Şimdi Ara

2012 PANASONIC PLAZMA - LED LCD - LCD MODELLERİ (ANA KONU) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
759
Cevap
13
Favori
73.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: albani

Sharp-ELITE hariç tutarsam VT5x dünyanın şuanda en iyi panelidir

Albani hocam, 1-2 mesaj üstte bir test var ve karşılaştımada Elite ve VT50 de bulunuyor.

Bana adil bir karşılaştırma gibi geldi. Zira 2011 de Sharp ı VT30 un önüne koymuşlerken, 2012 de aynı Elite modelini VT50 nin gerisinde bırakmışlar. Ama siyahta ve kontrast oranında Elite yine ilk sırada. Sen ne dersin?
  • Arkadaşlar gt veya st serisinin 55 inci var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: charnel

quote:

Albani hocam, 1-2 mesaj üstte bir test var ve karşılaştımada Elite ve VT50 de bulunuyor.

Bana adil bir karşılaştırma gibi geldi. Zira 2011 de Sharp ı VT30 un önüne koymuşlerken, 2012 de aynı Elite modelini VT50 nin gerisinde bırakmışlar. Ama siyahta ve kontrast oranında Elite yine ilk sırada. Sen ne dersin?

O testler hikaye!!

Sharp-ELITE;ilk 2010 Sonbaharında çıktı,2011 devam etti,2012 devam ediyor ve sanırım Lisans süresi bitmek üzere!!
    Sharp ile Pio;ELITE Brand Lisansı için yeni bir anlaşma yapmadı,bu durumda Sonbaharda üretim bitebilir!!

Bu yüzden Sharp 9xx Serisini 80lik ebat dahil yedekte bekletiyor ve ELITE yerine bunu sürebilir piyasaya!

++
    4/5 Kategorideki Testlerde bazı değerler test cihazı üzerinden bakılıyor,bunlar normal-pratik kullanımda öne çıkmaz!
    Ama ELITE izleyen farkı hemen anlıyor zaten herifler Pio dan desteği almışlar Siyahlar süper Native-ANSI CR değeri
    ise 15.146;1 gibi müthiş bir değer üretiyor panel!(böyle bir AUO-Taiwan da üretti ve şuanda sadece Tosh WL/YL de var
    ama ELITE gibi CD değerine çıkamıyor!)

VT nin malum/klasik sorunları devam ederken ELITE aslında sıfır sorun gibi!

Sonuç olarak TOP-2 de 2010 dan itibaren iki panel vardır ELITE ve V Serisi ondan sonra diğerleri geliyor,onları kim nereye
    koyarsa koysun gari

Avrupaya gelirsem,burada ELITE panel olmadığı için bana göre tartışmasız V en iyi paneldir

++++

Bana göre Pany şu PDP tekniğini bir türlü istenen seviyeye getiremedi maalesef ve ana sıkıntı işte burada!yoksa Pio gibi olur ve YOK satardı!!
    Pio gibi olmak için 2009 sonlarında Pio daki Mühendis Takımını komple Transfer etti ama henüz istenen seviyeye gelemediler ancak bu sene
    5x Serisinde daha iyi çalıştıkları kesin! tek sorun Modül tekniğinde bunu ise bir tek NEC beceriyor(Pio daki Modüller bunlardı!!! ve NEC Pio nun
    bünyesinde)

Pio "KURO" gibi panel üretmek aslında hayal değil,neticede bunuda insanoğlu buldu ve üretti! ama bayağı zaman alacağı kesin
    Pany de bu altyapı mevcut,ekip çok iyi ve Pio cu çocuklarda geldi,iş Helvayı yapmakta gari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 25 Mayıs 2012; 19:01:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: elninoartist

guzel bir inceleme
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p50vt50b-p50vt50-201204101757.htm

Eğer bu inceleme doğruysa (kesinlikle inanmıyorum onu baştan belirteyim) benim listeden VT50 çıkar. Çünkü bugün GT30 ve ST50'yi yanyana gördüm ve şahsen GT30'u daha çok beğendim. GT30 ST50'den daha parlaktı. Halbuki bu incelemede ST50 öne çıkarılıp durulmuş, ST50'nin VT50'den daha parlak olduğu savunulmuş. O zaman GT30 hepsinden parlak olur bu hesapla :P Göz var nizam var, VT50 ST50 'yi yanyana gördüğümüzde bunu daha iyi değerlendireceğiz. Bende Albani usta gibi bu tip incelemelere fazla kanmamak gerektiğine inanıyorum. Ben bunların arkasında hep milyarlarca dolarlık satış stratejilerinin olduğuna inanıyorum. Saonuçta bu siteleri hazırlayanlar sadece reklamlardan doymuyorlar. Mal gelsin kendi gözümüzle inceleyelim, bu pazarlama çakallarının tuzaklarına düşmeyelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: buyukbang

quote:

guzel bir inceleme
    http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p50vt50b-p50vt50-201204101757.htm

Eğer bu inceleme doğruysa (kesinlikle inanmıyorum onu baştan belirteyim) benim listeden VT50 çıkar. Çünkü bugün GT30 ve ST50'yi yanyana gördüm ve şahsen GT30'u daha çok beğendim. GT30 ST50'den daha parlaktı. Halbuki bu incelemede ST50 öne çıkarılıp durulmuş, ST50'nin VT50'den daha parlak olduğu savunulmuş. O zaman GT30 hepsinden parlak olur bu hesapla :P Göz var nizam var, VT50 ST50 'yi yanyana gördüğümüzde bunu daha iyi değerlendireceğiz. Bende Albani usta gibi bu tip incelemelere fazla kanmamak gerektiğine inanıyorum. Ben bunların arkasında hep milyarlarca dolarlık satış stratejilerinin olduğuna inanıyorum. Saonuçta bu siteleri hazırlayanlar sadece reklamlardan doymuyorlar. Mal gelsin kendi gözümüzle inceleyelim, bu pazarlama çakallarının tuzaklarına düşmeyelim.

St50 ,Vt50 den evet daha parlak arkadaşım alan kullananların hepsi bunu söylüyor zaten avforums ta VT serileri diğer serilere göre daha az parlaktır 30 serisinde de böyleydi , ama kaldıki parlaklığına göre almıyoruz biz bunu görüntü kalitesine göre alıyoruz

• @bang

-Siz şuanda hangi paneli kullanıyorsunuz?? veya elinizde bir panel yoksa,bu kadar fazla inceleme ve git al bir panel,bu işin böyle
    incelemeyle sonu gelmez,zaten alacağın panel en fazl 1 yıl mode olur ertesi sene out olur 2 sene sonrada yine yeni bir panelin
    peşine düşeceksin

-Siteleri itele gitsin onlara bakarak panel filan alınmaz! ciddi aldanırsın,önce genel bir yabancı kullanıcısı durumuna bakacaksın
    sonrada içerdeki kullanıcı yorumlarına v.s çokta araştırma,sen bu işi sonuçlandıracağına yakın zaten yeni Model çıkacak

-2012 Model Pany PDP ler teknik ve SW v.s bakımında 2011 den biraz daha iyi;ST lerde GT3x lerden daha iyi;aradaki fark ise
    bu sene daha kullanışlı ve parlak ve değişik bir "filter-element" ile,örneğin gündüz kullanımında daha uygun hale getirilip
    Contrast düşüklüğü(görsel kayıp) daha az seviye indirilmiş!

SW olarak sistem biraz daha iyi+

Ancak buna karşılık,o bazı Testlere göre input-LAG iki türlü kötü;birincisi panel PDP olduğu için bu değer çok fazla!
    ikincisi ise bulunan 47/48ms Game Mode latency bana göre çok kötü
    O zaman Game Mode Latency 47/48ms ise Standard Mode Latency nedir??? sanırım 50/60 veya 70ms gibi ki bu bazı hızlı
    resimlerde sorun çıkarır demektir!!

Ancak 2011 den itibaren tüm 3D li panellerde;ister PDP ister TFT-LCD olsun sistemi yavaşlatıyor
    Game Mode ile LGE ler artık 100/110ms lere çıktı,herifler 40/50ms lere iyi diyorlar! gibi bana göre absürt değerlere
    ya iyi diyorlar yada idare eder diyorlar ama idare etmiyor,örneğin 2011 de Pany PDP lerin bir Hız sorunu çıkmaya başladı!
    V lerde bu sorun pek yok gibi desem de G/S lerde vardır!

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: charnel

quote:

O testler hikaye!!

Sharp-ELITE;ilk 2010 Sonbaharında çıktı,2011 devam etti,2012 devam ediyor ve sanırım Lisans süresi bitmek üzere!!
    Sharp ile Pio;ELITE Brand Lisansı için yeni bir anlaşma yapmadı,bu durumda Sonbaharda üretim bitebilir!!

Bu yüzden Sharp 9xx Serisini 80lik ebat dahil yedekte bekletiyor ve ELITE yerine bunu sürebilir piyasaya!

++
    4/5 Kategorideki Testlerde bazı değerler test cihazı üzerinden bakılıyor,bunlar normal-pratik kullanımda öne çıkmaz!
    Ama ELITE izleyen farkı hemen anlıyor zaten herifler Pio dan desteği almışlar Siyahlar süper Native-ANSI CR değeri
    ise 15.146;1 gibi müthiş bir değer üretiyor panel!(böyle bir AUO-Taiwan da üretti ve şuanda sadece Tosh WL/YL de var
    ama ELITE gibi CD değerine çıkamıyor!)

VT nin malum/klasik sorunları devam ederken ELITE aslında sıfır sorun gibi!

Sonuç olarak TOP-2 de 2010 dan itibaren iki panel vardır ELITE ve V Serisi ondan sonra diğerleri geliyor,onları kim nereye
    koyarsa koysun gari

Avrupaya gelirsem,burada ELITE panel olmadığı için bana göre tartışmasız V en iyi paneldir

++++

Bana göre Pany şu PDP tekniğini bir türlü istenen seviyeye getiremedi maalesef ve ana sıkıntı işte burada!yoksa Pio gibi olur ve YOK satardı!!
    Pio gibi olmak için 2009 sonlarında Pio daki Mühendis Takımını komple Transfer etti ama henüz istenen seviyeye gelemediler ancak bu sene
    5x Serisinde daha iyi çalıştıkları kesin! tek sorun Modül tekniğinde bunu ise bir tek NEC beceriyor(Pio daki Modüller bunlardı!!! ve NEC Pio nun
    bünyesinde)

Pio "KURO" gibi panel üretmek aslında hayal değil,neticede bunuda insanoğlu buldu ve üretti! ama bayağı zaman alacağı kesin
    Pany de bu altyapı mevcut,ekip çok iyi ve Pio cu çocuklarda geldi,iş Helvayı yapmakta gari

Can hocam,

O zaman G serisini nereye konumlandırabiliriz. Benim 50VT50'ye bütçe yetmeyecek gibi duruyor. 50GT50 ise alabilirim gibi. Ama hedefim hep VT30 idi

Şimdi senin V den sonra gerisi hikaye lafından sonra G serisi için kurt düştü. G'ye alternatif olarak V'ye parası yetmeyenlere ne önerirsin

• Kardeş ben V den sonrası hikaye demedim o lafı başka şey için sarfettim
    2012 Model V/G/S ler OK dir(geçen sene benim ciddi ağırlığım hatta tek ağırlığım V idi ama bu sene her üçüde OK dir)

Acelesi olmayan 3/5 ay kadar bekler ve o zaman alır!
    Parası olan ise basar alır zaten

V3x için bu saatten sonra sıfır bulma şansı az ve ben piyasaya hiç güvenmiyorum

Bir paneli çıktıktan sonra en geç 3/5 ay içinde alacaksın zaman ilerledikçe dönen veya teşhir v.s çıkma oranı çok artıyor!!
    Şimdi 1 sene geçmiş artık alınmadıysa ya işi şansa bırakacaksınız yada yenisine bakacaksınız

Çoğu insan çok fazla bekliyor,1 seneyi geçiren bile var,zaten o karar verinceye kadar yeni Modeli çıkıyor

• PANASONIC TX-P55VT50E FHD 3D PLAZMA TV 7799,00 TL 12 x 584,92 TL = 7019,00 TL (KDV DAHİL Teknosaya giriş yapmış. 5000 civarında olur diyenlere vt30 bile 6000 mümkün değil diye itiraz etmişlerdi. Pana bu fiat politikasına devam ederse lg ya da samsung fiat-performans açısından tercih sebebim olur. Sonuçta dünyadaki satış fiatları belli biz de kör ya da aptal değiliz...
  • quote:

@bang

-Siz şuanda hangi paneli kullanıyorsunuz?? veya elinizde bir panel yoksa,bu kadar fazla inceleme ve git al bir panel,bu işin böyle
    incelemeyle sonu gelmez,zaten alacağın panel en fazl 1 yıl mode olur ertesi sene out olur 2 sene sonrada yine yeni bir panelin
    peşine düşeceksin

Yok hocam benim evim alışveriş İstanbulda iki büyük alışveriş merkezinin tam ortasında ve herbirine mesafesi 100 adım filan, işten dönerken şu modele bakaıym diyip kolayca inceleyebiliyorum :) Mesela bugün macrocenter'dan ekmek alırken hemen yanda teknosa vardı, uğradım 5 dk baktım, çıktım. Eylemlerim devam edecek !

Bu arada ben bir ara yazmıştım modeli, sizde yorumlamıştınız. Toshiba 42EL67Z, toshiba'nın ilk 1080i modeli. Ben bu paneli 5 senedir kullanıyorum, yeni alacağımı da Allah kısmet ederse bu şekilde 5 sene kullanmak üzere alacağım. Benim TV kalkınma planlarım 5 senelik anlayacağın :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 25 Mayıs 2012; 23:40:59 >

• http://www.teknosa.com/kategori/ses_ve_goruntu/plazma_tv/854/110012385/panasonic_txp50vt50e_fhd_3d_plazma_tv

5219 lira 500 lirada hediye ceki var..turuncu indirimde fiyat dahada dusebilir....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

http://www.teknosa.com/kategori/ses_ve_goruntu/plazma_tv/854/110012385/panasonic_txp50vt50e_fhd_3d_plazma_tv

5219 lira 500 lirada hediye ceki var..turuncu indirimde fiyat dahada dusebilir....

Stokta yok gözüküyor, sadece fiyat girilmiş. Heyecana gerek yok :P
  • Beyler V den bahsediyorsunuz ama bu panel Pany Hi-End paneli ve elbette yüksekten girecektir,daha Bismillah dün çıktı sahaya,hele bir kaç ay geçsin
    sonra bakarsınız;yani 8/10 ay veya 1 sene beklemek yalnış ama 3/5 ay beklemek çok normaldir!

Ayrıca ben panel almak isteyen çoğu insanlara şaşıyorum,önce hangi panel çıksa balıklama atlanıyor!! çok yalnış
    Sonra Hi-End lerde yine benzer bir durum ve zorlama görüyorum,bunu fırsat bilen piyasa çakalları ise,zaten sizi anında "çözebiliyorlar"!!

Herifler hem uyanık hemde çakal!

Bir mala da aşırı ilgi gösterilince,rakamlar ona göre belirleniyor,aslında bu rakamları siz belirliyorsunuz,farkında olmadan!

Bu olay Batıda böyle değil herif $ 5/10 arıyor!! veya bir süre beklemede kalıyor v.s

Üzerine balıklama atlanacak bir panel zaten yokki!! olan var ise de bununda rakamı zaten yüksek!

++

• quote:

Beyler V den bahsediyorsunuz ama bu panel Pany Hi-End paneli ve elbette yüksekten girecektir,daha Bismillah dün çıktı sahaya,hele bir kaç ay geçsin
    sonra bakarsınız;yani 8/10 ay veya 1 sene beklemek yalnış ama 3/5 ay beklemek çok normaldir!

Ayrıca ben panel almak isteyen çoğu insanlara şaşıyorum,önce hangi panel çıksa balıklama atlanıyor!! çok yalnış
    Sonra Hi-End lerde yine benzer bir durum ve zorlama görüyorum,bunu fırsat bilen piyasa çakalları ise,zaten sizi anında "çözebiliyorlar"!!

Herifler hem uyanık hemde çakal!

Bir mala da aşırı ilgi gösterilince,rakamlar ona göre belirleniyor,aslında bu rakamları siz belirliyorsunuz,farkında olmadan!

Bu olay Batıda böyle değil herif $ 5/10 arıyor!! veya bir süre beklemede kalıyor v.s

Üzerine balıklama atlanacak bir panel zaten yokki!! olan var ise de bununda rakamı zaten yüksek!

++
    Urun sadece magazalarda ibaresine dikkat!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elninoartist -- 26 Mayıs 2012; 0:31:01 >

• quote:

quote:

http://www.teknosa.com/kategori/ses_ve_goruntu/plazma_tv/854/110012385/panasonic_txp50vt50e_fhd_3d_plazma_tv

Urun sadece Magazalarda ibaresine dikkat!

• quote:

quote:

quote:

İstanbul ve Ankara için arattım haritada hiçbir yer işaretlemedi. Hangi ilde var gözüküyor?

• quote:

quote:

quote:

quote:

İstanbul ve Ankara için arattım haritada hiçbir yer işaretlemedi. Hangi ilde var gözüküyor?

Bende baktim izmirde varmi diye ama haritada tık yok..yarin bakacagim

• 50st50 plazma tv aldım.
    üzerindeki hoparlörler vasat mı ? bir soundbar almayı düşünüyorum..
    yer kaplayan ,kablolara sahip 5.1 ses sistemlerinden uzak duruyorum.
    keşke üzerindeki ses sistemi iyi olsa.
    eskiden pioneer plazmalar varken subwooferlı modelleri vardı ve üzrindeki ses sistemi iyi deniyordu. dinlemedim gerçi .
    bu da öyle iyi bir ses sisteminbe mi, sahip?
  • dün 46gw30 plazma televizyonu aldım.vatandan 1700 tl ye.servis geldi ve kurulumunu yaptı ama bi sorun var.ekranın sol orta seviyelerinde ve sağ alt seviyelerinde beyaz tondayken yumruk kadar açık yeşil bi renk var.dikkatli bakıldığında.birde titreme söz konusu.servis elemanıda bunu teyit etti.bugün yada pazartesi günü merkez servis gelip inceleyecekmiş.henüz bir imza filan atmadım.bu duruma canım çok sıkıldı.sizce ne yapmalıyım?
  • bugün dartyde dt50 gördüm bu seri hakkında fikri olan var mı? 47dt50 4999tl idi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.