Şimdi Ara

2012 CIVIC alındı. Deneyimler, resimler, testler, ölçümler. Siz de katılın (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
976
Cevap
27
Favori
95.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazı özel durumlardan dolayı ne yazık ki araç alma işim eylül ekim aylarına kaldı.Bir süre daha caddy'e talim yapacağım....İzmirde bulunan arkadaşlar yakın zamanda Terakki'den yada Çamkıran'dan fiyat alan oldu mu? Mevcut liste fiyatından ne kadar indirim yapıyorlar bilgisi olan var mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 Civic - BRC MY-11 LPG dönüşüm resimleri alttadır.

Araçlarınızı güle güle kullanmanızı temenni ederiz.

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.480355031976472.117906.208469219165056&type=1&l=9953181a80
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahinbirinci

Bazı özel durumlardan dolayı ne yazık ki araç alma işim eylül ekim aylarına kaldı.Bir süre daha caddy'e talim yapacağım....İzmirde bulunan arkadaşlar yakın zamanda Terakki'den yada Çamkıran'dan fiyat alan oldu mu? Mevcut liste fiyatından ne kadar indirim yapıyorlar bilgisi olan var mı?

Aynen ben de bekleme kararı aldım. Gerçi ben beklemişken Kasım Aralık'ı da görmeyi düşünüyorum.
    Olurda Eylül - Ekim gibi alacak olursam da beraber alalım. Pazarlık gücümüzü artırırız :)
  • Daha iyi olur jedi master....pazarlık gücümüz artar .Cumartesi günü honda civic sahibi arkadaşım terakkide arkadaşım var demesi üzerine terakkiyi aradık ve ekim ayındaki indirimi teyit ettirdik.ne kadar fiyat düşüklüğü olacağanı tam olarak bilmemekle beraber yıl sonunda araç satışları için bir çok firmanın indirime gireceğini zaten biliyoruz.LPG dönüşümlü civic sanırım bu gidişle sürünceme de kalacak.o yüzden aldığım gibi LPG dönüşümü yaptıracağım.
  • quote:

Daha iyi olur jedi master....pazarlık gücümüz artar .Cumartesi günü honda civic sahibi arkadaşım terakkide arkadaşım var demesi üzerine terakkiyi aradık ve ekim ayındaki indirimi teyit ettirdik.ne kadar fiyat düşüklüğü olacağanı tam olarak bilmemekle beraber yıl sonunda araç satışları için bir çok firmanın indirime gireceğini zaten biliyoruz.LPG dönüşümlü civic sanırım bu gidişle sürünceme de kalacak.o yüzden aldığım gibi LPG dönüşümü yaptıracağım.

İndirim haberi iyi oldu. Demek ki satışlar zayıflamaya başladı. İnş Kasım-Aralık gibi bir indirim daha yaparlar da uygun fiyata bir Civic sahibi oluruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jedi_master

quote:

Daha iyi olur jedi master....pazarlık gücümüz artar .Cumartesi günü honda civic sahibi arkadaşım terakkide arkadaşım var demesi üzerine terakkiyi aradık ve ekim ayındaki indirimi teyit ettirdik.ne kadar fiyat düşüklüğü olacağanı tam olarak bilmemekle beraber yıl sonunda araç satışları için bir çok firmanın indirime gireceğini zaten biliyoruz.LPG dönüşümlü civic sanırım bu gidişle sürünceme de kalacak.o yüzden aldığım gibi LPG dönüşümü yaptıracağım.

İndirim haberi iyi oldu. Demek ki satışlar zayıflamaya başladı. İnş Kasım-Aralık gibi bir indirim daha yaparlar da uygun fiyata bir Civic sahibi oluruz.

öyle ümit edelim inşallah bizi tatmin eden bi indirim yada fırsat olur.hangi paket ve hangi rengi düşünüyorsunuz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jedi_master

quote:

öyle ümit edelim inşallah bizi tatmin eden bi indirim yada fırsat olur.hangi paket ve hangi rengi düşünüyorsunuz

Aslında paket konusunda da çok kararsızım. Premium ile Elagance arasında gidip geliyorum. Premium pakette Xenon far olsa fazla takılmadan Premium seçerdim ama Xenon'un Premium'da olmaması benim için can sıkıcı oldu.
    Vites konusunda da kararsızlığım var. Daha önce hiç otomatik kullanmadım nasıldır bilemiyorum ama canım otomatik almak istiyor. Özelliklde yüksek hızda düşük devir çevirmesi ve uzun yolda ekonomik olması nedeniyle otomatik isteğim artıyor. Bu durumda iki aracı da test etmek isteyeceğim. Eğer manuel araç 110-120km gibi hızlarda içine motor sesi almıyorsa manuel bile alabilirim.
    Renk olarak da Füme ya da Beyaz hoşuma gidiyor.
    Fakat donanım işi hala muamma. Acaba Xenon fark çok gerekli mi? Bunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi_master -- 1 Ağustos 2012; 10:08:26 >

• Ayda 2-3 kez muğla izmir hattında araç kullanıyorum.Diğerleri de günlük 40 km lik kısa mesafeler.
    Elegance da bulunan sunroof ve ısıtmalı koltuk kısmına çok ihtiyaç duyulacağını zannetmiyorum.Malum bizim memleketlerde yaz sıcağı çok fazla.kışlarda nispeten iç bölgelere oranla daha sıcak.Birde sunroofdan geçen güneş aracın içini ısıtır mı tam riziko benim için.Saçım olmadığından ve Sürekli kafamı kazıdığımdan sunrooftan gelen ısı+klimadan gelen soğuk beni ne yapar bilemiyorum.Aracı 5-6 yıl kullanacağımdan dolayı sunroofun ses yapma ihtimalini de dahil edince eledim.

Vites konusunda asla kararsız kalmayın.kısa süre (yaklaşık şehir içi dışı karışık 1000km)renault fluence edc kullandım.Bir kaç kezde 2012 dizel audi a3.Artık vites koluyla çelik çomak oynadığımı anladım.Alın otomatik vitesi keyfinize bakın.Hele müsait yollarda cruise control+otomatik vites tadından yenmiyor.Bir de multimedya sisteminiz varsa bi yandan benim gibi uzun yolda youtube'dan indirdiğiniz açık oturum yada belgeselleri "dinleyip"arada göz ucuyla "takip edebilirsiniz".

Renk olarak hiçbirşey diyemem tamamen zevk meselesi.Koyu renk sıcağı çeker diyorlar....Camlara film çektirin araç içinde klimanızı açın dışarıdan güneş az gelir, aracın sacı ısınmış şuymuş buymuş hikaye.beyaz da kir tutmuyor yada az belli etmiyor.Beyaz aracta küçük çizikler bellli olmaz kapatılması daha az maliyetlidir.Ama bu aracıda füme gösteriyor.Dediğim gibi tamamen zevkinize kalmış.

Xenon hakkında tecrübelerime dayanarak şunları söyelyebilirim.Aydınlatma olarak çok iyi bi sistem.Ancak uzunları yaktığınız zaman tam ışığı alabilmek için 4-5 saniye beklemeniz lazım.Premium alınıp daha sonra isteğe göre değiştirlebilir.Vizede sorun olduğu söyleniyor ancak ben bugüne kadar bir problem yaşamadım.

Ben premium alacağım gibi gözüküyor.Umarım siz de artıları eksileri hesaplayıp paketlerinize karar verirsiniz.

Tabiki de daha önce honda tecrübem hiç olmadı.Diğer araçlarda yaşadğım tecrübelere dayanarak yorum yapıyorum.Araç sahibi arkadaşlarda yardımcı olursa bende aydınlanmış olacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinbirinci -- 1 Ağustos 2012; 11:05:49 >

• Renk konusu kişisel trcihtir,
    vites, otomatik tavsiye ederim, şehir içi çok rahatlatır, isterseniz S modda kullanırsınız.
    sunroof keyif,
    koltuk ısıtma gereksiz,
    xenon olmasa da olur.

iyi seçimler.

ek,
    dün otoyolda taş sekti ve ön camda fasulye kadar cam kırıldı,
    canım sıkıldı ama ne yapacaksın, oladu bir kere.
    şimdi,
    bu tip cam tamiri yapan yer araştırıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: mimleon

Renk konusu kişisel trcihtir,
    vites, otomatik tavsiye ederim, şehir içi çok rahatlatır, isterseniz S modda kullanırsınız.
    sunroof keyif,
    koltuk ısıtma gereksiz,
    xenon olmasa da olur.

iyi seçimler.

ek,
    şimdi,

Kasko bozulmadan cam değişimi yapılabildiğini biliyorsunuz, değil mi?

Selamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Renk konusu kişisel trcihtir,
    sunroof keyif,
    koltuk ısıtma gereksiz,
    xenon olmasa da olur.

iyi seçimler.

ek,
    şimdi,

geçmiş olsun mimleon nazar çıkmış araçtan

• quote:

Ayda 2-3 kez muğla izmir hattında araç kullanıyorum.Diğerleri de günlük 40 km lik kısa mesafeler.
    Elegance da bulunan sunroof ve ısıtmalı koltuk kısmına çok ihtiyaç duyulacağını zannetmiyorum.Malum bizim memleketlerde yaz sıcağı çok fazla.kışlarda nispeten iç bölgelere oranla daha sıcak.Birde sunroofdan geçen güneş aracın içini ısıtır mı tam riziko benim için.Saçım olmadığından ve Sürekli kafamı kazıdığımdan sunrooftan gelen ısı+klimadan gelen soğuk beni ne yapar bilemiyorum.Aracı 5-6 yıl kullanacağımdan dolayı sunroofun ses yapma ihtimalini de dahil edince eledim.

Vites konusunda asla kararsız kalmayın.kısa süre (yaklaşık şehir içi dışı karışık 1000km)renault fluence edc kullandım.Bir kaç kezde 2012 dizel audi a3.Artık vites koluyla çelik çomak oynadığımı anladım.Alın otomatik vitesi keyfinize bakın.Hele müsait yollarda cruise control+otomatik vites tadından yenmiyor.Bir de multimedya sisteminiz varsa bi yandan benim gibi uzun yolda youtube'dan indirdiğiniz açık oturum yada belgeselleri "dinleyip"arada göz ucuyla "takip edebilirsiniz".

Renk olarak hiçbirşey diyemem tamamen zevk meselesi.Koyu renk sıcağı çeker diyorlar....Camlara film çektirin araç içinde klimanızı açın dışarıdan güneş az gelir, aracın sacı ısınmış şuymuş buymuş hikaye.beyaz da kir tutmuyor yada az belli etmiyor.Beyaz aracta küçük çizikler bellli olmaz kapatılması daha az maliyetlidir.Ama bu aracıda füme gösteriyor.Dediğim gibi tamamen zevkinize kalmış.

Xenon hakkında tecrübelerime dayanarak şunları söyelyebilirim.Aydınlatma olarak çok iyi bi sistem.Ancak uzunları yaktığınız zaman tam ışığı alabilmek için 4-5 saniye beklemeniz lazım.Premium alınıp daha sonra isteğe göre değiştirlebilir.Vizede sorun olduğu söyleniyor ancak ben bugüne kadar bir problem yaşamadım.

Ben premium alacağım gibi gözüküyor.Umarım siz de artıları eksileri hesaplayıp paketlerinize karar verirsiniz.

Tabiki de daha önce honda tecrübem hiç olmadı.Diğer araçlarda yaşadğım tecrübelere dayanarak yorum yapıyorum.Araç sahibi arkadaşlarda yardımcı olursa bende aydınlanmış olacağım.

Şahin bey elegance araçlardaki xenon bi-xenon değil. Yani uzunlar halojen.

Aracımı almadan önce koltuk ısıtma bana da çok önemli değil gibi geliyordu fakat inanın kışın vazgeçilmeziniz olacaktır.

• Cama geçmiş olsun. Sanırım bütün kaskoların mini onarım veya muafiyet bozmayan onarım sınıfına giren bir hasar. Sadece bazıları kasko kapsamında sensörsüz düz cam takmaya falan çalışıyorlar. Onlar da servisle anlaşıp işi tatlıya bağlıyorlar.

-----
    Xenon konusunu uzun yol çekmeyen bilmez. Bu kadar uygun maliyetle mevzuata uygun (mercek-far yıkama-otomatik seviye) Xenon far yok herhalde. Sakın ha Halojene göre tasarlanmış farlara takılan, fabrikasyon ya da modifiye, Xenon lambalarla karıştırmayın. Zaten 2012 itibariyle farda Xenon görüldü mü komple düzen olmadıkça muayene sıkıntılı: Geçemiyorsunuz (normal şartlarda). Söküp Halojen takıyor, muayeneyi geçip tekrar Xenona geri dönüyorsunuz.

Elegancelarda uzunlar halojen, öyle 4-5 saniye beklemek yok. O dediğiniz gecikmesiz uzun selektörler Bi-Xenon farlarda olur. Aynı ampul açı değişimiyle uzun menzilli aydınlatma yapacak şekilde tasarlanmıştır. Honda Accord mesela o şekilde mi, hatırlamıyorum.

• quote:

Birde sunroofdan geçen güneş aracın içini ısıtır mı tam riziko benim için.Saçım olmadığından ve Sürekli kafamı kazıdığımdan sunrooftan gelen ısı+klimadan gelen soğuk beni ne yapar bilemiyorum.Aracı 5-6 yıl

Hocam sunroof dan ısı falan gelmiyor.Sunroof tepede sadece camdan ibaret değil.İç kısımda sürgülü düzenekle perdeleniyor.
  • @sahinbirinci,
    Hocam mesajınız için teşekkür ederim. Sunroof konusunda babam da siz gibi ileride ses yapar, lastikleri eskir su alır vs dedi. Ben de çok lüzum görmüyorum zaten sunroofa. Ha olsa iyi olur tabi ama olmasa da sıkıntı deği benim için.
    Vites konusunda da dediğim gibi test sürüşü yapmak lazım. Şimdiki arabam 120 km gibi hızlarda yüksek devir çevirdiği için içeriye motor sesini biraz fazla alıyor. Özellikle bu farkı görmek istiyorum. Eğer o hızlarda manuel vites içeri çok fazla ses almıyorsa tercihim manuel olabilir.
    Renk konusunda düşüncem aynen sizin gibi. Füme bu araca gerçekten de gidiyor. Özellikle krom kapı kollarıyla beraber Füme çok hoş duruyor. Füme dışında beyaz da hoşuma gidiyor. Hem bakım kolaylığı da cabası.
    Xenon uzunlar geç yanıyor demişsiniz de Civic'in uzunları Xenon değil, sadece kısalar Xenon diye biliyorum. Acaba yanlış mı biliyorum? Kendim sonradan Xenon taktırmak da istemiyorum. Malum muayeneden geçmiyor. Ayrıca karşımdaki kişileri rahatsız etmek istemem.

@mimleon,
    Sağ olun hocam. Bu konudaki Yeni Civic incelemeniz çok güzel ve faydalı buluyorum. Yeni Civic hakkında fikir edinmek açısından benim için güzel konulardan birisi oldu.
    Siz de Premium kullanıyorsunuz. Anladığım kadarıyla donanım açısından pek bir eksiklik hissetmiyorsunuz. Bu gidişle sanırım ben de Premium alacağım. Xenon far da olmasın artık ne yapalım. Diğerleri zaten benim için çok da önemli değil.
    Umarım cam olayını kısa zamanda halledersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jedi_master -- 1 Ağustos 2012; 15:20:52 >

• @aaydin
    çok teşekkürler uzunlar halojen doğru bi an yazarken unutmuşum elimdeki araçların ikisinin uzunları da xenon olduğundan daldırmışım yazarken.Isıtmalı koltuk bilmiyorum hiç bir aracımda yoktu bugüne kadar.Bu arada yaz kış soğuğu seven bi insan olmamdan kaynaklanıyorda olablir
    @mesudum
    Sağolasın mesudum
    @lord66
    Peki sunroof un yapısı yada bağlantı noktaları yıllarca sessiz kalacak gibi mi kullanan arakdaşlara güven veriyormu ??? cam kısmının kapatılabileceğini biliyorum ancak araç içi sesi cidden sevmiyorum
    @jedi master
    Bakalım banada premium yolları gözüküyor sanırım....O dönemde elegance olur istediğimiz renkte olmaz premium alınır....baktınız premium da stediğiniz renk yoktur elegance alınır.Herşey nasip işi bi gidip görmek lazım....2 ay daha sabır diyorum

• Aynen hocam her şey nasip. Az daha sabır. Sonra hayırlısı.
  • jazzın sunroofu ile civic aynı,
    jazzı 5 yıl sorunsuz kullandım,
    eskiden sunrooflar sorun çıkarırdı,
    (1990 lara kadar eski aralarda sorundu)

cama gelınce,
    2 nedenden mini onarım veya kaskoya sokmak istemiyorum.
    1- poliçe kaydında ( internette sorgulamada) cam hasarı olarak görünüyor.
    2- malum bu milli servet, tamir edip kullanayım dedim.
    zaten 60 tl imiş,
    değmez kaskoya,
    kayıt altına girmeyeyim.

• quote:

jazzın sunroofu ile civic aynı,
    jazzı 5 yıl sorunsuz kullandım,
    eskiden sunrooflar sorun çıkarırdı,
    (1990 lara kadar eski aralarda sorundu)

cama gelınce,
    2 nedenden mini onarım veya kaskoya sokmak istemiyorum.
    1- poliçe kaydında ( internette sorgulamada) cam hasarı olarak görünüyor.
    2- malum bu milli servet, tamir edip kullanayım dedim.
    zaten 60 tl imiş,
    değmez kaskoya,
    kayıt altına girmeyeyim.

levent bey geçmiş olsun ALLAH beterinden korusun cam tamirini basmane meydanı yönünden 1001 otoyu geçin ilk kahramanlar lambasını tahmini 30 metre geçince sağ tarafta yol üstünde cam tamiri yapılır levhasını görmüştüm aklınızda bulunsun

• Benim camdada sanırım taş çarpması sonucu damla gibi bir iz oluştu. Şimdilik dokunmuyorum. Nasıl bir tamirat yapıyorlar bilginiz varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atari 800XL -- 1 Ağustos 2012; 23:16:11 >
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.