Şimdi Ara

2012 linea vs 1999 corolla terra

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkeze iyi akşamlar yeni üyeyim
    Bir arkadaşım bana terra lineadan daha güvenlikli daha sağlam diye bir idda ortaya attı bende bunu sizlerle paylaşmaya karar verdim
    Benim arabam bu arada. 2012 linea. Sormak istediğiniz herhangi bişey varsa buradayım😊

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 99terrada abs yok, hava yastığı tek, o da eski sistem olduğundan 10 yıl sonrası kontrol edin deniyor (yeni airbaglerde 10yil olayı yok), büyük ihtimal çalışmaz.

2000 terra (aynısı) kullandık. Modeline, fiyatina göre hakikaten iyi araç fakat 2012 model en baz linea ile bile karşılaştırılmaz.
    Değil o Corolla'dan, benim S40'dan bile sağlam sizin arabanız.

Öyle adı var "Teneke" diye de, 99 yılının en güvenli arabası 2012'nin en güvensiz arabasına kafa tutamaz.
    Hele bir de Youtube'da 98 model Corolla'nın çarpışma testini izleyip, A sütununun nasıl peynir gibi yamulduğunu görün. Sonra 2005 model Punto'nun çarpışma testini izleyin, yaşam alanının nasıl sağlam kaldığını görün. Sonra bundan 7 yıl daha yeni ve aynı platform bir Linea'nın 98 Corolla'dan daha güvensiz olduğuna ikna olmaya çalışın.

Linea bunlardan nasıl daha "Dandik" olsun.
  • Sağlamlıktan kastı neymiş?
  • 99terrada abs yok, hava yastığı tek, o da eski sistem olduğundan 10 yıl sonrası kontrol edin deniyor (yeni airbaglerde 10yil olayı yok), büyük ihtimal çalışmaz.

2000 terra (aynısı) kullandık. Modeline, fiyatina göre hakikaten iyi araç fakat 2012 model en baz linea ile bile karşılaştırılmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: SYE35

99terrada abs yok, hava yastığı tek, o da eski sistem olduğundan 10 yıl sonrası kontrol edin deniyor (yeni airbaglerde 10yil olayı yok), büyük ihtimal çalışmaz.

Amacım karşılaştırmak değil aslında arkadaşım böyle bir idda ortaya attı terra lineadan daha saglam linea türk arabası vs vs ben lineanın şasilerin sağlam olduğunu biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: gorkemnalbant

Sağlamlıktan kastı neymiş?

Dediğim gibi öyle bi konu çıktı bi bilgin varsa yorum at

• quote:

Orijinalden alıntı: Lıneaci67

quote:

Orijinalden alıntı: gorkemnalbant

Sağlamlıktan kastı neymiş?

Dediğim gibi öyle bi konu çıktı bi bilgin varsa yorum at

Emredersin paşam.Sen forum adabını bilmiyorsun galibaBu işaret ne????
  • Değil o Corolla'dan, benim S40'dan bile sağlam sizin arabanız.

Öyle adı var "Teneke" diye de, 99 yılının en güvenli arabası 2012'nin en güvensiz arabasına kafa tutamaz.
    Hele bir de Youtube'da 98 model Corolla'nın çarpışma testini izleyip, A sütununun nasıl peynir gibi yamulduğunu görün. Sonra 2005 model Punto'nun çarpışma testini izleyin, yaşam alanının nasıl sağlam kaldığını görün. Sonra bundan 7 yıl daha yeni ve aynı platform bir Linea'nın 98 Corolla'dan daha güvensiz olduğuna ikna olmaya çalışın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 28 Aralık 2017; 0:24:10 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu lafı sevmem ama,

2012 Linea, 99 corollanın içinden geçer...

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Değil o Corolla'dan, benim S40'dan bile sağlam sizin arabanız.

Teşekkürler hocam verdiğiniz bilgi için

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    linea punto ıle ayni kalıte olmadıgından daha gerıdedır, koltuğu kırılıyor deniyordu. 20 yıllık corolladan gene de ıyıdır
  • Şimdi kalite ayrı bir olay, ancak karoser olarak baktığınızda alt yapısı 2003-2004 sonrası yapılan her araba önceki nesillerden ciddi derecede sağlam.
    Koltuğun kırılması olayı Egea'nın çarpışma testinde de dikkatimi çekip rahatsız etmişti. Araç güvenliğine etkisi var mı onu bilemiyorum (Önden çarpışmalarda) ama tabii ki rahatsız ettiği bir gerçek. 98 model Corolla'da olmaması da ayrı bir dikkat konusu.

Ayrıca şu videolar 97 yılındaki ile 2002 yılındaki farkları gayet güzel ortaya koyuyor.

• Yav he diyip gececeksin.Boşuna kalp kıracak tartışmaya ne gerek var.

Tabi ki aradaki 13 yılın güvenlik açısından etkisi var. Her şey gelişiyor.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Peki hocam bizimkilerin 2901 sonrası kasaları bugünkü aynı sınıf arabalara göre ne durumda? IIHS'nin testinde good alarak geçmiş. Gerçi teknik ölçümlere bakınca özellikle ayak kısmında deformasyon fazla ama good aldığına göre herhalde arada ölüm-kalım farkı yoktur.

Tabii biz testler üzerine konuşuyoruz. Bir de testleri yapılmayan çarpışma türleri var. 2001 sonrası kasaların arkadan çarpışma testi falan var mesela. Aynı şekilde çok farklı senaryolarda (derin çukurlara dalıp çıkma, tır dorsesine arkadan vurma, takla vs.) videoları var. Her ne kadar çoğu S40 olmasa da tasarım aşamasında bizimkilere de aynı testleri yapmışlardır herhalde.

Aynı şekilde bir kaç yerde yorumunuzu görmüştüm, small overlap'ı ön görüp köşelerde gerekli güçlendirmeyi yapmış olduklarına dair. Bir S90 kadar olmasa da ölümcül sonuçları engelleyebiliyordur herhalde.

• nacker kullanıcısına yanıt
    Hocam alt yapısı 2004 yılında yapılmış Punto bile bugünkü standartlarda 0 yıldız alıyorsa, bizim arabaların da kağıt üstünde çok şansı yok.
    Ama yine de güvensiz denilmez. Trafik kurallarına uyarak kullanıldığında ortalama bir kazada yeterli güvenliği sunacaktır.

Ön köşeler konusunda da evet, kamyona arka köşeden çarpıp takla atan bir S40'dan 4 kişi sağlam bir şekilde inmişti. Aracın resimleri hala duruyor ve köşelerde o parçalar bariz görünüyor. Bulabilirsem eklerim buraya.

Hatta şöyle de bir video var, Volvo'nun eski kasalarının da sağlamlığı hakkında bir fikir veriyor.

Yeni kasa daha iyi olsa da eski kasa da "Ezilmiyor"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodorevil -- 28 Aralık 2017; 17:0:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Yav he diyip gececeksin.Boşuna kalp kıracak tartışmaya ne gerek var.

Tabi ki aradaki 13 yılın güvenlik açısından etkisi var. Her şey gelişiyor.

Bende oyle yaptimzaten teşekkürler

• tamam linea kötü de fazla abartıyorsunuz. bu aracın lounge, emotion plus modelleri güvenlik donanımları azımsanmayacak kadar var.

99 model corolla ile aynı sohbette yeri olmaz linea nın. 2001 model altı araçların büyük bir kısmı çöptür. abs veya 1 hava yastığı varsa güvenli sayılıyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.