Şimdi Ara

2012 PANASONIC PLAZMA - LED LCD - LCD MODELLERİ (ANA KONU) (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
759
Cevap
13
Favori
73.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: kanoute

arkadaşlar belki siz yardımcı olabilirsiniz. 50st50 hakkında birkaç sorun var.

1. 1tb harici harddiskten film oynatmaya çalışıyorum. ama takılıyor. herkes çok beğendiğini söylüyor tv nin medya oynatıcısını ama bende neden düzgün oynatmıyor.
    2. tv açıldığında analog/otomatik formatta oluyor.her sefernde tv kumandasından av tuşuna basarak hdmi 1 i seçmek zorunda kalıyorum.plazma nın hdmi 1 çıkışına takılı. dreambox tarzı bir uydu receiverım var. acaba onda mı ayar yapmam gerekyor? neden otomatik olarak algılamıyor uydu receiverın oynayacağı kaynağı?

Hdmi1 aslinda otomatik algilayan secenek, niye algilamiyor bilemiyorum... Bende hdmi1den bagli olan digiturku acinca otomatik tv bu cikisa geciyor...

İlk sorunun cevabini cok aradim, sonunda kendim buldum, dosya formati ntfs'te atliyor. Fat32'ye cevirirsen 1gb ustu dosyalari kopyalayamazsin. Exfat yaparsan bu dosyalari hdd'ne kopyalayip tv'de takilmadan atkamadan izleyebilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: TripleSix

quote:

Orijinalden alıntı: kanoute

arkadaşlar belki siz yardımcı olabilirsiniz. 50st50 hakkında birkaç sorun var.

1. 1tb harici harddiskten film oynatmaya çalışıyorum. ama takılıyor. herkes çok beğendiğini söylüyor tv nin medya oynatıcısını ama bende neden düzgün oynatmıyor.
    2. tv açıldığında analog/otomatik formatta oluyor.her sefernde tv kumandasından av tuşuna basarak hdmi 1 i seçmek zorunda kalıyorum.plazma nın hdmi 1 çıkışına takılı. dreambox tarzı bir uydu receiverım var. acaba onda mı ayar yapmam gerekyor? neden otomatik olarak algılamıyor uydu receiverın oynayacağı kaynağı?

Hdmi1 aslinda otomatik algilayan secenek, niye algilamiyor bilemiyorum... Bende hdmi1den bagli olan digiturku acinca otomatik tv bu cikisa geciyor...

İlk sorunun cevabini cok aradim, sonunda kendim buldum, dosya formati ntfs'te atliyor. Fat32'ye cevirirsen 1gb ustu dosyalari kopyalayamazsin. Exfat yaparsan bu dosyalari hdd'ne kopyalayip tv'de takilmadan atkamadan izleyebilirsin.

sayın triplesix,
    teşekkürler cavap için

yani harddiskimideki filmleri exfat programı ile exfat yapıp sonra yeniden oynatmayı mı deneyecem?

• Hayir, dosyalarda problem yok, sorun NTFS sisteminde, harddiski ntfs'ten EXFAT'e (FAT32 degil) cevirince problem kalmayacak. Ama ntfsten exfate ceviri formatla oluyor malesef...

• quote:

Orijinalden alıntı: TripleSix

Hayir, dosyalarda problem yok, sorun NTFS sisteminde, harddiski ntfs'ten EXFAT'e (FAT32 degil) cevirince problem kalmayacak. Ama ntfsten exfate ceviri formatla oluyor malesef...

teşekkürler ama içinde 750 gb veri var. aktaracağım bir yer de yok. mecburen yapamayacam dediğinizi.

16 gb bir usb flash diskim var onu exfat a çevririm en iyisi. ona atar izlerim.

exfat a çevirmek içöin hangi programı yüklemeliyim?
  • Programa gerek yok, Normal format yaparak cevireceksin.

convert X: /fs:exfat (X yerine sürücü ismi) olmasi lazim. Yalniz win xp degil de win 7 falan varsa daha iyi olur, xp'ler updatesiz taniyamiyorlar exfat dosya sistemini

Bir de normal usblerin transfer hizi hd dilm oynatmaya yeter mi emin degilim, denemedigimden bilemeyecegim onu...

• Samsung konularını olduğu gibi bunu da okumaya çalışıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Arkadaşlar kliksa.com'da ;

http://www.kliksa.com/UrunDetay/_TV_GORUNTU_SISTEMLERI/_PLAZMA_TV/900184503?utm_source=ucuzu&utm_medium=comparison&utm_campaign=product&zanpid=1649481666999432193

42st50 1949 olarak görünüyor 1940 tl ye bu ürünü worldcard ile alsak 200 tl worldpuan mı verecek ?

http://www.kliksa.com/kampanyalar/world.aspx

Ben 1800'e aldım kliksadan 180 TL chip para yattı, size de yatacaktır.

• 50 st50 plazma tv açılmamaya başladı.
    kırmızı aşık 7 defa yanıp sönyor. sonra 3 saniye tamamen sönyor. sonra yine 7 defa yanıp sönüyor.
    ne yptıysam açılmıyor televizyon.

sorun ne olabilir ? daha bugün açtım.benden başka kimse dokunmadı.

bilmeden çocuk kilidi filan mı devreye girdi

tunçmatik regülatöre bağlı cihaz. ondan çıkarıp mı denesem_
    ne yaptıysam çalışmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 18 Haziran 2012; 18:55:56 >
  • 10 SANİYE KADAR AÇMA TUŞUNA SABİT BASIN KIRMIZI RENK YEŞİLE DÖNÜŞECEKTİR BENİM VT30* DADA DURUM AYNI BİR NEVİ KİLİT
  • 100 saniye de bassam bişey ıolmuyor.
  • SERVİSE BİR AN ÖNCE GÖTÜRMENİZİ TAVSİYE EDERİM
  • quote:

Orijinalden alıntı: strongyucel

SERVİSE BİR AN ÖNCE GÖTÜRMENİZİ TAVSİYE EDERİM

evet inceledim biraz yabancı forumları
    panasonic plazmalarda sık görünen bir arızaymış.
    7 kırmızı ışık görürseniz olay bitiyormuş. 7 blinks dead diyorlar .bir sürü kişi var bu arızaya uğrayan.
    televizyon değişim oluyormuş. ama abd de bile 33 gündür yeni tv yi bekliyorumu diyorlar.
    tam da avrupa kupası zamanı olaya bak :(
    teknosadan almıştım. daha 1 ay olmadı.
    bakalım ne olacak.
    servise de götürülmeyecek kadar büyük televizyon.
    sayın abani gelirse tavsiyede bulunacaktır.

belki de led almalıyım .yeni teknoloji sonuçta plazmaya göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanoute -- 18 Haziran 2012; 22:00:33 >
  • Gecmis olsun hocam, degisim gerekiyorsa umarım çabucak hallederler... Neden oluyormuş ki acaba, çalışan tv bir anda gidiyor :(

• @kanoute

-Elektriksel hata normalde VR kullanırken olmaz ama "milisaniyelik" aşırı düşme/yükselme olursa/olmuşsa bu defa VR bu kadar
    kısa sürede tepkimesi daha yüksek olduğu için korumayı tam yapamaz!!! kısaca anlık bu kaçırma panelin PWB sini etkiler!

-Özellikle teknik yapısı ve çalışması farklı olan PDP lerin PWB leri bu konuda LCD gibi olmayıp çok çabuk etkilenirler ve kendilerini
    anında korumaya alırlar!

Diğer yandan elektriksel milisaniyelik kaçırma da PWB lerde tepkimesi çok düşük olmadığı için bu defa MB yi etkiler(veya SW i etkileyip)
    ve sistem tamamen kendisini kapatır!

-Servis bunu hemen çözer ve ilk etapta harici bir PS ile sistemi besler ve panel normal çalışmaya geçiyorsa,kontrolunu yapar ve PWB yi değiştirir
    olay biter+

Buraya kadar anlattığım genelde en çok başa gelen "elektriksel etkileşim" den kaynaklı durumdur!!

Bazen daha da vahim durum olup PWB+MB v.s hepsi yanar!!

++
    SW hatası da olabilir!(az ihtimal)

Remote sensor hatası olabilir ve alınan emir sinyali,sistem tarafından çözelemez!

Remote Board hatası olabilir(az ihtimal)

not;kumanda ile zırt pırt oynamayın!!çocuklar bazen eline alıp habire tuşlara basar ama algılama olduğu sürece sistemin beyni karışır

Acilen Servise yazdır panelini++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

@kanoute

-Elektriksel hata normalde VR kullanırken olmaz ama "milisaniyelik" aşırı düşme/yükselme olursa/olmuşsa bu defa VR bu kadar
    kısa sürede tepkimesi daha yüksek olduğu için korumayı tam yapamaz!!! kısaca anlık bu kaçırma panelin PWB sini etkiler!

-Özellikle teknik yapısı ve çalışması farklı olan PDP lerin PWB leri bu konuda LCD gibi olmayıp çok çabuk etkilenirler ve kendilerini
    anında korumaya alırlar!

Diğer yandan elektriksel milisaniyelik kaçırma da PWB lerde tepkimesi çok düşük olmadığı için bu defa MB yi etkiler(veya SW i etkileyip)
    ve sistem tamamen kendisini kapatır!

-Servis bunu hemen çözer ve ilk etapta harici bir PS ile sistemi besler ve panel normal çalışmaya geçiyorsa,kontrolunu yapar ve PWB yi değiştirir
    olay biter+

Buraya kadar anlattığım genelde en çok başa gelen "elektriksel etkileşim" den kaynaklı durumdur!!

Bazen daha da vahim durum olup PWB+MB v.s hepsi yanar!!

++
    SW hatası da olabilir!(az ihtimal)

Remote sensor hatası olabilir ve alınan emir sinyali,sistem tarafından çözelemez!

Remote Board hatası olabilir(az ihtimal)

not;kumanda ile zırt pırt oynamayın!!çocuklar bazen eline alıp habire tuşlara basar ama algılama olduğu sürece sistemin beyni karışır

Acilen Servise yazdır panelini++

Teşekkür ederim cevap icin. İnsallah kolayca halledilecek bir durumdur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Wr pwp de ne demek?
    Vr var bir de

Tek bildigim pdp plazma display

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VR=Voltaj Regülatörü
    PWB=panelin Trafosu yani Power board

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 19 Haziran 2012; 22:36:46 >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.