Şimdi Ara

2012 Dizel Octavia Tekleme Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar aracım 2012 model A5 Kasa Octavia 70k km'de aracım gaza normal(gaza aşırı yüklenmediğim zaman) bastığımda tekleme gibi daha doğrusu al-ver yaparak aracı titretiyor. Sürat farketmeksizin bu sorunu yapıyor. Aracıma bu sorunun çözülmesi ile ilgili yapılan işlemleri yazayım

Enjektör
    Yazılım
    Turbo(temizlendi, sorun varmı kontrol edildi)
    üst kapak
    şanzuman
    EGR valfi
    Arka koltuk tarafındaki mazot pompası
    krank sensörü
    hava filtresi
    yağ değişimi
    ekzantirik sensörü

Yukarıda yazdığım parçaların hepsi yenileri veya kontrol edildikten sonra denendi fakat sorun geçmedi hala aracım sabit gazda giderken al-ver yapmaya devam ediyor ve araç cihaza bağlandığında herhangi bir arızada göstermiyor. Böyle bir sorunla karşılaşıp çözen veya bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Yukarıda yaptırdığım işlemleri görünce bu olaydan ne kadar sıkıldığımı anlamışsınızdır arkadaşlar. Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

• Arkadaşlar gaz kesme veya tekleme sorununu bende yasadim ve sonunda kendi sorunumu buldum. Çok araştırdım. Gaz kesmenin farkli farkli sebepleri olabilir. Benim aracim hyundai i20 ve sorun fren sensörü(müşürü) ve debriyaj sensörü(müşürü) bu parcalari 45 + 45 =90 tlye aldim 20 tlde işçilik 110 liraya çözdüm işi. Fren sensörü ve debriyaj sensörü arizali ise araba frene veya debriyaja basıldığını zannediyor ve bu yüzden anlik gaz kesiyor bizde bunu tekleme gaz kesme zannedip ışte gaz pedali veya yakit sistemi ile alakali zannediyoruz. Tabi gaz kesmenin başka sebepleride olabilir. Mesela

1) Egr sistem temizliği ve carbon clear işlemi

2)Tsp sensörü

3)Yakıt basınç algılayıcısı frp değeri tekleme esnasinda kontrol edilecek

4)Hava basınç sensörü (map)

5)Gaz pedali soketi

6)Yakıt filtresi

7)Hava filtresi

8)Enjektörler

Fren ve debriyaj sensörü arizasini çok usta anlayamiyor bu konuda siz israrci olun ben ustama sorunu buldum bunlari degistir dedim adam tip tip bakti sorunun bu olacagina inanmadi ama sorun cozuldu ben rahatladim herkes rahatlasin diye paylasmak istedim. Isten anlamayan ustalar hemen pislik tikanmis veya enjektor temizleyici katki maddesi enjektorleri yakmis gibi yorumda bulundu ama aracima hemen mudahale ettirmedim gereksiz yere enjektorlere egzoza turboya elletmedim. Iyi arastirin arkadaslar her soylenene inanmayin. Bir de benim aracim stop lambasi park lambalarini kendi kendine yakiyordu ordan anladim fren sensörü arizasini ve ayni sorun gaz kesme de yapiyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamunaleykun benin aracimda tam olarak bu anlattiginiz ariza var daha yeni oldu benimki siz sorunu cozebildiniz mi banada yardimci olabilirmisiniz

• merhaba arkadaşlar aynı sorun bende de oldu sorunu nasıl çözdünüz 05358225366

• Arızayı bulabildin mı usta aynı arıza bende de var bulamıyoruz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2013 model araçlarda DSG sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.