Şimdi Ara

2010 MODEL MAZDA 6 ALDIM (TAVSİYE EDERİM) ARAÇ İLE İLGİLİ SORULARINIZ VARSA CEVAPLAYABİLİRİM. (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
603
Cevap
10
Favori
131.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oprema

takası nasıl yaptınız acaba?

Takas: Başabaş . Birbirimize tek kuruş ödemedik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaleli88 -- 24 Ocak 2013; 10:28:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaleli88

quote:

Orijinalden alıntı: oprema

takası nasıl yaptınız acaba?

Takas: Başabaş . Birbirimize tek kuruş ödemedik.

• quote:

Orijinalden alıntı: altrea

quote:

Orijinalden alıntı: kubilay06

Sayın " Bdrnclk " cruze ile mazda 6 kıyaslanamaz. Cruzenin iç mekanı ve verdği sürüş zevki bana göre vasat. Ben mazda 6 almadan önce cruze modellerini de incelemiştim. O zaman cruze Türkiyeye yeni gelmişti ve ilk alanlar hep yakıttan şikayetçi idiler. Şehir için 12 litreden bahsediliyordu. Benim aracımda halen şehir içi tüketim 10 litre. Halen araçtan memnunum. Sürüş zevki için kesinlikle mazda 6 alınır diyorum. LPG işini bu işi bilen birisine sormakta fayda var, ben araştırdığımda yetkili servis bir sorun olmayacağını söylemişti. Şavrolenin tek artısı garanti süresi içerisinde olması gibi geliyor bana. Başka bir artısı yok. Her iki aracı da test edin, aralarında büyük farklar olduğunu siz de göreceksiniz. Selamlar.

Selamlar
    60.000kmden sonra şanzıman yağını değiştirmeyi düşünüyormusunuz.Tork konvertörtü otomatikler için şanzıman yağlarını 60.000km yada 5 yıl (hangisi önce dolarsa) değiştirmeyi tavsiye ediyorlar.
    Siz ne düşünüyorsunuz..

Mazda Türkiye'ye telefon ettim. Kullanım kitabında manuel vitesli araçların şanzıman yağ değişimi 100.000 km. yazıyor, otomatik viteste şanzıman yağ değişim aralığı nedir diye sordum. Konuyla ilgili mail atmalarını istedim. Daha sonra şanzıman yağının iki yılda bir yenilenmesi gerektiğini bana mail ile bildirdiler. Mailde km önemli değil yıl önemli yazıyor.

• quote:

quote:

quote:

Sayın " Bdrnclk " cruze ile mazda 6 kıyaslanamaz. Cruzenin iç mekanı ve verdği sürüş zevki bana göre vasat. Ben mazda 6 almadan önce cruze modellerini de incelemiştim. O zaman cruze Türkiyeye yeni gelmişti ve ilk alanlar hep yakıttan şikayetçi idiler. Şehir için 12 litreden bahsediliyordu. Benim aracımda halen şehir içi tüketim 10 litre. Halen araçtan memnunum. Sürüş zevki için kesinlikle mazda 6 alınır diyorum. LPG işini bu işi bilen birisine sormakta fayda var, ben araştırdığımda yetkili servis bir sorun olmayacağını söylemişti. Şavrolenin tek artısı garanti süresi içerisinde olması gibi geliyor bana. Başka bir artısı yok. Her iki aracı da test edin, aralarında büyük farklar olduğunu siz de göreceksiniz. Selamlar.

Selamlar
    60.000kmden sonra şanzıman yağını değiştirmeyi düşünüyormusunuz.Tork konvertörtü otomatikler için şanzıman yağlarını 60.000km yada 5 yıl (hangisi önce dolarsa) değiştirmeyi tavsiye ediyorlar.
    Siz ne düşünüyorsunuz..

Mazda Türkiye'ye telefon ettim. Kullanım kitabında manuel vitesli araçların şanzıman yağ değişimi 100.000 km. yazıyor, otomatik viteste şanzıman yağ değişim aralığı nedir diye sordum. Konuyla ilgili mail atmalarını istedim. Daha sonra şanzıman yağının iki yılda bir yenilenmesi gerektiğini bana mail ile bildirdiler. Mailde km önemli değil yıl önemli yazıyor.

Yılda önemli kmde tabiki.ama değişim yaparsanız bizimle paylaşırsınız artık.Ayrıca şanzıman yağının numarası nedir bunu bildirdiler mi?(Bp Autron SP III olabilir belki)

• Kubilay abi baştan beri bütün yazıları okudum.rabbim inşallah daha uzun seneler kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.dua et bizlere de nasip etsin.malum memur maasi ile hemen alinmiyor.biraz birikim yapmak gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrullahberat46

Kubilay abi baştan beri bütün yazıları okudum.rabbim inşallah daha uzun seneler kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.dua et bizlere de nasip etsin.malum memur maasi ile hemen alinmiyor.biraz birikim yapmak gerekiyor.

Allah herkese gönlüne göre versin. Mazda 6 serisi gerçekten iyi . Sorunsuzluk arayanlara tavsiye ederim. Servis giderleri hesaplı. Donanım ve konfor olarak marka araçlardan hiçbir eksiği yok. 6 serisi ikinci elde hemen satılıyor. Temiz araç bulmak mümkün. Artık c serisi araçlar 50 binliradan satılıyor. Memur arkadaşları tek üzecek yönü yakıtı. Araba fazla yakmıyor, ancak benzin pahalı.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emrullahberat46

Kubilay abi baştan beri bütün yazıları okudum.rabbim inşallah daha uzun seneler kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.dua et bizlere de nasip etsin.malum memur maasi ile hemen alinmiyor.biraz birikim yapmak gerekiyor.

Allah herkese gönlüne göre versin. Mazda 6 serisi gerçekten iyi . Sorunsuzluk arayanlara tavsiye ederim. Servis giderleri hesaplı. Donanım ve konfor olarak marka araçlardan hiçbir eksiği yok. 6 serisi ikinci elde hemen satılıyor. Temiz araç bulmak mümkün. Artık c serisi araçlar 50 binliradan satılıyor. Memur arkadaşları tek üzecek yönü yakıtı. Araba fazla yakmıyor, ancak benzin pahalı.

Teşekkür ederim abi ben zaten 98 mazda 323 kullanıyorum ve mazda yı iyi biliyorum ben inşallah alırsam lpg ile binerim.oda bizi üzmez inşallah az fazla da yaksa onuda konfora saglamlığa sayarız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Selamlar
    Siz ne düşünüyorsunuz..

Yılda önemli kmde tabiki.ama değişim yaparsanız bizimle paylaşırsınız artık.Ayrıca şanzıman yağının numarası nedir bunu bildirdiler mi?(Bp Autron SP III olabilir belki)

Mazda Türkiye orjinal ATF-MV otomatik şanzıman yağının kullanılması gerektiğini bildirdi cevaben.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Selamlar
    Siz ne düşünüyorsunuz..

Mazda Türkiye orjinal ATF-MV otomatik şanzıman yağının kullanılması gerektiğini bildirdi cevaben.

Yabancı forumlardada bu yağdan bahsetmiş.Değişik bir yağ sanırım.Bulunabilir mi acaba?

• Servisi aradım, yağ mevcut dediler.
  • quote:

Servisi aradım, yağ mevcut dediler.

Litre fiyatını sordunuz mu?Ayrıca tork konvertörlü araçların tam yağlarını bir makine yardımıyla alabiliyorlarmış.Yağ tıpasını açınca maksimum 4lt yağ akabilirmiş.toplam 10lt civarında yağ ile çalıştığını tahmin ediyorum.Böyle olunca kaba yöntemlerle %40 civarında yağ değişimi ancak yapılabilir.Bu değişim konusunda servisiniz ayrıntılardan bahsediyor mu?
  • quote:

quote:

Servisi aradım, yağ mevcut dediler.

Litre fiyatını sordunuz mu?Ayrıca tork konvertörlü araçların tam yağlarını bir makine yardımıyla alabiliyorlarmış.Yağ tıpasını açınca maksimum 4lt yağ akabilirmiş.toplam 10lt civarında yağ ile çalıştığını tahmin ediyorum.Böyle olunca kaba yöntemlerle %40 civarında yağ değişimi ancak yapılabilir.Bu değişim konusunda servisiniz ayrıntılardan bahsediyor mu?

Yok daha servise gitmedim, bahsettikleriniz dışında nelere dikkat etmem gerekiyor?
  • Bende çok ayrıntılı bilgi sahibi değilim.bu bilgileri otomatik araç merakından dolayı öğrendim.Yeni birşeyler öğrenirsem burada paylaşırım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: uA_Y_C_A

Mazda Ford desteğini aldıktan sonra iyi olmaya başladı....3 serisininde daha çok iyi olmasını umuyorum.

ford desteği çok gerilerde kaldı.. mazda tam japon artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: SabitSalınım

quote:

Mazda Ford desteğini aldıktan sonra iyi olmaya başladı....3 serisininde daha çok iyi olmasını umuyorum.

Eee bizde zaten 3.5 yıl önce demişiz bunu :) hatta 4 yıl diyelim düz hesap
    Ayrıca hala destek alınıyor. Bazı elektronik ekipmanlarda..

16 Kasım 2009; 15:01:14
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SabitSalınım

quote:

Eee bizde zaten 3.5 yıl önce demişiz bunu :) hatta 4 yıl diyelim düz hesap
    Ayrıca hala destek alınıyor. Bazı elektronik ekipmanlarda..

16 Kasım 2009; 15:01:14

Desteğin yönü de daha ziyade mazda dan ford a şeklinde olmuştur bu uğursuzluk döneminde.

• Aracım 62.000 km'ye yaklaştı. 60.000 km. bakımını yaptırdım 575,50 TL. tuttu. Bujiler değişti. Otomatik şanzıman yağı ve filtresi değişti. Motor yağı ve filtresi değişti. Polen filtresi değişti. Hava filtresi değişti. Motor yağı ile filtresi bende mevcut idi. Bunlara para vermedim ( kampanyadanhediye almıştım ). En pahalı sarf malzemesi bujiler oldu. 4 adet 129,16 TL. ( KDV hariç ), sonra işçilik 101,69 TL. ( KDV hariç ) sonra yağ süzgeci 79,92 TL. (KDV hariç ) ve polen filtresi 53,74 TL. (KDV hariç ), hava filtresi 33.02 TL. ( KDV hariç ) sıvı conta 16,95 TL. (KDV Hariç ).
  • quote:

Aracım 62.000 km'ye yaklaştı. 60.000 km. bakımını yaptırdım 575,50 TL. tuttu. Bujiler değişti. Otomatik şanzıman yağı ve filtresi değişti. Motor yağı ve filtresi değişti. Polen filtresi değişti. Hava filtresi değişti. Motor yağı ile filtresi bende mevcut idi. Bunlara para vermedim ( kampanyadanhediye almıştım ). En pahalı sarf malzemesi bujiler oldu. 4 adet 129,16 TL. ( KDV hariç ), sonra işçilik 101,69 TL. ( KDV hariç ) sonra yağ süzgeci 79,92 TL. (KDV hariç ) ve polen filtresi 53,74 TL. (KDV hariç ), hava filtresi 33.02 TL. ( KDV hariç ) sıvı conta 16,95 TL. (KDV Hariç ).

Otomatik şanzıman yağını kaç litre değiştirdiler ve yağ olarak ne kullandılar acaba?
  • Buradaki bilgilerin hemen hemen hepsini takip ediyorum. Geçen ay içerisinde de temiz bir mazda 6 bulup onu sahiplendim :) Başta Kubilay bey olmak üzere burada belirtilen mazda6 ile ilgili bilgilerin doğrulunu test ettim. Donanımı, konforu, yol tutuşu gerçekten inanılmaz. Viraj dönüş kabiliyeti ve stabilitesi keyif verici.

Yakıt tüketimi ile ilgili "araba fazla yakmıyor yakıt pahalı" görüşüne de katılıyorum. Çok da fazla km yapmayan biri olarak LPG taktırma hususunda ise hala kararsızım, araba zorlanmadan ekonomik kullanım durumunda 2bin devirde vites değiştiriyor yani 1bin ile 2bin devir arası seyir ediyor. Bu hafta uzun yolda kullandım 90-100km sabit hızda 5-5,5 litre yaktı.
    LPG konusunda edindiğim genel bilgileri paylaşmak istedim. Sizin de kafanız karışsın :)

-Marka önemli değil takan önemli :) (Bu genel kanı)
    -Serviste takılması önerildi.
    -Servislerin anlaştığı bir LPG markası yok ama her biri farklı LPG takıyor.
    -LPG ile birlikte yağlama sistemini de taktırın.
    -Mazdaların çoğunda Landrenzo takılı dendi.
    -Bu magnezyum enjeksiyonlar ile ilgili de aslında bir ton efsane var. Başına gelen nadir kişiler ise gerekli değişiklikleri yapıp LPG ile hayatlarına devam ediyorlar.

Benim bu LPG işinde aslında kafam bayağı karıştı, geçmişte LPG konusunda problem yaşamış biri olarak elbette aracım daha az yaksın isterim ama şimdilik bu şekilde kullanmaya devam etmeyi planlıyorum.

Herkese kazasız belasız günler dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: semsoy

Buradaki bilgilerin hemen hemen hepsini takip ediyorum. Geçen ay içerisinde de temiz bir mazda 6 bulup onu sahiplendim :) Başta Kubilay bey olmak üzere burada belirtilen mazda6 ile ilgili bilgilerin doğrulunu test ettim. Donanımı, konforu, yol tutuşu gerçekten inanılmaz. Viraj dönüş kabiliyeti ve stabilitesi keyif verici.

Yakıt tüketimi ile ilgili "araba fazla yakmıyor yakıt pahalı" görüşüne de katılıyorum. Çok da fazla km yapmayan biri olarak LPG taktırma hususunda ise hala kararsızım, araba zorlanmadan ekonomik kullanım durumunda 2bin devirde vites değiştiriyor yani 1bin ile 2bin devir arası seyir ediyor. Bu hafta uzun yolda kullandım 90-100km sabit hızda 5-5,5 litre yaktı.
    LPG konusunda edindiğim genel bilgileri paylaşmak istedim. Sizin de kafanız karışsın :)

-Marka önemli değil takan önemli :) (Bu genel kanı)
    -Serviste takılması önerildi.
    -Servislerin anlaştığı bir LPG markası yok ama her biri farklı LPG takıyor.
    -LPG ile birlikte yağlama sistemini de taktırın.
    -Mazdaların çoğunda Landrenzo takılı dendi.
    -Bu magnezyum enjeksiyonlar ile ilgili de aslında bir ton efsane var. Başına gelen nadir kişiler ise gerekli değişiklikleri yapıp LPG ile hayatlarına devam ediyorlar.

Benim bu LPG işinde aslında kafam bayağı karıştı, geçmişte LPG konusunda problem yaşamış biri olarak elbette aracım daha az yaksın isterim ama şimdilik bu şekilde kullanmaya devam etmeyi planlıyorum.

Herkese kazasız belasız günler dilerim.

Oncelikle hayirli ugurlu olsun Allah kazasiz belasiz binmeyi nasip etsin Semsoy kardes
    Aldigin araçtan biraz bahsedermisin model km vites renk vs..
    Bende ilk sahibi oldugumuz mazda 626 var hala keyifle biniyoruz fakat artik mazda 6 ya geçiş yapmak istiyorum MAZDA markasina guvendigim için ikinci el tercih edecegim.

Tesekkurler.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.