da 206+ için bir kol dayama var.

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=260649&productid=otelf7841

sizinkide bundan mıdır? bu kol dayamayı monte ettiğimizde el freninin arkasındaki cam açma kapama düğmelerine ulaşmada sorun yaşanıyor mu? ( bu düğmeleri de niye oraya koyarlar anlamış değilim)

• @mercilless

Follow me home özelliği sanırsam far sensörü olan araçlarda eğer auto seçeneği açık kaldıysa sürekli aktif oluyor.

Düğmeyi oraya koymalarıdnaki amaç araç içindeki herkesin kolay ulaşması. arkadaki ve öndeki insanlar oraya kolayca ulaşabiliyor. Sanırsam 2005 sonrası 206 larda o düğmeyi sinyal butonun yanına koyuyolardı. Ama sadece öndeki kişiler erişebilmekteydi.

Ben otomatik kapatma olayını iptal ettim çünkü allah korusun acil bir durumda kapı dışardan açılması gerektiğinde sorun çıkartabilir. O düğmeyi kullanmıyorum.
    Kol dayama yatık haldeyken maalesef o düğmeyi kullanmayı zorlaştırıyor. Bu benim için problem değil ama o düğmeyi kullanmak isterseniz sıkıntı olabilir. Onun dşında el freni ve cam düğmeleri çok olmasada biraz engelleniyor. Buda çok sorun değil. söför ve yolcu çok sıkıntı çekmeden kullanabiliyor. guven.m arkadaşın başlarda gönderdiği fotoları arasında var bakarsanız görebilirsiniz.

Ben de hb dan aldım. torpidodan acil bişi almam gerektiğinde üstüne dayanıyorum şimdiye kadar hiç bişi olmadı gayet sağlam.

• ortaya koymayıpda kapı kollarına koyarlarsa 2 adet buton koymak zorunda kalacak buda ek maliyet bu tip ekonomi sınıfı arabalara bakın hep öyle :)
  • eet en ufak şeyleri bile düşünüp kısmışlar :)

arkadaşlar bu aracın radyosu mp3 çalmıyor mu?

birde yakıtı nerden alıosunuz?
  • ben mesajı biraz eksik okumuşum galiba. Benim kafa kilitleme düğmesine gitti. Cam düğmelerine ulaşmak çok zor olmuyor elinizi biraz kıvırmanız gerekiyor sadece.
    @heyecan dediği gibi maliyeti baya bir kısmışlar arabada. Comfort seçeneği aldık ama küçük ayrıntılardan kaçmışlar. Aslında cam tuşlarının ortada olması daha kolay Lüks araçlarda genelde öyledir. BMW lerden biliyorum öyle. Kapı kolundaki düğmeleri kullanmak biraz skıntı yaratabiliyor. Tabi çoğu araçta orda olunca insanlar ona alışıyor birazda. Eli hep orda düğme arıyor. Halbuki vitesli veya otomatik araçlarda nasılsa sağ el boşta camı açıp kapatmak için çok bi uğraş gerekmiyor oratada olunca hemde masraftan kaçılmış oluyor.

Asıl olay bizim araçlarda(envyde var mı bilmiyorum) cam otomatiği. Bazı araçlarda uzun süre basılı bırakınca cam kendiliğinden kapanır veya aracı kitlediğinizde camlar kendilğinden kapanır. Bu sistemi bizim araba koymamışlar. Piyasada 50tlye satılan bir parça kolayca monte ediliyor ve bu olyor ama servis aracı garanti dışı bırakıyor kendiside araç bun desteklemiyor diye takmıyor. Sinir bozucu bir olay.

Bu forumu okuyan arkadaşlara önerim şu olacak kullandığımız araçlar yakıt ekonomisi bakımından gerçekten çok iyi. Piyasadaki eş değer bir çok araçtan daha çok performans sahibi. Kısıtlı olsada teknolojisi iyi. Sağlamlık ve güvenliğe bir şey diyemem. Almak isteyen olursa elbette öneririm. Ben yandım eller yanmasın diye bir durum yok. Yalnız tek önerim, bu tarz yerleri araştırıp alsınlar. Aldıkları araçların eksiklerini bilip alsınlar. Artık airbag dir abs dir klimadır bunlar standart. Bunlarla araç pazarlıyolar hiç kimse eksiklerden bahsetmiyor. Bunlara lütfen dikkat etsinler. Alırken küçük görünen eksikler 1-2 hafta sonra dağ gibi oluyor. Çok kullanmadığımız şeyler bile çok acil bir zamanda ihtiyaç duyulabiliyor. Bunları göz ardı etmemek lazım.

• Babamın aracı e60 bmw adam sol kapı koluna cam kumanda ünitesi, ayna katlama, perde açma-kapama ayna ayarı, merkezi kilit tuşlarını koymuş gayet hoş bir şekilde kullanılıyor :) merkezi kilit tuşu bendede sıkıntı oluyor eski 206larda dörtlü tuşunun yanına koymuşlar keşke pluslardada aynı şekile olsa kullanımı daha kolay olur. Teypte Mp3 çalma özelliği yok, yakıtta genelde bp ve opeti tercih ediyorum, pejo her ne kadar totali tavsiye etsede:)
  • bnce de istenilse sol tarafta bütün butonlar toplanabilir.

ama bütün bunların yanında pejo nun 206+ modelinde 4 lü butonunu ekranın önüne koymayıp ta güzel bir şekilde havalandırma deliklerinin arasına koyması gayet şık olmuş :)

radyosunun da mp3 çalmaması da kötü bi durum :S

ilk yakıtımı shell den almıştım ama genelde insanlar opet ve po dan aldıkları motorinden daha çok memnunlar sanırım. bnde bundan sonra 2 sinden birinden alıcam muhtemelen.

birde arkadaşlar araç rodaj süresindeyken ,

araç ilk açışta ve kapanışta 1 dk beklemek,
    yüksek devirlerde kullanmak,
    ani fren ve hızlanmalar yapmamak dışında yapmamız gereken şeyler var mı?
  • merhaba bende bu hafta 1.4 envy benzinli satın aldım. Spoiler taktırmak istiyorum fakat servis tavan delinecek falan dedi bende vazgeçtim. Dışarda yapan bir yerle konuştum yapıştırıyoruz dedi. Nedir arkadaşlar tam olarak spoilerin bağlantı yöntemi ?
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.