Şimdi Ara

2012 Opel Corsa 1.2 Essential mı Hyundai i20 Troy mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
15.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Opel Corsa 2012 model 1.2 Essential'da 5 ileri vites Easytronik vites var. Çelik jant var, ABS var, arka kapı camları manuel, ön camlar otomatik, sis farı sanırım yok ve fiyat 33400 TL dir. Garantisi 3 sene imiş.

Hyundai i20 troy 2012 model 1.4 motorlu aracın 4 ileri vitesli tam otomatik şanzumanı var. Araçta ABS ve ESP var, ESP ye ope corsa ek 1850 TL fiyat istiyor bu arada. Aracın 4 camı da otomatik, sis farları var, USB girişi var ancak aracın jantlar çelik değil.5 sene garanti veriyor. Aracın fiyatı 33250 TL.

İki araçtan birini bir arkadaşım hafta içi satın almayı düşünüyor ancak kararsız kaldık. Forumun ustadarı bu konuda gerçekten fikirlerinize ihtiyacımız var? Hangisini seçerdiniz?

• Easytronik vitesli arkadaşımın merivası vardı ve o sistemden çok şikayetçiydi. Biraz sorunlu olduğunu duydum ve gördüm. Yenilerde bu tarz sorunlar var mı bilemiyorum ama o vites kutusunu tercih etmezdim.
  • easytronik sakın ha hayatınızın hatası olur. manuelse hertürlü corsa ama değilse

ve ayrıca chevrolet e bakın
  • Hyundai tercih etmeniz yararınıza olur bu 2 seçenek içinde :)
  • Orijinali mı çakması mı ? Kararı siz verin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yakutsk

Orijinali mı çakması mı ? Kararı siz verin.

Çakma hangisi orinali hangisi?

• Hyundainin tüketimi motor hacmine göre realitede oldukça yüksek olacaktır.Sonradan arkadaşınız oldukça tek başlıkta olsa zor oyunu bozar misalinden bu günkü koşullar için belkide en önemli ve hayati başlıkta geride kalıyor ve tüm seçim kriterini alt üst edecek bir alanda zayıflık gösteriyor.Bu konudan otomatik i20 sahipleri çok muzdarip ki 11lt leri görenleri bile okudum.

Corsada belki esp ekstra ancak tüketim 7lt civarı olacaktır tabi bu şehir içi,oldukça tasarruflu bir rakama denk gelmekte.Süspansiyonu daha konforlu ,özellikle makyajdan sonra ve yeni motoru ilede kağıt üzerindekileri gerçekleştirebilen bir araç.İç mekanında insan kendiini daha iyi hissedecek şekilde bir malzeme kullanımı ve stile sahip.Ayrıca vergi avantajıda diğer cebindeki bir joker olarak görünüyor.Easytroniç hakkındaki düşüncem de annemin corsa c aracını uzun süre kullandıktan sonra değişti ki,ben devamlı manuel modda kullanmam bile debriyajı ortadan kaldırması ile bana yeterli konforu veriyordu.İşin ilginç tarafı 1 den 2 ye vites değiştirirken anlık olan sarsıntı servisin gelin kalibrasyon yapalım deyip ,uygulamasından sonra çok azaldı ki o da bundan memnun kaldı.

İ20 deki beni tereddüte sokan ilk başlığı yukarıda belirtmiştim ki ,aracı işletemedikten sonra alemi cihan olsa bu zamanda fark etmiyor.İkinci eksisi ise, içinde kendimi o kadar rahat hissetmemem ki ,üçüncü ve tr yollarındaki en fazla sorun çıkaracak konu,süspansiyonun minik araçlar için fazlası ile sert olması ve buna bağlı sesli çalışması.Sonuncu olarak ta özellikle dış taraftan i20 nin ,corsa nın neredeyse kopyası olması oldukça rahatsız edici benim gözümde ki,bu kadar hızlı gelişen bir firmanın özgün tasarımlar ile ortada olması gerektiğine inanıyorum.

Servis iki aracında güçlü olduğu konular ancak sadece tüketim bile i20 geri plana itebilecek bir kriter günümüz şartlarında.

Bir kaç yere daha corsa için fiyat baskısı yaparlarsa ,çok daha uygun fiyatlara aracı maal edebilirler diye düşünüyorum tabi ikisindende test sürüşü için randevu talep etsinler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: postal58

quote:

Orijinalden alıntı: Yakutsk

Orijinali mı çakması mı ? Kararı siz verin.

Çakma hangisi orinali hangisi?

Orijinali corsa tabi ki,corsadan ilham!! alınarak yapılmış olan araç ise i20. Tiplerine bakarsanız anlarsınız.
  • aveo.
  • Hyundai i20 1.4 crdi'nin şehriler arası yolda 100 km de 3.8 lt yaktığını gördüm,
    şehir içi benzinli performansını çok net bilmiyorum yine de sınıfı için 11 lt bana çok gibi geldi.

her iki aracıda kullandım malzeme kalitesi ve konfor bakımından corsa bir adım önde ancak servis konusunda bence hyundai daha iyi,
    yerli üretim parça sıkıntısı yaşamazsınız benzer biçimde opelin ek ücret talep etmeden 5 yıl garanti verdiğini sanmıyorum,

corsa yeni makyajlandı, i20'nin ise yeni kasası yolda bunlarıda göz önünde bulundurmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enoman

aveo.

Chevrolet Yeni Aveo 1.4 LT Otomatik 37.700 TL liste fiyatı dostum, yukarıda yazdığım fiyatlara kadar düşeceklerini hiç sanmıyorum
  • corsa i20 ye tercih edilir..
  • Corsa daha iyidir sanırım. Zaten i20 modeli Corsa çakması tasarımla çıkmıştı.
  • dededen kalma 4 ileri otomatik vites daha fazla yakacaktır.

ben corsayı tercih ederdim. iki adet easytronic eskkittim, bir sorununu göremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: paanther

dededen kalma 4 ileri otomatik vites daha fazla yakacaktır.

ben corsayı tercih ederdim. iki adet easytronic eskkittim, bir sorununu göremedim.

Classic aveo konusunda ne dusunuyosun arkadasim? Corsanin tam otomatigi kullanilmis

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: paanther

dededen kalma 4 ileri otomatik vites daha fazla yakacaktır.

Classic aveo konusunda ne dusunuyosun arkadasim? Corsanin tam otomatigi kullanilmis

malesef corsa 1.4 AT eski nesil 4 ileri ve c sınıfı 1.6 AT araç kadar yakıyor.

eğer classic aveo da aynı şanzıman varsa o da fazla tüketim gösterecektir. diye düşünüyorum.(aynı motora mı sahip? bilemiyorum)

yeni aveo varken classic aveo'yu tercih etmezdim. eski kasa araç olması tamamen onu saf dışı bırakıyor.
    aveo classic daewoo alt tabanlı bir araç, ama yeni aveo tamamen chevrolet tabanlı yeni bir platforma sahip.
    zaten yeni çıkacak corsa da aynı platformu kullanacak.

aslında ben bu durumda parasal olarak sorun olmayacak ise; donanım zenginliği, güvenlik unsurlarından ve 6 ileri tam otomatik vites seçeneği ile yeni aveo.
    parasal olarak sorun olacaksa; ve sizin için donanımsal olarak eksikleri kabul edilebilecek seviyede ise 1.2 easytronic corsa derim...

kolay gelsin.

• Bu iki araç arasında Elbette Corsa.

i20 ile B segmentinde sadece Aveo Classic'i mukayese ederim.

• Tabikide İ20 Troy 1.2 Motorda Güçlü Bir Araç
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: enoman

aveo.

Chevrolet Yeni Aveo 1.4 LT Otomatik 37.700 TL liste fiyatı dostum, yukarıda yazdığım fiyatlara kadar düşeceklerini hiç sanmıyorum

Bildigim kadarıyla chevrolet liste fiyatı üzerinden iyi indirimler yapıyor.En azından telefonla bir kac bayiyi arayıp son fiyat isteyin ya da bela&kesbi ikilisine başvurun ama ozaman almak zorunda kalırsınız haberiniz olsun

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar i20 troy alındı hyundai klubünde yazmıştım konu kapanabilir sağolunuz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.