Bende c sınıfı araçlar kadar yaktığını söylüyorum zaten. Araç 1400 kg. ve 2000 motor, tam otomatik vites, 150 beygir.
quote:
Orijinalden alıntı: kubilay06
quote:
Orijinalden alıntı: alpaybıyıklı
LPG de mazdaların sıkıntılı olduğunu duymuştum.
Ben epeyce araştırmıştım lpg olayını, servis kesinlikte sıkıntı olmaz demişti. 40 bin bakımı için gittiğimde yeniden sordum. Kesinlikle sorun çıkartmaz dediler. sadece araçta arıza uyarı ışığı yanıyormuş. Yetkili servisin cevabı bu olmuştu. Ancak ben daha çok uzun yol yaptığım için tavsiye etmemişlerdi.
Geçmişte sorun olmadığı düşünülüyordu fakat zamanla ortaya çıktı ki sorun oluyor.Özellikle Mazda 3'ün subapları magnezyum alaşımı olduğu için lpg'nin yüksek yanma sıcaklığı ile zamanla eriyor.50 bin km de bir böyle bir sıkıntıyla karşılaşma ihtimali oldukça artıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: swat1000
Sehir ici 10 mu
Nasıl bir tüketim bekliyorsunuz; pardon?
Ben lpg olayını yetkili servisle konuşmuştum. Subaplarla ilgili sorun yaratan bölgenin Mazda 6 'da mağnezyum değil çelik olduğunu tespit ettiklerini ve hiçbir sorun çıkarmayacağını söylemişlerdi. Mazda 3 leri bilmiyorum. Saygılar.
merhabalar acaba şuan itibariyle 2009 model aracınıza ne kadar MTV ödüyorsunuz ve lpg de ne kadar yakıt tüketiyor. Umarım dolanan vardır bu topicte.
Aracım 2010 model ve 2012 yılı için ödeyeceğim vergi tutarı toplam 2.129,00 TL.'sıdır. Lpg kullanmıyorum. Ama tahminen şehir içinde 100 km'de 11-12 litre lpg tüketir.
Bu arada ben bu konuyu otomobil genel markalar ve modelleri kısmında açmıştım. Oradan araç tercih-kıyaslamaya taşınmıştı. Şimdi de mazda bölümüne taşınmış. Bunlar benim haberim olmadan yapılmış. Bu durumun sebebi ne olabilir? Saygılar.
quote:
Bu arada ben bu konuyu otomobil genel markalar ve modelleri kısmında açmıştım. Oradan araç tercih-kıyaslamaya taşınmıştı. Şimdi de mazda bölümüne taşınmış. Bunlar benim haberim olmadan yapılmış. Bu durumun sebebi ne olabilir? Saygılar.
Son 3 hafta içinde benim açtığım Alfa Jülyet, BMW 1, ve Honda Civic inceleme konuları da ilgili markaların başlıklarına taşındı arkadaşım.
Ya da bir artniyet varsa ikimize karşı var galiba.
Paylaşıma devam arkadaşım.
Sayende bu güzel aracı daha iyi tanıyabiliyoruz. :)
Selamlar.
quote:
Ben lpg olayını yetkili servisle konuşmuştum. Subaplarla ilgili sorun yaratan bölgenin Mazda 6 'da mağnezyum değil çelik olduğunu tespit ettiklerini ve hiçbir sorun çıkarmayacağını söylemişlerdi. Mazda 3 leri bilmiyorum. Saygılar.
Her geçen gün bir adım daha yaklaşıyorum bu araca.
araç 94000 tlye vurmuş.Bu kadarda pahalılık olmaz
50.000 km. bakımı yapıldı. 484,00 TL. tuttu bu bakım. Bu bakımda arka balatalar değişti. Polen filtresi de değişti. Halen tavsiye olunur. Araç 2.000 motor olduğu için tüm 2000 motorlar gibi mazda 6 da zam yedi.
Merhaba. Ben 2009 yılında mondeo almaya gidip honda civic alan ender kisilerdenimdir :) ilk arabam. Donanim olarak en alt seviye olan Dream düz vites sahibiyim. 6 ay önce lpg taktirdim bir sıkıntı yok şimdilik. Araçtan memnunum ama donanim olarak daha dolu bir araç düsünmekteyim. 2 araç arasında kaldim mazda 6 ve volvo s 60. ikisini de ikinci el düsünüyorum 2010ve üzeri modeller.
Kubilay bey sayenzde mazda 6 hakkında oldukca bilgilendim. Honda kullanicisi olarak Accord un tipini çok beğenmeme rağmen fiyat ve performans olarak mazdayi daha önde görmekteyim.
Sadece sunu sormak istiyorum. Kubilay bey aracınızın en beğenmediğini 2 özelliğini yazar mısınız. Yakıtla ilgili olmazsa sevinirim. Teşekkürler
MONDEO2009 aracımda beğenmediğim 2 özelliği düşündüm düşündüm ama bulamadım. Beğenmediğim hiçbir özelliği yok. Belki bir özellik var ama bu kullandığım diğer araçlarda da vardı ( belki de benden kaynaklanan bir özellik ): Yağmurlu ve aydınlatmanın zayıf olduğu yollarda geceleyin yolu çok iyi göremiyorum. Yağmurlu olmayan günlerde böyle bir sorunum olmuyor.
quote:
50.000 km. bakımı yapıldı. 484,00 TL. tuttu bu bakım. Bu bakımda arka balatalar değişti. Polen filtresi de değişti. Halen tavsiye olunur. Araç 2.000 motor olduğu için tüm 2000 motorlar gibi mazda 6 da zam yedi.
Babamın 2008 1.3 Yaris'inin 40 bin bakımında standart bakım + bujiler + ön balatalar değişti 3 ay önce ve 570 TL tuttu.!!!
2.0 lt'lik Mazdanın bakımları 1.3 lük Toyotanın yanında bedava sayılır. :)
Ben bu arabada şunu gördüm. Bakımları yetkili serviste yaptırıyorum ve gerçekten çok ekonomik. Hiç unutmuyorum 1997 model polo 1.6 aracımın 90.000 km. bakımı için yetkili servis 2000 yılında 434,00 TL. istemişti de " amanın bu ne " demiş ve poloyu en kısa zamanda satmıştım.
2000 yılında dolar 0,53 TL. imiş ki günümzdeki dolar olarak karşılığı 820 dolar.
quote:
Ben bu arabada şunu gördüm. Bakımları yetkili serviste yaptırıyorum ve gerçekten çok ekonomik. Hiç unutmuyorum 1997 model polo 1.6 aracımın 90.000 km. bakımı için yetkili servis 2000 yılında 434,00 TL. istemişti de " amanın bu ne " demiş ve poloyu en kısa zamanda satmıştım.
Kesinlikle.Allaha şükür uzun zaman oldu alalı hiçbir sorun çıkarmadı,yetkili servislerin inanılmaz ilgileri,adam yerine konulmakta cabası..İyiki Mazda'yı tercih etmişim.Uzun sürede satmayı düşünmüyorum.
Arkadaşlar bende bu arabanın hastasıyım ınanın hiç surmedim canlı gormedım ama aşıgım sebıbını bilmiyorum bu araba hakkında yakıt ve vergı konusu dısında hıc olumsuz yazı yok şuan sahıbındende 48000 var bıtane cok hos tavsıye ederim
arkadaşlar ben de 2.el mazda 6 alma konusunda karar aşamasındayım. 150bin km lerde bakımı tam motorlarında sıkıntı olur mu? 2004-2006 modellere bakıyorum. bir de mazda 6 nın yere yakınlığı veya yerden yüksekliği diğer araçlara göre nasıldır? lpg de yakıt sarfiyatını deneyen oldu mu ? saygılar..
150.000 km. bakımı aksatılmamış bir araçta motor açısından bir sıkıntı olmaz. Yere yakınlığı opel astra veya vectra gibi. Ancak sümbül veya paliodan alçakta. lpgyi bilmiyorum.