Şimdi Ara

2010 volkswagen polo vs opel astra hb classic (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
9.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: deserthawk

İnadına Polo diyorum.

Ya ne garip bir düşünce,kıyaslamayacakmışım.İyi o zaman arayayım Doğuş'u da bari Polo'yu piyasadan çeksinler.Gidin Polo almış birine sorun niye Astra alıp almadığını.

corsa mı alayım golf mü diye sorulsaydı da ayrı sınıflarda olduğu için kıyaslanmaz bile denirdi ki öyledir de.
  • vw'de ilginç firma dizel polo alacağına git benzinli passat al nasılsa yaklaşık aynı fiyat, arada 2 sınıf fark var ama fiyat farkı nerdeyse yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

quote:

İnadına Polo diyorum.

Ya ne garip bir düşünce,kıyaslamayacakmışım.İyi o zaman arayayım Doğuş'u da bari Polo'yu piyasadan çeksinler.Gidin Polo almış birine sorun niye Astra alıp almadığını.

Belki Opel'i sevmiyor belki tasarımını beğenmiyor belki de istediği şeyi Opel'de Astra'da bulamadı. Polo'nun kıyası Corsa'dır ve bu hiç bir zaman değişmez ne zaman ki Polo C sınıfı araç olarak ilan edilirse.

Astra alan birine de soralım niye Polo almadın diye vereceği cevabı şimdiden duyar gibiyim. Gereksiz pahalı, jant kapaklı araca 35 40 bin lira mı verilir. Küçücük arabaya o kadar para günah...

Tabi ki Astra alanların da kendilerine göre mantıklı sebepleri vardır.Polo alanların da vardır.Sonuçta bunlar aynı para aşağı yukarı,tercih listesine ikisi de konulabilir.Arada Polo'yu görüyorum,eğer bir gün otoparkta karşılaşırsam sahibine sorayım bari niye Polo aldınız diye.

Söylemeden geçmeyeceğim,Polo bu fiyatla hakettiği yerde değil.Gözlemlediğim kadarıyla en iyi B segmenti arabası.

• quote:

İnadına Polo diyorum.

corsa ile golf' ü kıyaslayabilir miyiz ?

Çok basit; Astra Polo' dan daha konforlu ve sürüş dinamikleri konusunda üstün olacaktır.

Eski kasa Golf satılıyor olsaydı Polo ile aynı fiyata hangisini tercih ederdiniz küçük olmasını "özellikle" istemiyorsanız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: physics_dyk

Çok yakın zamanda araba alcam da 2010 model volkswagen polo yada opel astra hb classic arasında gidip geliyorum. yardımcı olabilir misiniz? yorumlarınız nelerdir? ayrıca babam da ford yeni fiestayı öneriyor, görünüş olarak şık bir araba ama benim içime pek sinmedi. o konu hakkında da yorum belirtirseniz memnun olurum..

bu ikisi arasında astra , polo çok dar astra ona göre daha geniş diğer detaylar araştırılmadan bu detay yeterli olur polo ya olurda 4 kişi seyahat etmek zorunda kalırsan çok söversin
  • quote:

A sınıfı: Peugeot 107, Renault Twingo
    B Sınıfı: Renault Clio, VW Polo
    C Sınıfı: Opel Astra, Renault Megane, Ford Focus
    D sınıfı: Ford Mondeo, VW Passat, Opel İnsignia
    E sınıfı: Mercedes E serisi, BMW 5 serisi
    F sınıfı: Mercedes S serisi, BMW 7 serisi

Kısaca Astra Polo'dan bir gömlek yukarıda.

Hocam a, b, c derken e'den sonra f'yi kaptırmışsın. :) F diye bir sınıf yok S diye sınıf var.

Bu arada astra polo kıyası da garip olmuş.

Vw nin bu ülkede neyi var biliyor musunuz, imajının yanında, yüksek yakıt tüketimleri, tsi motorlar dışında fi tarihinden kalan motorları, fahiş servis ve yedek parça fiyatları var. E hadi tsi alalım diyorsunuz onun da fiyatı ortada. Polodaki motor da 2001de çıkan 1.4 pololardaki motor işte. Önce 75 hp idi, sonra 80e çıktı, şimdi 85e. Teknoloji ne : Üstten çift eksantrik 16supap. Hyundai getze bakıyorsunuz 1.4 97 hp motor var. Benim aracım bile 1.2 motor 75 hp.

Bunun yanında Chevrolet cruze için (16v modern twinport teknolojili astra motoru kullanıyor) aracı motoru kaldırmıyor, kasa ağır kalıyor vs. deniyor. Hiç kimse 1.6 102 hp lik 8v motorlu golfe performansı kötü demiyor. Anlamak güç. Hatta yine aynı motorlu passatı uyguna veriyorlar, millet 42 ye passat diye gidip alıyor. Yahu salt ağırlığı 1400 kg lik araç, 8v 102 hp motor var, ben bu passatla zorluk mu çekerim, geniş ferah araba ama 5 kişi binersem nolur diyen yok. Herkes imaj peşinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n a v y_35 -- 26 Şubat 2010; 14:45:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

quote:

İmajlı olduğu düşünülüyor neresindeyse artık o fiyatın altındaki imaj onu da anlamadım ama neyse.

otobanda anlaşılıyor VW araçların imajı; showroomda durduğu gibi durmuyor......(bkz, 140hp astra vs tsı 122 golf....forumda konusu var, araştırın kıyasın sonuçlarını görün...)

[hr

• quote:

Orijinalden alıntı: physics_dyk

quote:

Orijinalden alıntı: fottili

Astra ile Poloyu kıyaslamak abes olmuş.

sadece bunu yazmak ne kadar mantıklı? neden, niçin vs..

Özelliği vesaireyi hiçbirşeyi yazmıyorum ve değeceğine inanmıyorum.Sadece daha güvenli olması diyorum.Abs ve 2 hava yastığı ve 4 cam otomatiğinden başka hiç bir şeyi olmayan poloya tercih için çok geçerli bir neden sanırım aksini iddia edebilirmisin ?
  • quote:

quote:

İmajlı olduğu düşünülüyor neresindeyse artık o fiyatın altındaki imaj onu da anlamadım ama neyse.

otobanda anlaşılıyor VW araçların imajı; showroomda durduğu gibi durmuyor......(bkz, 140hp astra vs tsı 122 golf....forumda konusu var, araştırın kıyasın sonuçlarını görün...)

arkadaşım sen golf al, rahatına bak bütçe 40 bin ise, 2. el 2009 baz donanım temiz bir golfte alabilirsin.....

Eet Vv cok ılerıde bı teknolojı :) Ondan adamlar 1996modellerde bıle 16V varken boraya golfe 2003e kadar 8Valf koyuyor :) Otobandada Bellı oluyor astra-bora passat-insignia :)

Astra Al derım ben
    Cunku
    Astra En onemlısı C segmentı
    Daha konforlu
    daha serı
    Daha rahat
    Ozellık daha cok....

Hanı bazı arkadaşların gıt polo al dıyomus ya eger ış ciddiyete binince kımse C segmentı varken B segmentı olmaz ımajı oldugu halde.Zaten bı ımajı var
    Bi Passata Baksınlar Bide İnsigniaya aradakı farkları goremeyen kördür.

• parayı ve segment kavramını bir kenara bırakırsak kesinlikle polo, arka stopları dışında dış görünüm olarak kusursuz bir araba. ha hiç içine oturmadım, kullanmadım o sebepten dolayı iç dizayn malzeme kalitesi ve sürüş dinamiklari hakkında birşey diyemem, ama ne zamandan beri ilk kez bir araba beni kendine döndürüp döndürüp baktırıyor. bence şu anda segmentinde dış dizayn olarak en güzel araba

en son dün gece arabayı garaja sokarken birtane vardı. "ulan ne süper yapmış adam golfü" dedim, park edip çıkarken arkadan görünce anladım ki poloymuş
  • benim tercihim astra olurdu fiyatını haketmesini istediğim bir araç olsun diye malum ülkenin geçim şartları... o yüzden ekonomik fiyata daha iyisini alabilmek. sadece polo için değil bu kural emsalleride pek ucuz sayılmaz. refah seviyesi daha iyi olsa poloda alırdım kullanır hevesimi ondanda alırdım ama bir kez araba alıp en az 4-5 yıl kullanacağımız için bir kere karar vermek gerek o da daha iyisi olsun deriz. yinede bilemiyorum araba alacak olsam poloda olabilir bu, onunda ayrı bir güzelliği vardır.
    pek çok insan için b segment c segment çokta önemli değil, hoşuna gideni alır, gider 40 bin tl ile b segment alır 35 binlik daha üstün c segment almaz,yadırgayamyız tercih meselesi.
    arkadaşım sana şu tavsiyede bulunabilirim; sırf fiyatı uygun diye astra almak gibi bir mecburiyetin yok, eğer çok beğeniyorsan poloda alabilirsin,çokta ufak bir araba değil emsalleriyle kıyaslarsan,keyif vereceğini düşünüyorum ama benim poloda tek takıntım 85 hp'lik motoru,gerçi o da idare eder ama şöyle corsada clioda ki gibi 100 hp'lik motoru olsa çok daha iyi olacakmış. git ikisinide bir test et, poloda aradığını bulamazsan astraya yönel.

• quote:

Tabi ki Astra alanların da kendilerine göre mantıklı sebepleri vardır.Polo alanların da vardır.Sonuçta bunlar aynı para aşağı yukarı,tercih listesine ikisi de konulabilir.Arada Polo'yu görüyorum,eğer bir gün otoparkta karşılaşırsam sahibine sorayım bari niye Polo aldınız diye.

Söylemeden geçmeyeceğim,Polo bu fiyatla hakettiği yerde değil.Gözlemlediğim kadarıyla en iyi B segmenti arabası.

Bu biraz iddialı bir söz olmuş. Hangi yönüyle en iyisi?

En uygun fiyat mı?
    En ekonomik motor mu?
    En zengin donanım mı?

Nedir yani poloyu diğer rakiplerinden üstün kılan? Açıklarsanız sevinirim.
  • quote:

quote:

arkadaşım sen golf al, rahatına bak bütçe 40 bin ise, 2. el 2009 baz donanım temiz bir golfte alabilirsin.....

Konu Astra Golf değil ayrıca yeni Astra'da değil. Fanatikliğin alemi yok ortalığı karıştırmaya çalışma.

Allah aşkına al gelsene yeni Golf 1.4 85 HP motorluyu çıkalım otobana da göster şunun prestijini bana bi. Bende dandik Easytronic LPG ile geleceğim. Hadi LPG'yi de kapattım eşit olsunlar.

• quote:

quote:

quote:

Konu Astra Golf değil ayrıca yeni Astra'da değil. Fanatikliğin alemi yok ortalığı karıştırmaya çalışma.

Allah aşkına al gelsene yeni Golf 1.4 85 HP motorluyu çıkalım otobana da göster şunun prestijini bana bi. Bende dandik Easytronic LPG ile geleceğim. Hadi LPG'yi de kapattım eşit olsunlar.

Ya valla ya :) yok otabanda anlasılıyor yok ılerı teknelojı bence alman arabalarında en berbat motor Vw nin moturu hep dıger arabalardan gerıde kalmıstır adam sadece konfor dusunuyor motoru felan hıc dusundugu yok :) ancak motorlarla kucuk oynamalar yapıyor yepyenı arabalara koyuyorlar yazık gunah arabalara :)

• TSI güzel birşey ama tutup 2001 Polo'da kullanılan motorun aynısını savunmayacak.
  • Ünal Sende Ne Araç Var ?(merakımdan soruyorum her forumda bı yorumun varda :) )
  • ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bazinga33 -- 26 Şubat 2010; 23:30:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fıraty

Ünal Sende Ne Araç Var ?(merakımdan soruyorum her forumda bı yorumun varda :) )

2004 Astra H Elegance 1.6 105 HP

Ahmet Ergin hocam Classic dedikleri araç şu anda yolda bolca gördüğümüz H kasa Astra'dır. Senin dediğin G kasadır. Onlarında üretimi yeni Astra çıkınca durdurulup H kasayı Classic olarak sürdüler piyasaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ünal -- 26 Şubat 2010; 23:34:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetergin35

Astra bir üst sınıf araç olabilir ancak Opel Astra hb classic de öyle dolu bir araç değildir, standart özellikleri var o kadar. Özellikle 1.4 twinport. Yeni Opel Astra deseydiniz tamam Polo ya on basar. Ancak Classic lerinde aman aman bir araba olduğunu söylemeyin lütfen çevremde çok var. Yüzü eskimiş 12-13 senedir üretilen bir kasa. Motor olarak da atmosferik 100 hp bir araba sonuçta, Opelin bu motorlarıyla da uçak gibi gidemezsiniz. Opel Astra Classic lere 12-13 sene öncesinden bu yana ne özellik eklediler acaba (donanım harici), sürüş dinamikleri, direksiyon sistemi, süspansiyon sistemi, şasi vb. bir değişiklik oldu mu ? Hayır. VW ni günahım kadar sevmem ama yeni polo, adı üstünde motor harici her şeyi yeniden tasarlanmış, günümüz teknolojisi ile üretilmiş, yorumlanmış bir araba.

Astra Clasıclerde digerlerine gore 3mu 5mı ne beygırinı yukselttıler
    Yuzu Eskımız Diyosunuz ama Dediginiz Gibi Her yerdede var Astra G den
    Zaten Yeni Opel Astra Düşünmüş Olsa Poloyla kıyaslamaz bile :) polunun yuzune bakmaz.O zaman Golfle Passatla Karsılastırırdı

Ama BEnim TEk anlamadıgım Sey Opel Hala Nie O kasayı cıkarıyor :) dediğiniz gibi 12 sene oldu.???

• Fıraty sizin dediğiniz G kasa. Yani şu anki aracınız. O kasalar artık üretimden kalktı ve H kasalar Classic oldu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.