Şimdi Ara

2010 Passat tdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese hayırlı ramazanlar arkadaşlar. 2010 model Passat 2.0 dizel otomatik highline 160.000 km de ki araç hakkında fikri olan varsa yardımcı olabilir mi.? Abim satın almayı düşünüyor. 2012 model honda civic satıp onu almayi dusunuyor. Yakıt durumu ve otomatik sanziman konusunda bir sıkıntısı var mı yoksa gönül rahatlığıyla alınabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mhts -- 14 Temmuz 2015; 22:43:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• civic gibi sorunsuz arabayi satip patlak sanzimanli passatmi alacak?hemde garantisiz dsg?aman kardes aman bir patlarsa o kavrama dogus siringayla kan alir adamdan.ust segmente gececekse accord alsin

• Bilende konuşuyor, bilmeyende.. 2010 model b6 kasa passat oluyor ve 2.0 tdı passatlarda yağlı tip dedikler dsg şanzıman var.. Şanzımanın içinde 6 litre yağ vardır.. Genel olarak sorunsuz olarak bilinir ve sorunsuz olarak çalışır.. B6 kasa olup 1.4 tsı motorlarda da kuru tip şanzıman vardır.. Yağlı dsg 6 ileridir..
    Kuru tip denilen ve sorun çıkaran passatlar ise b7 kasa passatlardır.. 1.4 tsı ve 1.6 tdı b7 kasa passatlarda kuru tip dsg şanzıman vardır ve sorunlu olan, sorun çıkaran bunlardır.. B7 kasa passat olup 2.0 tdı motoru olanlarda ise yine yağ tip şanzıman vardır.. Yani b7 kasada kuru ve yağlı olmak üzere şanzıman çeşidi vardır, bunlarda motoruna göre söylediğim şekilde değişiyor.. Kuru tip dsg şanzıman 7 ileridir..

• ben biliyor ve konuşuyorum.ister yağlı olsun ister kuru dsg ler sorun çıkarmaya müsait şanzımanlardır.birinin diğerinden daha az sorun çıkarıyor olması dsg yi masum yapmaz kardeş.
    ha sen de buradaki birkaç alman trollü gibi "garantisi benim patlarsa 150 liraya yaptırtacam" diyorsan buyur ver imzalı garanti belgesini,yarın bu kardeşimizin önüne 5 10 bin liralık faturalar konunca maksat mahkeme kapılarında rezil olmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: _SkiP_

civic gibi sorunsuz arabayi satip patlak sanzimanli passatmi alacak?hemde garantisiz dsg?aman kardes aman bir patlarsa o kavrama dogus siringayla kan alir adamdan.ust segmente gececekse accord alsin

2.0 tdi araçların şanzımanı yağlı tip ve sağlamdır. d sınıfın tadı başkadır eğer ihtiyacı varsa daha büyük bir arca bence mantıklı
  • quote:

ben biliyor ve konuşuyorum.ister yağlı olsun ister kuru dsg ler sorun çıkarmaya müsait şanzımanlardır.birinin diğerinden daha az sorun çıkarıyor olması dsg yi masum yapmaz kardeş.
    ha sen de buradaki birkaç alman trollü gibi "garantisi benim patlarsa 150 liraya yaptırtacam" diyorsan buyur ver imzalı garanti belgesini,yarın bu kardeşimizin önüne 5 10 bin liralık faturalar konunca maksat mahkeme kapılarında rezil olmasın

Amacın kavga çıkarmak 2.0 tdi passatlardaki şanzıman kronik sorunları yoktur.

Konu sahibi arkadaş 7 ileri kuru kavrama dsgden kaçının fakat 6 ileri 6 dsg kronik sorunları olmayan bir şanzımandır. Eğerm motorda iyi bir kondisyonda ise iyi bir tercih olabilir fakat 160.000 km tehlikeli bir sınır bu km deki arabalar patlak da olabiliyor çok iyide olabiliyor iyi birexpertiz yaptırın hem şanzıman hem motora

• quote:

ben biliyor ve konuşuyorum.ister yağlı olsun ister kuru dsg ler sorun çıkarmaya müsait şanzımanlardır.birinin diğerinden daha az sorun çıkarıyor olması dsg yi masum yapmaz kardeş.

Hiç birşey bildiğin yok, anca kuru gürültü olsun diye konuşuyorsun.. 2008 model b6 kasa passatım var.. 6 ileri dsg şanzımana sahip ve 2.0 tdı.. Doğuş oto dsg konusunda yazdıklarımı okusaydın böyle konuşmazdın.. Ben markayı ya da modeli savunmuyorum.. Arkadaş bilgi istemiş, neyin ne olduğunu ve hangi kasada ne tip şanzıman kullanıldığını yazdım.. Bir daha da bilip bilmeden konuşma ve özellikle tartışma çıkarmaya yönelik mesaj atıp ortalığı karıştırmaya çalışma..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2012 Golf 1.6 TDI Highline
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 160 bini devirmiş garantisiz şanzıman adı dsg ise risktir.dsg lerin hepsi kronik sorunlu.6 ileri olanlar daha dayanikli veya yağli diye bu sorun olmadiği anlamina gelmiyor.benim arkadaşa teklifim hala geçerli,varsa ben masrafını karşılarım diyecek cesareti önersin bu şanzımanı.yoksa da kalkip gikini cikarmasin kimse kardeş.buyrun tekrar söylüyorum,bu kardeşimiz dsgyi şanzimani alip elinde patlarsa masrafi kaç paradir,ve bu masrafi siz karşilayacak misiniz soru basit
  • quote:

160 bini devirmiş garantisiz şanzıman adı dsg ise risktir.dsg lerin hepsi kronik sorunlu.6 ileri olanlar daha dayanikli veya yağli diye bu sorun olmadiği anlamina gelmiyor.benim arkadaşa teklifim hala geçerli,varsa ben masrafını karşılarım diyecek cesareti önersin bu şanzımanı.yoksa da kalkip gikini cikarmasin kimse kardeş.buyrun tekrar söylüyorum,bu kardeşimiz dsgyi şanzimani alip elinde patlarsa masrafi kaç paradir,ve bu masrafi siz karşilayacak misiniz soru basit

arkadaşımın mercedes c180 aracın otomatik vitesi sorun verdi yaptırmıştı onu da siz karşılasaydınız keşke dsg değildi . her otomatik şanzıman bozulabilir. dsg ıslak tipin bozulması kuru tiple mukayese edilmez orandadır. ben duymadım bile tabi benim duymamam sorun olamayacağı anlamına gelmez. şikayet var vs gibi sitelerdeki tüm sorun yazanlar kuru tip dsg için

• quote:

160 bini devirmiş garantisiz şanzıman adı dsg ise risktir.dsg lerin hepsi kronik sorunlu.6 ileri olanlar daha dayanikli veya yağli diye bu sorun olmadiği anlamina gelmiyor.benim arkadaşa teklifim hala geçerli,varsa ben masrafını karşılarım diyecek cesareti önersin bu şanzımanı.yoksa da kalkip gikini cikarmasin kimse kardeş.buyrun tekrar söylüyorum,bu kardeşimiz dsgyi şanzimani alip elinde patlarsa masrafi kaç paradir,ve bu masrafi siz karşilayacak misiniz soru basit

etraftan duyduklarınla yazıorsun.
  • değerli kardeşlerim,neden cevap veremiyorsunuz sorduğum soruya?madem ki 6 ileri dsg sorunsuz,bu şanzimani alan konuyu açan kardeşin elinde patlarsa bu şanzimanin tamir masrafi kaç liradir,ve bu masrafi siz üstlenecek misiniz?Benim sorduğum soru gayet net.Varsa cesaretiniz buyrun bekliyorum cevabınızı.eğer konuyu dağitmaya calismaya devam ederseniz volkswagenin dsg konusundaki resmi fabrika açiklamasini koyarim buraya,doğuşun telefon numarasini da yazarim,arar ağzinizla dsg nin sorunlu mu sorunsuz mu olduğunun cevabini alirsiniz kardeş.
    Evet bekliyorum şuan?
  • niye yağlıya dönmüyor bunlar
  • quote:

değerli kardeşlerim,neden cevap veremiyorsunuz sorduğum soruya?madem ki 6 ileri dsg sorunsuz,bu şanzimani alan konuyu açan kardeşin elinde patlarsa bu şanzimanin tamir masrafi kaç liradir,ve bu masrafi siz üstlenecek misiniz?Benim sorduğum soru gayet net.Varsa cesaretiniz buyrun bekliyorum cevabınızı.eğer konuyu dağitmaya calismaya devam ederseniz volkswagenin dsg konusundaki resmi fabrika açiklamasini koyarim buraya,doğuşun telefon numarasini da yazarim,arar ağzinizla dsg nin sorunlu mu sorunsuz mu olduğunun cevabini alirsiniz kardeş.
    Evet bekliyorum şuan?

Öyle de saçma bir şey söylüyorsun ki neye istinaden cevap verelim? hiç tanımadığımız adamın şanzımanı bozulursa biz ödeyecekmişiz... aracın geçmişi nedir nasıl bakılmıştır vs vs bilmiyoruz birde.şöyle diyeyim ben 2.0 tdi araç alırım bir arkadaşımda almak isterse tavsiye ederim o yüzden tavsiye ettim. daha bugün bir arkadaşım passat 1.6 tdi dsg alacaktı ona alma dedim kuru tipler sorunlu diye

• Arkadaşlar lütfen konu tartışmaya dönmesin zira 7 ileri dsg nin sıkıntılı olduğunu biliyorum ancak dediğim model hakkında bir fikrim yok yararlı bilgiler hgelirse bende al yada alma diyeceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: mhts

Arkadaşlar lütfen konu tartışmaya dönmesin zira 7 ileri dsg nin sıkıntılı olduğunu biliyorum ancak dediğim model hakkında bir fikrim yok yararlı bilgiler hgelirse bende al yada alma diyeceğim

hocam passat güzel bir araç 2008 öncesi modelleri önermem, yıl düşerseniz, enjektör sıkıntısı yaşama ihtimali yüksektir enjektör değişimi ise oldukça maliyetli. ama 160 bin km de bir aracın mazisini iyi bilmek iyi kontrol ettirmek gerekir o km de sadece motor değil alt takımda yıpranmış olacak mutlaka . temizse km sıkıntı olmayacaksa alınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

quote:

Arkadaşlar lütfen konu tartışmaya dönmesin zira 7 ileri dsg nin sıkıntılı olduğunu biliyorum ancak dediğim model hakkında bir fikrim yok yararlı bilgiler hgelirse bende al yada alma diyeceğim

hocam passat güzel bir araç 2008 öncesi modelleri önermem, yıl düşerseniz, enjektör sıkıntısı yaşama ihtimali yüksektir enjektör değişimi ise oldukça maliyetli. ama 160 bin km de bir aracın mazisini iyi bilmek iyi kontrol ettirmek gerekir o km de sadece motor değil alt takımda yıpranmış olacak mutlaka . temizse km sıkıntı olmayacaksa alınır.

Pd motorlarda enjektör değişimi hala doğuş oto tarafından ücretsiz bir şekilde değişimi sağlanıyor.. Tabi bu söylediğim değişimden yararlanabilmek için daha öncesinde hiç yararlanılmamış olmak gerekiyor.. Zaten doğuş oto 1 kere değişim yapıp ve eski tipi söküp yerine yeni tip enjektörü takıyor..
    Değişip değişmediğini yetkili servislerden öğrenebilirsiniz, eğer değişim yapılmadıysa ücretsiz değişim için randevu verirler zaten..

• quote:

değerli kardeşlerim,neden cevap veremiyorsunuz sorduğum soruya?madem ki 6 ileri dsg sorunsuz,bu şanzimani alan konuyu açan kardeşin elinde patlarsa bu şanzimanin tamir masrafi kaç liradir,ve bu masrafi siz üstlenecek misiniz?Benim sorduğum soru gayet net.Varsa cesaretiniz buyrun bekliyorum cevabınızı.eğer konuyu dağitmaya calismaya devam ederseniz volkswagenin dsg konusundaki resmi fabrika açiklamasini koyarim buraya,doğuşun telefon numarasini da yazarim,arar ağzinizla dsg nin sorunlu mu sorunsuz mu olduğunun cevabini alirsiniz kardeş.
    Evet bekliyorum şuan?

hala ezbere boş konuşmaya devam ediyorsun.. İlk önce o söylediğin başlıktaki benim yazdıklarımı bul oku, sonra burada bana cevap yaz.. Yazdıklarımı bulup okumak içinde benim profilimden ulaşabilirsiniz, bak bakalım o başlıkta neler yazmışım..
    Bu şekilde de boş boş konuşmaya devam ettiğin sürece sana cevap vermeyeceğim.. Benim için seninle olan konuşmam burada bitmiştir..

• quote:

Orijinalden alıntı: jimhendrix

niye yağlıya dönmüyor bunlar

Maliyet sanıyorum hocam.
  • quote:

kardeş,gördüğün üzere buradaki volkswagen fanı olan hiç bir vatandaş o dsg ye kefil olmuyor-olamaz.çünkü o şanzımanın ne bela açabileceğini çok iyi biliyorlar.hadi onu geçtim tamir masrafini bile söyleyemiyorlar korkudanarabayı sen gider alirsin,serviste sorun yok derler,sonra bir gün kenara çekersin,araba yürümez kımıldamaz.servise gidersin..önüne 15 bin liralık bir fatura koyarlar.arkasindan da 5 bine fit olur,sana bir de doğuşla ilgili hiç bir paylaşımda bulunmayacan diye tehdit belgesi imzalatirlar.belgenin aslini aşağıya koyuyorum.sorun çözüldü zannedersin,ama çözülen bişey yoktur çünkü dsg nin sorununun kökten çözümü yoktur.burada gördüklerine inanma,başına bela alma söyleyeceklerim bu kadar kardeş.
     2010 Passat tdi
    Bu gördüğün doğuşun beleşe değişim yaptığını söyleyen o vatandaşa da ithaf olunur.
    http://forum.donanimhaber.com/m_88154445/tm.htm
    konuyla ilgili volkswagenin açıklaması:
    A VW spokesman has commented on 8 May 2013, saying that the hot and humid climate mixed with the traffic chaos makes the DSG incompatible while not revealing the problem that would occur. VW further says that the DSG gearbox would need a fair amount of cooling by the wind to work efficiently.
    Bu linkteki de doğuş otomotivin bizzat dsg ile ilgili sorulara verdiği cevap.içinde numara da var,istersen ara sor.yazili belge iste sorunsuz olduğuna dair,bak bakim sana ne cevap verecekler kardeş:
    http://forum.donanimhaber.com/m_65115788/mpage_25/tm.htm
    Sıcak ve nemli hava yoğun trafikle dsgyi uyumsuz hale getiriyor.Bu koşullarda ortaya çıkacak problemler tahmin edilemiyor.Dahası dsg verimli bir şekilde çalışabilmesi için yeterli miktarda rüzgar tarafından soğutmaya ihtiyaç duyuyor.
    gördüğün üzere kardeş sana kefil olmadilar,bari eğer cesaretleri varsa bu resmi açıklamanın üstüne 6 ilerinin sorunsuz olduğuyla ilgili 1 satır resmi açıklama getirsinler,ben de sana dsg önerecem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _SkiP_ -- 15 Temmuz 2015; 15:19:00 >

• Up

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.