Şimdi Ara

2012 PANASONIC PLAZMA - LED LCD - LCD MODELLERİ (ANA KONU) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
759
Cevap
13
Favori
73.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bu sebeple belki surge protector aldım en pahalı modelini.
    bu yardımcı olmaz mı?
  • Kardeş yalnış aldın,o hiç bir boka yaramaz

O sadece eli ayağı düzgün ve anahtarlı grup prizdir yani işine orada yarayacaktır ama voltaj işinde hiç bir esprisi yoktur!

PDP kullanıyorsan ve voltaj sorunu varsa 1KVA lık Tunçmatik VoltajRegülatörünü al ve cihazlarını buna bağla(panele bağlı olan tüm cihazlarını)

++
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanoute

bulunduım şehirde voltaj düşüyor.
    bu sebeple belki surge protector aldım en pahalı modelini.
    bu yardımcı olmaz mı?

O yıldırım düşmesi ve kısa devrede işe yarar. Kardeş sen bence acil bir elektrikçiye evdeki elektriğin dalgalanmasını ölçtür. Eğer evinizde topraklama yoksa, eskimişse (5 senede bir yenilenmesi lazım) veya düzgün yapılmamışsa buda sıkıntılara neden olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersinkilci

Arkadaşlar hafta sonu eşimle birlikte Teknosa'ya gittik.

50ST50 ile Samsung 55ES8000 yanyana duruyordu. İkisinde de aynı demo vardı. Doğal olarak Samsung daha canlı görüntü veriyordu ve eşim onu izlemeye başladı ve ilk tepkisi "bunun rekleri daha canlı" demek oldu.

Ancak yaklaşık 1-2 dakikalık izleme sonunda "Daha canlı ama sanki görüntü de bir terslik var gibi" ifadesini kulandı. Hiç renk vermeden "Nasıl yani?" diye sordum. "Nasıl denir bilemiyorum ama renkler canlı olmasına rağmen gerçek gibi durmuyorlar" dedi. Ben tekrar "Nasıl yani?" dedim (tabi yine hiç renk vermedim) "Yani, ben gerçek hayatta renkleri böyle parlak, canlı görmüyorum, ilk başta hoşuma gitmişti ama şimdi ı-ıııh" dedi ve ekledi; "Bak bunun renkleri çok daha gerçekçi (ST50 yi kastediyor), özellikle siyaha baksana, parlak olanda siyah neredeyse gri gibi"

Bunun sebebinin beğendiği ekranın plazma diğerini LED olduğunu söyleyince de, "Ama niye bizim plazma da böyle görünmüyor?" diye sordu. Ben de iki sebebini olabileceğini; birincisinin, izlediği demonun özel bir çekim olduğunu ikincisinin de Panasonic ve LG (mevcut plazmam) arasındaki kalite farkı olduğunu söyledim.

Sonuç olarak;bizim eve plazmadan başka ekran girmeyeceğini ve bundan sonraki cihazında Panasonic olacağını orada anlamış oldum...

Selamlar...

Yalnız mevcutta kullandığın şekilde 60" Panasonic yok, ya 55" tercih edeceksin yada 65". Biri muhtemelen çok küçük gelecek gözüne diğeride çok büyük :) Küçüğe zaten hayatta geçilmez, işin zor.

BU arada LG ninde yeni plazmalarında üst seri olan PM9700 ler nasıl çıkacak acaba? 60" olan modelini bir gözümle görmek istiyorum aslında 55VT50 yi almadan

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Beyler önüne gelen Pany PDP başlığı açmış veya açıyor!!!

Bu meretin tek ana başlığı var,özellikle oradan bakın veya yazın-sorun v.s

Başlıklar kirliliği olunca,bilgi almak isteyenlerin işi zorlaşıyor,yani bana göre sorun değil
    ama tek başlıktan giderseniz sizin için çok daha iyi olur!

++

Albani üstad bu başlığı ben açalı uzun zaman oldu. 2012 Panasonicler daha çıkmadan onları tanıyalım değerlendirelim diye açtım. Mevcut panasonic başlığı o kadar çok sayfa olmuş ki kontrolden çıkmış bütün yıllar bir sayfada toplanmış bari 2012 platformu ayrı olsun. Çünkü yüzlerce sayfa olan başlıklarda millet aradığını bulmakta zorluk çekiyor. 2012 model tv si olan biri daha önceki yılların tv bilgilerini neden okuyup zaman kaybetsin.

Ben bunu forum yöneticilerine de bildirdim. Tv başlıkları bir ansiklopedi olmaktan çok aradığını bulmanın eziyet olduğu karman çorman bir yapıya dönüştü dedim. Tamam fazla başlıkta iyi bir şey değil ama en azından yıllara ayırın dedim. Aranan şeyler daha çabuk bulunur. Kişilere faydası daha fazla olur dedim. Amaç da bu değil mi zaten.

• Uzun zamandır siteyi takip ediyorum fakat kimse şu konu hakkında konuşmuyor. Bu plazmalarda ekrandaki titremeden rahatsız olan yokmu ? VT30 GT30 ve Normal bir led paneli yan yana izlediğimde Led'de titreşim hiç yok VT30da biraz hissediliyor. GT30'da biraz daha fazla hissediliyor.
  • Bu arada ST30'dan sonraki serinin neden ST40 değil de ST50 olarak adlandirildigini biliyor muydunuz?

Japonca "4"ün okunuşu ölümü cagristiriyormus, bu nedenle 40'li isimleri atlamışlar. Japon ürünlerinin bir kısmında bu eğilim varmış :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Alttaki ikisinden hangisi tv yi korumaya yönelik?hangisini almalıyım

http://www.hepsiburada.com/liste/tuncmatik-reguline-1-kva-roleli-regulator-monofaze-fdr-tsk0127/productDetails.aspx?productId=bd100080&categoryId=36

http://www.hepsiburada.com/liste/tuncmatik-lite-1000va-line-interactive-ups/productDetails.aspx?productId=bd84122&categoryId=36

üstteki yazdığın OK dir(regülatör olan cihaz)

bende bunu kullanıyorum 4 senedir,bizde de voltajlar nanay dolayısıyla voltajı regüle etmek şart,hele hele PDP lerde!!

ilk aldığın ise akım-koruma grup prizdir,prize regülatör bağlanacak,bunun arkasınada grup priz OK+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 29 Mayıs 2012; 19:45:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Alttaki ikisinden hangisi tv yi korumaya yönelik?hangisini almalıyım

http://www.hepsiburada.com/liste/tuncmatik-reguline-1-kva-roleli-regulator-monofaze-fdr-tsk0127/productDetails.aspx?productId=bd100080&categoryId=36

http://www.hepsiburada.com/liste/tuncmatik-lite-1000va-line-interactive-ups/productDetails.aspx?productId=bd84122&categoryId=36

üstteki yazdığın OK dir(regülatör olan cihaz)

bende bunu kullanıyorum 4 senedir,bizde de voltajlar nanay dolayısıyla voltajı regüle etmek şart,hele hele PDP lerde!!

ilk aldığın ise akım-koruma grup prizdir,prize regülatör bağlanacak,bunun arkasınada grup priz OK+

çok teşekkür ederim üstteki cihazdan alıyorum o halde
    tv, uydu receiverı ve ses sistemini bağlarım buna

şimdi sıra geldi tv koltuğuna :) foruma baktım ama bu konuda bir başlık göremedim.
    alttaki koltuğu alayım en iyisi.

http://www.istikbal.com.tr/oturma-gruplari/tv-koltuklari/master-tv-koltugu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 29 Mayıs 2012; 19:48:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: atilgan26

Uzun zamandır siteyi takip ediyorum fakat kimse şu konu hakkında konuşmuyor. Bu plazmalarda ekrandaki titremeden rahatsız olan yokmu ? VT30 GT30 ve Normal bir led paneli yan yana izlediğimde Led'de titreşim hiç yok VT30da biraz hissediliyor. GT30'da biraz daha fazla hissediliyor.

Ben bu konudan bahsettim,ana başlıkta geçmiş zamanlarda!

Dithering/shimmering efektleri ile scanning den kaynaklanan ve PDP lerde olan kronik bir sorundur(Pio da pek olmaz yada hiç olmaz bu arada!)

Sizin en çok gördüğünüz scan efektidir;Hz taraması yapılırken oluşan titreme veya çok kötü voltaj çalışmasına varsa oluşan titreme v.s
    Birde dither/shimmer dediğimiz efekti vardır;buda genelde gözden kaçar ve daha az görülebilir,örneğin kontürlerdeki bozulma(false-contouring)
    LCD lerde oluyor,PDP lerde de oluyor! kaş/kirpik/göz çevresi/kulak memesi gibi yerlerden daha çok kontür bozulur ve obje hareket
    ettikçe pixeller o bölgede olması gereken doğru çizgiyi teknikleri itibarıyla yapamadıkları için titreme/bozulma v.s efektleri yapmaktadır!

++

• quote:

Orijinalden alıntı: charnel

quote:

Orijinalden alıntı: ersinkilci

Arkadaşlar hafta sonu eşimle birlikte Teknosa'ya gittik.

50ST50 ile Samsung 55ES8000 yanyana duruyordu. İkisinde de aynı demo vardı. Doğal olarak Samsung daha canlı görüntü veriyordu ve eşim onu izlemeye başladı ve ilk tepkisi "bunun rekleri daha canlı" demek oldu.

Ancak yaklaşık 1-2 dakikalık izleme sonunda "Daha canlı ama sanki görüntü de bir terslik var gibi" ifadesini kulandı. Hiç renk vermeden "Nasıl yani?" diye sordum. "Nasıl denir bilemiyorum ama renkler canlı olmasına rağmen gerçek gibi durmuyorlar" dedi. Ben tekrar "Nasıl yani?" dedim (tabi yine hiç renk vermedim) "Yani, ben gerçek hayatta renkleri böyle parlak, canlı görmüyorum, ilk başta hoşuma gitmişti ama şimdi ı-ıııh" dedi ve ekledi; "Bak bunun renkleri çok daha gerçekçi (ST50 yi kastediyor), özellikle siyaha baksana, parlak olanda siyah neredeyse gri gibi"

Bunun sebebinin beğendiği ekranın plazma diğerini LED olduğunu söyleyince de, "Ama niye bizim plazma da böyle görünmüyor?" diye sordu. Ben de iki sebebini olabileceğini; birincisinin, izlediği demonun özel bir çekim olduğunu ikincisinin de Panasonic ve LG (mevcut plazmam) arasındaki kalite farkı olduğunu söyledim.

Sonuç olarak;bizim eve plazmadan başka ekran girmeyeceğini ve bundan sonraki cihazında Panasonic olacağını orada anlamış oldum...

Selamlar...

Yalnız mevcutta kullandığın şekilde 60" Panasonic yok, ya 55" tercih edeceksin yada 65". Biri muhtemelen çok küçük gelecek gözüne diğeride çok büyük :) Küçüğe zaten hayatta geçilmez, işin zor.

BU arada LG ninde yeni plazmalarında üst seri olan PM9700 ler nasıl çıkacak acaba? 60" olan modelini bir gözümle görmek istiyorum aslında 55VT50 yi almadan

Evet dostum Panasonic'te 60" yok. Ben LG yi alırken plazma olarak 55" i bile yoktu, en büyük ekranı 50" ti (65" i saymıyorum) Büyük ekran almak istediğim için istemeyerek te olsa Pana'yı elemek zorunda kalmıştım. Göz alıştığı için 60" bile normal geldiğinden dolayı bu saatten sonra da bu ebatın altına düşmem. Dolayısıyla tv yi değiştirecek olursam Pana 65" in altı olmaz diye düşünüyorum...

Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersinkilci -- 29 Mayıs 2012; 20:34:08 >

• plazma tv alınca yapmamız gerekenleri bulamadım.
    link verme şansınız olabilir mi?
    ilk 200 saat kullanımı farklı olacakmış sanırım
    teşekkürler
  • Ana başlığa bak,orada herşey yazıyor,sanırım bir arkadaşta ilk sayfaya bir şeyler eklemiş,bunları bulamazsan benim ana başlıktaki msg larımı geriye doğru
    tararsan "PDP Doktoru" bile olabilirsin
  • Benim tv kurmuşlar dün
    ilk iş interneti kontrol etmek oldu fakat çok az sinyal var bir türlü bağlanıp test edemedim(benim modem in konumu ile alakalı)
    sonra hard disklerime sarıldım 2 adet 2.5 inç lik hard disk bağladım ikisi de ntfs miş videoları bulması filan uzun sürüyor
    hemen format da değiştiremediğim için malum içinde dünya film var
    bende flaş la deneyeyim dedim flaşı exfat yaptım ama onuda da öyle cart diye görmüyor tamam flaşı takıyorum hemen taktığımı anlayıp belirtiyor
    işte cihazınız bağlandı gibisinden bir şeyle ama video kısmına geliyorum okuyor diyor 2-3 dakika da anca gösteriyor.
    (Samsung tv ve media player la karşılaştırınca) açıkcası bana biraz fazla gibi geldi.
    flaş daki videolar imax 3d ve lg 3d demo du biri 200 mb diğeri 2 gb da yakındı. gösterimde bir sıkıntı göremedim
    hardiskleri formatlayıp tekrar denemeler yapacağım alt yazı ve dts işine hiç giremedim bakalım fırsat bulursam hafta sonu artık
    denemeler yaptıkça eklerim
    iyi günler

• sayın abani
    500 va ups 50 inch st50 plazma tv ve 400 watt ses sistemne uyar mı?
    amacım 20 dak çalıştırmsaı değil.
    sadece voltaj düşmelerinde koruması.
    1 kva modeli de var ama boyutu büyük.
    bu alttaki 500 va olan ups işimi görecek midir 50 inch plazma ve 400 watt ses sisteminde. yoksa boyutu büyük ve hantal olan 1kva modeli mi alayım?

http://www.hepsiburada.com/liste/tuncmatik-reguline-500-va-roleli-regulator-monofaze-avr-tsk0289/productDetails.aspx?productId=bd100085&categoryId=36&SKU=BD100085

• quote:

sayın abani
    bu alttaki 500 va olan ups işimi görecek midir 50 inch plazma ve 400 watt ses sisteminde. yoksa boyutu büyük ve hantal olan 1kva modeli mi alayım?

http://www.hepsiburada.com/liste/tuncmatik-reguline-500-va-roleli-regulator-monofaze-avr-tsk0289/productDetails.aspx?productId=bd100085&categoryId=36&SKU=BD100085

500 Va bence kesinlikle yetmez. Normalde zaten mevcut sistemin oldukça üzerinde olması gerekir bu tip regülatörlerin.

Senin 1 TV ve ses sistemi bile aşacak bunu. En azından 1kva olsun.

Bildiğim kadarı ile gürültüde yapabilir ve elektronik cihazlardan uzak tutmak gerekir bu aletleri ama kullanmadığım için pek bilmiyorum nasıldır. Kullananlar daha net yorum yapabilir.

• quote:

sayın abani

500 Va bence kesinlikle yetmez. Normalde zaten mevcut sistemin oldukça üzerinde olması gerekir bu tip regülatörlerin.

Senin 1 TV ve ses sistemi bile aşacak bunu. En azından 1kva olsun.

Bildiğim kadarı ile gürültüde yapabilir ve elektronik cihazlardan uzak tutmak gerekir bu aletleri ama kullanmadığım için pek bilmiyorum nasıldır. Kullananlar daha net yorum yapabilir.

• sesli çalışıyorsa almam o zaman zaten.
    söylediğiniz iyi oldu
  • Merhaba,

65 VT50 yada GT50 için en düşük aldığınız fiyat ne kadar acaba? Henüz sorup soruşturmaya başlamadım ama bu konuda forumdan yararlanabilirim diye düşündüm zira bu iki modelden birisini almak istiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.