Şimdi Ara

2010 HDI Peugeot 206 plus yardım (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
751
Cevap
1
Favori
135.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: heycan

quote:

Orijinalden alıntı: guven.m

ben aracı haftaçi sabah 8 akşam 7 çalıştırıyorum haliyle motor soğuk oluyor, bahsettiğin gibi bir ses gelmiyor ancak soğukken daha vuruntulu ve sesli çalışıyor ancak ısındıktan sonra normale dönüyor daha önceki 307 dizel aracımda da bu şekildeydi. senin aracındaki ses kesilmiyor ise servise bi göstermende fayda var. Aracı uzun yıllar sorunsuzca kullanmak için motor soğukken yüksek devirlere çıkmadan sakin kullanmak daha faydalı olacağını düşünüyorum

bu sırf pejoya has bir durum değil tüm dizel araçlar motor soğukken sesli çalışır motor ısındıkça bu ses azalır
    kış aylarında 2000 devirden sonra motordan gelen ıslık sesi aslında turbodan gelmektedir, buda soğuk iken normaldir yağın ısınması uzun sürer buda turboda ıslık sesine yol açar çözümü daha ince bir yağ koymaktır benim daha önceki aracım corsada ıslık sesi aldığım günden 200bine kadar vardı turbodada herhangi bir sıkıntısı çıkarmadı

Evet üstad haklısınız. yağ konusunda biraz araştırma yaptım. özellikle yabancı formlarda dizel motorlarda soğuk havalarda ses ve vuruntu duymak istemiyorsanız 5W30 yağ tavsiye ediyorlar. bildiğim kadarıyla bizim araçlara 10W40 yağ koyuyor servis.

• 206+ larda arka kapıdaki çocuk kilidiyle ilgili sorun yaşayan var mı? Çocuk kilidi kendiliğinden devreye giriyor düzeltmek için tornavidayla ayar yapmak gerektiği halde bu nasıl olur? Merkezi kilitten bahsetmiyorum.
  • Ben cocuk kilidini kullaniyorum. Acmak icin tornavidaya gerek yok kontak anahtariyla cevirdiginde devre alabiliyor yada devreden cikarabiliyosun. Devreye aldiginda kapinin icerden acilmasini engeller. Mekanik bir sistem oldugundan kendiliginden degismez. En azindan ben karsilasmadim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nisan7

206+ larda arka kapıdaki çocuk kilidiyle ilgili sorun yaşayan var mı? Çocuk kilidi kendiliğinden devreye giriyor düzeltmek için tornavidayla ayar yapmak gerektiği halde bu nasıl olur? Merkezi kilitten bahsetmiyorum.

Benim arka sağ kapı iki kere kendiliğinden devreye girdi. yalnız iki seferde arkadaki yolcu, kapılar kilitli iken içeriden açmak için uğraştığı zaman oldu.
    bu sebepten dolayı otamatik kilitlemeyi devreden çıkarttım sorun şimdilik çözüldü gibi
  • zamanla kendiliğinden olabiliyor bende 1 kere olmuştu anahtarla çevirdim artık sorun yok :):)
  • arkadaşlar arabam için 24000 istiyorum nasıl fiyat stil ve güvenlik paketli sıfırdan farkı yok 6000 km de arka hoparlör karter koruma park sensörü kol dayama hepsi var orjinal serviste takıldı (kol dayama hariç) özenle kullanıyorum ... sahibinden de millet benzinliye 23000 istiyor... dizellere 25000 27000 arası.
  • arkadaşlar full depo ile şehir içi ortalama yaptıgınız km'ler ne durumda?
  • 3/4 ün altına düşürmeden depoyu dolduruyorum. 530 ile 570 arası kmde oluyor.
  • benim araçta ışık yanana kadar şehir içi kullandigimda 800 km civari oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: birtan206

arkadaşlar full depo ile şehir içi ortalama yaptıgınız km'ler ne durumda?

Zaman zaman değişiyor. Bazen 1 depo 770 km gidiyorum bazen 650 km gidiyorum. Şehirlerarası 1000 i geçiyor. Kullanıma göre çok değişiyor. İstanbul trafiği bu. Birde ben genelde kısa mesafe yapıyorum. Yani motor ancak ısınana dek varıyorum. Bu da ortalama tüketimin yüksek çıkmasına neden oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman_goksel -- 27 Şubat 2011; 12:41:59 >
  • bende şehir içi kısa mesafe yaptığım için 650-750 değişiyor, sabah 8 km,akşam 8 km motor soğuk olduğundan fazla yakıyor. ancak uzun yolda 1100km gittim, sizinde dediğiniz gibi kullanıma göre değişiyor.

Bu arada xenon farlarla ilgili RZC de bulunan mercekli xenonlar gayet hoş duruyor ve far yapısı bizimkiyle neredeyse aynı, yapan bi yer bulabilirsin rcz de deki gibi mercek taktırcam.

2010 HDI  Peugeot 206 plus yardım
  • benim istanbulda 800 km olmasi normal yani sorun yok ozman :)
    benimde işe gidiş 21 geliş 21 km oldugu için motor ısınmış oluyor.ama bana full depo ile daha fazla yapmasi lazim gibi geliyor.o yüzden sordum.

bu far yapısı konusundada mercek taktırmak değilde komple o rcz fari alıp taksak cuk diye oturur mu acaba?
  • cumartesi günü 2011 206 plus envy aldım, ilk izlenimlerim: debriyaj ayarı kıvamında zorluk çekmeden alışıyorsunuz, devrini iyi alıyor vites geçişleri güzel henüz hız yapmak nasip olmadı ama 120de herhangi bir sarsıntı olmadı araçta. bagajda aydınlanma var sölediğiniz gibi torpido aydınlatması yok. aracın pedallar spor pedal olduğu için bu sabah kundura ile zorlandım, bi süre spor ayakkabı ile kullanmak daha mantıklı gibi çünkü kayıyor ayakkabılar, herkese iyi günler
  • bu arada derece problemi de yok ekranda
  • sizin arabalarda çakmak var mı, benimkinde yok?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mscc

sizin arabalarda çakmak var mı, benimkinde yok?

var, senin versiyonda da onu mu kırpmışlar.
  • çakmak yeri var çakmak kendisi yok bütün modellerinde öyle biliyorum ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: birtan206

benim istanbulda 800 km olmasi normal yani sorun yok ozman :)
    benimde işe gidiş 21 geliş 21 km oldugu için motor ısınmış oluyor.ama bana full depo ile daha fazla yapmasi lazim gibi geliyor.o yüzden sordum.

bu far yapısı konusundada mercek taktırmak değilde komple o rcz fari alıp taksak cuk diye oturur mu acaba?

RCZ nin hatları biraz keskin dikkat ederseniz. Olsa çok güzel olurdu gerçi onun da fiyatları nasıldır bilinmez . Aksesuarcılar 1 haftada mercekli ve led li yapıyorlar ama onlarında camı çok kötü oluyor 1-2 yılda buzlaşıyor ve kararıyor.

Ankara ostimde pejo hurdacısı buldum müsait bi vaktimde gidecem eğer 206+ stop ve farı varsa alıp karartcam orjinalleri duracak. Biraz hoş olur gibi . Böcek gibi olacak

• çakmak bende de yok :( kapaklı 12v şarj yeri var sadece.Demek ki benden de kırpmışlar :)
  • arkadaşlar bn de gecen hafta 206+ hdi comfort modelini aldım. ankarada derece olayını halledebilen arkadaşlar hangi serviste ve ne diyerek servisi ikna ettiler?

peugeot marbiyellerin orjinalleri ne kadardır serviste?

birde orjinal kol dayama almak istiyorum, pejo servisinde fiyatı nedir? montajında herhangi bir yer deliniyor mu?
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.