Şimdi Ara

2010 MODEL MAZDA 6 ALDIM (TAVSİYE EDERİM) ARAÇ İLE İLGİLİ SORULARINIZ VARSA CEVAPLAYABİLİRİM. (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
603
Cevap
10
Favori
131.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 kişi klima açık ve bagaj yüklü iken yakıt tüketiminde artış oluyor. Bu durumda aracın seriliği de azalıyor. Yani üç kişi ve bagaj yüklü iken görülen yakıt tüketimini yakalayamıyorsunuz. Gaza biraz daha basmanız gerekiyor. Ancak bu durum sadece yokuş çıkarken oluyor. Düz yolda bir sorun yok. Focus 2013 versiyonu konfor olarak bu aracı asla geçemez.
  • glovkiss_1907 G kullanıcısına yanıt
    Konforda Ford Focus, Mazda 6'ya rakip olamaz. Mazda 6 sürüş açısından en tatminkar, en kaliteli araçlardan biridir. Harika bir yol tutuşa sahiptir, virajlara yüksek hızlarda güvenle girebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaleli88

Opel Astrayla Mazda6 takas olayından sonra 1.5 yıl içinde 3. Mazda 6 yı alıyorum.1.sini(2010 model) Ev almak için sattım.Ev alma işi yalan olunca tekrar araba alma işine döndüm baktımki mazda6dan başka seçenek yok benim için.2.yi yine dinamic plus(2008model) aldım.2.yide sadece exclusive(xenon+park sensörü)almak için sattım.Ve çok istediğim Exclusive ı(2009) buldum.Ayrıca şunu söylemek isterim alım satımlarda kesinlikle zarar etmedim. MAZDA 6 BAĞIMLILIK YAPAR.

Hocam mesajlarınızdan anladığım kadarıyla bu aracı LPG ile kullandınız. Bir sıkıntı oldumu LPG ile ilgili yaşadığınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • az kaldı buldum bakalım. 323 hb den beri ne zaman bi mazda görsem uzuun uzun bakarım.

2008-12 mazdanın beyazını ankarada her gördüğümde 300-500 mtreden bile olsa, orda bişe var bakmalıyım deyip dönüp uzun uzun bakmışlığım vardır..

şimdi heralde buldum aradığımı,3-5 bin tlye bakmayıp alacağım inşallah..

siyah mı beyaz mı çook gidip geldim ne yalan söleyim ama beyaza karar verdim.. çok araba değiştiren biri olarak 2013 kasaya veya c mercedes alana kadar binicem artık mazda 6 ya, Allah nasip ederse..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestest -- 5 Eylül 2013; 21:49:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kubilay06

5 kişi klima açık ve bagaj yüklü iken yakıt tüketiminde artış oluyor. Bu durumda aracın seriliği de azalıyor. Yani üç kişi ve bagaj yüklü iken görülen yakıt tüketimini yakalayamıyorsunuz. Gaza biraz daha basmanız gerekiyor. Ancak bu durum sadece yokuş çıkarken oluyor. Düz yolda bir sorun yok. Focus 2013 versiyonu konfor olarak bu aracı asla geçemez.

2009 mazda 6 ile ile 2011den sonraki mazda 6 lar arasında sadece makyaj var sanıyordum ama sanki önceki 147 sonraki 155 hp yazıyor teknik bilgilerde ??
    aradaki farkları bilen var mı? mazda 6 almak üzereyim. çok fark varsa 2011 aliim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestest -- 5 Eylül 2013; 22:40:47 >

• 2011 modellerin yakıt tüketimi %10 daha az ve beygir gücü dediğiniz gibi biraz daha yüksek. Yakıt bilgisi Mazdaya aittir, ben denemedim. 2011 'lerde sis farlarında ve konsolda makyaj var. 2011 lerin sis farları yuvarlak hatlı, 2010 modeller ise köşeli hatlara sahiptir. Köşeli sis farları nedeniyle 2010 lar daha yırtıcı bir görüntüye sahiptir. 2011 lerde şerit takip sistemi var ve zenon farlar standart diye biliyorum. Alabilirseniz 2011 daha iyi, ancak bana sorarsanız fazladan 5-10 bin lira vermeye gerek yok.
  • Eyvallah Kubilay 06 .. Bir iki ay daha bekleme kararı aldık, daha doğrusu aracımı satıp da almaya karar verdim, galericiler çok fiyat kırıyor, 2009 mazda 6 ya 46 bin, benim merivaya 18 bin diyo ki 21 e verseydim 10 defa satmıştım...

• Eyvallah Kubilay 06 .. Bir iki ay daha bekleme kararı aldık, daha doğrusu aracımı satıp da almaya karar verdim, galericiler çok fiyat kırıyor, 2009 mazda 6 ya 46 bin, benim merivaya 18 bin diyo ki 21 e verseydim 10 defa satmıştım...

• ceyhun06 kullanıcısına yanıt
    hocam cevap geç oldu kusura bakmayın.
    3üde lpgli idi 1.si MTM diğer ikisi prins.Sorun yaşamadım hiçbiriyle ancak MTM tam bu araca göre.(kuruşu lirayı hiç karıştırmadan) 1 lt lpg ile 12.5 km gitmişliğim olmuştur.
  • bestest kullanıcısına yanıt
    CLS demek istediniz herhalde :) C kullanmış biri olarak diyorumki;C bu araca asla rakip olamaz.
  • quote:

CLS demek istediniz herhalde :) C kullanmış biri olarak diyorumki;C bu araca asla rakip olamaz.

C dedim c ye bindim fakat 6 ya binmedim. Şimdi daha da iştahlandım mazda 6 için...

• quote:

Orijinalden alıntı: bestest

quote:

C dedim c ye bindim fakat 6 ya binmedim. Şimdi daha da iştahlandım mazda 6 için...

• Arkadaşlar merhaba

Ben de Mazda6 aldım 2011 model. Çok şaşrdığım 3 nokta var. 1-bagaj ışığı yok mu? 2-el greni çekili hareket ederseniz sesli uyarmuyor mu? 3- araci kilitlediğinizde ses çıkmıyor var. Bu saydıklarım ayarlarla mı ilgili ? Birde ben hergün şehiriçi trafikte kullanıyorum ortalama12,5 yakıyor normalmi? Hiç uzun yol yapmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: omerfc1

Arkadaşlar merhaba

Ben de Mazda6 aldım 2011 model. Çok şaşrdığım 3 nokta var. 1-bagaj ışığı yok mu? 2-el greni çekili hareket ederseniz sesli uyarmuyor mu? 3- araci kilitlediğinizde ses çıkmıyor var. Bu saydıklarım ayarlarla mı ilgili ? Birde ben hergün şehiriçi trafikte kullanıyorum ortalama12,5 yakıyor normalmi? Hiç uzun yol yapmıyorum.

1-Bagaj ışığı var
    2-Hayır
    3-Nasıl bir ses çıkması lazım tık ediyor işte ayrıca sinyaller yanıp söner 1 kez
    4-Benim adana şehir içi trafiğinde ortalamam 10.5 litre
  • Aracımın %43 ömrü kalan aküsü değişti. Varta marka akü taktırdım. 170,00 TL. verdim. Akü sökülüp teste girdiği için yol bilgisayarı bilgileri sıfırlandı. Akü değiştikten sonra yaklaşık 600 km. yol yaptım. Aracı sadece Ankara içi kullandım. Yol bigisayarı verileri ortalama tüketim 10,2 litre, ortalama hız 32. Aracı halen tavsiye ediyorum.
  • Geç bir yazı olacak ama ben de kendi görüşlerimi eklemek istiyorum izniniz olursa(bu arada Mazda forumundaki ilk yazım );

Öncelikle aracın tasarımını sadece ben beğeniyorum değil galiba,herkes sevmiş,çünkü gerçekten bana çok hoş ve kaliteli geliyor.(ki zaten öyle)

Motor seçenekleri de gayet hoş fakat bizim ülkemize göre hem vergi hem de yakıt olarak biraz fazla gibi geliyor.Fakat uzun yolda gerçekten ekonomik.

Donanımda rakipleri kadar dolu.

Benim (sahibi olmasam da) önerebileceğim bir araç.

@kubilay06 Aracınız hayırlı olsun.

Hayırlı akşamlar,
    Emre.
  • Ben de uzun zamandan sonra oluşan fikirlerimi sizinle paylaşayım dedim.

Mazda 6 alalı yaklaşık 6 ay oldu, Ankara içi yakıt tüketimi 8,5-9 seviyelerinde. Şehir dışı kullanmak bu arabayı esas keyifli kısım. 100km sabit hızda gidebilirseniz(hissettirmeden 120'ye çıkıyor hain ancak ibreye bakınca anlıyorsunuz) 6litrenin de altında yakıyor. Ben 6-6,5 litre ile uzun yol yapıyorum. Klima yaklaşık yarım litre artırıyor. Performansa gelince düşük viteslerde çok atak değil (bilmiyorum belki ben fazlaca TDI araç kullandım benzinli genel karakteristiği olabilir.) ancak hızlandıkça araç oturmaya başlıyor, uzun soluklu 150-160 hızda bile son derece iyi yol tutuşu. Dileyen BMW-Mercedesler ile rahat kapışır :)
    Otomatik Vites geçişleri çok seri 1. ve 2. vitesten sonra değişimleri hissetmiyorsunuz bile, devir saatine bakmanız lazım analamak için, zaten araba sakin kullanımda 2bin devirin üzerinde vites atıyor, 2 bin civarı gitmeye çalışıyor (yakıt ekonomisi amacıyla sanırım) Yalnız benim anlayamadığım araba 5 vites ancak 6.yı da atıyor. Daha soğrusu attığını dediğim gibi anlamıyorsunuz ama yokuş çıkarken iki vites düşürünce manuele çekip bakıyorum vitese 4 yazıyor, bu konu hakkında bilgisi olan varsa yazabilir misiniz? Bir de vites ile ilgili son söz geri kaçırma sorunu kesinlikle yok.

Büyüklük ve iç hacim konusuna gelince bagaj zaten yayla, arka koltuklar patron arabası belli diz mesafesinden ancak kıyaslama olması açısından benim de kullandığım fokus, megane vb araçlara göre çok geniş, bir arkadaşım bmw 3.16 aldı mazda6 bariz geniş, belki bmw 5 serisi ile kıyaslanmalı bu açıdan.

Takip ettiğim kadarı ile son 6 ay içerisinde ikinci el fiyatlarında pek bir değişim olmadı, hala mazda3 fiyatına mazda6 keyfini sürebiliyoruz. 3-4 yaşında mazda6 lar 45 civarında satılıyor, temizini bulmak gerek tabi. Ancak basından da takip ettiğim kadarı ile bu keyif fazla sürmeyecek gibi :) mazda3 fiyatına mazda6 keyfini MTV si sayesinde sürüyorduk ancak yeni düzenleme ile motor büyüklüğü ile değil çevreye verdiği zarar kadar vergi ödenecek. Okuduğum kadarı ile de en az vergiyi LPG li araçlar ödeyecek. Tamam bu arabanın salınım değeri çok düşük değil ancak LPG ile çok daha makul vergiler ödeneceğini düşünüyorum. (LPG taktırıp taktırmamak ayrı bir değerlendirme konusu) Bekleyip göreceğiz herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

• @semsoy

quote:

Yalnız benim anlayamadığım araba 5 vites ancak 6.yı da atıyor. Daha soğrusu attığını dediğim gibi anlamıyorsunuz ama yokuş çıkarken iki vites düşürünce manuele çekip bakıyorum vitese 4 yazıyor, bu konu hakkında bilgisi olan varsa yazabilir misiniz?

Hocam aracınızda "yarım kavrama" diye tabir edilen bir sistem var. Bilhassa yokuşlarda hissedersiniz ki, aynı viteste olmasına rağmen aynı devirde hızınız farklı olabiliri. Bir başka deyişle aynı viteste farklı devirlerde de aynı hızı yapabilirsiniz.

Selamlar

• Teşekkürler cevap için aslında bu dediğiniz yalancı/sanal vites gibi bir şey... :)
    O zaman soranlara 5,5 vites demek daha doğru olacak :)
  • 5,5 vites
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.